Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WIRKA...
Nawet nie wiem ile jest w tym schronie....

Wirka jest przeuroczą sunią, która bardzo tęskni za człowiekiem, a długi pobyt w schronisku sprawia, że z każdym dniem jest coraz smutniejsza.

Jest bardzo łagodna....

Niestety trzeba ją długo wołać by podeszła do krat....
Siedzi i z daleka obserwuje ...

Ona już nie wierzy......

Tę rezygnację wyczytałam z jej oczu....
Ona ma już dośc takiego życia, nie potrafi się pogodzić ze swoim losem....

Gdy w końcu po długim nawoływaniu podeszła do krat , to nadstawiła delikatnie łepek do głaskania i przymknęła oczy......Zdawała się mówić do siebie "Chwilo trwaj".... Gdy przestałam ją głaskać , nieśmiało podała łapkę......: "Proszę , nie przestawaj"....

Wirka jest średniego wzrostu, niczym się nie wyróżnia; ot taka zwykła bura suczka.....Nie jest młoda - oceniłyśmy ją na 6-7 lat.....
Nie ma szans na adopcję w tym schronie , żadnych szans....
Jest taka .....zwykła i nijaka.....

Czy jest dla niej jeszcze jakaś nadzieja?
Błagam powiedzcie ,że tak....
Ja widzę w niej piękno, prawdziwe piękno tych smutnych oczu....Gdy znajdzie się dla niej człowiek ,któy ją pokocha , ona odżyje....to suczka , która bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem...

Pomóżcie !!!
Ona gaśnie !!!!!

Popatrzcie w te oczy......

"Chwilo....trwaj...."

"Już idziecie?"

"Nie odchodźcie.....Proszę...."

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tiger']WIRKA...

Ona już nie wierzy......

Ona gaśnie !!!!!

Popatrzcie w te oczy......

Rany, przecież ujrzawszy takie oczy nie da się odwrócić głowy i spokojnie przejść obok. Wirko, szukaj domku....

Posted

Ona siedzi w tylnym boksie, jest naprawdę niepozorna. Trzeba by się przyjrzeć blisko, podejść. Takim psom jest najtrudniej - jeden nie różni się od drugiego w schroniskowym boksie. Dopiero jak przykleknąć, spojrzeć bliżej, pogłaskać...

Kto pokocha tę sunię???

Posted

czarok napisał(a):
Rany, przecież ujrzawszy takie oczy nie da się odwrócić głowy i spokojnie przejść obok. Wirko, szukaj domku....

przecież to piękny pycholek!

Posted

O matko ona mi przypomina Gabi z mojego banerka, ten sam typ, totalna depresja, 6 letnia suka od 3 lat w schronisku, nawet pyszczek mają podobnie posiwiały i te przeraźliwie smutne oczy na widok których pęka serce....:placz:
One wyglądaja ja siostry...

Suńko wytrzymaj!!

Posted

Wirko nikt nie zajrzał do Ciebie od rana, ale ja pamiętam. I zabieram Cię na wieczorny spacerek ( szkoda, że wirtualny) :painting: . Pobrykamy :Dog_run:

Posted

Kar0la napisał(a):
O matko ona mi przypomina Gabi z mojego banerka, ten sam typ, totalna depresja, 6 letnia suka od 3 lat w schronisku, nawet pyszczek mają podobnie posiwiały i te przeraźliwie smutne oczy na widok których pęka serce....:placz:
One wyglądaja ja siostry...

Suńko wytrzymaj!!

-----------------------------------------------------------------------
faktycznie Wirka jest podobna do Twojej suni jak siostra-banerek jak Wirki:roll: a.....może :oops: Wirusia mogłaby by być :oops: koleżanką/bliźniaczką Twojej suńki KarOla?:oops:

Posted

oktawia6 napisał(a):
-----------------------------------------------------------------------
faktycznie Wirka jest podobna do Twojej suni jak siostra-banerek jak Wirki:roll: a.....może :oops: Wirusia mogłaby by być :oops: koleżanką/bliźniaczką Twojej suńki KarOla?:oops:

Mogłaby być tylko, żeby je obie jeszcze ktoś zechciał.:roll: