Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie mam niestety dobrych wieści.
Nestorek ma BARDZO złe wyniki badań krwi.....
Nie otrzymałam ich jeszcze do ręki, ale Donka5 mówiła, że największe problemy ma z wątrobą.

Mam nadzieję, że dostanę je jeszcze dzisiaj i będę mogła skonsultować z moim weterynarzem.
Najgorsze jest to, że dzisiaj wyjeżdżam i nie będzie mnie prze 11 dni....

Kastracja w tej sytuacji całkowicie odpada.

Posted

[FONT=Times New Roman]No cóż, to pewnie z powodu wieku i złej schroniskowej diety.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ale „szczęście w nieszczęściu”, że to wątroba, a nie nerki czy trzustka.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wątrobę można do pewnego stopnia zregenerować lekami.[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Może niech Donka podaje Dziadziowi Essentiale Forte, tak jak Jasperkowi…[/FONT]

Posted

Tamten weterynarz podejrzewa nowotwór wątroby...... Ale myślę, że trzeba się wstrzymać z diagnozą do usg.

Jak tylko wrócę, to zabiorę go do lecznicy, żeby wszystko na miejscu mu porobili.
Bidulek......

Mam nadzieję, że dogada się z Owcą (Dexterem) :)

Posted

Wyniki Nestora.-Wypisze ,to co jest zle.
AST-57,9 - norma - 1-37
Białko całkowite - 10,3 - norma-5.5 - 7.0
Albuminy - 19,8 - norma- 33 -56
Potas -20,1 - norma - 13,7- 20.0
Globuliny -82,5 - norma -25-45
stosunek alb/glob - 0,24 - norma- 0.6 - 1,1
hemoglobina -11,3 - norma - 12-18
Mchc - 27,3 -norma -32 - 36

Myśle,że trzeba skonsultować wyniki z jakims lekarzem -specjalizującym się w psach,bo może nie jest aż tak zle. Pewnie trzeba będzie zrobić usg . Koszt badań -100zł.

Posted

Rozmawiałam z doktorem Dembele. Powiedział, że wyniki nie wskazują na nic złego. W wieku Nestorka mogą być jakieś odchylenia od normy. Z tego co rozumiem próby wątrobowe wyszły dobrze. Można powtórzyć niektóre badania na początku marca. Iwonko, kup mu proszę Essentiale forte i podawaj 2 tabletki rano. Przyślij mi sms'a jak będzie mu się kończyła karma, to zamówię nową.

Posted

winter7 napisał(a):
Rozmawiałam z doktorem Dembele. Powiedział, że wyniki nie wskazują na nic złego. W wieku Nestorka mogą być jakieś odchylenia od normy. Z tego co rozumiem próby wątrobowe wyszły dobrze. Można powtórzyć niektóre badania na początku marca. Iwonko, kup mu proszę Essentiale forte i podawaj 2 tabletki rano. Przyślij mi sms'a jak będzie mu się kończyła karma, to zamówię nową.

Dobrze.Zakupie Essentiale.Ciesze się,że nie dzieje się nic złego:-).

Posted

Ok, w takim razie przyjeżdża do mnie w piątek, a w sobotę rano podróż życia :)
Jak tylko wrócę zajmę się paszportem. Badania wysłałam już do Pani Ewy.
Czy są jakieś zalecenia przed podróżą. Bo pewnie trzeba go puścić na czczo, dlatego, że w drodze do hotelu wymiotował 3 razy. A to troszkę bliżej :)