York Luba Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Mam prawie 4 miesiecznego yorka a on wogole nie szczeka. Zdarza mu sie ze warcze ale do tej pory nie szczeknal ani razu. Coś z nim chyba jest nie tak. Czym to moze byc spowodowane? Quote
URIA Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Zazdroszcze!!:evil_lol: A tak serio to wydaje mi się, że z psami jak z ludźmi trochę - jedne są bardziej inne mniej wygadane i tyle. Miałam suke, która przez 16 lat swojego życia szczeknęła parenaście razy...nie czuła potrzeby chyba...Tofa jazgoli jak diabeł. U kotów to samo - Gruby raz na rok coś powie, a Smuga chodzi i gada i gada i gada czasem nawet sama do siebie.;) Póki pies nie ma objawów jakiejś choroby związanych z gardłem - to ja bym się nie martwiła... Quote
York Luba Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 Ale to troche tak dziwnie bo ktos przychodzi obcy, dzwonek do drzwi a on tylko uszy nastawi i biegnie w strone drzwi. Wydawało mi sie że yorki to sa raczej wygadane niektorym geba sie nie zamyka a on ani jednego hau! Chyba mam niemowe... Quote
Megula Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 To dobrze ze nie szczeka. Megi szczeka tylko czasami i jestem z tego zadowolona, ze sie ciagle nie wydziera. To nic milego jak ogladasz TV a pies Ci szczeka :evil_lol: Pozdrawiam. Quote
nomu Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='York Luba']Ale to troche tak dziwnie bo ktos przychodzi obcy, dzwonek do drzwi a on tylko uszy nastawi i biegnie w strone drzwi.[/quote] Wprawdzie nie mam Yorka, ale Chińskiego Grzywacza, ale powiem ci że przez 2 pierwsze tygodnie wogóle nie szczekał. Pierwszy raz szczeknął kiedy miałam go na kolanach a obok przechodził duży pies. Byłam sama w szoku. A co do tego co tu cytuje, to moja psa wogóle do drzwi nie podbiega, nie reaguje na dzwonek, na telefon na nic.:crazyeye: A byłam przyzwyczajona że pies gryzie nogi jak dzwoni telefon i że nie da się go utrzymać jak ktoś puka :P Quote
Behemot Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Moja Sonia szczeka, mamrocze, piszczy, zawodzi, kwili, daje wyraz swemu zdziwieniu, oburzeniu, rozczarowaniu, śmieje się, wyje z radości - pełen asortyment :evil_lol: Czasami bym wolala, żeby była milczkiem - zwł. kiedy o 6 rano włącza jej się tryb stróżujący :mad: Po raz pierwszy zaszczekała, mając 2,5 miesiąca - na filiżankę, która zagrzechotała na stole. Potem na strasznego potowra, jakim była pierwsza kość cielęca, którą ode mnie dostała :lol: A potem jjuż poleciało...... :evil_lol: Quote
nathaniel Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Dziewczyno jak ja ci zazdroszczę, Rambo to wrzeszczy jak ktoś dzwoni domofonem, że trzeba do okna wyjść, albo otwierać drzwi na ślepo. Quote
Szamanka Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Nieszczekający pies to błogosławieństwo !!! :evil_lol: Ty się ciesz, a nie martw ;) Nie ma nic gorszego niż jazgoczący wiecznie pies.. Mnie to do szału doprowadza. Zwłaszcza, gdy pies reaguje na każdy szelest na klatce. Mój husky szczeka straaaasznie rzadko :lol: Cieszy mnie to niezmiernie, bo nie szczeka ani na domofon, ani na balkonie, gdy coś widzi, ani na dworze. Do furii mnie doprowadza, gdy idę z nim na spacer, a przez pół osiedla biegnie za nami jakiś pies drąc się w niebogłosy, podczas gdy mój Szaman tylko go obserwuje... Najgorsze, gdy w pobliżu znajduje się właścicielka tego szczekacza, która kompletnie nie zwraca uwagi na to, że ja zaraz ogłuchnę :mad: Generalnie nawet nie pamiętam kiedy Szaman szczeknął po raz pierwszy. Wiem, że miał kilka misięcy, ale nie wiem ile dokładnie. Pamiętam tylko, że jak usłyszałam te szczeknięcie, to parsknęłam śmiechem :lol: Dziś szczeka czasem na ludzi, których się boi, którzy wzbudzają jego nieufność, ewentualnie podczas jakiejś szalonej zabawy ;) Quote
Sonix Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Znam psa, który po bodajże 1,5 roku zaczął gadać. Ile miała psina kiedy została zabrana do domu? Quote
AlaNowak Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Moj pies wogole nei szczeka- to w koncu basenji:D Nie przejmuj sie, niektore psy baaaaaaaaaardzo rzadko szczekaja Quote
Klaudia:-) Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Nie przejmuj się tym,że psiak nie szczeka,bo w sumie lepiej żeby nie szczekał niż cały czas piłował ryjka. Yorki to dosyć szczekliwe psy więc jest jakieś tam prawdopodobieństwo,że on jeszcze do teog nie dorósł i zacznie szczekać później. Quote
Recommended Posts