Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kar0la napisał(a):
Baaaaardzo się cieszę.:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: A nie było dla niego nadziei...

nie było nadziei?;) obiecałam Ci Cioteczko, pamiętasz?;):loveu:

Posted

Bea, czy Ty nie przesadzasz z tymi dobrymi domami :evil_lol: Ale piękne dziewczyny!!!! Teraz Pączuś, to będzie żył, jak "Pączek w maśle"!!!!!
Brak słów...

Posted

Nowa Pani Ponczo obiecała zalogować się na dogo i pisać nam o Nim:loveu:cieplutkie informacje..a może i zdjęcia?;)już wysyłam link do topiku:cool1:

Posted

POnczo to prawdziwy Ponczek [pączek];) teraz!!!:multi: :multi: :multi: dzięki cudownej Bea1 trafił do wspaniałej rodziny, ludzie o wielkich sercach, w których znalazło się mnóstwo miejsca dla biednego, nikomu nie potrzebnego pieska!!!

Posted

Bardzo się cieszę, że Ponczo już szczęśliwy.:multi::multi: Koniec z życiem w klatce jak królik. Teraz żyje jak prawdziwy król.:Cool!::Cool!::Cool!:

Tanitko dziękuję za pomoc.:Rose:...słyszałam, ze Ponczo troszkę narozrabiał po drodze...:oops:

Posted

Tanitko dziękuję za pomoc.:Rose:...słyszałam, ze Ponczo troszkę narozrabiał po drodze...:oops:

standar- czyli norma!!! :evil_lol: zawsze jestem już na to przygortowana- ręczniki papierowe i reklamóweczka, otwarcie okien w trakcie jazdy - szybko gaszą pożar:lol: -
POnczo znalazł taki dom- to prawdziwy CUD!!!

Posted

tanitka napisał(a):
POnczo znalazł taki dom- to prawdziwy CUD!!!

Tak to prawdziwy cud. Nadal nie mogę w to do końca uwierzyć.:evil_lol: Ach ta nasza kochana czarownica cioteczka Bea. :loveu: :loveu:

Posted

Asia ma problemy techniczne z zalogowaniem się, ale na pewno dołączy do nas... mail od Asi:loveu::loveu::loveu:podobnie jak Pani Grusi tak i Asia pisze o piesku dlatego też pozwoliłam sobie na wklejenie maila tutaj;) wybacz Asiu ale Cioteczki spragnione informacji o piesku:loveu:

dzieki za linka, jak tylko uda mi sie zarejestrowac na forum to cos wpisze, na razie mam lekkie
problemy z ta technika;)

Jesli chodzi o pieska to ma sie dobrze,jest bardzo dobrze wychowany, nie pakuje sie do lozka,w ogole
jest naprawde wdziecznym i kochanym stworzeniem!

Ma biedak problem z oddychaniem i dlatego chcielismy jak najszybciej spytac jakiegos weterynarza co
o tym mysli. Niestety, weterynarz ktory nam sie trafil nie zrobil najlepszego wrazenia i chcemy
zaprowadzic Pancza do kogos innego zeby porownac diagnoze. Mozliwe jednak ze opinia tego weterynarza
jest dobra: twierdzi on ze ten dziwny oddech moze byc efektem przewleklego zapalenia tchawicy lub
czegos w tym rodzaju.

Moze moglabys mi polecic jakiegos kompetentnego weterynarza? cena nie jest wazna, byle sie znal na
takich dziwnych przypadkach jakim jest moj maly astmatyk. Mamy swojego dzielnicowego weterynarza no
ale nie wiemy czy bedzie on w stanie pomoc Panczowi.

Bede wdzieczna za namiary na kogos godnego polecenia!

a poza tym zrobie zdjecie i wysle jak tylko dorwe sie do aparatu.

pozdrawiam

asia
Poleciłam Asi doktor Lorenz:loveu:ufam jej bardzo...jeżeli to będzie serduszko to wtedy pomyslimy o Pani dr Pasławskiej...

Posted

Oby jednak to nie było seruszko.... Bardzo się cieszę, że Ponczo już w dobrych rękach i że jest grzeczny. Co do diagnozy to wetka schroniskowa określiła to jako niewydolność oddechowo-krążeniową, ale powinnien to zbadac jeszcze jakiś dobry wet.
Beatko dziekuję za polecenie lekarza.

Posted

nowy mail od Asi:loveu:

Witam:)

Chcialam tylko dac znac ze Panczo( tak go przechrzcilam) czuje sie coraz lepiej, chodzi chetnie,
wrecz namietnie, na spacery i ma coraz mniej zadyszki! pani weterynarz zapisala mu leki i zobaczymy
jak podzialaja, jak na razie widac zdecydowana poprawe, dalej ma czasem krotkie napady ale coraz
rzadziej! dzis nawet sam zaczal sie bawic w aportowanie i biegal jak szalony, nie mial zadnego
napadu! jestem dobrej mysli:))

pozdrawiam

asia:)))
>:loveu::loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

udalo mi sie zalogowac na dogomanii, w koncu dostalam maila aktywujacego konto!

Panczo ma sie dobrze, leczymy go jak mozemy, a on jest w lepszej formie. Czasem ma gorszy dzien, trudniej mu sie oddycha, ale to nie zdarza sie czesto.

Wczoraj bylo u mnie duzo znajomych i wszyscy zaprzyjaznili sie z Panczem, ktory jest bardzo przyjazny i towarzyski. Nawet podaje łape jak sie go ladnie poprosi! i to obie, ha, taki jest zdolny. ( ale nie naraz:P az taki zdolny to nie jest) Umial to juz wczesniej, ktos musial go nauczyc.

Czy ktos wie jaka jest historia Pancza/ Poncza? w jaki sposob znalazl sie w schronisku:zostal znaleziony, oddany? jesli ktos pamieta( np jakis wolontariusz z Łodzi) to jestem bardzo ciekawa!

pozdrawia was szczesliwa wlascicielka Pancza

Posted

Witamy na dogomanii. :bye:. Bardzo się cieszę, że Panczo ma się dobrze. :sweetCyb:. Az serce rośnie jak się czyta takie wieści. Dziekuję, że go przygarnełaś. :Rose:
Wydaje mi się, że Panczo trafił do schroniska z interwencji, ale zapytam Hanię może ona będzie lepiej zorientowana.

Posted

bylabym wdzieczna za ta informacje!

ale jesli chodzi o jego sytuacje teraz to dalej ma sie dobrze, cieszy sie ciagle i do wszystkich, na spacerach lata sobie po trawce i podrywa kazda suczke jaka sie nawinie. jego choroba mu w niczym nie przeszkadza. Jest sprytny bo przy mnie nigdy nie wchodzi na kanape ani lozko ale dziwnym trafem zawsze kiedy wracam znajduje tam jego siersc..:P

pozdrawiam dogomaniakow:]
:razz:

Posted

ojjj, zle sie dzieje, zdrowie Pancza sie wczoraj pogorszylo.. idziemy dzis do weterynarza i zobaczymy! biedny piesek kaszle strasznie, a dalej nikt nie umie mi powiedziec co mu dokladnie jest. Moze dzis go pelniej zdiagnozuja!!

pytanie do wolontariuszy, jesli ktos pamieta: jak dlugo Panczo ma "astme" tzn czy jak przybyl do schroniska juz ja mial? dlugosc choroby jest wazna w diagnozie, lekarze pytali a ja nie wiem:/

pozdrawiam

Posted

Oj niedobrze. A tak się cieszyłam. Jesli chodzi o historię Panczo to na razie nic nie wiem. Prosiłam Hanię o sprawdzenie. Była w czwartek w schronisku, ale niestety nie mogła się dowiedzieć, ponieważ nie miała dostepu do papierów. Możliwe będzie to chyba dopiero we wtorek. Porozmawiam jeszcze raz z Hanią może dowie się czegoś bezpośrednio od wetki.

A może to coś z sercem?:-(