Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bliższych informacji na temat jaki to dokładnie dzień postaram się jutro uzyskać :)
Co do problemu z ściąganiem kagańca, ja ostatnio z Białegostoku wiozłam sunię do Suwałk husky, i ona nie lubiła kagańca to go ściągała ciągle ale uparcie jej nakładałam jak zdejmowałam i wkońcu jej się znudziło. Myślę że ta Pani da sobie radę W razie czego jutro zapytam się To kto się dogada dokładnie z Panią ? Bo ja nie jestem na miejscu bedzie ktoras z Was musiala ustalic o ktorej pieska podwieziecie czy ktos go odbierze z warszawy itd ..

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale czy pani wie, ze pies zmienial domy, bo gryzl wlascicieli? jest przyjazny, przymilny i lasi sie, jak kot, ale ma odpaly i atakuje. wiec te manewry z kagancem sa ryzykowne dla palcow

Posted

kora78 napisał(a):
Asia, czy sie zgodzili ostatecznie?

Byłam tam dzisiaj, rozmawiałam, nie dali jeszcze ostatecznej odpowiedzi, pan mówił, że wyśle mi wieczorem maila, bo musi jeszcze porozmawiać z żoną (nie było jej wtedy w domu), ale maila na razie nie dostałam.

Posted

To teraz ważne pytanie kto chce skontaktować się z Panią i z nią porozmawiać o psiaku ? Mam nadzieję,że jakaś osoba się wyłoni.. Ponieważ ja nie jestem w stanie tego ustalić :)

KTO CHĘTNY?

czas mija a Wy bedziecie musialy znalezc transport do Poznania zeby piesiu mogl do Wawy pojechac

Posted

Asiu wiadomo juz cos co z Bregiem??
No musza go oddac no!

Z tym sciaganiem kaanca to Kora ma racje. Brego sie moze wkoncu zdenerwowac. gdyby to byl transport ZY CI LUDZIE GO ODDADZA? Asia powiedz im, ze jezeli nei chca go teraz oddac a ponziej postanowia sie go pozbyc to zgodnie z postanowieniami umowy adopcyjnej pociagniemy ich do odpowiedzilanosci. Wiec jesli nie sa pewni to TERAZ! Bo pozniej to jzu musza sami sobie radzic a jak zrezygnuja to czeka ich spotkanie w sadzie.

Posted

kizimizi napisał(a):
jak sie Panstwo zgodza to musimy to przemyslec w sumie; czy Brego nadaje sie na podróż pociagiem albo pksem?
Asiu a dzwonilas do tych ludzi z Wawy??

Nie dzwoniłam, bo nie było jeszcze ostatecznej decyzji.
Dopiero wczoraj późnym wieczorem wysłali mi takiego maila:

"Prosimy pani Asiu aby mogła nam podać adres i telefon tam gdzie miałby trafić Brego.
Mamy też warunek po skończeniu leczenia psa prosimy o powrót Bregiego do nas .
Ciężko nam podjąć decyzje bo pies jest przyzwyczajony do nas , a my do niego."

I co ja mam im odpisać?

Posted

tylko, kiedy mial byc ten transport z poznania? bo jak bedziemy tak czekac na kizi i jej odp, co mamy napisac, potem czekac na odp, co panstwo napisza, to nam transport ucieknie...

ja bym im psa zabrala, nie odpuscila. co z tego, ze sie przywiazali, jak on ich wciaz gryzie? ugryzie wreszcie tak, ze go wykopia na ulice naprawde. dobrze byloby sprawy Brego doprowadzic do konca, bo tak to my na watku 10 lat bedziemy, bo co chwila bedzie problem u tych ludzi, ze raz chca oddac, a raz nie.
jemu tez nie jest dobrze w domu, gdzie wszyscy sie go boja.
a co bedzie, jak bedzie dziecko?

Asia, trzeba psa zabrac, jak nie po dobroci, nie chca oddac, to podstepem, przemoca.

wg mnie nalezy napisac, ze.. nie wiem.. zlamali umowe jakos i psa zabieramy i juz. ze pies ma u nich zle, bo cos tam. ze sa nieodpowiednim domem dla niego, bo wciaz sobie pozwala i ich gryzie, nie ma konsekwencji, kazdy postepuje z nim, jak chce, bo nie sa sklonni do pomocy, czyli wizyty kasi i nie stosuja naszych porad.

ew uswiadomic, jak bedzie z adopcja dziecka pod dach z agresywnym psem, ktory bardzo czesto atakuje dzieci...

ew potwierdzic, ze pies wroci, ze ok. a potem mowic, ze tam go kochaja wszyscy i ich nie gryzie i tam zostaje i oni nic do gadania nie maja i juz.

Posted

no właśnie można mówić że w końcu oni chcieli go wykopać na ulicę jak ich użarł a to jest niedopuszczalne! nawet takie myślenie. Zastanawiali się czy chcą go oddać z 2 razy więc jak wy wychodzicie z inicjatywą to oni nagle mówią że się przywiązali... A właśnie że się go boją to jest największy problem

Posted

jeśliwkońcu podejmiecie decyzję czekam na wiadomoś na pw od osoby ktorea chce sie skontaktowac z Pania ktora bedzie jechac do POznania i ustaleniu z nia szczegolow ja nie jestem w temacie i to juz nie lezy po mojej stronie wiec ja tylko czekam :)

Posted

greatmadwomen napisał(a):
no właśnie można mówić że w końcu oni chcieli go wykopać na ulicę jak ich użarł a to jest niedopuszczalne! nawet takie myślenie. Zastanawiali się czy chcą go oddać z 2 razy więc jak wy wychodzicie z inicjatywą to oni nagle mówią że się przywiązali... A właśnie że się go boją to jest największy problem

plan byl taki zeby Brega zabrac wraz z umowa a pozniej sie zobaczy. Ok niewazne, niech dzwonia, neich rozmawiaja z tymi ludzmi i niech go w koncu oddadza. Jak pozniej uslysza co maja robic a czego nie moga to pewnie juz nie beda go chceili.
Niech go tylko zgodza sie na to szkolenie oddac.

Posted

PaulinKa030894 napisał(a):
jeśliwkońcu podejmiecie decyzję czekam na wiadomoś na pw od osoby ktorea chce sie skontaktowac z Pania ktora bedzie jechac do POznania i ustaleniu z nia szczegolow ja nie jestem w temacie i to juz nie lezy po mojej stronie wiec ja tylko czekam :)

Paulina an pewno ktos sie skontaktuje. Daj nam najpierw zalatwic te sprawe z zabraniem psa

Posted

kora78 napisał(a):
A może, skoro pies ma być ich, niech płaca za wszystko sami? Za transport, za karmę, za powrót psa. Wtedy pewnie wymiiekna.

albo nie dadzą go.... są dwie wersje

Posted

kora78 napisał(a):
A może, skoro pies ma być ich, niech płaca za wszystko sami? Za transport, za karmę, za powrót psa. Wtedy pewnie wymiiekna.

no i powiedza zeby zostal w takim razie u nich bo oni sobie jakos poradza, do nastepnego ugryzienia.
Chyba nie o to chodzi

Posted

Ok, w takim razie mam im odpisać, że podamy im nr tel. do osób, które będą szkolić Brega i że zgadzamy się pozostałe ich warunki? A co później wyniknie to już się zobaczy. Najważniejsze, żeby psa dali na szkolenie, bo to dla niego szansa jedna na milion.

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Ok, w takim razie mam im odpisać, że podamy im nr tel. do osób, które będą szkolić Brega i że zgadzamy się pozostałe ich warunki? A co później wyniknie to już się zobaczy. Najważniejsze, żeby psa dali na szkolenie, bo to dla niego szansa jedna na milion.

tak daj im ten nr i powiedz prosze zeby sie szybko decydowali bo 3 pies ma tam byc a my nic nie wiemy.
A powiedz mi Asia czy dzwonials do tych szkoleniowcow? ja juz dlugo nie mam zadnego meila od nich i nie chce zeby pomysleli ze moze juz nei chcemy albo nie wiem.
Jesli nie zadzwon do nich prosze i powiedz jak sie sprawy maja

Posted

kizimizi napisał(a):
tak daj im ten nr i powiedz prosze zeby sie szybko decydowali bo 3 pies ma tam byc a my nic nie wiemy.
A powiedz mi Asia czy dzwonials do tych szkoleniowcow? ja juz dlugo nie mam zadnego meila od nich i nie chce zeby pomysleli ze moze juz nei chcemy albo nie wiem.
Jesli nie zadzwon do nich prosze i powiedz jak sie sprawy maja

Ok, jutro zadzwonię. Zaraz napiszę maila do ludzi od Bregulca.

Posted

Skoro tak bardzo się przywiązali, to ja się nawet cieszę, ważne że go nie uśpili. I chcą go dalej. Ale niech opłacą karmę Brega w trakcie szkolenia, niech pokryją koszty transportu. Co oni myślą, że wszystko gratis jest jak się weźmie psa? Chyba w umowie jest, że są za niego finansowo odpowiedzialni.............? To jest ich pies!
Albo płacą, albo oddają. A nie... darmowe szkolonko, które potem i tak pójdzie w błoto, bo nie będzie konsekwencji
Z tej okazji wybaczcie, ale jeśli pies ma tam wrócić, to panciostwo ma płacić, i ja wycofuję deklarację. Np. za leczenie mojego psa nikt mi nie oddaje.....................
Wzięli odpowiedzialność, niech się zajmą psem