Kamila Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ja rowniez gratuluje :multi: :multi: :multi: Quote
samograj Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][B]:razz:hej gdzie wszyscy:cool3:[/B][/quote] ALU!!! POMYLIŁŚ GALERIĘ, TU ZAWSZE BYŁO CICHO!!!:eviltong: NIE TO CO U CIEBIE, TAM SIĘ MOŻNA WYGADAĆ DO WOLI:multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Alicja Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='samograj']ALU!!! POMYLIŁŚ GALERIĘ, TU ZAWSZE BYŁO CICHO!!!:eviltong: NIE TO CO U CIEBIE, TAM SIĘ MOŻNA WYGADAĆ DO WOLI:multi: :multi: :multi: :loveu: :loveu: :loveu:[/quote][B][I]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:a ja musze ciągle wstawiać fotki przez to gadulstwo.....wam uchodzi :razz:i możecie dawać raz za jakiś czas ....to niesprawiedliwe;)[/I][/B] Quote
samograj Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 ALA!!! Zastosuj reply- masz tak pojemną galerię, że jak wstawisz ponownie te z początku, to nikt się nie kapnie :multi: :multi: :multi: Quote
sylrwia Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 A czy jest juz na oku jakis kawaler dla panny??:razz: Quote
Sabina1 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [B]ANIU JAK twoja ręka ? Nic nie piszesz,czy boli Cię jeszcze? Gips już zdjęty ?[/B] Quote
samograj Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 [quote name='sylrwia']A czy jest juz na oku jakis kawaler dla panny??:razz:[/quote] I TO NIE JEDEN!!! TZN. JEDEN BĘDZIE KRYŁ:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: [quote name='Sabina1'][B]ANIU JAK twoja ręka ? Nic nie piszesz,czy boli Cię jeszcze? Gips już zdjęty ?[/B][/quote] [B]SABINA TY G PISZESZ !!!!![/B] SABINKO, jak nie piszę, parę postów wczesniej zdawałam relację ze stanu wojennego (nie widziałaś kartek na mięso???:crazyeye: ) i napisałm u ALICJIRYDZEWSKIEJ, jak mnie zabrali na komendę , bo wzięto mnie za handlarza trefnym towarem (miałam w torbie kilka paczek MILUPY kupionych w PEWEXIE dla moich dzieci za $ z prezentu ślubnego), a szłam przeż STARY KLEPARZ - znany krakowski targ, gdzie kwitł cichy-szeptany handel:evil_lol: w tych romantycznych czasach!!! A gips zdjęłam sobie , bo to taka skorupa zdejmowana (oczywiście tylko na chwilę, żeby móc wygodnie pisać) i lecę na dużych dawkach aspiryny . RĘKA BOLI , ALE........dogo się domogo:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (uzależnienie) Quote
samograj Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 [quote='aga =];2605630']GRATULACJE DLA ŻMIŁKI :klacz:[/quote] AGA!! DZIĘKI!!!:loveu: :loveu: :loveu: [quote name='APSA']A ten inny niż ten jeden? :evil_lol: A może tym wybrańcem jest Czadzik i zrealizują się plany o polsko-chińskich ogarach grzywiastych? :cool3: :lol:[/quote] TAJEMNICA:razz: Quote
Sabina1 Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 [quote name='samograj'] [B]SABINA TY G PISZESZ !!!!![/B] SABINKO, jak nie piszę, Ale o ręce nie pisałaś. Aniu, ja wszystko, co napiszesz czytam i o strajkach też czytałam i o Twoim udziale czytałam i chcę wyrazić Ci mój wielki szacunek, że brałaś w tym udział po własciwej stronie. A ta literka wcale mi się nie pisze.Wyskoczyła znienacka w Twojej alerii. Widocznie wie, ze jej brak Cię denerwuje :lol: Quote
samograj Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 [quote name='Sabina1'][quote name='samograj'] [B]SABINA TY G PISZESZ !!!!![/B] SABINKO, jak nie piszę,[/quote] Ale o ręce nie pisałaś. Aniu, ja wszystko, co napiszesz czytam i o strajkach też czytałam i o Twoim udziale czytałam i chcę wyrazić Ci mój wielki szacunek, że brałaś w tym udział po własciwej stronie. A ta literka wcale mi się nie pisze.Wyskoczyła znienacka w Twojej alerii. Widocznie wie, ze jej brak Cię denerwuje :lol:[/quote] Jej brak mnie nie denerwuje tylko śmieszy, a najbardziej słowo "łupie":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A, że zobaczyłam G, to od razu napisałam!!! DZIEKI ZA SZACUNEK:loveu: :loveu: :loveu: TO BYŁY CZASY:shake: O TEMPORA O MORES!!! Quote
samograj Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29385"][IMG]http://img246.imageshack.us/img246/1686/sw2do7.jpg[/IMG][/URL] Uczę sie robić odsyłacze i udało się:multi: :multi: :multi: Jeszcze próbuję cos takiego [URL="http://www.dogomania.pl/gallery/367/12/12.html"]ZOBACZ[/URL] [IMG]http://images2.fotosik.pl/296/aae7e8b6334f3308med.jpg[/IMG] Quote
Alicja Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [B][I]:multi::multi::multi:wow jakie piekne zimowe banerki Mnie ta Sabinki literka ,,G''rozczula:loveu: [/I][/B] Quote
samograj Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [CENTER]HEJ!!! Dziś upiekłam ciasto bananowe- wersję z cukrem cynamonowym- zamiast wanilinowego - pycha!!! Zdjęcie mało apetyczne, ale , wierzcie mi, jest na prawdę pyszne, polecam!!! [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/6326/ciastobananowexu6.jpg[/IMG][/URL] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]PRZEPIS[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [LIST] [*]3-4 dojrzałe banany [*]1/3 szklanki roztopionego masła [*]szklanka cukru [*]jedno roztrzepane jajko [*]łyżeczka wanilii (lub cukier waniliowy , lub[B] cukier cynamonowy[/B]) [*]łyżeczka sody [*]szczypta soli [*]półtora szklanki mąki[/LIST][CENTER]Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Banany rozgniatamy i mieszamy z masłem. Dodajemy cukier, jajko i cukier waniliowy. Mieszamy. Posypujemy to wszystko sodą i solą. Mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy ostatni raz. Pieczemy w blaszanym korytku, wysmarowanym masłem i wyłożonym pergaminem przez jakąś godzinę. Potem ciasto musi trochę odstać, do ostygnięcia. Gotowe kroimy na kawałki i szybko odskakujemy na bok, by nie zostać stratowanym przez galopujących żarłoków. [/CENTER] Quote
Cerber Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 wow ale apetyczne ciateczko zrobiłaś mamus :) jak tam sie czujesz i co tam u Ciebie sychać??? Ty cały czas urzędujesz na mojej galerii, a ja Cibie zaniedbuję, ptrepraszam :( Quote
Sabina1 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Aniu, mogę Ci podać przepis na naszeo bananowca do porównania? Quote
samograj Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [quote name='Cerber']wow ale apetyczne ciateczko zrobiłaś mamus :) jak tam sie czujesz i co tam u Ciebie sychać??? Ty cały czas urzędujesz na mojej galerii, a ja Cibie zaniedbuję, ptrepraszam :([/quote] JUŻ GO WCIĘŁI!!! Jest ok!!! No przecież wiem, że jesteś zajęta porządkami i masz mnóstwo problemów na głowie:loveu: :loveu: [quote name='Sabina1']Aniu, mogę Ci podać przepis na naszeo bananowca do porównania?[/quote] DAWAJ, SABINKO, DAWAJ!!! Upieczemy, popróbujemy, byle był łatwy, bo ja nie lubię za bardzo się przemęczać przy pieczeniu! (urodziłam sie w niedzielę-stąd lenistwo) Quote
Alicja Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [B][I]:po ja już skopiowałam sobie przepisik na bananowca . Ja dzis o 16 wpadłam na pomysł upieczenia babeczki piaskowe ......juz zjedzona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale wyjątkowo pyszna wyszła:razz: Karteczka z życzeniami śliczna .Ja już moje zyczenia / zrobiła mi Constancja / wrzuciłam do Dogomaniackiej Galerii Życzeń [/I][/B] Quote
samograj Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][B][I]:po ja już skopiowałam sobie przepisik na bananowca .[/I][/B] [I][B]Ja dzis o 16 wpadłam na pomysł upieczenia babeczki piaskowe ......juz zjedzona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ale wyjątkowo pyszna wyszła:razz:[/B][/I] [I][B]Karteczka z życzeniami śliczna .Ja już moje zyczenia / zrobiła mi Constancja / wrzuciłam do Dogomaniackiej Galerii Życzeń[/B][/I] [/quote] SMACZNEGO!!! POST FACTUM!!! QRCZE JA TEŻ MUSZĘ DO GALERII, BO MNIE ZNOWU ZBANUJĄ !!!! Quote
Sabina1 Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [B][U]Bananowiec[/U][/B] [B][/B] [B][U]Ciasto[/U][/B] 4 jajka 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1 kostka masła lub mararyny 3 łyżki mąki ziemn. 2 łyżeczki proszku dopieczenia 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy [B][U]Masa[/U][/B] 1/2 szkl cukru 1 kostka masła 3 zółtka 1-1.5 kilorama bananów 1 alaretka cytrynowa [U]Sposób przyrządzania[/U] [U]Ciasto:[/U] Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, kakao, roztopioną mararynę. Wylać to formy(ja pieke w tortownicy), piec ok 45 w 180 stopni. Po upieczeniu, przekroić, aby były 3 placki. [U]Masa :[/U] Galaretkę rozpuścić wdł przepisu na torebce, masło utrzeć z cukrem, ciąle ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać banany pokrojone w plastry i [B]tężejącą [/B]alaretkę. Wymieszać, przełożyć 2x. Na wierzchu można położyć banany o oblać jeszcze jedną alaretką. Quote
samograj Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 [quote name='Sabina1'][B][U]Bananowiec[/U][/B] [B][U]Ciasto[/U][/B] 4 jajka 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1 kostka masła lub mararyny 3 łyżki mąki ziemn. 2 łyżeczki proszku dopieczenia 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy [B][U]Masa[/U][/B] 1/2 szkl cukru 1 kostka masła 3 zółtka 1-1.5 kilorama bananów 1 alaretka cytrynowa [U]Sposób przyrządzania[/U] [U]Ciasto:[/U] Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, kakao, roztopioną mararynę. Wylać to formy(ja pieke w tortownicy), piec ok 45 w 180 stopni. Po upieczeniu, przekroić, aby były 3 placki. [U]Masa :[/U] Galaretkę rozpuścić wdł przepisu na torebce, masło utrzeć z cukrem, ciąle ucierając dodawać po jednym żółtku. Dodać banany pokrojone w plastry i [B]tężejącą [/B]alaretkę. Wymieszać, przełożyć 2x. Na wierzchu można położyć banany o oblać jeszcze jedną alaretką.[/quote] JUŻ MI ŚLINKA CIEKNIE!!! Ale tu widzę banany są w masie, świeże, a u mnie się je piecze !!! Quote
bigos Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='samograj'][CENTER]HEJ!!! Dziś upiekłam ciasto bananowe- wersję z cukrem cynamonowym- zamiast wanilinowego - pycha!!! Zdjęcie mało apetyczne, ale , wierzcie mi, jest na prawdę pyszne, polecam!!! [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/6326/ciastobananowexu6.jpg[/IMG][/URL] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]PRZEPIS[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [LIST] [*]3-4 dojrzałe banany [*]1/3 szklanki roztopionego masła [*]szklanka cukru [*]jedno roztrzepane jajko [*]łyżeczka wanilii (lub cukier waniliowy , lub[B] cukier cynamonowy[/B]) [*]łyżeczka sody [*]szczypta soli [*]półtora szklanki mąki[/LIST][CENTER]Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Banany rozgniatamy i mieszamy z masłem. Dodajemy cukier, jajko i cukier waniliowy. Mieszamy. Posypujemy to wszystko sodą i solą. Mieszamy. Dodajemy mąkę i mieszamy ostatni raz. Pieczemy w blaszanym korytku, wysmarowanym masłem i wyłożonym pergaminem przez jakąś godzinę. Potem ciasto musi trochę odstać, do ostygnięcia. Gotowe kroimy na kawałki i szybko odskakujemy na bok, by nie zostać stratowanym przez galopujących żarłoków. [/CENTER] [/quote] Co prawda czekają mnie jeszcze zaległe rogalki a'la Alicjarydzewska, ale już mam ochotę na to smakowite ciacho:p Quote
Alicja Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 [quote name='bigos']Co prawda czekają mnie jeszcze zaległe rogalki a'la Alicjarydzewska, ale już mam ochotę na to smakowite ciacho:p[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[I]pamiętaj jak będziesz ustawiać ciasta na stole to koniecznie z wizytówkami ....rogaliki a'la Alicja .....bananowiec a'la samograjka;)[/I] Quote
BBeta Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Ja się tam za pieczenie nie biore, bo i tak mi pewnie wyjdzie zakalec :cool3: Quote
Recommended Posts