mama_Alfika Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Ale na stronie fundacji podane jest takie konto [URL="http://www.fundacjamrunio.org/content/pom%C3%B3%C5%BCcie-nam"]http://www.fundacjamrunio.org/content/pom%C3%B3%C5%BCcie-nam[/URL]
toyota Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Może napisać w komentarzach, że dziewczyna podaje fałszywe konto i podać po raz kolejny to właściwe, jak myślicie ? Może im więcej osób to sprostuje, tym mniej wpłaci na to fałszywe ?
marta9494 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='eskuna']w sumie to moze być jeszcze taka sytuacja, ze ona znalazla gdzies taki nr konta i sama tam wplacila... tak naprawde to cholera wie...[/QUOTE]Dlatego niech któraś z was do niej napisze pytanie,które konto jest prawdziwe i skąd wie,że akurat to.Wtedy będziemy wiedziały czy dziewczyna chciała dobrze i się pomyliła,czy poprostu jest oszustką
eskuna Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 w sumie to moze być jeszcze taka sytuacja, ze ona znalazla gdzies taki nr konta i sama tam wplacila... tak naprawde to cholera wie...
Charly Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='toyota']Chodzi o dziewczynę xxx, ona podaje fałszywe konto w komentarzach.[/QUOTE] dziewczyny nie wiem czy mozna tak o podawac tutaj jej dane.
eskuna Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 no o niej mówie wlasnie ;p... moglo tak być ze ona taki znalazla gdzies i sadzi ze tamta druga podaje zły... no nie wiem roznie bywa jak sie nie posprawdza... ja juz wszystko sprawdzam bo mnie raz oszfabili na kase. ale na policje i tak 3ba zglosic
toyota Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Dobra, usunęłam jej dane, bo to rzeczywiście może być ofiara oszusta i podaje dalej to konto. To aż niemożliwe, żeby mogła być aż tak głupia, żeby oszukiwać ludzi podając swoje imię i nazwisko publicznie.
terierfanka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 wystarczy podać w komentarzach link do fundacji, tam jest konto prawidłowe, ale należałoby sprawdzić czyje jest to, które ona podaje
toyota Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='Charly']dziewczyny nie wiem czy mozna tak o podawac tutaj jej dane.[/QUOTE] Wydaje mi się, że tak, skoro sama upublicznia swoje dane. Chyba należałoby jednak zapytać ją skąd wzięła ten nr konta, bo rzeczywiście mogła sama paść ofiarą oszusta i wpłacić na to konto.
marta9494 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 No to zróbmy tak,niech któraś napisze jej wiad.z zapytaniem,które konto jest prawdziwe i skąd wie,że to właśnie to.Nie chciałabym narobić kłopotów kmomus,kto może dobrze chciał.Jeśli odpisze,że ona jest z mrunia,albo coś w tym stylu,od razu zgłaszam i piszę komentarze do jej znajomych,jeśli się pomyliła trzeba usunąć komentarz ,a jej,jeśli wpłynęły już jakieś pieniądze powiedzieć ,że ma je wpłacić na konto fundacji
mama_Alfika Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='marta9494']Takie:[FONT=book antiqua]85 1240 1965 1111 0010 1171 6801 [/FONT] A ona podaje takie:78[B]12404533[/B]1111001032873655[/QUOTE] Nr rozliczeniowy 12404533 wskazuje na Oddział w Krakowie, przy ul. Pijarskiej 1 Edit: Oddział Banku Pekao SA
asiamm Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='Charly']asiamm a nie można tego stąd usunąc i przeslac marcie na pw? bo zaraz będzie nagonka na tą dziewczynę, która byc moze siępomyliła, a byc moze nie. Ale to jest sprawa policji[/QUOTE] usunęłam, mogę wyslać komuś mailem
marta9494 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Dziewczyny,nad moim komentarzem ktoś podał link do tematu Kuby tutaj!
Charly Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='toyota']Wydaje mi się, że tak, skoro sama upublicznia swoje dane. Chyba należałoby jednak zapytać ją skąd wzięła ten nr konta, [B]bo rzeczywiście mogła sama paść ofiarą oszusta i wpłacić na to konto[/B].[/QUOTE] może a może nie. w grę wchodzi zaufanie tysięcy ludzi i duza kasa. Myslę, ze tym powinna zając się policja.
toyota Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='toyota']Dobra, usunęłam jej dane, bo to rzeczywiście może być ofiara oszusta i podaje dalej to konto. To aż niemożliwe, żeby mogła być aż tak głupia, żeby oszukiwać ludzi podając swoje imię i nazwisko publicznie.[/QUOTE] Charly usuń też proszę ze swojego posta :razz:.
marta9494 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='terierfanka']napisałam do dziewczyny pw na nk[/QUOTE] Ale co jej napisałaś?żeby konta nie usunęła.Widziałyście,że ktoś podał linka na dogo do tego tematu?
terierfanka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 widziałam. zapytałam skąd wzięła konto i żeby nie rozpowszechniała niesprawdzonych informacji, macie już print screena w razie czego, a jak ktoś podał linka to dziewczyna już nas czyta...
marta9494 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='terierfanka']widziałam. zapytałam skąd wzięła konto i żeby nie rozpowszechniała niesprawdzonych informacji, macie już print screena w razie czego, a jak ktoś podał linka to dziewczyna już nas czyta...[/QUOTE]O ile była on line i doczytała ten koment o dogo,zobaczymy co odpowie.Daj znaka jak się odezwie:)
eskuna Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 jak coś to zróbcie jeszcze screen jej profilu ze szkołami do których chodziła, tam sa klasy prościej ja bedzie znaleźć jak coś
terierfanka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 myślę, że się nie odezwie... może się przestraszy i usunie ten komentarz z nr konta, ale w sumie o to przecież chodzi... lepiej, żeby nie pojawiały się w związku z Kubą różne nr kont i podejrzenia o oszustwo, bo ludzie przestaną ufać i Kubuś bez pieniędzy będzie
Charly Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='terierfanka']myślę, że się nie odezwie... może się przestraszy i usunie ten komentarz z nr konta, ale w sumie o to przecież chodzi... lepiej, żeby nie pojawiały się w związku z Kubą różne nr kont i podejrzenia o oszustwo, bo ludzie przestaną ufać i Kubuś bez pieniędzy będzie[/QUOTE] ale podejrzenie już jest. nie wiadomo czy na tamto konto nie wpłynęły już pieniądze. ludzie przestaną ufac, jesli fakt, ze ona usunie konto zostanie uznany za wystarczający.
memory Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='marta9494']...Ja nie umiem screenów .... Tylko ten screen potrzebny,a ja nie wiem jak go zrobić:([/QUOTE] To może spróbuję pomóc: 1. Poszukaj na klawiaturze klawisza[B] Print Screen[/B] (najczęściej znajduje się u góry z prawej strony) 2. Naciśnij jeden raz ten klawisz. 3. Uruchom edytor graficzny - na początek najprostszy, [B]Paint[/B] - znajdziesz go : klikając [B]-> Start -> Programy -> Akcesoria -> Paint.[/B] 4. Po uruchomieniu[B] Paint[/B] kliknikj w górnym menu w napis napis [B]Edycja[/B] a w otwartym oknie wyboru w komendę [B]Wklej.[/B] 5. - Wklejony obraz lub jego część trzeba zapisać – klikasz w górnym menu napis [B]Plik[/B], a następnie w oknie wyboru w komendę Zapisz jako... - i tu w otwartym oknie, w polu [B]Nazwa pliku[/B] wpisz dowolną nazwę nadaną obrazkowi lub np. liczbę - Wybierz miejsce gdzie chcesz obraz zapisać, standardowo Windows wskazuje folder[B] Moje dokumenty[/B] lub [B]Obrazy[/B] 6. Wybierz format pliku w polu Zapisz jako typ:[B] jpg;*.jpeg[/B] 7. Naciśnij klawisz [B]Zapisz.[/B] 8. Zamknij program Paint. 12. Znajdź zapisany obraz - powinien być w folderze Moje dokumenty albo Obrazy. W Programie Paint masz też możliwość wycinania części (fragmentu) obrazka i zapisania od nowa, zmniejszanie, obrót itd :)
terierfanka Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='Charly']ale podejrzenie już jest. nie wiadomo czy na tamto konto nie wpłynęły już pieniądze. ludzie przestaną ufac, jesli fakt, ze ona usunie konto zostanie uznany za wystarczający.[/QUOTE] to prawda, może ona gdzieś jeszcze to konto podawała...no, ale co możemy zrobić? zgłosić na policję wpis na nk? macie jakieś pomysły?
marta9494 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 [quote name='memory']To może spróbuję pomóc: 1. Poszukaj na klawiaturze klawisza[B] Print Screen[/B] (najczęściej znajduje się u góry z prawej strony) 2. Naciśnij jeden raz ten klawisz. 3. Uruchom edytor graficzny - na początek najprostszy, [B]Paint[/B] - znajdziesz go : klikając [B]-> Start -> Programy -> Akcesoria -> Paint.[/B] 4. Po uruchomieniu[B] Paint[/B] kliknikj w górnym menu w napis napis [B]Edycja[/B] a w otwartym oknie wyboru w komendę [B]Wklej.[/B] 5. - Wklejony obraz lub jego część trzeba zapisać – klikasz w górnym menu napis [B]Plik[/B], a następnie w oknie wyboru w komendę Zapisz jako... - i tu w otwartym oknie, w polu [B]Nazwa pliku[/B] wpisz dowolną nazwę nadaną obrazkowi lub np. liczbę - Wybierz miejsce gdzie chcesz obraz zapisać, standardowo Windows wskazuje folder[B] Moje dokumenty[/B] lub [B]Obrazy[/B] 6. Wybierz format pliku w polu Zapisz jako typ:[B] jpg;*.jpeg[/B] 7. Naciśnij klawisz [B]Zapisz.[/B] 8. Zamknij program Paint. 12. Znajdź zapisany obraz - powinien być w folderze Moje dokumenty albo Obrazy. W Programie Paint masz też możliwość wycinania części (fragmentu) obrazka i zapisania od nowa, zmniejszanie, obrót itd :)[/QUOTE]Dzięki wielkie :)Zaraz zaczynam ćwiczyć na tej sępiarze z nk:)
Recommended Posts