Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cześć kochani!:iloveyou:

Jak zwykle przepraszam, że się nie odzywam, ale mam dużo bardzo psiaków (14!) i w związku z tym ogrom pracy.
W hotelu cały czas coś się zmienia - ten przyjeżdża, tamten wyjeżdża, z tym do weta z tamtym do lekarza itd.itd.

Pimpek ma się różnie, raz lepiej, raz gorzej. Kiepsko czuł się w święta, cały czas spał i kiepsko chodził. Widziałam, że boją go stawy i w tym czasie odniosłam wrażenie, że bardzo, bardzo się postarzał. Czasami śpi tak mocno, że nie można go dobudzić. Można ciągnąć za łapy i ogon a on nic. Budzi się kompletnie odjechany z nieprzytomnymi oczami. :)
Ale odkąd zaświeciło słońce bryka znowu jak młody psiak. Na stare lata spuścił z tonu i jego kłapanie zębami się ulotniło. Spokojnie można go złapać za obrożę i poprowadzić. Niestety ledwo co słyszy. Jeszcze do niedawna reagował na klaskanie i głośne "ej" a teraz naprawdę trzeba się mocno naklaskać i "naejować" żeby usłyszał.
Ma bardzo ładną sierść, mięciutką i błyszczącą, aczkolwiek w niektórych miejscach w wiosennych "firankach" do wyczesania ;)

Karmy jeszcze trochę jest, ale trzeba już zacząć zamawiać. Niestety ten trovet nie smakował Pimkowi i musiałam się mocno natrudzić, żeby ją jadł. Zawsze dodawałam mu jakiś dodatek, odrobinę puszki do smaku lub jak gotowałam niektórym psiakom mięso z ryżem to też troszkę. I jakoś wsuwał. Ale jak wsypałam samej karmy to poglumał parę chrupeczek a resztę zostawił.

No i fotki dla wiernych Przyjaciół Pimpka:

jakieś tam domowe:

Posted

Kochany Pimpuś...na ogrodowych wygląda radośnie i żwawo, natomiast na domowych widać jego latka, no cóż, tak to już jest. Oby słonko dało mu jeszcze dużo siły, niech się cieszy życiem.

Posted

DIF napisał(a):
Mysiu!
Pipek jadł Troveta Urinary, ale nie smakowała mu ta karma i musiałam się nagimnastykować, żeby jadł. Może rzeczywiście zmienić na RC? :hmmmm:

dlatego właśnie pytam czy to RC byłoby OK.? :) :razz: w sumie rc jest bardziej smakowite....

Posted

DIF napisał(a):
Mysiu!
Pipek jadł Troveta Urinary, ale nie smakowała mu ta karma i musiałam się nagimnastykować, żeby jadł. Może rzeczywiście zmienić na RC? :hmmmm:

Moja też nie przepadała za Trovetem Urinary :/