Murka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jak wszystko dobrze pójdzie to w piątek Sylwuś pojedzie na odjajczenie. Quote
kaskadaffik Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jajka bójcie się , już niedługo i Sylwek do domku !!! Quote
Basia1968 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 ale sie uśmiałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
MagdaNS Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 kaskadaffik jesteś boska :) Omal nie pękłam ze śmiechu!!!! Quote
kaskadaffik Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Dziewczynki nie mogę odnaleźć Żabkowego wątku chwilowo, a jest bardzo chętny Pan z Kluczy koło Olkusza, brzmi super i warunki dla Żabki rewelacja... czy możecie znaleźć kogoś do wizyty z Klucze, Olkusz, Kraków też niedaleko w sumie... ja narazie czasowo nie nadążam, może znajdziecie prede mną :) Quote
Reno2001 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Jesooo, ja chyba znów coś opuściłam, bo nie kojarzę w ogóle o jaką Żabkę chodzi?! Wstyd! Z Olkusza jest miesieek. Ona to chyba raczej nie pójdzie, ale może kogos do wizyty podpowie. Quote
Ulka18 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Reno, chodzi o ta suczke Zabke, ktora wyciagalismy awaryjnie do Brzyscia na miejsce Sabinki. Mala, jamnikowata, ruda, Tomek ja robil. Quote
Murka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Można spokojnie poprosić missieek, ona już kiedys robiła nam wizytę dla Brawurki, pamiętacie? Jak nie będzie mogła to na pewno podpowie do kogo się zgłosić. Jutro ok. południa Sylwuś ma ciachanko. Mam nadzieję, że nie będzie żadnych komplikacji i szybko się wygoi, żeby mógł zamieszkać w domku. Dostałam dzisiaj jeszcze jedno pytanie o Sylwusia z adopcje.org. Quote
Paulina_mickey Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Chłopak ma powodzenie, może on znajdzie domek a i innym jemu podobnym się uda przez tych chętnych :D Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Słuchajcie Sylwek się podoba, a może ktoś kto pyta, zainteresowałby się naszym pieskiem ze schroniska....taki podobny:( 36-pies biało-czarny kudłaty, wiek: 5 lat, mieszaniec[FONT=Times New Roman] Pies kudłaty, biały w czarne łaty, średniej wielkości. Mieszka w schronisku od ponad roku. Obecnie w boksie 36. Jest bardzo nieśmiały i lękliwy, potrzebuje czasu na oswojenie i nabranie zaufania.[/FONT] Quote
Reno2001 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ja go widziałam w kwietniu. Bardzo ładny pies, tylko bardzo niesmiały, niestety. Quote
Ulka18 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Ladny, niesmialy, bardzo ladny psiak. Troche warczal ze stresu, bo tak to bysmy go z Halcia 'wydarly' z budy. Ale naprawde psina sie trzesla i warczal troche. Tak jak mix kolaczka z b. 10, 2 dni w nowym domu i sunia siedziala pani na kolanach. Mysle, ze wyszedlby ten laciaty tez na prosta. No wlasnie, jakiego psa wyciagamy na miejsce nasze za tydzien? Musimy uratowac jakas bide, jakos damy rade, w schronisku masakryczne przepelnienie. Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Nie wiem ja nie decyduję, ale ten psiak którego dzisiaj gryzły psy mi zapadł w pamięć, a jest naprawdę śliczny, lekko falowana sierść, strasznie przerażony, jakby go do normalnych warynków wyciągnąć to rewelacja nie pies... ale nie mamy jego zdjęć, chyba żeby wyciągnąć jakąś sunię od razu po sterylce, żeby miejsce zwolnić na hali... Quote
Ulka18 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Albo bez sterylki tez moze byc, wazne, ze zwolni sie miejsce. Ja tez myslalam o tej przestraszonej mlodziutkiej suni. SUNIA RUDA Kasiu, a Ty jutro idziesz do schroniska, bo ma byc Nadalle z kolezanka. Moze bys zrobila zdjecie tego pogryzionego psiaka. Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Aga ja jutro mam cały dzień kurs w Rzeszowie....dlatego byłam chętna zabrać tego szczeniaczka co miał iść do Jarosławia.. Quote
Ulka18 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Myslalam, ze jedziesz jakos rano, a potem wrocisz. Ale jak caly dzien siedzisz na kursie, to wiadomo. Poprosze Pania Ize o zdjecia tego psiaczka malego, chyba ze to jest ten z jednym chorym oczkiem, Kasiu, to byl moze ten, co? Jak tam Sylwus po zabiegu? Wsio dobrze? Quote
kaskadaffik Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Nie Aga to nie on na 100%, ja go nigdy nie iwdziałam wcześniej ani w galerii ani na żywo... Sylwuś jak tam ? Quote
Murka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Sylwuś ok, chociaż okropnie zestresował się w trakcie podróży, nie chciał za żadne skarby wejść do kontenerka, walczył jak lew. Przez całą drogę tłukł się niemiłosiernie posikał się, zwymiotował... Z Tarnobrzega jechał luzem i tak jakby go nie było, najwidoczniej nie cierpi klatek. Musiał niestety jechać zamknięty, bo ostał się nam samochód (psiowów nieczynny na razie, półpsiowóz w naprawie), którego używamy do jeżdżenia w prywatnych sprawach i staramy się uchronić od "zapsienia". Zabieg zniósł super, na dzień dobry jeszcze w trakcie powrotu z lecznicy zdjął sobie kołnierz i pracował nad szwami :mad: Na szczęscie tylko skóra się zaczerwieniła, szwy całe. Czuje się super, jak widać poniżej, ogonek w ruchu ;) Kołnierz odziedziczył po Matim. Kastracja kosztowała 150 zł + 20 zł dojazd do Stalowej Woli (to połowa kosztów - ze względu na samochód na benzynę i podwyżki paliwa, 100km teraz kosztuje nas 40 zł). http://img412.imageshack.us/img412/1368/sylwesterrachunek.jpg Ten psiak z Mielca faktycznie podobny do Sylwka, tylko starszy... no i niewiele o nim wiemy, więc ciężko go polecać. Ale jak Sylwuś pojedzie do domku i ktoś się jeszcze będzie zgłaszał to będę wspominać o nim. Quote
Ulka18 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Dobrze, ze Sylwek nie rozpracowal tych szwow, co za kombinator z niego. Ten piesek z Mielca jest bardzo podobny do Sylwka, tylko bardzo niesmialy. Nie znamy jego historii, ale pewnie byl przyjety jako bezdomny. Quote
Murka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Sylwek pięknie się goi po kastracji, żadnego zaczerwienienia, jajeczka sflaczałe. Także wygląda na to, że piesio pojedzie do domku wg planu :) Quote
Ra_dunia Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 super! Dobrze, że chociaż tu wszystko idzie bez komplikacji ;) Quote
Ulka18 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Czyli w ten weekend bedzie spory ruch w hoteliku :D Dobrze, ze Sylwus goi sie jak nalezy. Quote
Murka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jesteśmy wstępnie umówieni na piątek popołudnie na odbiór Sylwestra :) Quote
Ulka18 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 To super :D Ciekawe jak chlopak zareaguje na nowy dom. Quote
Recommended Posts