Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KUBUSIU CZY TU WOGÓLE JEST JESZCZE MIEJSCE DLA CIEBIE ?!?!?!?!?!?!?!
KUBUSIU CZY TUTAJ JESZCZE WOGÓLE JESTEŚ CZY KIEDYŚ JESZCZE BĘDĄ WSZYSTKIE NASTĘPUJĄCE PO SOBIE POSTY O TOBIE LUB DLA CIEBIE ?!?!?!?!?!?!?!
KUBUSIU KOCHANY
KCIUKI ZA CIEBIE TRZYMAMY.
JESTEŚ KOCHANY, ŚLICZNY i SILNY,
ALE GEST POMOCY DLA CIEBIE PILNY!
NIECH GOI SIĘ SZYBKO TWOJE CIAŁO BOLĄCE,
ŻEBYŚ MÓGŁ BIEGAĆ PO ŁĄCE.
DALEKO JESTEM OD CIEBIE,
WIĘC BUZIAKA ŚLĘ TOBIE PO NIEBIE.
PRZYTULIĆ BYM CIĘ CHCIAŁA,
LECZ ODLEGŁOŚĆ NIE MAŁA.
NIECH W IMIENIU MOIM,
P. ELA JAK BĘDZIE U CIEBIE PRZYTULI CIĘ RAMIENIEM SWOIM.[SIZE="5"][/SIZE][SIZE="7"][/SIZE][FONT="Arial Black"][/FONT]

Posted

[quote name='Iljova']KUBUSIU CZY TUTAJ JESZCZE WOGÓLE JESTEŚ CZY KIEDYŚ JESZCZE BĘDĄ WSZYSTKIE NASTĘPUJĄCE PO SOBIE POSTY O TOBIE LUB DLA CIEBIE ?!?!?!?!?!?!?!
KUBUSIU KOCHANY
DALEKO JESTEM OD CIEBIE,
LECZ ODLEGŁOŚĆ NIE MAŁA.
NIECH W IMIENIU MOIM,
P. ELA JAK BĘDZIE U CIEBIE PRZYTULI CIĘ RAMIENIEM SWOIM.[/QUOTE] Takie wpisy powinny się tu znajdować.

Posted

[quote name='Iljova']KUBUSIU CZY TUTAJ JESZCZE WOGÓLE JESTEŚ CZY KIEDYŚ JESZCZE BĘDĄ WSZYSTKIE NASTĘPUJĄCE PO SOBIE POSTY O TOBIE LUB DLA CIEBIE ?!?!?!?!?!?!?!
KUBUSIU KOCHANY
DALEKO JESTEM OD CIEBIE,
LECZ ODLEGŁOŚĆ NIE MAŁA.
NIECH W IMIENIU MOIM,
P. ELA JAK BĘDZIE U CIEBIE PRZYTULI CIĘ RAMIENIEM SWOIM.[/QUOTE]

cudne :) Martusia przeslij to P Eluni koniecznie ucieszy się że u nas tak fajnie;)
mam nadzieję że autorka nie ma nic przeciw oczywiście gdybym chociaż na czas krótki wrzuciła to na 1 stronkę;) dopóki posty puste nie zapełnią się wiadomościami i fotkami o Kubulku

Posted

Czekamy więc na foty Kubinki:) Martuś a wiadomo coś może o numerze tele do Pani, która w fundacji opiekuje się sunią skatowaną w parku? Chyba mi nic nie umknęło we wcześniejszych postach? Nie znalazłam tam info na ten temat. Byłabym ogromnie wdzięczna za odpo:) Zaśmiecony ten nasz wątek bełkotem okropnie.....

Posted

[quote name='MagdaM.']Pani Eli będzie na pewno miło jeśli sama to prześlesz Fanto.Będzie wiedziała, ze nie zapomnieliśmy, jesteś przecież założycielką wątku.[/QUOTE]

ja jestem tylko przekaźnikiem od Martusi na wątek i mi to wystarczy taka rola;)
nie chce być kolejną osobą która zajmuje jej czas
który może poświecić dla Kubulka albo innych psiaków kotów istot

wstawiłam kochani wiersze P Eluni i innych osób na 1 stronkę
zachęcam zdolniaszków do takich działań
być możne Selenga wykorzysta te teksty w swych cudownych aukcjach;)

jestem z Wami do jutra
upoważniam Martusię9494 do edycji 1 strony uzupełniania jej i wklejania fotek i wiadomości o Kubulku(hasła na pw)
gdyż sercem będę z Wami ale fizycznie będę śmigać z synem na desce w Białce ale nie zostaniecie bez wieści Martulka z Wami zostaje;)
Czarodziejka i Maupa4 czuwają nad wątkiem
w razie nieporozumień proszę zgłaszać się do nich
pozdrawiam Was trzymajcie się cieplutko kochani
mam nadzieję że w końcu zrobi się milutko

Posted

Właśnie o suńce nie ma wieści:(A pani Ela gadała już w klinice żeby sunię też wzięli pod opiekę.Mieli dzwonić i nic:(Sama nie wiem.Wczoraj pani Ela wyraźnie mi powiedziała:"Pani Marto!Niech nam daja przypadki beznadziejne!My zrobimy wszystko zeby im pomóc!"

Posted

dziękuję Martku, może trzeba jednak chwilę poczekać:) Jak Pani Ela tak powiedziała to wierzę, że się zaopiekuje tym sunialcem. Boję się o stan suni, te podłe gnoje ją skatowali, powiesili, bili, potem wyrzucili gdzieś w krzaki, błagam.....:(:(:(

Posted

A ciągle mam osoby chętne do pomocy finansowej. Pytają gdzie słać kasiorrrę. Jak coś bardzo proszę pisz tu na wątku, mam nadzieję, że nie umknie to w bełkocie....

Posted

[quote name='marta9494']Właśnie o suńce nie ma wieści:(A pani Ela gadała już w klinice żeby sunię też wzięli pod opiekę.Mieli dzwonić i nic:(Sama nie wiem.Wczoraj pani Ela wyraźnie mi powiedziała:"Pani Marto!Niech nam daja przypadki beznadziejne!My zrobimy wszystko zeby im pomóc!"[/QUOTE]
Marto, o jakiej suńce ty piszesz?

Posted

[URL="http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110211/INNEMIASTA13/350056834"]http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110211/INNEMIASTA13/350056834

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,tit...wiadomosc.html
http://www.tvn24.pl/12690,1690803,0,4,skatowany-pies-walczy-o-zycie,wiadomosc.html[/URL]

edit:

Można spróbować zasięgnąć informacji.

Towarzystwo Pomocy Zwierzętom ANIMALS
ul. M. Skłodowskiej-Curie 38/24
85-094 Bydgoszcz
Telefon 721 82 82 82
Osoba kontaktowa Irena Janowska

W artykule wspomniano, że suczka trafiła do renomowanej bydgoskiej kliniki - być może chodzi o Lecznicę weterynaryjną Wyżyny -
ul. Modrakowa 65, Bydgoszcz, tel. 52 361 10 53

Posted

ręce mi opadają na to skurw... przepraszam okrucieństwo
moja sunię odebrałam też po katowaniu z pękniętym kręgosłupem i paraliżem
tylnich łap podejrzeniem ropomacicza
łysą zarobaczałą wygłodzoną ehhhh takich suń Kubusiów niestety są tysiące;(
postaramy się za pośrednictwem Kubusia pomóc suni oczywiście bez dwóch zdań!!!!

Posted

[COLOR=green][B]Witam.

W dniu dzisiejszym wątek został ponownie zmoderowany czyli po raz kolejny zostały z niego usunięte posty łamiące Regulamin Forum.[/B][B]
Najaktywniejsi uczestnicy zostali zgodnie z tymże Regulaminem "nagrodzeni".

Uprzedzając ewentualne "dyskusje" na temat moderacji i "nagród" informuję, że[/B][/COLOR][COLOR=Green][B] bany są przyznawane za łamanie Regulaminu Forum a nie za działalnośc lub "działalnośc".
W Regulaminie jest wyraźnie zapisane co wolno a czego nie wolno. Więc jeżeli ktos dostał bana to złamał większośc punktów obowiązującego tu Regulaminu.

[/B][B]
Jeżeli jest zakaz trollowania to za trollwanie jest ban.[/B][B]
Jeżeli za chamstwo w postach przewidziany jest ban to bedzie ban.
Jeżeli zabronione jest obrażanie innych użytkowników to za obrażanie i brak kultury w postach bedzie ban.
Jeżeli jest zakaz tworzenia podwójnych kont to podwójne konta będą usuwane/banowane.
Jeżeli zachodzi podejrzenie, że konta zostały założone po to, aby łamać regulamin lub wprowadzać zamieszanie to będą usuwane bez ostrzeżenia.
Jeżeli jest napisane że posty z uwagami dotyczącymi sposobu moderowania będą usuwane wraz z autorami to będą.[/B][/COLOR]
[COLOR=Green][B] Jeżeli jest punkt mówiący że celowe łamanie regulaminu forum bedzie się kończyło banem czasowym lub dozywotnim to tak bedzie.

Będzie tak bez wzgledu na to kto jak działa albo jakie robi wrażenie na temat swojego działania.[/B][B]
A jak kto ostatnio sobie podziałał to najlepiej wiedzą sami zainteresowani bo dziś bany "poleciały" za całokształt ostatnio i to na wielu wątkach prowadzonej "działalności" w temacie "Łamanie Regulaminu Forum" a nie za działalnośc w realu.

Pozdrawiam.
[/B][/COLOR]

Posted

i supero!!!! Może wreszcie będzie tu porządek i sprawy psie staną się ponownie najważniejsze. Dziękujemy:) A ja muszę z tymi gnojami uważać, bo to brak kultury też;)

Posted

śliczna fota a temu łasuchowi to dentystę będziemy niedługo musieli załatwić jak tyle słodkości będzie jadł;)

dziękuję wszystkim tym co są z nami na forum i nie tylko na forum
co piszą ciepłe słowa podnoszące na duchu
dziękuję wszystkim tym którzy Nas jako wątek wspierają i choć tutaj nic nie piszą czytają i trzymają kciuki
pomoc serca pomoc ducha pomoc w jakiejkolwiek formie nie tylko finansowej daje nam NAPĘD
dziękuję wszystkim

Zofija Tobie bardzo również;)cieszę się że jesteś z Nami;)))))
dobranoc kochani spokojnej nocki

Posted

[quote name='fanta33']cudne :) Martusia przeslij to P Eluni koniecznie ucieszy się że u nas tak fajnie;)
mam nadzieję że autorka nie ma nic przeciw oczywiście gdybym chociaż na czas krótki wrzuciła to na 1 stronkę;) dopóki posty puste nie zapełnią się wiadomościami i fotkami o Kubulku[/QUOTE]

możecie zamieszczać gdzie chcecie, jeśli się przyda i pomoże Kubusiowi to nie ma sprawy !

Posted

Dostałam dzisiaj maila z allegro:
[I]"Witam,tylko taka myśl nasuwa mi się....
Szkoda że pani doktor nie odważyła się na eutanazję i pozwoliła mu cierpieć!!!Co to za lekarz?"

[/I]A potem przejrzałam wszystkie aukcje i wyszło mi, że realnie coś kupiło 1 452 osoby a na aukcje Kubusia zajrzało w sumie 75 674 osoby i przyszedł tylko 1, słownie jeden taki mail :)

Posted

Odnośnie tego jedynego maila, to Kubuś nie miał łatwego życia, pewnie nie raz cierpiał, ale teraz będzie miał szansę na lepsze życie i może właśnie dlatego warto było mu je ratować, nawet za cenę cierpienia! Pozdrawiam, życzę Kubulkowi zdrowia i radości, a wszystkim ratującym go - wytrwałości i sił :loveu:

Posted

[quote name='sybisia']Odnośnie tego jedynego maila, to Kubuś nie miał łatwego życia, pewnie nie raz cierpiał, ale teraz będzie miał szansę na lepsze życie i może właśnie dlatego warto było mu je ratować, nawet za cenę cierpienia! Pozdrawiam, życzę Kubulkowi zdrowia i radości, a wszystkim ratującym go - wytrwałości i sił :loveu:[/QUOTE]

zgadzam się w zupełności
problem eutanazji zarówno w przypadku ludzi jak i zwierząt jest kontrowersyjny
w przypadku Kubulka była siła i wola życia
on sam P Eluni wskoczył do samochodu (gdzie nigdy wcześniej nie podróżował)
cieszył się na widok osób wyczuwał dobro i walczył
i udowodnił tym wszystkim wokół że nawet na drastyczne przypadki trzeba popatrzeć czasem z innej strony rezygnując z najprostszych rozwiązań
tak jak mi kiedyś lekarze po wypadku powiedzieli nie będziesz chodzić...i pokazałam że się mylili...
tak Kubulek pokazał na co go stać i jeszcze pokaże ;D

Posted

Wiecie, ludzie myślą po ludzku. Czy niektórzy z nas w sytuacji Kuby nie mieliby ochoty odejść, żeby nikt ich nie ciągnął, tylko dał w końcu odpocząć od bólu? To co on przeszedł, złamałoby niejednego człowieka i niejeden sam by chciał skrócić swoje cierpienie. Na szczęście Kuba należy do tych "twardych" i bardzo chciał żyć. I z szacunkiem dla p. Eli, lekarzy, ich pracy i serca włożonego w ratowanie Kuby ale pewnie jakieś 70-80% zasługi w tym, że Kuba nadal jest i zdrowieje, to jest jego zasługa i jego wola walki z cierpieniem. Człowiek tu tylko "pomógł", bo gdyby Kuba nie był silny i nie chciał walczyć, to żadne pieniądze, żaden lekarz i żadna pomoc by nic nie dały. I bynajmniej nie odbierzcie tego, że umniejszam czyjeś zasługi. Absolutnie nie umniejszam. Podziwiam i chylę czoła. Ale pewnie gdyby trafiło na słabszego psa, to cała ta pomoc byłaby na nic. To niesamowity i silny pies:) Aż chyba zazdroszczę mu takiej siły:) I podziwiam:)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...