Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzka']Tak mi się wydaje że Ocalot mówiła że Oczka chyba nie jest wystarylizowana .

No i warto napisac że mała przebywa w DT w którym zrobila sie odważna i radosna.
Trzeba napisać że ładnie utrzymuje czystość i nic nie niszczy .
W stosunku do ludzi dorosłych jak i do dzieci jest przyjacielska.[/QUOTE]

no właśnie - bo to było wcześniej.. przecież to jest znów Oczka, a nie wystraszony psiak.
Wydawało mi się, że jak była w boksie ogolnym , to powinna byc wysterylizowana..

Posted

Nie wiem jak to się stało że nie odnotowałam Twojej wpłaty.
Wszystkie wpłaty staram się na bieżąco odnotowywać .
Ostatnio za dużo psiaków mam na glowie.

Posted

WIDAĆ ZA DUŻO MAM NA GŁOWIE I ZACZYNA MI SI E PLĄTAC

Oczka od soboty będzie miala następną koleżankę
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/202366-Urodzi%C5%82a-maluchy-w-grobie-swojego-pana-DT-pilnie-potrzebny-schr-%C5%81%C3%B3d%C5%BA"]http://www.dogomania.pl/threads/202366-Urodzi%C5%82a-maluchy-w-grobie-swojego-pana-DT-pilnie-potrzebny-schr-%C5%81%C3%B3d%C5%BA[/URL]

Posted

a jak jej stosunek do dzieci, kotów - coś wiemy??

posklejałam i takie coś mi wyszło - tylko nie mówcie, co poprawić - od razu nanieście na tekst poprawki:

Oczka jest maleńką, ok. 4-kilogramową, sympatyczną suczką o wyjątkowej urodzie. Choć może trudno w to uwierzyć, w jej żyłach musi płynąć krew husky, ze względu na jej dwubarwne, brązowe i błękitne, oczy. Oczka ma ciekawe łaciate umaszczenie, składające się z czarnych, rudych i białych łat. Ze względu na niewielki wzrost i wagę bez problemów można wziąć ją na ręce. Na początku pobytu w schronisku Oczka była niezwykle radosna, cały czas uśmiechnięta. Trudno było przejść obojętnie obok uroczej mordki tej pociesznej suczki. Garnęła się do ludzi i psów, kochała cały świat. Spacery sprawiały jej wiele radości, tak samo jak kontakt z człowiekiem, przytulanie, głaskanie. Niestety, schronisko wywarło niekorzystny wpływ na delikatną psią psychikę. Po upływie roku Oczka stała się roztrzęsiona, wystraszona, wycofana. Serce pękało z żalu na widok tego wylęknionego maleństwa, drżącego, skulonego w kącie boksu. Nie można było przejść obojętnie..
Aktualnie Oczka przebywa W domu tymczasowym, gdzie przwyrócono jej uśmiech. Kocha ludzi inne psiaki.
Oczka pilnie potrzebuje swojego spokojnego domu, własnego człowieka, który okaże jej wiele czułości i zapewni poczucie bezpieczeństwa. Z racji na niewielkie gabaryty będzie wspaniałą przyjaciółką dla mieszkańca miasta, należy jednak pamiętać o zapewnieniu jej ruchu, którego potrzebuje jak każdy pies. Oczka jest już wysterylizowana i zachipowana.

może w ogóle o tym schronie nie pisać? tak podejrzewam..

Posted

Do dzieci jak najbardziej ok jest bardzo delikatna , do kotów też w miarę dobry jak kot za blisko znajdzie się kolo niej to wyrknie na niego ale to raczej jest takie "kolego odejdź ode mnie bo ja ci nie przeszkadzam " bez agresji.
Mona ominąć niektóre szczegóły i napisać ze jest w DT w ŁODZI

Może dane kontaktowe w sprawie Oczki wpisz moje tez
Krystyna 606 593 506
[email][email protected][/email]

Posted

Poznałam dzisiaj Oczkę - jest świetną, otwartą wesolutką sunieczką. Jest ciekawska, zaczepia do zabawy, bardzo przyjazna. Nie ma w niej już nic ze schroniskowej traumy - normalny, wesoły, domowy psiak.

Posted

[quote name='ocelot']Mi sie tekst podoba, ale Oczka więcej niż kg waży:):):)Tak myślę że 6-7 Kg.? Co Ty na to Zuzka?[/QUOTE]

Też tak myślę że ona waży z 6 -7 kg.

Nawet sobie nie wyobrażacie jaką Oczka ma teraz mięciutką sierśc ,dosłownie aksamitek.

Posted

Mi się wydaje, że waży więcej. Ona taka z 8 kg na moje oko. Sierściuszkę ma mięciutką, wygłaskałam:) Świetny pies, nie piszcie, że kłębek strachu w ogłoszeniach, bo jeszcze ktoś uwierzy :diabloti:
A - i ruchliwa jest bardzo, pcha się pod ręce do głaskania, ogon lata, gęba uśmiechnięta.

Posted

[quote name='mmd']Mi się wydaje, że waży więcej. Ona taka z 8 kg na moje oko. Sierściuszkę ma mięciutką, wygłaskałam:) Świetny pies, nie piszcie, że kłębek strachu w ogłoszeniach, bo jeszcze ktoś uwierzy :diabloti:
A - i ruchliwa jest bardzo, pcha się pod ręce do głaskania, ogon lata, gęba uśmiechnięta.[/QUOTE]
Ha:)Bo Ty ją musiałaś teraz widzieć:):):)
Ja pamiętam zaraz na początku jakie to otwarte psisko było, stąd ta panika jak zaczeła się maleńka wycofywać...

Posted

Widziałam ją dwie godziny temu:) Nazywanie jej kłębkiem strachu jest zupełną pomyłką:) Wątek czytałam, więc jest teraz tak jak na samym tym dobrym początku.

Posted

Oczka jest maleńką, ok. 8-kilogramową, sympatyczną suczką o wyjątkowej urodzie. Choć może trudno w to uwierzyć, w jej żyłach musi płynąć krew husky, ze względu na jej dwubarwne, brązowe i błękitne, oczy. Oczka ma ciekawe łaciate umaszczenie, składające się z czarnych, rudych i białych łat. Ze względu na niewielki wzrost i wagę bez problemów można wziąć ją na ręce. Na początku pobytu w schronisku Oczka była niezwykle radosna, cały czas uśmiechnięta. Trudno było przejść obojętnie obok uroczej mordki tej pociesznej suczki. Garnęła się do ludzi i psów, kochała cały świat. Spacery sprawiały jej wiele radości, tak samo jak kontakt z człowiekiem, przytulanie, głaskanie. Niestety, schronisko wywarło niekorzystny wpływ na delikatną psią psychikę.Aktualnie Oczka przebywa W domu tymczasowym w Łodzi, gdzie przywrócono jej uśmiech. Kocha ludzi i inne psiaki.Jest bardzo delikatna w stosunku do dzieci i toleruje koty.
Oczka pilnie potrzebuje swojego spokojnego domu, własnego człowieka, który okaże jej wiele czułości i zapewni poczucie bezpieczeństwa. Z racji na niewielkie gabaryty będzie wspaniałą przyjaciółką dla mieszkańca miasta, należy jednak pamiętać o zapewnieniu jej ruchu, którego potrzebuje jak każdy pies. Oczka jest już wysterylizowana i zachipowana.
kontakt :
Krystyna 606 593 506
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

a może te zdjęcia, które od ocelot dostałam - chyba nie zmieniła się bardzo - a są radosne i korzystne

[IMG]http://i54.tinypic.com/1254c5z.jpg[/IMG]

[IMG]http://i51.tinypic.com/2qldgjo.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/2hy9hkw.jpg[/IMG]

i takie bym dala, ale nie umiem przerobić, żeby tylko Oczka została.. - może ktoś?

[IMG]http://i52.tinypic.com/28ku3de.jpg[/IMG]