sylwija Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='zuzka']Tak mi się wydaje że Ocalot mówiła że Oczka chyba nie jest wystarylizowana . No i warto napisac że mała przebywa w DT w którym zrobila sie odważna i radosna. Trzeba napisać że ładnie utrzymuje czystość i nic nie niszczy . W stosunku do ludzi dorosłych jak i do dzieci jest przyjacielska.[/QUOTE] no właśnie - bo to było wcześniej.. przecież to jest znów Oczka, a nie wystraszony psiak. Wydawało mi się, że jak była w boksie ogolnym , to powinna byc wysterylizowana.. Quote
zuzka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Wpłyneła wpłata od ; ARGAT - 77 ZŁ W imieniu Oczki bardzo dziękuje[IMG]http://www.picturesanimations.com/r/rose/rzr5.gif[/IMG] Quote
Argat Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Uff... już myślałam że coś pomyliłam, pieniądze poszły równy miesiąc temu Quote
zuzka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Nie wiem jak to się stało że nie odnotowałam Twojej wpłaty. Wszystkie wpłaty staram się na bieżąco odnotowywać . Ostatnio za dużo psiaków mam na glowie. Quote
zuzka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 ---------------------------------------------------------------------------------- Quote
zuzka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------:evil_lol: Quote
zuzka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Managua masz racje przejrzałam dokładnie calą książeczkę Oczki i faktycznie jest wpis że Oczka była sterylizowana 10-03-2010r Quote
ocelot Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Ja mówiłam o szczepieniu. U nas każdy psiak po sterylizacji/kastracji Dobra cioteczki z lekkim piórem pisać tekst:) Quote
zuzka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 WIDAĆ ZA DUŻO MAM NA GŁOWIE I ZACZYNA MI SI E PLĄTAC Oczka od soboty będzie miala następną koleżankę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/202366-Urodzi%C5%82a-maluchy-w-grobie-swojego-pana-DT-pilnie-potrzebny-schr-%C5%81%C3%B3d%C5%BA"]http://www.dogomania.pl/threads/202366-Urodzi%C5%82a-maluchy-w-grobie-swojego-pana-DT-pilnie-potrzebny-schr-%C5%81%C3%B3d%C5%BA[/URL] Quote
sylwija Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 [quote name='ocelot'] Dobra cioteczki z lekkim piórem pisać tekst:)[/QUOTE] pisać albo zaktualizować jakoś sprytnie, ładnie ten z poprzedniej strony z postu #198 Quote
zuzka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Nie ma żadnej cioteczki która by napisala fajny tekst do ogloszeń ? Jak by był tekst to ja bym powstawiała ogloszenia. Quote
sylwija Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 ja dla niej zamówiłam 50 ogłoszeń, tylko ten tekścik.. bo jak sama przerobię, to ..słabo.. Quote
Argat Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Ja mogę ponowić allegro, ale też potrzebuję nowego tekstu Quote
sylwija Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 a jak jej stosunek do dzieci, kotów - coś wiemy?? posklejałam i takie coś mi wyszło - tylko nie mówcie, co poprawić - od razu nanieście na tekst poprawki: Oczka jest maleńką, ok. 4-kilogramową, sympatyczną suczką o wyjątkowej urodzie. Choć może trudno w to uwierzyć, w jej żyłach musi płynąć krew husky, ze względu na jej dwubarwne, brązowe i błękitne, oczy. Oczka ma ciekawe łaciate umaszczenie, składające się z czarnych, rudych i białych łat. Ze względu na niewielki wzrost i wagę bez problemów można wziąć ją na ręce. Na początku pobytu w schronisku Oczka była niezwykle radosna, cały czas uśmiechnięta. Trudno było przejść obojętnie obok uroczej mordki tej pociesznej suczki. Garnęła się do ludzi i psów, kochała cały świat. Spacery sprawiały jej wiele radości, tak samo jak kontakt z człowiekiem, przytulanie, głaskanie. Niestety, schronisko wywarło niekorzystny wpływ na delikatną psią psychikę. Po upływie roku Oczka stała się roztrzęsiona, wystraszona, wycofana. Serce pękało z żalu na widok tego wylęknionego maleństwa, drżącego, skulonego w kącie boksu. Nie można było przejść obojętnie.. Aktualnie Oczka przebywa W domu tymczasowym, gdzie przwyrócono jej uśmiech. Kocha ludzi inne psiaki. Oczka pilnie potrzebuje swojego spokojnego domu, własnego człowieka, który okaże jej wiele czułości i zapewni poczucie bezpieczeństwa. Z racji na niewielkie gabaryty będzie wspaniałą przyjaciółką dla mieszkańca miasta, należy jednak pamiętać o zapewnieniu jej ruchu, którego potrzebuje jak każdy pies. Oczka jest już wysterylizowana i zachipowana. może w ogóle o tym schronie nie pisać? tak podejrzewam.. Quote
zuzka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Do dzieci jak najbardziej ok jest bardzo delikatna , do kotów też w miarę dobry jak kot za blisko znajdzie się kolo niej to wyrknie na niego ale to raczej jest takie "kolego odejdź ode mnie bo ja ci nie przeszkadzam " bez agresji. Mona ominąć niektóre szczegóły i napisać ze jest w DT w ŁODZI Może dane kontaktowe w sprawie Oczki wpisz moje tez Krystyna 606 593 506 [email][email protected][/email] Quote
ocelot Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Mi sie tekst podoba, ale Oczka więcej niż kg waży:):):)Tak myślę że 6-7 Kg.? Co Ty na to Zuzka? Quote
mmd Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Poznałam dzisiaj Oczkę - jest świetną, otwartą wesolutką sunieczką. Jest ciekawska, zaczepia do zabawy, bardzo przyjazna. Nie ma w niej już nic ze schroniskowej traumy - normalny, wesoły, domowy psiak. Quote
zuzka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 [quote name='ocelot']Mi sie tekst podoba, ale Oczka więcej niż kg waży:):):)Tak myślę że 6-7 Kg.? Co Ty na to Zuzka?[/QUOTE] Też tak myślę że ona waży z 6 -7 kg. Nawet sobie nie wyobrażacie jaką Oczka ma teraz mięciutką sierśc ,dosłownie aksamitek. Quote
mmd Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Mi się wydaje, że waży więcej. Ona taka z 8 kg na moje oko. Sierściuszkę ma mięciutką, wygłaskałam:) Świetny pies, nie piszcie, że kłębek strachu w ogłoszeniach, bo jeszcze ktoś uwierzy :diabloti: A - i ruchliwa jest bardzo, pcha się pod ręce do głaskania, ogon lata, gęba uśmiechnięta. Quote
ocelot Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [quote name='mmd']Mi się wydaje, że waży więcej. Ona taka z 8 kg na moje oko. Sierściuszkę ma mięciutką, wygłaskałam:) Świetny pies, nie piszcie, że kłębek strachu w ogłoszeniach, bo jeszcze ktoś uwierzy :diabloti: A - i ruchliwa jest bardzo, pcha się pod ręce do głaskania, ogon lata, gęba uśmiechnięta.[/QUOTE] Ha:)Bo Ty ją musiałaś teraz widzieć:):):) Ja pamiętam zaraz na początku jakie to otwarte psisko było, stąd ta panika jak zaczeła się maleńka wycofywać... Quote
mmd Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Widziałam ją dwie godziny temu:) Nazywanie jej kłębkiem strachu jest zupełną pomyłką:) Wątek czytałam, więc jest teraz tak jak na samym tym dobrym początku. Quote
sylwija Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Oczka jest maleńką, ok. 8-kilogramową, sympatyczną suczką o wyjątkowej urodzie. Choć może trudno w to uwierzyć, w jej żyłach musi płynąć krew husky, ze względu na jej dwubarwne, brązowe i błękitne, oczy. Oczka ma ciekawe łaciate umaszczenie, składające się z czarnych, rudych i białych łat. Ze względu na niewielki wzrost i wagę bez problemów można wziąć ją na ręce. Na początku pobytu w schronisku Oczka była niezwykle radosna, cały czas uśmiechnięta. Trudno było przejść obojętnie obok uroczej mordki tej pociesznej suczki. Garnęła się do ludzi i psów, kochała cały świat. Spacery sprawiały jej wiele radości, tak samo jak kontakt z człowiekiem, przytulanie, głaskanie. Niestety, schronisko wywarło niekorzystny wpływ na delikatną psią psychikę.Aktualnie Oczka przebywa W domu tymczasowym w Łodzi, gdzie przywrócono jej uśmiech. Kocha ludzi i inne psiaki.Jest bardzo delikatna w stosunku do dzieci i toleruje koty. Oczka pilnie potrzebuje swojego spokojnego domu, własnego człowieka, który okaże jej wiele czułości i zapewni poczucie bezpieczeństwa. Z racji na niewielkie gabaryty będzie wspaniałą przyjaciółką dla mieszkańca miasta, należy jednak pamiętać o zapewnieniu jej ruchu, którego potrzebuje jak każdy pies. Oczka jest już wysterylizowana i zachipowana. kontakt : Krystyna 606 593 506 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] a może te zdjęcia, które od ocelot dostałam - chyba nie zmieniła się bardzo - a są radosne i korzystne [IMG]http://i54.tinypic.com/1254c5z.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/2qldgjo.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/2hy9hkw.jpg[/IMG] i takie bym dala, ale nie umiem przerobić, żeby tylko Oczka została.. - może ktoś? [IMG]http://i52.tinypic.com/28ku3de.jpg[/IMG] Quote
ocelot Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Chyba Ola nie nie będzie miała problemu, żeby być na zdjęciu? Quote
Livka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ładne te fotki, takie radosne :)ale oczęta ma niesamowite dziewczynka ;) Quote
Recommended Posts