Tiger Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 WIRKA... Nawet nie wiem ile jest w tym schronie.... Wirka jest przeuroczą sunią, która bardzo tęskni za człowiekiem, a długi pobyt w schronisku sprawia, że z każdym dniem jest coraz smutniejsza. Jest bardzo łagodna.... Niestety trzeba ją długo wołać by podeszła do krat.... Siedzi i z daleka obserwuje ... Ona już nie wierzy...... Tę rezygnację wyczytałam z jej oczu.... Ona ma już dośc takiego życia, nie potrafi się pogodzić ze swoim losem.... Gdy w końcu po długim nawoływaniu podeszła do krat , to nadstawiła delikatnie łepek do głaskania i przymknęła oczy......Zdawała się mówić do siebie "Chwilo trwaj".... Gdy przestałam ją głaskać , nieśmiało podała łapkę......: "Proszę , nie przestawaj".... Wirka jest średniego wzrostu, niczym się nie wyróżnia; ot taka zwykła bura suczka.....Nie jest młoda - oceniłyśmy ją na 6-7 lat..... Nie ma szans na adopcję w tym schronie , żadnych szans.... Jest taka .....zwykła i nijaka..... Czy jest dla niej jeszcze jakaś nadzieja? Błagam powiedzcie ,że tak.... Ja widzę w niej piękno, prawdziwe piękno tych smutnych oczu....Gdy znajdzie się dla niej człowiek ,któy ją pokocha , ona odżyje....to suczka , która bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem... Pomóżcie !!! Ona gaśnie !!!!! Popatrzcie w te oczy...... "Chwilo....trwaj...." "Już idziecie?" "Nie odchodźcie.....Proszę...." Quote
oktawia6 Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 wcale nie jest nijaka:shake: popatrzec na jej oczy+ludzkie sa czesto puste i bez wyrazu ale jej:placz: bez slow... Quote
anielica Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Obok niej nie można przejść spokojnie, po prostu nie można. Jest taka smutna, zrezygnowana... Potrzebuje naszej pomocy... Quote
czarok Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 [quote name='Tiger']WIRKA... Ona już nie wierzy...... Ona gaśnie !!!!! Popatrzcie w te oczy...... Rany, przecież ujrzawszy takie oczy nie da się odwrócić głowy i spokojnie przejść obok. Wirko, szukaj domku.... Quote
anielica Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Ona siedzi w tylnym boksie, jest naprawdę niepozorna. Trzeba by się przyjrzeć blisko, podejść. Takim psom jest najtrudniej - jeden nie różni się od drugiego w schroniskowym boksie. Dopiero jak przykleknąć, spojrzeć bliżej, pogłaskać... Kto pokocha tę sunię??? Quote
anielica Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Podnoszę sunię! Kto pokocha Wireczkę???? Quote
Masza4 Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Śliczna mała! nie dajmy jej zginąć w tej umieralni!!! :placz: Quote
Tweety Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 czarok napisał(a):Rany, przecież ujrzawszy takie oczy nie da się odwrócić głowy i spokojnie przejść obok. Wirko, szukaj domku.... przecież to piękny pycholek! Quote
czarok Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Wirko, Wirko przecież jesteś taką urodziwą panną, pokaż się wszystkim i powiedz - dzień dobry :lol: Quote
oktawia6 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 cierpienie uszlachetnia-ale nie zwierzęta:shake: :placz: prośba choć o tymczasik dla tej suni w depresji:placz: Quote
czarok Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 "Chwilo....trwaj...." Czy ktoś zakocha się w tej słodkiej mordce? :-( Wirko wskakuj na dzień dobry na początek. Quote
Kar0la Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 O matko ona mi przypomina Gabi z mojego banerka, ten sam typ, totalna depresja, 6 letnia suka od 3 lat w schronisku, nawet pyszczek mają podobnie posiwiały i te przeraźliwie smutne oczy na widok których pęka serce....:placz: One wyglądaja ja siostry... Suńko wytrzymaj!! Quote
czarok Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Wirko nikt nie zajrzał do Ciebie od rana, ale ja pamiętam. I zabieram Cię na wieczorny spacerek ( szkoda, że wirtualny) :painting: . Pobrykamy :Dog_run: Quote
oktawia6 Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 Kar0la napisał(a):O matko ona mi przypomina Gabi z mojego banerka, ten sam typ, totalna depresja, 6 letnia suka od 3 lat w schronisku, nawet pyszczek mają podobnie posiwiały i te przeraźliwie smutne oczy na widok których pęka serce....:placz: One wyglądaja ja siostry... Suńko wytrzymaj!! ----------------------------------------------------------------------- faktycznie Wirka jest podobna do Twojej suni jak siostra-banerek jak Wirki:roll: a.....może :oops: Wirusia mogłaby by być :oops: koleżanką/bliźniaczką Twojej suńki KarOla?:oops: Quote
Tiger Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 Wirko... Może ktoś Cię tu dojrzy.... Ona naprawdę cierpi.... Najgorsza jest rezygnacja..... Quote
Kar0la Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 oktawia6 napisał(a):----------------------------------------------------------------------- faktycznie Wirka jest podobna do Twojej suni jak siostra-banerek jak Wirki:roll: a.....może :oops: Wirusia mogłaby by być :oops: koleżanką/bliźniaczką Twojej suńki KarOla?:oops: Mogłaby być tylko, żeby je obie jeszcze ktoś zechciał.:roll: Quote
oktawia6 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 aha:oops: rozumiem KarOla-myślałam, że suńka bliżniaczka Wirki jest u Ciebie-czyli one obie w potrzebie:-( Quote
Aga_Mazury Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 cholera i tu się popłakałam............co za dzien :shake: Wirka...szukaj domkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Quote
oktawia6 Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 [quote name='Aga_Mazury']cholera i tu się popłakałam............co za dzien :shake: Wirka...szukaj domkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ----------------------------------------------------------------------- i ja... Aga ale to nie koniec=wejdź tutaj :placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29649 Quote
Recommended Posts