Jump to content
Dogomania

GALERIA SAMOGRAJA czyli OGARY POLSKIE i reszta ferajny!!! TATA[*] str. 28

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][B]:razz:hej gdzie wszyscy:cool3:[/B][/quote]
ALU!!!
POMYLIŁŚ GALERIĘ, TU ZAWSZE BYŁO CICHO!!!:eviltong:
NIE TO CO U CIEBIE, TAM SIĘ MOŻNA WYGADAĆ DO WOLI:multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='samograj']ALU!!!
POMYLIŁŚ GALERIĘ, TU ZAWSZE BYŁO CICHO!!!:eviltong:
NIE TO CO U CIEBIE, TAM SIĘ MOŻNA WYGADAĆ DO WOLI:multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu:[/quote][B][I]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:a ja musze ciągle wstawiać fotki przez to gadulstwo.....wam uchodzi :razz:i możecie dawać raz za jakiś czas ....to niesprawiedliwe;)[/I][/B]

Posted

[quote name='sylrwia']A czy jest juz na oku jakis kawaler dla panny??:razz:[/quote]
I TO NIE JEDEN!!! TZN. JEDEN BĘDZIE KRYŁ:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

[quote name='Sabina1'][B]ANIU JAK twoja ręka ? Nic nie piszesz,czy boli Cię jeszcze? Gips już zdjęty ?[/B][/quote]
[B]SABINA TY G PISZESZ !!!!![/B]
SABINKO, jak nie piszę, parę postów wczesniej zdawałam relację ze stanu wojennego (nie widziałaś kartek na mięso???:crazyeye: ) i napisałm u ALICJIRYDZEWSKIEJ, jak mnie zabrali na komendę , bo wzięto mnie za handlarza trefnym towarem (miałam w torbie kilka paczek MILUPY kupionych w PEWEXIE dla moich dzieci za $ z prezentu ślubnego), a szłam przeż STARY KLEPARZ - znany krakowski targ, gdzie kwitł cichy-szeptany handel:evil_lol: w tych romantycznych czasach!!!
A gips zdjęłam sobie , bo to taka skorupa zdejmowana (oczywiście tylko na chwilę, żeby móc wygodnie pisać) i lecę na dużych dawkach aspiryny .
RĘKA BOLI , ALE........dogo się domogo:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (uzależnienie)

Posted

[quote='aga =];2605630']GRATULACJE DLA ŻMIŁKI :klacz:[/quote]
AGA!!
DZIĘKI!!!:loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='APSA']A ten inny niż ten jeden? :evil_lol:
A może tym wybrańcem jest Czadzik i zrealizują się plany o polsko-chińskich ogarach grzywiastych? :cool3: :lol:[/quote]
TAJEMNICA:razz:

Posted

[quote name='samograj']

SABINKO, jak nie piszę,
Ale o ręce nie pisałaś. Aniu, ja wszystko, co napiszesz czytam i o strajkach też czytałam i o Twoim udziale czytałam i chcę wyrazić Ci mój wielki szacunek, że brałaś w tym udział po własciwej stronie. A ta literka wcale mi się nie pisze.Wyskoczyła znienacka w Twojej alerii. Widocznie wie, ze jej brak Cię denerwuje :lol:

Posted

[quote name='Sabina1'][quote name='samograj']

SABINKO, jak nie piszę,[/quote]
Ale o ręce nie pisałaś. Aniu, ja wszystko, co napiszesz czytam i o strajkach też czytałam i o Twoim udziale czytałam i chcę wyrazić Ci mój wielki szacunek, że brałaś w tym udział po własciwej stronie. A ta literka wcale mi się nie pisze.Wyskoczyła znienacka w Twojej alerii. Widocznie wie, ze jej brak Cię denerwuje :lol:[/quote]
Jej brak mnie nie denerwuje tylko śmieszy, a najbardziej słowo "łupie":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A, że zobaczyłam G, to od razu napisałam!!!
DZIEKI ZA SZACUNEK:loveu: :loveu: :loveu:
TO BYŁY CZASY:shake: O TEMPORA O MORES!!!

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29385"][IMG]http://img246.imageshack.us/img246/1686/sw2do7.jpg[/IMG][/URL]

Uczę sie robić odsyłacze i udało się:multi: :multi: :multi:

Jeszcze próbuję cos takiego
[URL="http://www.dogomania.pl/gallery/367/12/12.html"]ZOBACZ[/URL]

[IMG]http://images2.fotosik.pl/296/aae7e8b6334f3308med.jpg[/IMG]

Posted

[CENTER]HEJ!!!
Dziś upiekłam ciasto bananowe-
wersję z cukrem cynamonowym- zamiast wanilinowego - pycha!!!
Zdjęcie mało apetyczne, ale ,
wierzcie mi, jest na prawdę pyszne,
polecam!!!
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/6326/ciastobananowexu6.jpg[/IMG][/URL]
[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]PRZEPIS[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]
[LIST]
[*]3-4 dojrzałe banany
[*]1/3 szklanki roztopionego masła
[*]szklanka cukru
[*]jedno roztrzepane jajko
[*]łyżeczka wanilii (lub cukier waniliowy , lub[B] cukier cynamonowy[/B])
[*]łyżeczka sody
[*]szczypta soli
[*]półtora szklanki mąki[/LIST][CENTER]Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Banany rozgniatamy i mieszamy z masłem. Dodajemy cukier, jajko i cukier waniliowy. Mieszamy. Posypujemy to wszystko sodą i solą. Mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy ostatni raz.
Pieczemy w blaszanym korytku, wysmarowanym masłem i wyłożonym pergaminem przez jakąś godzinę. Potem ciasto musi trochę odstać, do ostygnięcia. Gotowe kroimy na kawałki i szybko odskakujemy na bok, by nie zostać stratowanym przez galopujących żarłoków.

[/CENTER]

Posted

wow ale apetyczne ciateczko zrobiłaś mamus :) jak tam sie czujesz i co tam u Ciebie sychać??? Ty cały czas urzędujesz na mojej galerii, a ja Cibie zaniedbuję, ptrepraszam :(

Posted

[quote name='Cerber']wow ale apetyczne ciateczko zrobiłaś mamus :) jak tam sie czujesz i co tam u Ciebie sychać??? Ty cały czas urzędujesz na mojej galerii, a ja Cibie zaniedbuję, ptrepraszam :([/quote]
JUŻ GO WCIĘŁI!!!
Jest ok!!!
No przecież wiem, że jesteś zajęta porządkami i masz mnóstwo problemów na głowie:loveu: :loveu:

[quote name='Sabina1']Aniu, mogę Ci podać przepis na naszeo bananowca do porównania?[/quote]
DAWAJ, SABINKO, DAWAJ!!!
Upieczemy, popróbujemy, byle był łatwy, bo ja nie lubię za bardzo się przemęczać przy pieczeniu! (urodziłam sie w niedzielę-stąd lenistwo)

Posted

[B][I]:po ja już skopiowałam sobie przepisik na bananowca .
Ja dzis o 16 wpadłam na pomysł upieczenia babeczki piaskowe ......juz zjedzona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale wyjątkowo pyszna wyszła:razz:
Karteczka z życzeniami śliczna .Ja już moje zyczenia / zrobiła mi Constancja / wrzuciłam do Dogomaniackiej Galerii Życzeń
[/I][/B]

Posted

[quote name='Alicjarydzewska'][B][I]:po ja już skopiowałam sobie przepisik na bananowca .[/I][/B]
[I][B]Ja dzis o 16 wpadłam na pomysł upieczenia babeczki piaskowe ......juz zjedzona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale wyjątkowo pyszna wyszła:razz:[/B][/I]
[I][B]Karteczka z życzeniami śliczna .Ja już moje zyczenia / zrobiła mi Constancja / wrzuciłam do Dogomaniackiej Galerii Życzeń[/B][/I]
[/quote]
SMACZNEGO!!! POST FACTUM!!!
QRCZE JA TEŻ MUSZĘ DO GALERII, BO MNIE ZNOWU ZBANUJĄ !!!!

Posted

[B][U]Bananowiec[/U][/B]
[B][/B]
[B][U]Ciasto[/U][/B]
4 jajka
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 kostka masła lub mararyny
3 łyżki mąki ziemn.
2 łyżeczki proszku dopieczenia
2 łyżki kakao
1 cukier waniliowy

[B][U]Masa[/U][/B]
1/2 szkl cukru
1 kostka masła
3 zółtka
1-1.5 kilorama bananów
1 alaretka cytrynowa

[U]Sposób przyrządzania[/U]
[U]Ciasto:[/U] Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, kakao, roztopioną mararynę. Wylać to formy(ja pieke w tortownicy), piec ok 45 w 180 stopni. Po upieczeniu, przekroić, aby były 3 placki.
[U]Masa :[/U] Galaretkę rozpuścić wdł przepisu na torebce, masło utrzeć z cukrem, ciąle ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać banany pokrojone w plastry i [B]tężejącą [/B]alaretkę. Wymieszać, przełożyć 2x. Na wierzchu można położyć banany o oblać jeszcze jedną alaretką.

Posted

[quote name='Sabina1'][B][U]Bananowiec[/U][/B]

[B][U]Ciasto[/U][/B]
4 jajka
1 szkl cukru
1 szkl mąki
1 kostka masła lub mararyny
3 łyżki mąki ziemn.
2 łyżeczki proszku dopieczenia
2 łyżki kakao
1 cukier waniliowy

[B][U]Masa[/U][/B]
1/2 szkl cukru
1 kostka masła
3 zółtka
1-1.5 kilorama bananów
1 alaretka cytrynowa

[U]Sposób przyrządzania[/U]
[U]Ciasto:[/U] Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, kakao, roztopioną mararynę. Wylać to formy(ja pieke w tortownicy), piec ok 45 w 180 stopni. Po upieczeniu, przekroić, aby były 3 placki.
[U]Masa :[/U] Galaretkę rozpuścić wdł przepisu na torebce, masło utrzeć z cukrem, ciąle ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać banany pokrojone w plastry i [B]tężejącą [/B]alaretkę. Wymieszać, przełożyć 2x. Na wierzchu można położyć banany o oblać jeszcze jedną alaretką.[/quote]
JUŻ MI ŚLINKA CIEKNIE!!!
Ale tu widzę banany są w masie, świeże, a u mnie się je piecze !!!

Posted

[quote name='samograj'][CENTER]HEJ!!!
Dziś upiekłam ciasto bananowe-
wersję z cukrem cynamonowym- zamiast wanilinowego - pycha!!!
Zdjęcie mało apetyczne, ale ,
wierzcie mi, jest na prawdę pyszne,
polecam!!!
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/6326/ciastobananowexu6.jpg[/IMG][/URL]
[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]PRZEPIS[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER]
[LIST]
[*]3-4 dojrzałe banany
[*]1/3 szklanki roztopionego masła
[*]szklanka cukru
[*]jedno roztrzepane jajko
[*]łyżeczka wanilii (lub cukier waniliowy , lub[B] cukier cynamonowy[/B])
[*]łyżeczka sody
[*]szczypta soli
[*]półtora szklanki mąki[/LIST][CENTER]Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Banany rozgniatamy i mieszamy z masłem. Dodajemy cukier, jajko i cukier waniliowy. Mieszamy. Posypujemy to wszystko sodą i solą. Mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy ostatni raz.
Pieczemy w blaszanym korytku, wysmarowanym masłem i wyłożonym pergaminem przez jakąś godzinę. Potem ciasto musi trochę odstać, do ostygnięcia. Gotowe kroimy na kawałki i szybko odskakujemy na bok, by nie zostać stratowanym przez galopujących żarłoków.

[/CENTER]
[/quote]

Co prawda czekają mnie jeszcze zaległe rogalki a'la Alicjarydzewska, ale już mam ochotę na to smakowite ciacho:p

Posted

[quote name='bigos']Co prawda czekają mnie jeszcze zaległe rogalki a'la Alicjarydzewska, ale już mam ochotę na to smakowite ciacho:p[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[I]pamiętaj jak będziesz ustawiać ciasta na stole to koniecznie z wizytówkami ....rogaliki a'la Alicja .....bananowiec a'la samograjka;)[/I]