Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć kochane! :loveu:

Nie odzywałam się tyle czasu, bo byłam naprawdę baaardzo chora! :(
Grypa którą przejęłam od męża (qrcze, zawsze mogę na niego liczyć! :diabloti:) przerodziła się w ciężkie zapalenie oskrzeli Nadal kaszlę strasznie i nie jestem zdrowa, ale niestety zawaliłam tyle spraw, że szok i muszę się wziąć w garść.

U Pimpka wszystko dobrze, nic się złego nie dzieje. Jest zdrowiutki i wesoły. Czasami naprawdę zastanawiam się czy on ma te 11-12 lat. Dosyć ciężko mu się rano schodzi ze schodów - po nocy stawy nie pracują jak należy... Ale jak się rozrusza lata sobie z psami po ogrodzie, szybko i raźnie przebierając łapinkami. Z ogrodu jak wpada do domu to tylko węszy za chrupkami. Nie jest zaczepny ani agresywny do innych psów. Kilka dni temu zamieszkał w "jego" pokoju Tosiek po wypadku. Ktoś potrącił w Halinowie psa i zostawił na śmierć. Wzięła go pod swoje skrzydła kocia [URL="http://www.sfinx.org.pl/?lang=pl&page=czekam_na_dom&ap=tosiek"]Fundacja Sfinks[/URL]. Na razie psina musi przebywać w kenelu przez trzy tygodnie, ale tak czy inaczej Pimpek ma towarzystwo;)

Przed moją chorobą przyszło dla Pimpka 5 past Uro-pet od Lidy.
To bardzo cenny dar, bo te pasty niemało kosztują, ok 40 zł. Uzgodniłam z Lidzią, że 2 tubki mogę przekazać dla [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/188098-Bleki-bardzo-prosi-o-deklaracje-na-mieszkanie-i-jedzenie-Cały-czas-szuka-Domu-Stałego/page88"]Blekiego[/URL], który po trzech latach tułaczki trafił do domu z naszej rekomendacji. Ale niestety okazało się, że ma struwity w moczu i potrzebne są mu wspomagacze.

No i jeszcze dwie sprawy....
Chyba tydzień temu przyszła kolejna przesyłka z Urinalem dla Pimpka od Pani Bożenki z Zabrza! Bardzo gorąco dziękujemy! :Rose:

No i Mysia w tej chwili pewnie mnie zabije...!
Niestety karma, która omyłkowo została przez krakvet do nas przysłana nadal jest u nas!
Gdy usiłowałam odesłać karmę okazało się, że firmy do których dzwoniłam nie mają w ofercie transportu artykułów spożywczych w tym karmy dla psów. Wczoraj przyjechał do mnie kurier DPD z karmą dla Tośka i Miśka. Od razu wypytałam o transport i koszt. Oczywiście można, ale za 50-60 zł! :crazyeye:

I malutka fotka jeszcze... :sleep2:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/1950/d17b1ed62a72b95e.jpg[/IMG][/URL]

:hand:

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

DIF, a czy już udało Ci się tą karmę dla Zdzisia odesłać? I co robimy z tą opłatą 50-60 zł? Chyba musimy się na nią zrzucić dodatkowo - no bo dlaczego Pimpuś miałby płacić za błędy Krakvetu? A stary Zdziś na tą karmę czeka już parę miesięcy i to też nie jest fair.

Posted

[quote name='Bjuta']DIF, a czy już udało Ci się tą karmę dla Zdzisia odesłać? I co robimy z tą opłatą 50-60 zł? Chyba musimy się na nią zrzucić dodatkowo - no bo dlaczego Pimpuś miałby płacić za błędy Krakvetu? A stary Zdziś na tą karmę czeka już parę miesięcy i to też nie jest fair.[/QUOTE]

Przed chwilką to zrobiłam! I mam nadzieję, że tak jak należy i nic nie pokręciłam!:placz: Jutro kurier ma odebrać.
To moja pierwsza w życiu przesyłka kurierska, ale nigdy nie miałam potrzeby wysyłania czegoś-gdzieś. Zawsze do mnie przysyłano.
Boszzzz.... mam nadzieję, że nic nie przeoczyłam! :oops:
Zapłaciłam za przesyłkę ok. 16 zł.

Posted

Dziewczyneczki!
Karmę wczoraj odebrał kurier. Uffff...... Czyli nic nie pokręciłam! :multi:
Tak jak mi poleciła Mysia wysłałam ją za pośrednictwem firmy [URL="http://sendit.pl/"]SENDIT[/URL]. Zapłaciłam 16,47 zł.
Nie wiem jak im się to opłaca, bo przepatrzyłam oferty firm kurierskich takich jak siódemka czy DHL i ceny były kosmiczne. No i oni nie wożą karmy.
Po karmę przyjechał ten kurier, który do nas dowozi karmy. Podobno był po tę karmę przedwczoraj, ale my nie mamy dzwonka a on nie miał do mnie telefonu i karma nie została odebrana. Więc powymienialiśmy się telefonami i gra gitara na przyszłość! :evil_lol:

Jeśli chodzi o płatność za przesyłkę to pimpkowy Psi Anioł, czyli Pani Bożenka napisała do mnie maila, że opłaci przesyłkę. To cudna kobitka jest! Dzięki niej Pimpek ma zapas urinalu na długo!

[quote name='Bjuta']DIF - podaj mi proszę nr konta, chciałabym CI za tą przesyłkę posłać z pominięciem księgowości Pimpka - no bo to nie jego kłopot. :smile:[/QUOTE]

No i teraz nie wiem, Bjutko... Czy pisać do Pani Bożeny czy Ty opłacisz?

Posted

A teraz trochę o Pimpku...
Niestety widać, że chłopak się starzeje. Nie wiem, jakoś wczoraj mnie to uderzyło i zrobiło mi się przykro strasznie. :-(
Strasznie wychudł i posiwiał mu pychol. I to mnie tak walnęło! :shake:
Niby jest sprawny i nie widzę, żeby mu coś dolegało czy bolało. Ale czasami jak wychodzi do ogrodu przez drzwi balkonowe to się potknie i łapy się rozjeżdżają na cztery strony świata. A przecież przez ten balkon wychodził setki razy i nie jest to kwestia jego niedowidzenia, bo zna teren....
Albo biegnie w ogrodzie za psami i potyka się o górkę usypaną przez kreta (już niestety takie mamy, bo było ciepło i ziemia rozmarzła), której po prostu w tym momencie nie widzi...
Ech.... Życie mija i wszyscy się starzejemy! Ja miałam w poniedziałek swoje 4... :siara: (czytaj: czwarte;) urodziny i tak mnie naszło o tym przemijaniu!