Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczynki kochane!

Ja bardzo namawiam jednak na tego HappyDoga! :cool3:

Jadła go u nas Szanta. Będąc na tej karmie u mnie schudła, jeśli dobrze pamiętam półtora kilosa a teraz w nowym DT zgubiła kolejne 2.
Jadł go też Morisek na trzech łapinkach z uwagi na to, że nie może za bardzo przytyć.

Zastanówcie się proszę!
Jest już na zoohurtowo:

http://www.zoohurtowo.pl/pies/karmy_dla_psow/suche/happy_dog_fit_well_adult,p1400274159?PHPSESSID=6ef18818cdf793421a185d420f66ed57

Cena 125,22 + dostawa

Wczoraj była u nas Eva2406. Od dwóch dni ma w naszym hoteliku sunię i przyjechała na kontrolę i sprawdzenie warunków! :evil_lol:
Obejrzała psiaki, wygłaskała i wycałowała również Pimpka. Byłam z niego dumna, bo ani razu nie zachował się niewłaściwie. Nie szczerzył zębisków a wręcz tulił się i prosił o głaski!
No dobra! Powiem PRAWDĘ! Dwa razy zachował się niewłaściwie, bo dwa razy oblał kąty.:diabloti: Ewa świadkiem, bo innych samców nie było akurat w tym czasie! Moris i Muziek w ogrodzie a Spajki jak zwykle na górze zamknięty. Wybaczyłam mu, bo mamy nowego pieska! Ale niech nie przegina! :mad:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kurczę DIF,ale z tego co zrozumiałam z postu Olalolaa to Brit już zamówiony:oops:
Na zoohurtowo nie patrzyłyśmy.
Zobaczymy,może ten inny brit będzie lepszy,a jeśli następnym razem będziemy zamawiać to weźmiemy tego HappyDoga (choć miejmy nadzieje,że wcześniej Pimpek znajdzie dom:mad:)

No to ładnie się Pimpek popisał :mad: Ładnie !! Takim sposobem to on nikogo nie namówi na wzięcie do domku :mad:

Posted

Kochane! Karma dotarła - dziękujemy!:loveu:
Niestety konczy się arthroflex, trzeba zakupić.:shake:

Przez najbliższy miesiąc będę miała bardzo ograniczony dostęp do netu, bo wreszcie mój mąż zawiózł nasz zepsuty monitor do naprawy. Został laptop, w którym jedna strona otwiera się godzinę.... :diabloti: Jakby co dzowńcie do mnie.

I proszę.... Nie poddawajcie się! :-( :shake:

Posted

olalolaa napisał(a):
wpłynęło to z bazarku :) juz potwierdzam. Dif jak juz zajrzysz to Nam powiedz czy Pimpkowi smakuje ;) Artfroflex zamawiać juz?

Jeśli chodzi o karmę to trudno mi powiedzieć, bo wprowadzam tego Brita stopniowo, zwiększając dawkę dzienną. Jakby były jakieś sensacje oczywiście napiszę. :)

Jeśli chodzi o arthroflex to może nie w tej chwili i na już.;
Jest ok. 1/4 butelki. Pimpek dostaje 5 ml dziennie i to co jest wystarczy na parę dni..... Ale nie możemy zapomnieć, bo ten lek naprawdę mu pomaga!
Nie ma praktycznie żadnych problemów z chodzeniem, bieganiem czy poruszaniem się. Nawet rano nie widać po nim "zesztywnienia nocnego" . A pamiętacie jak było parę miesięcy temu. Pimpek nie mógł wstać na tylne łapki a ja byłam przerażona co z nim będzie! :(
Teraz jest SUPER i oby tak dalej! :thumbs:
Tylko tej chaty brak!

Kolejnemu psiulowi z naszego hotelu kroi się dom....Malutka Maszka pewnie od poniedziałku będzie już wycierała doopkę we własny kocyk.

A nasz weteran Pimpek siedzi ... i siedzi... i siedzi....:placz::-(

Posted

nie mam niestety żadnej wolnej glukozaminy, ale mam za to mnóstwo kolagenu (proszek do przyrządzania zawiesiny) - może wyślę dla Pimpka, warto spróbować?

Posted

Siedzi siedzi i nie chce iść do domku ... :(:(

ps.Przyjdzie niedługo 67zł za bazarek,proszę o potwierdzenie tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/223568-ROZLICZAMY-Mn%C3%B3stwo-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-40-pozycji-do-wyboru-do-koloru-dla-Pimpusia-do-2.03.12

[quote name='Figu']nie mam niestety żadnej wolnej glukozaminy, ale mam za to mnóstwo kolagenu (proszek do przyrządzania zawiesiny) - może wyślę dla Pimpka, warto spróbować?

to czekamy co na to DIF....ja się nie znam,więc nie mówię..

Posted

Figuniu, witaj bardzo serdecznie!:loveu::loveu::loveu:

Muszę Wam powiedzieć, że Figu zaadoptowała z naszego hoteliku CHER, starszą sunieczkę.
To znaczy, nie do końca zaadoptowała, bo wzięła ją na BDT a potem już Cherisia została na stałe! :p

Dziewczyny!
Kolagen działa przede wszystkim na skórę i włosy (czytaj sierść;))
Jest naturalnym składnikiem organizmu i na pewno nie zaszkodzi, jeśli zapodamy mu Pimpkowi! ;) Jest starszym psiakiem i suplementy są bardzo ważne dla niego.
A ja mogę ważyć, przyrządzać, odmierzać, mieszać w nieskończoność! :evil_lol:

Posted

Witam serdecznie… Dawno nie było mnie na tym wątku, piszę w pilnej sprawie… Brakuje 100 do sterylizacji suni odebranej ze skandalicznych warunków. Jako że sunia ma dom stały, nie mogę zrobić żadnego bazaru. Więcej informacji tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/224701
Wejdźcie na wątek… Grosz do grosza i uzbieramy tą kwotę…

Posted

Dziewczynki! Trzeba zamówić arthroflex, bo już się kończy bardzo!:(

U Pimpka wszystko ok. Jedynie co mu dolega to wiosenne "pierzenie się"! ;)
Ja się nie odzywam, bo mam kłopoty sprzętowe.

Posted (edited)

winter7 napisał(a):
Zaglądam do mojego ulubieńca - gryzieńca.
Wczoraj wysłałam pieniądze dla Pimpuli.

Witaj, Kasiu! :)
Wiedziałam, że nie zapomniałaś o swoim Ulubieńcu-Kłapaczu!

olalolaa napisał(a):
Ja teraz nie mam konta na allegro, kto pomoże?

Ło matko? A co się stało? Wykasowali Ci?:crazyeye:
Qrcze... ja też nie mam.
Kiedyś miałam mieć, nawet otrzymałam kody. Ale nie dopełniłam formalności i przepadło. Kto nam teraz będzie zamawiał wszystko dla Pimpalinki?! :placz:

Edited by DIF
literówka
Posted

Ja nigdy nie miałam, zamawiałam nie od siebie a teraz już nie mam takiej możliwości :(
Przeleje albo z góry jak ktoś chce, ale po zakupie, obojętnie.
Tutaj jest z tego co widze najtańszy z dostawą.

Posted

Co z lekiem?! Coś ustalono?!

olalolaa napisał(a):
Ja teraz nie mam konta na allegro, kto pomoże?

Figu napisał(a):
ja mam, a co potrzeba? :)

__Lara napisał(a):
ja mam konto na allegro - w czym pomóc?

Psu kończy się lekarstwo...!:shake: