Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Selenga']Dlatego nasza aukcja nie jest aukcją charytatywną tylko zwykłą sprzedażą zdjęć Kuby.
Mam nadzieję, że teraz wszystko jasne :)[/QUOTE]
Wszystko jasne :)

Zapewniam was, że większość osób kupujących cegiełki obejrzała zdjęcia Kuby w necie i wcale nie oczekuje maila z dodatkowymi...
Dlaczego tak uważam? Bo sama weszłam na aukcję, zerknęłam bardzo pobieżnie na treść (co właściwie jest tam oferowane...) i od razu kliknęłam na Kup teraz. Nawet nie zauważyłam, że tam jest coś o zdjęciach... Jestem przekonana, że większość robi tak samo, że wpłaca i niczego nie oczekuje w zamian...

Ale może się mylę...

Posted

Miałam iść spać bo już padam na pysk. Ale mnie podkusiło żeby zajrzeć do maili z allegro. I nie uwierzycie co tam znalazłam.
[COLOR=red][B]
jest pani zainteresowana adopcją Kuby[/B][/COLOR]

przesłałam jej maila do pani Eli

[quote name='Nalewka']Wszystko jasne :)

Zapewniam was, że większość osób kupujących cegiełki obejrzała zdjęcia Kuby w necie i wcale nie oczekuje maila z dodatkowymi...
Dlaczego tak uważam? Bo sama weszłam na aukcję, zerknęłam bardzo pobieżnie na treść (co właściwie jest tam oferowane...) i od razu kliknęłam na Kup teraz. Nawet nie zauważyłam, że tam jest coś o zdjęciach... Jestem przekonana, że większość robi tak samo, że wpłaca i niczego nie oczekuje w zamian...

Ale może się mylę...[/QUOTE]
Teoretycznie masz rację i ja sobie z tego zdaję sprawę. Ale wiesz jak to jest u nas - wystarczy jeden nawiedzony formalista, który krzyknie "złodzieje" i tracimy wiarygodność. Dla dobra naszych psiaków, kotów i innych zwierzaczków na to sobie pozwolić nie możemy

[B]
[SIZE=3]PS. Zostałam zmuszona mailami, smsami i telefonami do wystawienia nowej aukcji zanim się jeszcze aktualna skończyła - ludzie porozsyłali taka ilość linków, że nie dało rady inaczej
Link do nowej aukcji:[/SIZE][/B]
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1429700580[/URL]

Posted

hahaha hop hop hop
Kubusiu domki bedą sie biły o Ciebie;D
jak widać jestem cały czas w dwóch osobach ;)))
rozsyłam nadal gdzie sie da;)
dziewczynki jak juz ogarniecie te listy to wkleje może je na pierwszą;) ale nie chce pośpieszać

kochani cieszę się że tyle nas jest i tyle serduszek pomaga Kubusiowi

całuski

Posted

[quote name='fanta33']
dziewczynki jak juz ogarniecie te listy to wkleje może je na pierwszą;) ale nie chce pośpieszać
całuski[/QUOTE]
o liście z allegro zapomnij, nie ma takiej opcji w przyrodzie

Posted

[quote name='AlfaLS']Słyszałam Kłopotka :razz:
Kiedyś uświęconym zwyczajem było bardzo wiele rzeczy o których nikt dziś nie pamięta... Świat idzie naprzód i szkoda że "wybrańcy narodu" nie mają dość mądrość i serca żeby to zauważyć :shake:.
Ale uważam że przykład Kubusia powinien być wykorzystywany przy każdej akcji przeciw łańcuchom... Może choć do paru osób dotrze....[/QUOTE]

Jesli wszystko byłoby jak kiedyś, to pan Kłopotek nie wyjechałby ze swojej wioski, bo nauka była droga i nie zdobyliby wykształcenia. Tylko co po jego wykształceniu, jak ciemnoty się nie da wyplenić !!!

Posted

Biedaczek tyle się musiał nacierpieć :(
Trzymam kciuki za Kubusia :)
Postaram się pomóc finansowo jak tylko będę miała jak prześlę 50 zł :)

Posted

[quote name='EVA2406']Jesli wszystko byłoby jak kiedyś, to pan Kłopotek nie wyjechałby ze swojej wioski, bo nauka była droga i nie zdobyliby wykształcenia. Tylko co po jego wykształceniu, jak ciemnoty się nie da wyplenić !!![/QUOTE]Jeśli wszystko byłoby jak kiedyś,to pana Kłopotka trzeba by było na trzy zdrowaśki do pieca wsadzić!Ja bym go potem jeszcze na trzy 'Ojcze nasz" doładowała.Wylazłby z tego pieca zupełnie odmieniony!!!!!!Nie chołubiłby juz tak dawnych,pięknych,wiejskich czasów!!!

Guest Elżbieta481
Posted

[quote name='marta9494']Jeśli wszystko byłoby jak kiedyś,to pana Kłopotka trzeba by było na trzy zdrowaśki do pieca wsadzić!Ja bym go potem jeszcze na trzy 'Ojcze nasz" doładowała.Wylazłby z tego pieca zupełnie odmieniony!!!!!!Nie chołubiłby juz tak dawnych,pięknych,wiejskich czasów!!![/QUOTE]
---------------------
Mam wrażenie,że jakby ktoś miał pretensje?do posła Kłopotka.Nie wiem oco..To jest PSL-partia wiejska,partia chłopska-to dlaczego Wy się denerwujecie czy dziwicie..Ten posel wcale nie jest wyjątkiemw swoich poglądach-wieś w naszym kraju jest naprawdę b.b.i zacofana i specyficzna..Nie wiem jak to wyrazić..To jest PSL-no,nie ma się czemu dziwić..
Elżbieta

Posted

Ja mam pytania:
Czy jak ktos jest oznaczony na allegro ze kupuje to znaczy ze juz zaplacił?
Marta prosze wiem ze p. Ela ma duzo roboty, ale moze kogos by upowaznila do sprawdzenia konta, multum ludzi codziennie pyta mnie na pw, czy ich wplata dotarla bo sie martiw, oby ktos sie nie wkurzyl i nas od zlodziei nie powyzywal, bo ludzie sie od nas poodwracaja.

Posted

[quote name='waldi481']---------------------
Mam wrażenie,że jakby ktoś miał pretensje?do posła Kłopotka.Nie wiem oco..To jest PSL-partia wiejska,partia chłopska-to dlaczego Wy się denerwujecie czy dziwicie..Ten posel wcale nie jest wyjątkiemw swoich poglądach-wieś w naszym kraju jest naprawdę b.b.i zacofana i specyficzna..Nie wiem jak to wyrazić..To jest PSL-no,nie ma się czemu dziwić..
Elżbieta[/QUOTE]
Problem w tym, że takie "oryginalne" poglądy ma nie tylko poseł Kłopotek i reszta polskiej wsi. Jak można przeczytać np. tu [URL]http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,8343303,Nalezy_sie_jak_psu_lancuch.html[/URL] o tym, ze nie można zakazać trzymania psów na łańcuchu jest przekonana również posłanka Mucha - wykształcona, nowoczesna, z miasta, szefowa Zespołu ds zwierząt, przez jakiś czas koalicjantka Koalicji dla Zwierząt. Co prawda z innych powodów, ale jednak też. Zamiast pomyśleć JAK egzekwować zakaz i poprawić poziom świadomości ludzi prościej jest po prostu nie zakazywać. A że ileś tam psów na tym ucierpi? A co to za problem?

[quote name='Julia84'][COLOR=navy][B]Dziewczyny proszę Was o pomoc dla Leonka - małego pieska, który trafił do lecznicy bardzo pogryziony, z ogromnymi ranami.
Teraz jest już zdrowy, ale jego dług w lecznicy [COLOR=red]wynosi 1100 zł ![/COLOR] Nie mamy ani jednej deklaracji stałej, Leonek w ogóle nie ma pieniążków...
Miał wyróżnione allegro, ale nie było ani jednej osoby nim zainteresowanej :-(
[/B][/COLOR][/QUOTE]
Leonek miał obserwatora, ale się nie uaktywnił. Trzeba BUDRYSKOWI pomóc obfocić malucha, to pewnie będzie większe zainteresowanie. No i jakoś ten dług trzeba im pomóc spłacić...

[quote name='Olena84']Ja mam pytania:
Czy jak ktos jest oznaczony na allegro ze kupuje to znaczy ze juz zaplacił?
Marta prosze wiem ze p. Ela ma duzo roboty, ale moze kogos by upowaznila do sprawdzenia konta, multum ludzi codziennie pyta mnie na pw, czy ich wplata dotarla bo sie martiw, oby ktos sie nie wkurzyl i nas od zlodziei nie powyzywal, bo ludzie sie od nas poodwracaja.[/QUOTE]\
Absolutnie to NIE znaczy, że zapłacił. To znaczy tylko, że wyraził chęć zapłacenia. Na szczęście odsetek osób, które "kupiły" a potem nie zapłaciły jest bardzo niewielki - w przypadku aukcji na maleńkiego Mukiego było to mniej więcej 2-3 osoby na 150. Natomiast jeśli chodzi o sprawdzanie czy ktoś wpłacił - pani Ela musi dostać listę osób, które zadeklarowały wpłatę albo napisały że wpłaciły i wtedy będzie mogła to sprawdzić. Nie można wymagać żeby to ona taka listę wpłat robiła i jeszcze na dodatek komuś przekazywała, bo na wyciągach mogą być nazwiska osób, które wcale sobie nie życzą publikowania informacji o ich wpłatach. Więc jeśli ktoś Cie pyta czy jego wpłata doszła, to zażądaj od niego informacji co wpisał na przelewie: imię, nazwisko, miasto i tytuł przelewu. I najlepiej żeby osoby z FB w tytule przelewu wpisywały, że wpłata jest z FB, wtedy łatwiej to sprawdzać.

Posted

[quote name='Selenga']
Więc jeśli ktoś Cie pyta czy jego wpłata doszła, to zażądaj od niego informacji co wpisał na przelewie: imię, nazwisko, miasto i tytuł przelewu. I najlepiej żeby osoby z FB w tytule przelewu wpisywały, że wpłata jest z FB, wtedy łatwiej to sprawdzać.[/QUOTE]

Kurcze, ale raczej nikt nie wpisywal fb, a historia wydarzenia jest od 20h wstecz a nie od poczatku. No nic, moge poprosic by kazdy kto wplacil na Kube napisal do mnie pw ze swoimi danymi w celu sprawdzenia, tylko ze jest teraz malutki zastoj na wydarzeniu i nie wiem czy wszyscy tam wejda.
Acha - czy allegra byly 3?

Posted

ogarnie sie wpłaty :D na spokojnie wszystko.. najlepiej konto internetowe miec i codziennie sprawdzac, a moze wplaty z fb kierowac najpierw do którejs z was ciotki ? potem wy spiszecie ile od kogo wpłyneło i rozliczone wyslecie do p Eli ? :)

Posted

[quote name='Charly']o ja nie mogę. Po prostu niesamowite!!![/QUOTE]
no fakt - w życiu by mi do głowy nie przyszło, ze się sprzeda 800 cegiełek w 36 godzin
facet mi w nocy przysłał smsa: co pani tak cyka po trochu, prosze wystawic 1000
i tak zrobiłam...
[B]PO TROCHU[/B], kurcze... 1300 cegiełek to jest po trochu????

Posted

[quote name='Selenga']no fakt - w życiu by mi do głowy nie przyszło, ze się sprzeda 800 cegiełek w 36 godzin
facet mi w nocy przysłał smsa: co pani tak cyka po trochu, prosze wystawic 1000
i tak zrobiłam...
[B]PO TROCHU[/B], kurcze... 1300 cegiełek to jest po trochu????[/QUOTE]

Ale mnie to zdanie rozśmieszylo no nie moge "cyka po trochu"...

Posted

[quote name='Selenga']no fakt - w życiu by mi do głowy nie przyszło, ze się sprzeda 800 cegiełek w 36 godzin[/QUOTE]

Zaangażowanie w sprawę pieska rośnie, rośnie ! :)

Jak kupowałam cegiełki na Miłkę (takiego konia, którego trzeba był z rzeźni wykupić) to w ciągu 2 tyg. wykupione zostały wszystkie cegiełki i uzbieraliśmy 5 tys. zł. Czy to nie jest wspaniałe!!! :):):)

Posted

[Absolutnie to NIE znaczy, że zapłacił. To znaczy tylko, że wyraził chęć zapłacenia. Na szczęście odsetek osób, które "kupiły" a potem nie zapłaciły jest bardzo niewielki - w przypadku aukcji na maleńkiego Mukiego było to mniej więcej 2-3 osoby na 150. Natomiast jeśli chodzi o sprawdzanie czy ktoś wpłacił - pani Ela musi dostać listę osób, które zadeklarowały wpłatę albo napisały że wpłaciły i wtedy będzie mogła to sprawdzić. Nie można wymagać żeby to ona taka listę wpłat robiła i jeszcze na dodatek komuś przekazywała, bo na wyciągach mogą być nazwiska osób, które wcale sobie nie życzą publikowania informacji o ich wpłatach. Więc jeśli ktoś Cie pyta czy jego wpłata doszła, to zażądaj od niego informacji co wpisał na przelewie: imię, nazwisko, miasto i tytuł przelewu. I najlepiej żeby osoby z FB w tytule przelewu wpisywały, że wpłata jest z FB, wtedy łatwiej to sprawdzać.[/QUOTE]

[B]Mi się wydaję, zeby zrobić tak jak przy wszystkich psach. Imię + miejscowość i jaka wpłata z tych co były dla Kuby. 4 moje znajome też wpłąciły. Mówiłam im , ze rozliczenia wpłat są zawsze na 1 str. One mi zaswze pomagają finansowo, ale nie są z dogo. Nie wiem, czy to sprawdzają, ale wolałabym, zeby takie rozliczenie było[/B]

Posted

[quote name='Zofija']
[B]Mi się wydaję, zeby zrobić tak jak przy wszystkich psach. Imię + miejscowość i jaka wpłata z tych co były dla Kuby. 4 moje znajome też wpłąciły. Mówiłam im , ze rozliczenia wpłat są zawsze na 1 str. One mi zaswze pomagają finansowo, ale nie są z dogo. Nie wiem, czy to sprawdzają, ale wolałabym, zeby takie rozliczenie było[/B][/QUOTE]
Kochana, wpłaty na Kubę idą już w tysiące, nie złotych tylko sztuk, z samego allegro jest ponad 500 wpłat. Kto twoim zdaniem będzie wypisywał listę z tysiącami nazwisk? I kiedy ma to robić? Na dodatek dostęp do konta mają tylko osoby z fundacji i chyba żaden członek zarządu mający upoważnienie do konta nie jest na dogomanii. Ja mam pełna informację o tym kto kupił na allegro, ale nie podejmuję się zrobienia tutaj listy wpłat bo nie rzucę pracy i wszystkiego innego po to żeby taką listę zrobić. I nawet gdybym wszystko rzuciła, to i tak potwierdzenie czy pieniądze wpłynęły muszę dostać z fundacji. Pani Elżbieta się nudzi żebyśmy od niej wymagali zrobienia takiej listy??? A wyciągnięcie danych o wpłatach z allegro i tak byłoby stosunkowo proste bo prosiłam wplacających o wpisanie "allegro nick dla Kuby" (inna sprawa, że nie wszyscy tak wpisują) i to ja wysyłam pani Eli listę z prośbą o zaznaczenie tylko. A jak chcesz żeby pani Elżbieta sprawdziła wpłaty z FB?? skąd ma wiedzieć, że ktoś jest z FB albo z dogomanii????

Posted

moim zdaniem na końcu warto napisać takie rozliczenie:

allegro- (ile złotych )
fb- (-II-)
bazarki
dogomaniacy

i to powinno starczyc :)

Posted

Poza tym teraz ważne jest (z punktu widzenia darczyńców)
1. wpłacanie pieniędzy za pośrednictwem dowolnej platformy płatniczej
2. przekazywanie pieniędzy z różnych źródeł na r-k lecznicy
3. nieprzerwane leczenie
4. w dalszej kolejności - rozliczenie wpłat

Z punktu widzenia psa w kolejności zapewne nieco innej :)
1. leczenie fizyczne
2. rehabilitacja psychiczna
3. DT / DS
na co oczywiście potrzebne są
4. wpłaty pieniędzy...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...