LILUtosi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Gotan prawdopodobnie był kopany. Ma dziwne zachowanie na stopy, podnosi wtedy wargę. Nie chce za bardzo biegać po wybiegu. Mimo otwartych drzwi w kojcu tylko zagląda na wybieg. Czekamy aż nabierze pewności siebie. Quote
diuna_wro Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Lilu, jutro zadzwonię w sprawie badań Gotana... zapraszam wszystkich na wydarzenie z dzisiejszej interwencji :-( [URL="http://www.facebook.com/events/309156225816639/309161089149486/?notif_t=plan_mall_activity"]http://www.facebook.com/events/309156225816639/309161089149486/?notif_t=plan_mall_activity[/URL] Quote
serfer0 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Ja tam mieszkam i znam osobe u ktorej ma byc ta wizyta. Quote
terierfanka Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 [quote name='serfer0']Ja tam mieszkam i znam osobe u ktorej ma byc ta wizyta.[/QUOTE] czyli wizyta zbędna? Quote
Uru Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 [COLOR="red"][/COLOR] [B][COLOR="red"]PROSZE O OGLOSZENIA CALY PAKIET DLA AMORA.[/COLOR][/B] ktoś chętny? ogloszenia na cała Polske, nie regionalnie. tekst do ogloszenia na pierwszej stronie wątku, lub do mnie prov i przysle tekst odpowiednio zmieniony. Quote
Uru Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Mamy takie oto szczenie w schrinisku. czy przypadkiem nie jest to wczesniej zaadoptowane dziecie Birmy? dopytam w schronisku, dzis nie bylo juz czasu. o ile w ogole jeszcze bedzie ten malec w schronie do weekendu... jest piekny. dosc wystraszony [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/88/dzidzia3n.jpg/"][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/5416/dzidzia3n.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/716/dzidzia1.jpg/"][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/6443/dzidzia1.jpg[/IMG][/URL] Quote
Uru Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 zaaktualizowalam na pierwszej stronie psiaki dodajac sunke. jest jeszcze jeden samczyk.podobny do Rodiego tyle,ze już zupełnie nie astowy. nie wiem czemu znowu miedzy asty poszedł psiak,który w ogóle nie jest bullowaty. Quote
diuna_wro Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 dzieci Birmy nie były pręgowane. beżowo-białe Quote
LILUtosi Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 A szczeniaków się nie "czipuje" w schronie? Quote
Jara Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [IMG]http://i1227.photobucket.com/albums/ee435/pitbullcrewpoland/plakatost-may.jpg[/IMG] Quote
kiddy Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Szczeniaki są czipowane jak mają skończone 4 miesiące. Jeśli się nic nie zmieniło Quote
karolina175 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='diuna_wro']dzieci Birmy nie były pręgowane. beżowo-białe[/QUOTE] Z tego co wiem ten szczeniak jest szczeniakiem Birmy oddala go spowrotem kobieta z corka, ktora go adoptowala. Aga to o tej sytuacji ci mowilam jak kobieta adoptuje psa z 5 letnia corka, co dzwonilas do mnie jak szczeniaki mialy isc do domu tymczasowego. wlasnie tak myslalam ze on wroci spowrotem. Jeden szczeniak byl bezowo-bialy a drugi pregowany i to ten szczeniak. Quote
olalolaa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Jesteście pewne? Mi Pani z biura w dniu kiedy przyjechał (tydz. temu w niedziele) powiedziała że on był gdzieś znaleziony. Piesek miał widoczny ślad na grzbiecie - troche z boku, tak jakby od uderzenia, podłużny i dziwnie zdarty.. Quote
karolina175 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Czyli sa rozne wersje, wiec ja juz nie wiem. Moze Uru cos napisze bo miala sie dowiedziec konkretnie :) Quote
alekcuk Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 co do pręgowanego w szczeniakarni - jeżeli wam chodzi o te dwa amstaffki, co poszły do chat - jeden biało-beżowy jest na chacie, mam z kobietą kontakt, piesek ma na imię Rocky i mówię - to nie ten pies. kobieta go ma i jest szczęśliwa. poza tym on przecież nie miał odmian pręgowanych. a drugiego z tej parki wzieli jacyś kolesie, duża rodzina, on chyba nie poszedł do Wrocławia, nie jestem pewna. i był w tym czasie trzeci - mix. amstaff/bull terier i on miał łatę pręgowaną - po tego leciała jakaś babka z Oleśnicy czy skądś. więc nie wydaje mi się żeby to w ogóle był kiedykolwiek nasz szczenior. ale nie wiem... Quote
Uru Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 oszczeniaku dzis w biurze dostalam info,ze zostal znaleziony przez ludzi, przez nich po kilku dniach przyniesiony do schronu. moglo dojsc oczywiscie do klamstwa. juz chyba niewazne. jest piesek 5 miesieczny do adopcji,bardzo ladny i bojaźliwy. Dzisiaj na spacerze byly: Tajson,Moris,Miriam(bardzo fajna sunieczka, lubi ludzi, szuka kontaktu, z psami nie specjalnie)Rubin(pies idealny),Samir,Rodi,nowy psiak w ogole nie będący astem;) oraz Helenka i Aron ( z ludzmi,którzy bedą go adoptować). Cejlon jedzie za kilka dni do nowego domu. musimy tylko wykombinować jak go zawieżć bo to dalekooo, pojedzie aż do Gryfic. Quote
olalolaa Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Cejlonkowi się zapowiada :) to świetnie! Nawet nie wiem gdzie to jest.. Quote
Uru Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Sprawy z Cejlonem nie wyglądają jednak tak kolorowo:( Rodzina, która miała go zaadoptować zrezygnowała w miedzy czasie z powodu zbyt dużej odległości... ktoś podesłał im tez szczeniaka;/ mimo wszystko obecnie w łodzi i w szklarskiej porebie umawiamy kolejne wizyty przed adopcyjne w jego sprawie. Wiec cały czas trzymam kciuki, ze Cejlon wyjdzie niebawem z wiezienia. Natomiast dziś szczęśłiwy dzień miały 3 psy:) Wyszedł [B]Moris[/B], do bardzooo dobrego domku. Od tygodnia bylismy z Panią Ulrike w kontkacie, było pierwsze zapoznanie i miłość od pierwszego wejrzenia. pocztakowo do tego domu miał trafić Rubin, jednak gdy okazalo się ,żę Rubin ma wieksze szanse na dom niż Moris, ze wzgledu na wiek i urode- padła decyzja o adopcji Morisa.bardzo słusznie. Małego Aniołka w postaci [B]Rubina[/B]( kocham tego psa!) zabralismy również. Mamy na niego kilka domów do sprawdzenia więc niech grzeje już sobie w spokoju doopeczke na tymczasie. Wyszedł tez [B]Solo[/B], jednak nie znam osób adoptujących. Adopcja poza fundacyjna. miejmy nadzieje, ze wszystko będzie przebiegało jak najlepiej. prosiłabym tylko gameness'a by miał kontakt z tym domem i w razie jakichkolwiek problemów zachowawczych kierował ludzi na szkolenie( gdziekolwiek we wrocławiu,nie musi byc do nas). Są tez w schronisku 3 nowe asciaki. Pregowany, rudy samiec 2 letni i sunka 4 letnia-oddane z jednego domu, i samiec duzy wysoki przez kraty strasznie rozwrzeszczany Quote
olalolaa Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Bardzo bardzo się cieszę z adopcji Morisa! Poznałam go dobrze i należy mu się super domek.. Pozostałe dwa mam nadzieję że też będą miały super;) Żeby tak w końcu Kawie się poszczęściło jeszcze.. Quote
diuna_wro Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 u Morisa jego nowa Pani zauważyła liczne ślady niedawnych pogryzień Quote
kiddy Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Po duższej przerwie wróciłam do żywych. Chciałabym jechać w weekend do psiaków. Ktoś się wybiera?? Quote
dw.service.pl Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='diuna_wro'][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][COLOR=red][SIZE=4][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=2][SIZE=4][B][SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][COLOR=red][B][SIZE=3]NASTI [SIZE=2][COLOR=black]( nieduzy, rudawy piesio)[/COLOR][/SIZE] [/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=red][SIZE=4][B][SIZE=2][COLOR=black]pies wiek: kastracja: boks: [/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][B]nr ewidencyjny: nr na szyi: w schronisku od: [/B]niestety nic nie wiemy o tym psiaku. [/COLOR][/COLOR][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][COLOR=red][SIZE=4][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=2][SIZE=4][B][SIZE=2][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/QUOTE] Piesek został adoptowany przeze mnie :) Myślę, że czuje się bardzo dobrze, właśnie śpi na fotelu. Bardzo kochany i opanowany. Quote
Klauzunka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Kochane tu poszukiwany psiak: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226122-Toru%C5%84-!-Dom-dla-Staffika[/url] Musi być sprawdzony do dzieci. Może warto jakiegoś zareklamować. Quote
Uru Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Rubinek dzisiaj już zamieszkał w swoim nowym domku. szczesliwy i zadowolony:)Rubinio mieszka teraz w Olsztynie. w najblizszych dniach równiez Cejlon w koncu opuści schron, dom już jest musimy go tylko zawieżć. to juz trzeci psiak od nas , który zamieszka w łodzi:) Quote
Recommended Posts