Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z rozrywającą mnie od środka dumą, niewyspanymi od wiecznego sprzątania psich szczochów oczami oświadczam, że w nocy z niedzieli na poniedziałek, w drodze powrotnej z Lublińca (hihihi, przez Nowy Targ;-) ) nasza rodzina powiększyła się o kolejne haszczaki.

Od poniedziałku mieszkają z nami dwa bieluchne rozbójasy - Gaspar i Gejzer. Niestety, tylko jeden pozostanie z nami na stałe (Gaspar zwany już od Lublińca Guzikiem), gdyż jeden jest u nas tylko na czasowym, bliżej nieokreślonym przechowaniu ;-)

W każdym bądź razie nasz zaprzęg rośnie w siłę i jak ta dalej pójdzie (mamy w zamiarze w przyszłym roku "dorzucić" im jeszcze jednego do domciu - niebawem przerzucimy się w końcu na .rednie dystanse i klasę B. ;-)

Raport ze zniszczeń domowych + foto dwóch białasów niebawem.

Ewaka + Morfeusz+ Edek + Anouk + Tajga + Gaspar (+ Gejzer) oraz Zośka i Lord Kapsel

Posted

Dzieki wszystkim za gorące przywitanie. Troche mi to potrzebne, bo juz się odzwyczaiłam od wstawania w nocy do dzieci ;-))

Aga, tak to są te chłopaki z Banciarni. W miocie na szezść szczeniaków, były cztery białasy, trzech chłopaków i suczka. Z czego wsyzstkie trzy chłopaki wylądowały w Łodzi. To dopiero radocha, nie ;-)

Kurcze, zdjecie całego miotu było u p. Basi na stronie, ale jak tylko przywiezliismy chłopaków, to je ściągnęła, a ja mam je w domciu, wiec muszę najpierw wysłać na stronę, żeby móc je tu wkleić.

Generalnie psiaki, co tu dużo gadać są słodziutkie. Gaspar jest ciut mocniejszej budowy i ma bardziej niedzwiedzi pyszczek, krótszy, z wyrazniejszym stopem. Gejzer ma tzw. lisią mordkę, jest trochę szczuplejszy i w stusunku do ludzi bardziej nieufny.

Różnią sie też bardzo charakterami. Lisek jest typem niezależnego ekslorera,sam nigdy nie wie gdzie by chciał być i co lubi robić. Ożywia się na dworze, nie przepada za ludzmi, nie boi sie psow i już pierwszego dnia wsadził ryja Tajdze do miski, która natychmiast pokazala mu co o tym sądzi. Nie przejął sie tym w ogóle. Gaspar jest typem misia-przytulasia. Pierwszego dnia był o wiele mniej kontaktowy od Gejzera. Potem zaczął już za nami łazić, podlizywać się psom, i uległością zdobywać zaufanie Morfeusza. Lubi sie pieszczochać, garnie się do nas. Gejzera trzeba gonic po całym ogrodzie, żeby go wziąc na rece. Jak czegoś bardzo chce, piszczy do utraty tchu. Za to doskonale zakumał się ze swoim przyszłym właścicielem i jego psami. Liczę więc na to, że "rozdanie" nastąpiło właściwie. Co będzie dalej -czas pokaże. Na razie srają więcej niż wszystkie inne psy razem wzięte, świetnie dogadują się z sukami (czyżby, jakieś instynkty się w nich obudziły ;-), uwielbiają spać w kojcu z pozostałymi haszczakami, a co najważniejsze Zośka pokochała Gaspara i już go urabia na swoją stornę. A to najważniejsze, bo nie ma to jak dobrze podporządkowany sobie pies ;-)

Marzena:

Dominik nie zapomni o waszych chłopakach, ale zdaje sobie sprawę, że Janusz niebawem przesiądzie sie ze skandynawki na wózek ;-) Jakby nie było macie pięc psów i też rośniecie w siłę.

Posted

To ja tylko pochwalę się, że dziś do mnie trafiła siostrzyczka białasów, czarno-szaro-biała Granda :) Jestem Nią zachwycona, jest niezwykła :)

A tak w ogóle, to jestem kania, mieszkam w okolicach Zakopanego i jestem [chyba mozna tak powiedziec] przyjaciółką Banciarni :)

Pozdrawiam

kania

Posted

Hej, mam zdjęcie miotu ! :angel: Ewaka wysłaął z prośbą o umieszczenie. :D

Ten środku na dole biały to Gejzer, nad nim Gaspar, obok po prawej z różnymi oczkami biała suczka. Ta pierwsza z lewej, to chyba Granda."

gejzer_inne.jpg

Posted

Ostatnia to Cwana, siostra Ciapka, a przed nią Burza- moja ulubienica :)

Miała z Ciapkiem pięęęęęęęękne szczeniaki, które już zapowiadają się na fantastycznych biegaczy.

Tak w ogóle, to Burza podobno wydaje się być psem "patrzącym za siebie". Już kilka razy wydaje sie ze zatrzymała zaprzęg gdy pan Świst został w tyle...

kania

• 3 weeks later...