Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Bardzo bardzo sie raduje

Jestem z Wami serducka

Aramisiu przeuroczy przecudny lapucinek

Podobny obraz

Serduchem pozdrawiam

Posted

O, jak miło znów coś usłyszeć  o Muszkieterze i to takie dobre wieści! Atos, Portos, Aramis... trójka kundelków, które chyba jeszcze już tu nieobecna koosiek zadomowiła w Łowiczu u sylwiaso i jej sąsiada. Stare dzieje, tak fajnie jeszcze wtedy było na dogo, chciało się działać, pomagać... No i o te parę lat byliśmy młodsi. Ale najważniejsze, że psiak znalazł dom i że ktoś go jeszcze pokochał. Powodzenia, dzielny wojowniku!

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Nadziejka napisał:

Czy juz jestescie golabeczki w Anglii

czy jeszcze  w Polsce u rodzinko?

Gosia miała na dłużej wrócić do Polski, wiec może znowu się spotkamy;)

Posted
16 godzin temu, wawer napisał:

O, jak miło znów coś usłyszeć  o Muszkieterze i to takie dobre wieści! Atos, Portos, Aramis... trójka kundelków, które chyba jeszcze już tu nieobecna koosiek zadomowiła w Łowiczu u sylwiaso i jej sąsiada. Stare dzieje, tak fajnie jeszcze wtedy było na dogo, chciało się działać, pomagać... No i o te parę lat byliśmy młodsi. Ale najważniejsze, że psiak znalazł dom i że ktoś go jeszcze pokochał. Powodzenia, dzielny wojowniku!

To prawda, to tak dawno temu było, czas leci, co mnie przeraża:(, mam wrażenie że jak byłam dzieckiem to było baaardzo dawno temu , jakby z 50 lat minęło a teraz czas zasuwa szybciej...

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Hej Ciotki,

Aramisek się nie odzywał ponad rok i bardzo za to przeprasza :)

Dziadunio ma się dobrze, wprawdzie zdrówko trochę doskwiera (artretyzm w stawach, parę ząbków się straciło, słuch przepadł kompletnie!), ale tupta dzielnie, goni koty i jest najcudowniejszym dziadeczkiem świata.

Od dwóch miesięcy ma też nową kumpelę, ONkę Sophie z owczarkowej fundacji w Anglii. Przyszła do nas na tymczas, jak się zaczęła kwarantanna, ale postanowiła zostać! Aramis najpierw nie był zachwycony, ale się do niej przekonał, a ona pilnuje, żeby się nie zagubił na spacerach. Aramis ma tendencje do chodzenia własnymi ścieżkami, a że nie słyszy już nic oprócz gwizdania (a ja nie umiem gwizdać), to nie da się go zawołać, więc mówię Sophie "Find Aramis" i ona po niego biegnie, daje mu kuksańca, wtedy on się rozgląda i albo idzie za Sophie, albo widzi mnie i moje machanie rękami :D

A tu trochę zdjęć Aramiska (i Sophie) z ostatniego roku: https://photos.app.goo.gl/hVRPy7EsKfj8NG9g6

Ściskamy mocno!

Gosia, Stephane, Aramis & Sophie

• Like 3
Posted
11 godzin temu, gosia.marta napisał:

Hej Ciotki,

Aramisek się nie odzywał ponad rok i bardzo za to przeprasza :)

Dziadunio ma się dobrze, wprawdzie zdrówko trochę doskwiera (artretyzm w stawach, parę ząbków się straciło, słuch przepadł kompletnie!), ale tupta dzielnie, goni koty i jest najcudowniejszym dziadeczkiem świata.

Od dwóch miesięcy ma też nową kumpelę, ONkę Sophie z owczarkowej fundacji w Anglii. Przyszła do nas na tymczas, jak się zaczęła kwarantanna, ale postanowiła zostać! Aramis najpierw nie był zachwycony, ale się do niej przekonał, a ona pilnuje, żeby się nie zagubił na spacerach. Aramis ma tendencje do chodzenia własnymi ścieżkami, a że nie słyszy już nic oprócz gwizdania (a ja nie umiem gwizdać), to nie da się go zawołać, więc mówię Sophie "Find Aramis" i ona po niego biegnie, daje mu kuksańca, wtedy on się rozgląda i albo idzie za Sophie, albo widzi mnie i moje machanie rękami :D

A tu trochę zdjęć Aramiska (i Sophie) z ostatniego roku: https://photos.app.goo.gl/hVRPy7EsKfj8NG9g6

Ściskamy mocno!

Gosia, Stephane, Aramis & Sophie

Jaka cudowna niespodzianka! Wspaniale że Aramis ma sie dobrze i ma nową, jakże mądrą koleżankę!!!

Dajcie znać jak będziecie w Polsce!

• 1 year later...
  • 6 months later...
Posted

Halo, halo! Cześć Ciotki, jest tu kto?

Aramisek pozdrawia z okazji swoich ósmych adopcin (dzisiaj)!

Dziaduleczek jest staruteńki, miał mikro-wylew, zespół przedsionkowy i dostaje leki na wątrobę, ale wciąż prze do przodu. W sobotę go czeka miła niespodzianka, bo jedziemy na działkę na Mazury po raz pierwszy w tym roku.

Troszkę Aramiskowych zdjęć z 2021 i tego roku... Głównie w pozycji leżąco-wypoczywającej, bo tuptuś już znacznie mniej tupta. Jest tam też zdjęcie mapy podróży Aramiska z nami (brakuje Kornwalii, bo ją zaliczył już po zamówieniu mapy).

https://photos.app.goo.gl/SiJrSwgFmrfYX1tdA

Pozdrawiamy i codziennie nie możemy się nadziwić, jaki skarbeczek nam się trafił. <3

• Like 2
Posted
Dnia 28.04.2022 o 17:46, gosia.marta napisał:

Dziaduleczek jest staruteńki, miał mikro-wylew, zespół przedsionkowy i dostaje leki na wątrobę, ale wciąż prze do przodu. W sobotę go czeka miła niespodzianka, bo jedziemy na działkę na Mazury po raz pierwszy w tym roku.

Troszkę Aramiskowych zdjęć z 2021 i tego roku... Głównie w pozycji leżąco-wypoczywającej, bo tuptuś już znacznie mniej tupta. Jest tam też zdjęcie mapy podróży Aramiska z nami (brakuje Kornwalii, bo ją zaliczył już po zamówieniu mapy).

Pozdrawiamy i codziennie nie możemy się nadziwić, jaki skarbeczek nam się trafił. ❤️

Marina Fedotova | Representing leading artists who produce ...

Przytulamy z modlitwa za wszystko  Jak dobrze ze jestescie jak dobrze Wszelkiej spokojnosci zasylam
  • Like 2
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 28.04.2022 o 17:46, gosia.marta napisał:

Pozdrawiamy i codziennie nie możemy się nadziwić, jaki skarbeczek nam się trafił. ❤️

Cudownie że tak piszesz o Aramisku, miał duże szczęście że trafił na Was. Super, że jesteście w Polsce. Na stałe?

Posted
Dnia 10.05.2022 o 13:40, Olena84 napisał:

Cudownie że tak piszesz o Aramisku, miał duże szczęście że trafił na Was. Super, że jesteście w Polsce. Na stałe?

Na razie na stałe, ale zobaczymy, ile to "stałe" potrwa :DDD

• Like 1
Posted
Dnia 11.05.2022 o 16:06, gosia.marta napisał:

Na razie na stałe, ale zobaczymy, ile to "stałe" potrwa :DDD

W mazowieckim? Może uda się nam spotkać 🥰