Ajula Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 ok, może coś z tego wyjdzie Grzybkowa - fajne fotki :loveu:
grzybkowa Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Majka miała dzisiaj test na zostawanie samej ... przez 2,5 godziny była sama z Lilu ... i nie piszczała i nic nie zniszczyła ... tylko trzy kałuże były po przyjsciu :/ wogole nam sie mała troche rozbestwiła... na początku nie sikała a teraz jakoś tak sie jej coraz czesciej zdarza ... także musimy troche czesciej z nią biegać na dwór... tak czy siak mała jest cudowna, noce przesypia bez sikania i bez piszczenia, na spacerkach troche popiskuje, bo ogólnie strachliwa jest i wszystkich dzwięków dopiero sie uczy... na smyczy też juz całkiem ładnie... w ogrodzie buszuje juz razem z Lilu, moze porobie im dzisiaj zdjecia ... noi staram sie czesto jej dawać jeść, nie tylko karme ale też rosołek z ryżem ... mam nadzieje ze za tydzien juz bedzie grubsza :)
supergoga Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Dzięki za wieści. Niech no nam Majka wstydu nie czyni i nie leje gdzie nie trzeba. Asiu - dzwoniła Pani, kazałam wysłać maila aby odesłać ankietę - ale znała tylko Twojego. Może warto w treści ogłoszeń maila Fundacji wpisac, chyba że jest a Pani nie zauważyła. Ale ogólnie to ta Pani dzwopniła do mnie 3 razy za każdym razem pytała o pieska do adopcji - chyba myliły sie telefony lub w sprawie 3 psów, a pechowo - akurat wszystkie moje. Już śmiać mi się chciało. Czekamy na ankiety.
What May NN Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 mam wielką nadzieję, że wreszcie ktoś odeśle ankiete i będzie ona wzorowa ;-) szczyle nie były uczone w ogóle zachowywania czystosci ani załatwiania się na podkłady więc lały gdzie popadnie - potrzebują trochę czasu ;-)
Asia_Rawicz Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 supergoga napisał(a):Dzięki za wieści. Niech no nam Majka wstydu nie czyni i nie leje gdzie nie trzeba. Asiu - dzwoniła Pani, kazałam wysłać maila aby odesłać ankietę - ale znała tylko Twojego. Może warto w treści ogłoszeń maila Fundacji wpisac, chyba że jest a Pani nie zauważyła. Ale ogólnie to ta Pani dzwopniła do mnie 3 razy za każdym razem pytała o pieska do adopcji - chyba myliły sie telefony lub w sprawie 3 psów, a pechowo - akurat wszystkie moje. Już śmiać mi się chciało. Czekamy na ankiety. Zawsze w treści ogłoszenia podaję namiary na Fundację. (tel. i mail) A na niektórych stronach jak się zaloguję to odrazu zapisują się namiary na mnie. I wiele osób nie zwraca uwagi, że w treści ogłoszenia są inne. Przez to, że robię czasami ogłoszenia dla innych piesków to nawet sobie notes założyłam, żeby wiedzieć do kogo podawać namiary jak ktoś do mnie dzwoni.
bleblehul Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 wczoraj wieczorem zaliczyliśmy długi spacer a na nim majka poznała tramwaje- bardzo szybko przestała na nie zwracać uwagę podobnie było z autobusami, troche ludzi i psów i narazie można napisać że majka boi się psów z resztą sobie dzielnie radzi... a w domu jeszcze jej sie zdarza popiskiwać troche jak marudny dzieciak ;) ...
BeaBono Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='bleblehul']....... i narazie można napisać że majka boi się psów z resztą sobie dzielnie radzi... no tego jednego to nasze Kajtkątko akurat się nie boi :evil_lol: na spacerze przywitał się dziś ładnie z labkiem i biglem w domu podgryza Dodulę, Solinkę i Gufcia wczoraj miał spięcie z kotem - ganiał za Petronelcią, trzepnęła go łapką, pisku było co nie miara ... załatwia się na razie na podkłady (na spacerach jest za bardzo zaaferowany otoczeniem), ładnie je, zaczął reagować na imię, do miziania najlepiej według niego nadaje się moja siostra :lol: [video=youtube;2p9y4XpasEg]http://www.youtube.com/watch?v=2p9y4XpasEg[/video]
What May NN Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='BeaBono'] śliczny dwupak :-)
grzybkowa Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 na tym pierwszym zdjeciu chlopak ma mine dokladnie jak Majka :) ... bardzo czesto tak na nas patrzy :D i suuuper sie bawią te szczeniorki u was ... Majka niestety u nas nie ma kumpla do zabawy bo Lilu to taki sztywniak do innych psów :/ ... na ogorodzie tylko troche za soba ganiają... ale filmik fajny :)
supergoga Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Uśmiałam się na filmiku - jak dwa krwiożercze potwory walczą zajadle. Super wyglądają - a i opieka rewelacyjna.
supergoga Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Ani śliczny. No zdjecia z ogryzaniem krzesłowej nogi chyba w ogłoszenia nie wstawię, jak myślicie? Bo nikt go nie zechce -:placz:
Ajula Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 pozdrowienia od Tytusa zwanego Rysiem :)
BeaBono Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [video=youtube;_HsYnCAL5CM]http://www.youtube.com/watch?v=_HsYnCAL5CM[/video] [video=youtube;ikjfkHgmQhg]http://www.youtube.com/watch?v=ikjfkHgmQhg[/video]
Ajula Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 wiem wiem, że macie z nimi mnóstwo pracy i kłopotów, ale i tak Wam zazdroszczę tych szczeniaków :loveu:
Ajula Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Kajko jest wyraźnie większy, niż Balko
supergoga Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jakby dało rade jakieś ładne fotki Balko, takie jak ma Kajko - bo trochę ciemne te w ogłoszeniach są i słabo widać jaki on ładny.
grzybkowa Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 kilka nowych zdjec Majki :) Goga, pytałaś o rozmiary suni i mierzyliśmy ją te dwa tygodnie temu i miała 27-29cm .... dzisiaj bleblehul ją zmierzył i ma już 36-37 ... czy to mozliwe zeby tak szybko rosła?? fakt ze karmie ją i karmię a ona nadal taka drobna troche... może taka jej uroda że wszystko we wzrost teraz idzie :)
supergoga Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Majka śliczna - ot taka rosnąca panienka z niej. Byle za duża nie wyrosła. Może trzymajcie ją więcej pod szafą to się przykurczy. Kasiu - w sobotę prawdopodobnie zabierzemy Kajko do nowego domu. Jeszcze się umówimy jakoś, bo Darek ma jakieś wyjście w piątek wieczorem, wraca zwykle bardzo póxno, a przed 11.00 musimy jeszcze odebrać Jasię - która jedzie też do domu koło Zgorzelca. Po drodze wysiada Kajko. Tylko jakos muismy go odebrać przed wyjazdem. Mam też pytanie o Balko, ale sprawdzam ten wariant domku.
Recommended Posts