cucuvea08 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jaka radość dla mych oczu , które widzą takiego Kubusia, a te jego spojrzenie....można pozazdrościć tej osobie ,która go zaadoptuje po wszystkim....
pola53 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Biedne zwierzątko. Żeby tych sk.................ów spotkało to samo!! Bo jakoś w ogień piekielny nie wierzę. Niech maja piekło tu, na ziemi! Życzę im tego z całego serca!!!!!!
chwiladlapupila Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Z pełną odpowiedzialnością dołączam się do powyższych życzeń... Jestem urodzonym optymistą i wierzę, że los odpłaci tym <tu słowo uznane za obelżywe> i to z nawiązką...
cucuvea08 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]marta9494[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/showthread.php?p=16167038#post16167038"][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] Wiecie co ja myślę?Jak się zaostrzą przepisy, będzie dużo mniej takich przypadków.Teraz taki gnój kalkuluje.Zabiję spektakularnie psa,kota,kozę(nieważne)Dostanę zawiasy.I co?I nic!Zabiję raz i to nagram,zaimponuję temu i owemu,będę kozakiem,potem udam skruszonego i dostanę zawiasy.Zabiję raz,ale będę gwiazdą!On juz więcej tego nie zrobi,bo wie,że pójdzie(może)siedzieć,ale raz?Można!Nic ci nie zrobią!Za nim pójdzie jeszcze stu,pięciuset,tysiąc!I każdy zabije tylko raz!I każdy dostanie zawiasy i grzywnę....Wiecie co chcę powiedzieć. Martuś zgadzam się z tobą....Ale pomyślałam może zastosować inne kary ... bo tak jak piszesz to dostanie zawiasy i d..a. A jakby płacili wysokie kary grzywny np 15 tyś zł. , i żeby te pieniążki szły na schroniska i leczenie zwierząt, a oprócz tego jakieś prace społeczne np. po 4 godz. dziennie w schronisku (sprzatanie kojców)itp. a nawet w mieście sprzątanie psich odchodów z chodników. A tak jak nawet pójdzie odsiedzieć wyrok to za nasze pieniądze ,ma ciepło w dupę i jedzenie pod nos i tak jak piszesz to pózniej wyjdzie i kozakuje a tak przy kumplach musi sprzątać gówno...Co wy na to?
ela40 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Witam Kubusia. Troszke lepiej juz wygląda na tych zdjęciach. Mam nadzieje ze bedzie juz teraz tylko z kazdym dniem lepiej. Powinni stanowczo zaostrzyc kary i musi się cos zmienić w tym temacie. Tak nie może być zeby tacy zwyrodnialcy byli bezkarni.
Salo Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ten pies wyliże się z tego. To widać po tych zdjęciach. On ma w oczach chęć do życia. Tylko oby kaska się uzbierała na leczenie. Pozdr.
werka122 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 takich ludzi też bym spaliła prześle jakieś pieniążki
chwiladlapupila Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='cucuvea08'][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]marta9494[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/showthread.php?p=16167038#post16167038"][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL] Wiecie co ja myślę?Jak się zaostrzą przepisy, będzie dużo mniej takich przypadków.Teraz taki gnój kalkuluje.Zabiję spektakularnie psa,kota,kozę(nieważne)Dostanę zawiasy.I co?I nic!Zabiję raz i to nagram,zaimponuję temu i owemu,będę kozakiem,potem udam skruszonego i dostanę zawiasy.Zabiję raz,ale będę gwiazdą!On juz więcej tego nie zrobi,bo wie,że pójdzie(może)siedzieć,ale raz?Można!Nic ci nie zrobią!Za nim pójdzie jeszcze stu,pięciuset,tysiąc!I każdy zabije tylko raz!I każdy dostanie zawiasy i grzywnę....Wiecie co chcę powiedzieć. Martuś zgadzam się z tobą....Ale pomyślałam może zastosować inne kary ... bo tak jak piszesz to dostanie zawiasy i d..a. A jakby płacili wysokie kary grzywny np 15 tyś zł. , i żeby te pieniążki szły na schroniska i leczenie zwierząt, a oprócz tego jakieś prace społeczne np. po 4 godz. dziennie w schronisku (sprzatanie kojców)itp. a nawet w mieście sprzątanie psich odchodów z chodników. A tak jak nawet pójdzie odsiedzieć wyrok to za nasze pieniądze ,ma ciepło w dupę i jedzenie pod nos i tak jak piszesz to pózniej wyjdzie i kozakuje a tak przy kumplach musi sprzątać gówno...Co wy na to?[/QUOTE] Wiecie co... wydaje mi się że kara bezwzględnego pozbawienia wolności wraz z ujawnieniem wizerunku i danych personalnych w mediach będzie lepszą karą niż grzywna (nawet na rzecz schroniska). W większości przypadków nie będą jej płacić bo pewnie nie mają z czego, wiec przeliczą im to na "dzien pobytu w więzieniu" a to chyba niekorzystny przelicznik. Może jakimś rozwiązaniem było by połączenie tych dwóch sankcji - kara bezwzględnego pozbawienia wolności plus grzywna na rzecz schroniska lub fundacji. Jeśli chodzi o odpracowywanie wyroku w schronisku to jestem zdecydowanie przeciwny. Pracuje w schronisku i nie wyobrażam sobie żeby taki zwyrodnialec miał dostęp do zwierzaków... Nieustająco ktoś musiał by go pilnować. Chwila nieuwagi z naszej strony i zwyrodnialec np. przyciska starego, małego psa butem do ziemi... Nie wiem czy było by w naszym kraju schronisko, które zdecydowało by się na takie rozwiązanie.
Julia84 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Skoro z samego paypala jest już ponad 4 tyś i pewnie drugie tyle jest na koncie Mrunia - to przypuszczam ze na Kubusia z 10 tyś jest już uzbierane.
Salo Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Z Allegro ma być z 2,5 tys., jeśli wszystkie cegiełki zostaną wykupione :-) .
pola53 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='cucuvea08'] Martuś zgadzam się z tobą....Ale pomyślałam może zastosować inne kary ... bo tak jak piszesz to dostanie zawiasy i d..a. A jakby płacili wysokie kary grzywny np 15 tyś zł. , i żeby te pieniążki szły na schroniska i leczenie zwierząt, a oprócz tego jakieś prace społeczne np. po 4 godz. dziennie w schronisku (sprzatanie kojców)itp. a nawet w mieście sprzątanie psich odchodów z chodników. A tak jak nawet pójdzie odsiedzieć wyrok to za nasze pieniądze ,ma ciepło w dupę i jedzenie pod nos i tak jak piszesz to pózniej wyjdzie i kozakuje a tak przy kumplach musi sprzątać gówno...Co wy na to?[/QUOTE] A ja bym ich do schroniska nie wpuściła, bo każdego z osobna trzeba by pilnować. Uważam, że dożywotnio powinni płacić na schroniska po 500 zł miesięcznie i jak najbardziej praca, ale np. przy budowie drogo, przymusowa. Stworzyć tym zwyrodnialcom obozy pracy. Ale gdzież tam, zaraz AI by się przyczepiło, czy też inna 'pro-ludzka' organizacja. A to przecież nie człowiek!!!, to nie wiadomo co, nie nazwę tego bydlęciem, bo nie chcę tych ostatnich obrażać. Wstyd mi czasem, że należę do tego samego gatunku co oni Widzę, że pisałam w tym samym czasie co [B]Chwiladlapupila.[/B] No właśnie, jestem podobnego zdania
Salo Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Ja też bym takich degeneratów społecznych do schroniska nie wpuściła. To tak samo jakby pedofila skazać na przebywanie z dziećmi w domu dziecka, aby mógł odpracować godziny.
marta9494 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Dziewczyny,ja próbuję nafb dodać inne zdjęcia Kuby ,a wchodzą mi ciągle te same.Czemu?
Angel Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 ja w schronisku jestem wolontariuszka.. i także nie wyobrażam sobie wpuścic kogoś takiego do schroniska.. chociaż sa dwa różne warianty. Albo bedzie sie i tam znecał..albo wkońcu zobaczyłby ile jest chodzących, czworonożnych cierpień i zrozumiał by pewne sprawy. Szczerze powiem że kiedys los zwierzat nie był mi az tak bardzo na sercu.. ale postanowiłam pójść do schroniska.. i tam moje zycie sie odmieniło ! Mimo ze pełno kup, bied to poczułam takie cos jakby własnie tam w schronisku byla najbardziej potrzebna, najbardziej przydatne tam jest to co robie i nikt mnie nie krytykuje tylko jest wdzieczny.. te psy maja w sobie tyle miłości i ciepła.. naprawde potrafia zmienic człowieka.
marta9494 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Angel']ja w schronisku jestem wolontariuszka.. i także nie wyobrażam sobie wpuścic kogoś takiego do schroniska.. chociaż sa dwa różne warianty. Albo bedzie sie i tam znecał..albo wkońcu zobaczyłby ile jest chodzących, czworonożnych cierpień i zrozumiał by pewne sprawy. Szczerze powiem że kiedys los zwierzat nie był mi az tak bardzo na sercu.. ale postanowiłam pójść do schroniska.. i tam moje zycie sie odmieniło ! Mimo ze pełno kup, bied to poczułam takie cos jakby własnie tam w schronisku byla najbardziej potrzebna, najbardziej przydatne tam jest to co robie i nikt mnie nie krytykuje tylko jest wdzieczny.. te psy maja w sobie tyle miłości i ciepła.. naprawde potrafia zmienic człowieka.[/QUOTE]Dokładnie Angel.Ja myślę,że mozna by zrobić tak.Kara za znęcanie do 10 lat pozbawienia wolności(wiadomo,że nikt tyle nie dostanie,ale sąd te "niższe bedzie orzekał wyższe niż teraz.Np.ci od husky dotaliby nie 10 mies,tylko 1,5 roku) 10 000 zł na org.prozwierzęce.Jak gnojek niepełnoletni ,starzy zabulą.Nie umieli wychować padalca,to teraz muszą płacić.Oprócz tego praca na rzecz schronu (2 lata,dwa razy w tyg.)pod opieką jednego z pracowników(żeby im jakiś genialny pomysł do łba nie wpadł)I mamy problem znęcania rozwiązany,problem schronów(finansowy) po części też.A teraz jak pisałam.Gnojek postanawia zabłysnąć,męczy zwierzę,nagrywa to i liczy się z tym,że mogą go złapać.Ale co z tego?Dostanie grzywnę,albo zawiasy.Więcej tego nie zrobi,bo po co?Już swoje osiągnął.Za jego przykładem pójdą inni.Też każdy zabije,albo popastwi się tylko jeden raz.Ale jak takich będą tysiące?Dlatego zaostrzenie przepisów jest niezbędne.Schrony będą czyste jak takie gnojki popracuja,warunki się poprawią,a kary wreszcie będą odstraszać.
Panca Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 patrzac na te zdjecia trudno sie nie poplakac..ale widac znaczna poprawe.On ma takie madre spojrzenie.Cudny psiak! ma wielka wole zycia,dzielny i kochany<3
Cleo2008 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='salo']Ja też bym takich degeneratów społecznych do schroniska nie wpuściła. To tak samo jakby pedofila skazać na przebywanie z dziećmi w domu dziecka, aby mógł odpracować godziny.[/QUOTE] popieram jeszcze jakas krzywde zrobi "na zlosc" [quote name='Angel']ja w schronisku jestem wolontariuszka.. i także nie wyobrażam sobie wpuścic kogoś takiego do schroniska.. chociaż sa dwa różne warianty. Albo bedzie sie i tam znecał..albo wkońcu zobaczyłby ile jest chodzących, czworonożnych cierpień i zrozumiał by pewne sprawy. Szczerze powiem że kiedys los zwierzat nie był mi az tak bardzo na sercu.. ale postanowiłam pójść do schroniska.. i tam moje zycie sie odmieniło ! Mimo ze pełno kup, bied to poczułam takie cos jakby własnie tam w schronisku byla najbardziej potrzebna, najbardziej przydatne tam jest to co robie i nikt mnie nie krytykuje tylko jest wdzieczny.. te psy maja w sobie tyle miłości i ciepła.. naprawde potrafia zmienic człowieka.[/QUOTE] ja tam nie wierze w cuda i resocjalizacje, czy sie z tym zgadzacie czy nie
Wiedźma Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Pamiętacie maluśkiego Mukiego? Jemu się udało mimo rozległych oparzeń - i Kubuniowi się uda!
Szyna13222 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Super, widać że Kubuś już lepiej :) Oby tylko tak dalej, i był zdrowy w 100% :)
Selenga Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [quote name='dalmibea']Czy moglby mi ktos napisac gdzie znajde numer konta do przelewow zagranicznych , potrzebuje SWIFT i IBAN , inaczej nie funkcjonuje przelew. Rozeslalam gdzie moglam maila z prosba o pomoc , ale bez SWIFT i IBAN nie potrafia ludzie wplacic.[/QUOTE] Kod SWIFT: [SIZE=4][COLOR=#FF1616][B]PKOP PL PW 85 1240 1965 1111 0010 1171 6801[/B][/COLOR][/SIZE]
fanta33 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 witam drogie panie po weekendowej nieobecności dziękujemy Maupa4 za przeniesienie byśmy stali sie bardziej widoczni Martus co u pani Eli jak sobie radzi???
cucuvea08 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='Angel']ja w schronisku jestem wolontariuszka.. i także nie wyobrażam sobie wpuścic kogoś takiego do schroniska.. chociaż sa dwa różne warianty. Albo bedzie sie i tam znecał..albo wkońcu zobaczyłby ile jest chodzących, czworonożnych cierpień i zrozumiał by pewne sprawy. Szczerze powiem że kiedys los zwierzat nie był mi az tak bardzo na sercu.. ale postanowiłam pójść do schroniska.. i tam moje zycie sie odmieniło ! Mimo ze pełno kup, bied to poczułam takie cos jakby własnie tam w schronisku byla najbardziej potrzebna, najbardziej przydatne tam jest to co robie i nikt mnie nie krytykuje tylko jest wdzieczny.. te psy maja w sobie tyle miłości i ciepła.. naprawde potrafia zmienic człowieka.[/QUOTE] ja też trzymałabym takich ludzi jak najdalej od zwierząt , ale jak pisze Angel czasami przebywanie z nimi pokazuje ich cierpienie i być może taki człowiek patrzyłby inaczej ale wiadomo każdy jest inny. Podoba mi się też pomysł Marty , jeżeli nie odsiedzą wyroku niech przez kilka lat wpłacają kwotę ustaloną przez sąd na rzecz schroniska. Podejść do takich typków psychologicznie , żeby wstydzili się za to co zrobili. Po prostu cały czas siedze i myśle co by było dla nich gorsze od odsiadki w pudle. żeby ich to męczyło całe życie a nie wyjdzie z pudła wróci do normalnego życia jakby nic się nie stało. Jakaś krecha w życiorysie musi zostać .Kiedyś w telewizji widziałam program ,gdzie chłopaczek ukradł ze sklepu płytę cd. Sąd wydał mu wyrok ,że przez jakiś czas ubrany w tekturowy karton z napisem "UKRADŁAEM PŁYTĘ CD" stał pod tym właśnie sklepem , ludzie naśmiewali się z niego a on chodził z głową spuszczoną w dół ze wstydu. Może my też byśmy mogli coś podobnego pokazać , niech stoi w markecie ubrany w karton z napisem "SKRZYWDZIŁEM PSA" i z puszką w ręce i niech zbiera pieniądze albo nawet karme dla psów i zanosi do schroniska. Po prostu nie wiem co by było dla nich najgorsze.
marta9494 Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 [quote name='fanta33']witam drogie panie po weekendowej nieobecności dziękujemy Maupa4 za przeniesienie byśmy stali sie bardziej widoczni Martus co u pani Eli jak sobie radzi???[/QUOTE]Jest zmartwiona tym brakiem apetytu u Kuby i dlatego cały czas próbuje skontaktować się z kimś z Siemianowic.Ale jest dobrej myśli,bo Kuba jest bardzo silnym psiakiem [quote name='cucuvea08']ja też trzymałabym takich ludzi jak najdalej od zwierząt , ale jak pisze Angel czasami przebywanie z nimi pokazuje ich cierpienie i być może taki człowiek patrzyłby inaczej ale wiadomo każdy jest inny. Podoba mi się też pomysł Marty , jeżeli nie odsiedzą wyroku niech przez kilka lat wpłacają kwotę ustaloną przez sąd na rzecz schroniska. Podejść do takich typków psychologicznie , żeby wstydzili się za to co zrobili. Po prostu cały czas siedze i myśle co by było dla nich gorsze od odsiadki w pudle. żeby ich to męczyło całe życie a nie wyjdzie z pudła wróci do normalnego życia jakby nic się nie stało. Jakaś krecha w życiorysie musi zostać .Kiedyś w telewizji widziałam program ,gdzie chłopaczek ukradł ze sklepu płytę cd. Sąd wydał mu wyrok ,że przez jakiś czas ubrany w tekturowy karton z napisem "UKRADŁAEM PŁYTĘ CD" stał pod tym właśnie sklepem , ludzie naśmiewali się z niego a on chodził z głową spuszczoną w dół ze wstydu. Może my też byśmy mogli coś podobnego pokazać , niech stoi w markecie ubrany w karton z napisem "SKRZYWDZIŁEM PSA" i z puszką w ręce i niech zbiera pieniądze albo nawet karme dla psów i zanosi do schroniska. Po prostu nie wiem co by było dla nich najgorsze.[/QUOTE]Podejrzewam,że długo by tam nie postał,gdzieś po 15 minutach zabrałoby go pogotowie. Tu są stronki,na których jest Kuba [URL]http://www.mojawyspa.co.uk/forum/33/31132/Podpalony-pies-Kuba-walczy-o-zycie[/URL] [URL]http://www.wykop.pl/link/596063/podpalony-pies-kuba-walczy-o-zycie-pomoz/[/URL] [URL]http://www.weterynarz-radzi.pl/content/pies-kuba-zosta%C5%82-ci%C4%99%C5%BCko-poparzony-wskutek-podpalenia[/URL] [URL]http://forum.galopuje.pl/f,podpalony-pies-kuba-walczy-o-zycie,39441,0.html[/URL] [URL]http://kurczeblade.pinger.pl/m/4854632/podpalony-pies-kuba-c-d[/URL]
Selenga Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Obserwując to co się dzieje w związku z pomocą Kubie (choćby na allegro: 100 osób już kupiło cegiełki, 5000 wejść, najwyższy zakup - 30 cegiełek) pomyślałam sobie, że przynajmniej w tym przypadku możemy pokazać, że nie musimy ciągle tylko "żebrać" i prosić o pomoc, że ludzi wrażliwych jest dużo i może czas zacząć żądać - zmian w prawie, środków pomocowych, edukacji społeczeństwa... Na początek w nocy zrobiłam nowy banerek dla Kubusia - nie [B][COLOR=black]prosimy[/COLOR][/B] o pomoc! [B]udowodnimy[/B] dupkom, że jesteśmy od nich silniejsi i uratujemy Kubę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-%C3%85%C2%BCywcem%21%21%21%21%21%21pilne%21%21%21?p=16169981"][IMG]http://dogo.egonet.pl/banery/kubus.jpg[/IMG][/URL]
Recommended Posts