Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gotan prawdopodobnie był kopany. Ma dziwne zachowanie na stopy, podnosi wtedy wargę. Nie chce za bardzo biegać po wybiegu. Mimo otwartych drzwi w kojcu tylko zagląda na wybieg. Czekamy aż nabierze pewności siebie.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Lilu, jutro zadzwonię w sprawie badań Gotana...

zapraszam wszystkich na wydarzenie z dzisiejszej interwencji :-(

[URL="http://www.facebook.com/events/309156225816639/309161089149486/?notif_t=plan_mall_activity"]http://www.facebook.com/events/309156225816639/309161089149486/?notif_t=plan_mall_activity[/URL]

Posted

[COLOR="red"][/COLOR]
[B][COLOR="red"]PROSZE O OGLOSZENIA CALY PAKIET DLA AMORA.[/COLOR][/B]
ktoś chętny?
ogloszenia na cała Polske, nie regionalnie.
tekst do ogloszenia na pierwszej stronie wątku, lub do mnie prov i przysle tekst odpowiednio zmieniony.

Posted

Mamy takie oto szczenie w schrinisku. czy przypadkiem nie jest to wczesniej zaadoptowane dziecie Birmy?
dopytam w schronisku, dzis nie bylo juz czasu. o ile w ogole jeszcze bedzie ten malec w schronie do weekendu...
jest piekny. dosc wystraszony
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/88/dzidzia3n.jpg/"][IMG]http://img88.imageshack.us/img88/5416/dzidzia3n.jpg[/IMG][/URL]
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/716/dzidzia1.jpg/"][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/6443/dzidzia1.jpg[/IMG][/URL]

Posted

zaaktualizowalam na pierwszej stronie psiaki dodajac sunke. jest jeszcze jeden samczyk.podobny do Rodiego tyle,ze już zupełnie nie astowy. nie wiem czemu znowu miedzy asty poszedł psiak,który w ogóle nie jest bullowaty.

Posted

[quote name='diuna_wro']dzieci Birmy nie były pręgowane.

beżowo-białe[/QUOTE]

Z tego co wiem ten szczeniak jest szczeniakiem Birmy oddala go spowrotem kobieta z corka, ktora go adoptowala. Aga to o tej sytuacji ci mowilam jak kobieta adoptuje psa z 5 letnia corka, co dzwonilas do mnie jak szczeniaki mialy isc do domu tymczasowego. wlasnie tak myslalam ze on wroci spowrotem. Jeden szczeniak byl bezowo-bialy a drugi pregowany i to ten szczeniak.

Posted

Jesteście pewne? Mi Pani z biura w dniu kiedy przyjechał (tydz. temu w niedziele) powiedziała że on był gdzieś znaleziony. Piesek miał widoczny ślad na grzbiecie - troche z boku, tak jakby od uderzenia, podłużny i dziwnie zdarty..

Posted

co do pręgowanego w szczeniakarni -
jeżeli wam chodzi o te dwa amstaffki, co poszły do chat - jeden biało-beżowy jest na chacie, mam z kobietą kontakt, piesek ma na imię Rocky i mówię - to nie ten pies. kobieta go ma i jest szczęśliwa. poza tym on przecież nie miał odmian pręgowanych.
a drugiego z tej parki wzieli jacyś kolesie, duża rodzina, on chyba nie poszedł do Wrocławia, nie jestem pewna.
i był w tym czasie trzeci - mix. amstaff/bull terier i on miał łatę pręgowaną - po tego leciała jakaś babka z Oleśnicy czy skądś. więc nie wydaje mi się żeby to w ogóle był kiedykolwiek nasz szczenior. ale nie wiem...

Posted

oszczeniaku dzis w biurze dostalam info,ze zostal znaleziony przez ludzi, przez nich po kilku dniach przyniesiony do schronu. moglo dojsc oczywiscie do klamstwa.
juz chyba niewazne. jest piesek 5 miesieczny do adopcji,bardzo ladny i bojaźliwy.

Dzisiaj na spacerze byly:
Tajson,Moris,Miriam(bardzo fajna sunieczka, lubi ludzi, szuka kontaktu, z psami nie specjalnie)Rubin(pies idealny),Samir,Rodi,nowy psiak w ogole nie będący astem;) oraz Helenka i Aron ( z ludzmi,którzy bedą go adoptować).

Cejlon jedzie za kilka dni do nowego domu. musimy tylko wykombinować jak go zawieżć bo to dalekooo, pojedzie aż do Gryfic.

• 2 weeks later...
Posted

Sprawy z Cejlonem nie wyglądają jednak tak kolorowo:(
Rodzina, która miała go zaadoptować zrezygnowała w miedzy czasie z powodu zbyt dużej odległości... ktoś podesłał im tez szczeniaka;/ mimo wszystko obecnie w łodzi i w szklarskiej porebie umawiamy kolejne wizyty przed adopcyjne w jego sprawie. Wiec cały czas trzymam kciuki, ze Cejlon wyjdzie niebawem z wiezienia.

Natomiast dziś szczęśłiwy dzień miały 3 psy:)
Wyszedł [B]Moris[/B], do bardzooo dobrego domku. Od tygodnia bylismy z Panią Ulrike w kontkacie, było pierwsze zapoznanie i miłość od pierwszego wejrzenia. pocztakowo do tego domu miał trafić Rubin, jednak gdy okazalo się ,żę Rubin ma wieksze szanse na dom niż Moris, ze wzgledu na wiek i urode- padła decyzja o adopcji Morisa.bardzo słusznie.

Małego Aniołka w postaci [B]Rubina[/B]( kocham tego psa!) zabralismy również. Mamy na niego kilka domów do sprawdzenia więc niech grzeje już sobie w spokoju doopeczke na tymczasie.

Wyszedł tez [B]Solo[/B], jednak nie znam osób adoptujących.
Adopcja poza fundacyjna. miejmy nadzieje, ze wszystko będzie przebiegało jak najlepiej. prosiłabym tylko gameness'a by miał kontakt z tym domem i w razie jakichkolwiek problemów zachowawczych kierował ludzi na szkolenie( gdziekolwiek we wrocławiu,nie musi byc do nas).

Są tez w schronisku 3 nowe asciaki. Pregowany, rudy samiec 2 letni i sunka 4 letnia-oddane z jednego domu, i samiec duzy wysoki przez kraty strasznie rozwrzeszczany

Posted

Bardzo bardzo się cieszę z adopcji Morisa! Poznałam go dobrze i należy mu się super domek.. Pozostałe dwa mam nadzieję że też będą miały super;) Żeby tak w końcu Kawie się poszczęściło jeszcze..

Posted

[quote name='diuna_wro'][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][COLOR=red][SIZE=4][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=2][SIZE=4][B][SIZE=2][COLOR=black]

[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][COLOR=red][B][SIZE=3]NASTI [SIZE=2][COLOR=black]( nieduzy, rudawy piesio)[/COLOR][/SIZE]
[/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=red][SIZE=4][B][SIZE=2][COLOR=black]pies
boks:
[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][B]nr ewidencyjny:
nr na szyi:
w schronisku od:
[/B]niestety nic nie wiemy o tym psiaku.
[/COLOR][/COLOR][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][SIZE=4][SIZE=2][COLOR=red][SIZE=4][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=2][SIZE=4][B][SIZE=2][COLOR=black]
[/COLOR][/SIZE][/B][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/QUOTE]

Piesek został adoptowany przeze mnie :) Myślę, że czuje się bardzo dobrze, właśnie śpi na fotelu. Bardzo kochany i opanowany.

Posted

Kochane tu poszukiwany psiak:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226122-Toru%C5%84-!-Dom-dla-Staffika[/url]

Musi być sprawdzony do dzieci. Może warto jakiegoś zareklamować.

Posted

Rubinek dzisiaj już zamieszkał w swoim nowym domku. szczesliwy i zadowolony:)Rubinio mieszka teraz w Olsztynie.
w najblizszych dniach równiez Cejlon w koncu opuści schron, dom już jest musimy go tylko zawieżć. to juz trzeci psiak od nas , który zamieszka w łodzi:)