Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisałam Ci na pw. Najlepiej gdyby były krematoria tylko nie zbiorowe a takie żeby za rozsądną cenę można było spalić i odebrać popiół konkretnie ze swojego pieska, no ale w Polsce jak to w Polsce, bezrobotni są i narzekają, że pracy nie ma...a już prawie każda rodzina ma zwierzaka i po jakimś czasie problem z jego pochówkiem

Posted

Marta1990 napisał(a):
Czy któś mógłby mnie zawieźć na cmentarz dla zwierząt w Szymanowie???? Zapłace za benzyne

Musisz poszukać kogoś znajomego w pobliżu ,bo tu teraz w Nowy Rok malo jest ludzi a czas nagli.Dobrze ,że jest mroz ,to może piesek leżec na dworze/balkonie.Nie może to jednak trwac zbyt dlugo i tak.Popytaj znajomych,sąsiadow a najlepiej kogoś z rodziny mających auto.Są trudne warunki drogowe.

Posted

Bardzo Ci współczuję i jestem z Tobą całym sercem,wiem co to znaczy stracić najbliższego przyjaciela i być bezsilnym.,Ja podobnie przeszłam to samo tylko mój Ponik żył jeszcze ponad dwa lata,też miał mocznicę tylko żaden wet w okolicy nie poznał się na jego chorobie,wydaliśmy kupę pieniędzy na okolicznych wetów-w ostatniej chwili jak widzieliśmy,że pies umiera pojechaliśmy do Kliniki do Wrocławia-zaraz w poczekalni wet określił chorobę nawet nie badając go.Zaraz została podana kroplówka i zostały na miejscu zrobione badania co potwierdziło mocznicę.Przez dwa tygodnie był na kroplówkach i miał przepisany furosemit i enkorton i jeszcze kilka leków,których już nie pamiętam.Przytoczyłam tu historię mojego ukochanego Ponika ponieważ chciałam pokazać co to jest prawidłowa diagnoza,gdyby nie Wrocławska Klinika pies by miał skrócone życie o dwa lata a też był już w podeszłym wieku.

Posted

Anula napisał(a):
Bardzo Ci współczuję i jestem z Tobą całym sercem,wiem co to znaczy stracić najbliższego przyjaciela i być bezsilnym.,Ja podobnie przeszłam to samo tylko mój Ponik żył jeszcze ponad dwa lata,też miał mocznicę tylko żaden wet w okolicy nie poznał się na jego chorobie,wydaliśmy kupę pieniędzy na okolicznych wetów-w ostatniej chwili jak widzieliśmy,że pies umiera pojechaliśmy do Kliniki do Wrocławia-zaraz w poczekalni wet określił chorobę nawet nie badając go.Zaraz została podana kroplówka i zostały na miejscu zrobione badania co potwierdziło mocznicę.Przez dwa tygodnie był na kroplówkach i miał przepisany furosemit i enkorton i jeszcze kilka leków,których już nie pamiętam.Przytoczyłam tu historię mojego ukochanego Ponika ponieważ chciałam pokazać co to jest prawidłowa diagnoza,gdyby nie Wrocławska Klinika pies by miał skrócone życie o dwa lata a też był już w podeszłym wieku.

Ja już się przekonałam i powtarzam nie pierwszy raz, że conajmniej połowa weterynarzy to niedouczone głąby albo zwykli sadyści, którzy w tym zawodzie spokojnie mogą realizować swoje mordercze potrzeby. Mordują nam zwierzęta i biorą za to pieniadze i to wszystko bezkarnie, bo ludzie nie wnoszą skarg i nie robia nic, żeby takich konowałów odsuwać od zawodu. Moją najukochańszą sunię wykonczyli w wyjatkowo okrutny sposób (lecznica Zd-Wola ul. Kościelna). Złożyłam skargę do Rejonowej Izby Lekarsko Weterynaryjnej i co ? i nic, sprawa wlecze sie w nieskonczoność i trudno doprowadzić do ich ukarania bo jestem jedyną osobą, która wniosła skargę. Prywatnie dowiedziałam się, że wiele psów już ucierpiało od tych weterynarzy i na pewno zostaliby oni ukarani gdyby ludzie wnosili skargi a tak to nadal wykańczaja zwierzaki i wyciągają ręce, żeby im za to płacić

Posted

A ile jeszcze takich Lecznic jest-szkoda gadać.Ten piesio by na pewno żył gdyby był odpowiednio zdiagnozowany i dostał natychmiastową pomoc tylko pomoc adekwatną do jego choroby,bo nie wierzę,że mając takie wyniki nie można było mu pomóc.To wina konowałów.