Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anashar'][B][COLOR=darkgreen]Ostrzegałem wiele razy i miarka się przebrała. Fanta i Marta dostały wiele szans, choć mogły dawno wylecieć wg. regulaminu ale mimo podważania moich decyzji i często niegrzecznych przytyków pozwoliłe im dalej się udzielać. Ale skoro kolejny raz nie umiały się pohamować i pokazywały na każdym kroku jak to one lubią i cenią tylko siebie a wszystkich innych mogą obrażać - zostały wysłane na odpoczynek od dogo.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen][/COLOR][/B]
[B][COLOR=darkgreen]A ja kolejny raz apeluję o spokój i trzymanie się tematu wątku - czyli Kubusia. Selenga odpowiednio dba o informację i sama nie raz prosiła o spokój, dlaczego tak bardzo wszystkim to utrudniacie?[/COLOR][/B][/QUOTE]Bardzo dziękuję za interwencję i szybką reakcję.

[quote name='AlfaLS']Te zdjęcia to sama radość !!! Rzeczywiście widać, że Kuba zadbany, "zaopiekowany" i wreszcie szczęśliwy:multi::multi::multi:
I prawdę mówiąć nawet pal licho te ewentualne łyse placki jakie mu zostaną / albo i nie zostaną/ on i tak jest po prostu piękny - tą swoją psią radością i szczęściem, które z niego aż bije :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]To prawda niezaprzeczalna. Jak się przygląda Kubusiowi, to widać ogromną zmianę i za to należa się ukłony dla wetów i wszystkich , którzy pomogli psinie. Ja myślę,że on jednak zarośnie prawie w całości. Wygląda, że prawie wszystkie miejsca porastają sierścią.
Selengo, czy wiadomo już coś o mozliwości odwiedzin Kubusia w klinice? Czy dajemy sobie z tym spokój.

Posted

Z zarośnięciem sierścią to pewnie tylko czas pokaże - ja mogę powiedzieć po sobie, że miałem na nodze poparzenie III stopnia z martwicą, goiło się ponad 4 miesiące i do tej pory mam tam zupełnie inny rodzaj skóry i ani jednego włoska, mimo, że na około włosków dużo :evil_lol:

Ale sądząc po zdjeciach Kubusia, nawet jak nie zarośnie cały to ewentualne miejsca bez sierści nie powinny być duże, a urody i tak mu to nie odbierze ;)

Posted

Dzięki Anashar za porządki :)

[quote name='kazik132']
To prawda niezaprzeczalna. Jak się przygląda Kubusiowi, to widać ogromną zmianę i za to należa się ukłony dla wetów i wszystkich , którzy pomogli psinie. Ja myślę,że on jednak zarośnie prawie w całości. Wygląda, że prawie wszystkie miejsca porastają sierścią.
Selengo, czy wiadomo już coś o mozliwości odwiedzin Kubusia w klinice? Czy dajemy sobie z tym spokój.[/QUOTE]
Zarosnąć w całości to raczej nie zarośnie, ale to na pewno mu nie przeszkodzi w szczęśliwym życiu - oby tylko na takim problemie się skończyło. A co do odwiedzin, to na razie jeszcze musimy sobie dać spokój - Kubuś nie może spacerować tyle ile by chciał, więc póki co lepiej żeby te spacery odbywały się pod fachową opieką. Problem chyba tkwi w "miękkim sercu" wolontariuszy - widok szczęśliwego na spacerze psa może spowodować, że to Kubuś będzie decydował o długości spaceru a nie człowiek - na razie niestety nie można jeszcze do tego dopuszczać. A odwiedziny dla odwiedzin, bez spaceru, to jednak jest pewne zamieszanie w lecznicy, więc trudno się dziwić, że takim pomysłem nikt nie jest zachwycony.

Posted

[quote name='Anashar']Z zarośnięciem sierścią to pewnie tylko czas pokaże - ja mogę powiedzieć po sobie, że miałem na nodze poparzenie III stopnia z martwicą, goiło się ponad 4 miesiące i do tej pory mam tam zupełnie inny rodzaj skóry i ani jednego włoska, mimo, że na około włosków dużo :evil_lol:

Ale sądząc po zdjeciach Kubusia, nawet jak nie zarośnie cały to ewentualne miejsca bez sierści nie powinny być duże, a urody i tak mu to nie odbierze ;)[/QUOTE]
To prawda, skóra po oparzeniach jest zawsze inna!No i dochodzi wiek psiny. Ale już teraz Kubuś jest nie do poznania. Na samą myśl o tym ile wycierpiał, ciary po plecach przechodzą i trudno w to uwierzyć. Tak,że nawet jeśli pozostanie kilka łysych placków, to już bez większego znaczenia.Najważniejsze,żeby reszta była doprowadzona do porządku i zdrowa.

Posted

A to są jakieś inne zdjęcia niż te które wklejała Selenga? Jesli tak, to mam nadzieję, że też nam je tu na wątek wklei, razem z najnowszą historią Kubusia.

Posted

Ja jestem bardzo szczęśliwa,że Kuba uśmiecha się,że wreszcie poznał co to jest mieć przyjaciela.A to czy on będzie łysawy miejscami, czy nie, to dla niego jest absolutnie obojętne.Z pewnością trafi do wrażliwych,kochających ludzi,którym jego defekty w urodzie,będą niestety tylko przypominały tę straszną tragedię.

Również bardzo dziękuję za szybką interwencję w wiadomej wszystkim sprawie.

Posted

[quote name='kazik132']A to są jakieś inne zdjęcia niż te które wklejała Selenga? Jesli tak, to mam nadzieję, że też nam je tu na wątek wklei, razem z najnowszą historią Kubusia.[/QUOTE]
Jeśli chodzi o najnowsze zdjęcia to nie :) Wszystkie są już wstawione na wątek.
Ten mail zawiera całą historię leczenia Kuby i większość zdjęć też już jest na wątku. Wstawię te informacje do pierwszych postów, bo wszystko jest datowane, więc będzie można od razu prześledzić całą historie. Są tam też zdjęcia, których nie mieliśmy wcześniej i tez postaram się je zamieścić w pierwszych postach. Pewnie część będzie w postaci linków, bo jak zacznę szaleć z fotkami to mnie mod też zbanuje :)

Posted

Selengo dzięki za info, Kubciu jest śliczny, placki ma przecudne i oby tak dalej. Ten pysiek roześmiany, apetyt na jedzonko, ogonek rozmerdany, huraaaa:)
Dedykuję Kubulka takiego wszystkim, którzy proponowali uśpienie.....
Oj durne ludziska są czasami, oj!
Edit:
ludziki, tu o pomoc błagają:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206286-18-kot%C3%B3w-z-ulicy-znalaz%C5%82o-dom-i-SERCE-u-p.-Joli-POTRZEBNA-KARMA"]http://www.dogomania.pl/threads/206286-18-kot%C3%B3w-z-ulicy-znalaz%C5%82o-dom-i-SERCE-u-p.-Joli-POTRZEBNA-KARMA[/URL]

Posted

[quote name='Selenga']Jeśli chodzi o najnowsze zdjęcia to nie :) Wszystkie są już wstawione na wątek.
Ten mail zawiera całą historię leczenia Kuby i większość zdjęć też już jest na wątku. Wstawię te informacje do pierwszych postów, bo wszystko jest datowane, więc będzie można od razu prześledzić całą historie. Są tam też zdjęcia, których nie mieliśmy wcześniej i tez postaram się je zamieścić w pierwszych postach. Pewnie część będzie w postaci linków, bo jak zacznę szaleć z fotkami to mnie mod też zbanuje :)[/QUOTE]No to fajnie, jeśli tak. Czekam Selengo w takim razie na sygnał, jesli odwiedziny będą już możliwe. Pogoda się robi coraz piękniejsza, Kubuś, mam nadzieję zdrowieje z każdym dniem. Niech spokojnie dochodzi do siebie, bo teraz musi nabierać ciałka i sił. To na pewno.

Posted

[quote name='Selenga']Jeśli chodzi o najnowsze zdjęcia to nie :) Wszystkie są już wstawione na wątek.
Ten mail zawiera całą historię leczenia Kuby i większość zdjęć też już jest na wątku. Wstawię te informacje do pierwszych postów, bo wszystko jest datowane, więc będzie można od razu prześledzić całą historie. Są tam też zdjęcia, których nie mieliśmy wcześniej i tez postaram się je zamieścić w pierwszych postach. Pewnie część będzie w postaci linków, bo jak zacznę szaleć z fotkami to mnie mod też zbanuje :)[/QUOTE]
Nie krępuj się.
Jak masz co wklejać to wklejaj.
Na innych wątkach ciotki "szaleją" ze zdjęciami.
Sądzę, że tutaj dużo zdjęć ma uzasadnienie - a moda mamy wyrozumiałego ;)

Posted

[quote name='Topi']Nie krępuj się.
Jak masz co wklejać to wklejaj.
Na innych wątkach ciotki "szaleją" ze zdjęciami.
Sądzę, że tutaj dużo zdjęć ma uzasadnienie - a moda mamy wyrozumiałego ;)[/QUOTE]
Prawie wszystkie zdjęcia, które są w mailu są już na wątku, zwłaszcza te z Kubą :)
Nie było tu tylko kilku zdjęć z pierwszego okresu, z samego odbierania Kuby i to są straszne zdjęcia...

Posted

[quote name='Selenga']Prawie wszystkie zdjęcia, które są w mailu są już na wątku, zwłaszcza te z Kubą :)
Nie było tu tylko kilku zdjęć z pierwszego okresu, z samego odbierania Kuby i to są straszne zdjęcia...[/QUOTE]Może to i dobrze, że te straszne zdjęcia nie zostały opublikowane. Zapomnieć o tej tragedii nie zapomnimy pewnie nigdy, ale lepiej sie teraz skupić na tych dobrych aspektach i cieszyć powrotem do zdrowia Kubusia.

Posted

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek; kolejna wstrząsająca historia ludzkiego okrucieństwa i ludzkiej wspaniałomyślnosci i prawdziwej miłości. Dzięki takim historiom wiem, że warto żyć i "robić swoje"...

Posted

[quote name='Marycha35']Witamy:) Kubul to fajny kumpel i twardziel! Nie dał się urazom, chorobom i tchórzom, którzy go podpalili. Na pohybel:)[/QUOTE]
Ale kogo "na pohybel"?- bo nie zrozumiałam,:angryy:

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Ale kogo "na pohybel"?- bo nie zrozumiałam,:angryy:[/QUOTE]
Na samym początku tej historii, kiedy jeszcze nie było wiadomo czy Kuba wogóle przeżyje, był banerek z hasłem "Na pohybel sk---y synom! Kubusiu będziesz żył!!!"
No i się sprawdziło :)

Posted

Dokładnie do tego chciałam nawiązać:) Selengo z przerażeniem patrzę jak dni ubywa, a podpisów jeszcze dużo trzeba zebrać pod petycją. Damy radę????

Posted

[quote name='Marycha35']Dokładnie do tego chciałam nawiązać:) Selengo z przerażeniem patrzę jak dni ubywa, a podpisów jeszcze dużo trzeba zebrać pod petycją. Damy radę????[/QUOTE]
"szefostwo" Koalicji ocenia, że spokojnie damy radę zebrać 150 000, a może nawet 200 000 :)
zaczęliśmy zbierać podpisy w lutym chyba i przez te niecałe 3 miesiące zebrane zostało 84 044 podpisy - bez akcji promocyjnej, bez nagłaśniania w mediach
po zarejestrowaniu Komitetu można zacząć ofensywę medialną a do zebrania zostało już tylko 15 956 podpisów (dzisiaj pewnie już będzie mniej, ale jeszcze nie mam komunikatu o aktualnym stanie, zwykle dostaję późnym wieczorem)

Posted

[quote name='Felka z Bagien']W którym poście jest więcej info na ten temat,bo myślę,że więcej osób będzie zainteresowanych?[/QUOTE]
Jest wątek na dogo, ale martwy. Najwięcej informacji i najświeższe są na stronie koalicji (klik w mój banerek) i na facebooku: [URL]http://www.facebook.com/KoalicjaDlaZwierzat[/URL]

Posted

No niestety,banerki się opatrzą, gdzie jest jak byk napisane.Bo chyba percepcja człowieka jest nieco inna, dla mnie najlepszy byłby prawy lub lewy, ale górny róg.Jutro wam napisze jak to działa.Ty Selengo, masz ten banerek już chyba od kilku miesięcy?
A ja patrzę i myślę sobie: jak prostą kreska i kilkoma plamami uchwycona jest istota, psa, kota i człowieka.I w ogóle nie pomyślałam,że to o tak ważną sprawę chodzi:oops::oops::oops:

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Ty Selengo, masz ten banerek już chyba od kilku miesięcy?[/QUOTE]
Od samego początku akcji :)
Prowadzę stronę internetową koalicji, znam twórcę Koalicji czyli Grzegorza Lindenberga od wielu lat (był kiedyś moim szefem :) ) i współpracuję z nim też od samego początku czyli od pomysłu Koalicji.
Dlatego jak dostałam info żeby informację wrzucić na stronę, to od razu zrobiłam banerek, no bo gdzie mam szukać sojuszników przy zbieraniu podpisów jak nie na dogomania.pl i miau.pl? I od dogomanii się zaczęło. Dopiero później Grzegorz uruchomił też facebooka. Nawet allegro kubusiowe się przysłużyło sprawie bo wysyłając zdjęcia darczyńcom informowałam o akcji - odzew był niesamowity, nawet osoby zasiadające na co dzień w samorządach gminnych się odezwały z deklaracjami zbierania podpisów. Biznesmeni, artyści - bardzo sympatyczne były maile od p. Martyny Jakubowicz, której ekipa+wolontariusze zbierali podpisy na koncertach. Pani Martyna kupiła też cegiełki dla Kuby.
Jeśli Sejm uchwali tę ustawę, to będę mogła z dumą kiedyś wnukom mojej siostry opowiadać, że ich babciociotka maczała w tym palce ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...