Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cisza :( poczekam i sama zadzwonię pod koniec tygodnia bo ona miała się zastanowić bo ma samce ale na dworze a ja jej powiedziałam, że chcemy w domu bądz ze wstępem do domu. Jak nie Delka to podeśle inną sunie.

Posted

Wczoraj nie miałam czasu aby tu usiąść a Vena bez netu , także dopiero dziś wieści, że Della od wczoraj jest w swoim domu:)
Mieszka u młodej pary- rodzice tego chłopaka adoptowali ode mnie zimą Shadowka z Rudy Śląskiej, to bardzo fajni, odpowiedzialni ludzie -i syn również.
Para mieszka w domu z ogrodem ok 40km ode mnie. Della ma być psem przyjacielem do przytulania. Bedzie miałą do dyspozycji dom , a jak będzie chciała teraz spać na dworzu bo za gorąco, to tez zrobią jej miejsce , blisko jest las i jezioro , gdzie spędzają wolny czas-spacery, kąpiele. Nowa Pani się pytała czy 3 razy w tyg czesanie Delli wystarczy hahaha
Dellę czeka więc kąpiel w szamponie, czesanko itp. Z jedzeniem tez już wczesniej się pytali co ze względu na jej zęby podawać. Mimo , że mają kombiaka z wielkim bagażnikiem, to Della pojechała na kocu na tylnym siedzeniu. Po weekendzie dostaniemy jakieś wieści , a gdyby cokolwiek się działo nie tak to zawsze mogą się do mnie zwrócić o pomoc. A ja w wakacje wybiorę się do nich w odwiedziny.

Posted

Super wieści :-) Dzięki Aniu za tak wspaniała opiekę nad Dellcią. Pamiętam (ze zdjęć i opisów), w jaki stanie do Ciebie przyszła. Wiele dobrego dla niej zrobiłaś. Dellciu, żyj szczęśliwie w nowym domku.

Posted

Genialnie się układa, coś ruszyło z adopcjami ale ja mam następnego ... chciałabym umieścić jednego wielkoluda u Ani w hotelu. Bardzo długo czeka na swój dom.

I tu moje pytanie:
- czy ktos z odób z deklaracjami chciałby teraz przenieść je na nowego psiaka?
- czy osoby, które mają nadwyżki pozwolą na przeznaczenie ich na "nowego"?

Posted

Jesli są jakieś nadwyżki z moich wpłat, to proszę przerzucić na nowego psiaka. Na razie wstrzymuję wpłaty, bo mam kilka innych psów na utrzymaniu i już ledwo dyszę... Ale jak tylko się coś u mnie zmieni, zacznę wpłacać na nowego psa. Będę więc śledzić wątek, a też popytam się znajomych, jaka jest ich decyzja. Jak juz będzie założony wątek nowego psa, proszę o info na pw. Porozsyłam znajomym i moze uzbieramy jakies stałe deklaracje.

Posted

[quote name='vena&vivi']Genialnie się układa, coś ruszyło z adopcjami ale ja mam następnego ... chciałabym umieścić jednego wielkoluda u Ani w hotelu. Bardzo długo czeka na swój dom.

I tu moje pytanie:

http://www.dogomania.pl/threads/205738-Sunia-bernardyna-w-TRAGICZNYM-STANIE!!!!-Zbieramy-fundusze-na-leczenie!-POM%C3%93%C5%BB?p=17049243#post17049243

nanan w wilkiej potrzebie bernardynka niech pomoze bernardynce plis

Posted

Della miewa się bardzo dobrze, nie sprawia żadnych problemów, uwielbia przytulaki -do wszystkich się łasi i rozdaje całusy. Całe dnie spędza w ogrodzie-nie jest nigdzie zamykana, bardzo lubi wychodzić też na spacery do lasu . Wszyscy domownicy są bardzo zadowoleni i Della też:)

Posted

Super :loveu:. Della kwitnie, pięknie się śmieje. Oby więcej takich happy endów.

Mam tylko wielką prośbę do Was dziewczyny - pogadajcie z rodzina Delli o skrętach żołądka u Benków. Co go powoduje, jakie są objawy, jak przeciwdziałać, co robić jeśli jest podejrzenie wystąpienia skrętu żołądka. Czasu na ratunek jest niewiele - dlatego na zimne trzeba dmuchać. Naszej Beni się udało, ciężko było jak diabli, Marcin-Baldur dał radę - ale to tylko dzięki szybkiej reakcji. Niestety znam bardzo wiele przypadków .... . Już nie kraczę dalej, ale trzeba strzeżonego strzec - tu jest mus.

Posted

Pies wolny- oczywiście im napiszę aby uważali, wiem , że sporo czytali o rasie itp, ale tak jak wspomniałeś strzeżonego ...;) dom Delli jest tez otwarty na rady , uwagi.
Cieszę się , że Della ma dom - widać , że jest zadowolona , sierść wyczesana, ma cały ogród do dyspozycji, super. W wakacje jeszcze na pewno ją odwiedzę.

Posted

vena&vivi napisał(a):
Genialnie się układa, coś ruszyło z adopcjami ale ja mam następnego ... chciałabym umieścić jednego wielkoluda u Ani w hotelu. Bardzo długo czeka na swój dom.

I tu moje pytanie:

Czy ten Twój wielkolud ma wątek na dogo ? Zastanawiam się czy i gdzie ewentualnie przenieść moją deklarację ?