coronaaj Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 wtatara napisał(a):Asiu dzieki - to byłoby super. A ja teraz będe wiecej w domu do nowego roku to będe mogła wiecej czasu poświęcić pieskom Sliczna ta Perelka i imie mi sie podoba...nie moge sie do was dodzwonic....Pako i Bully sie dra bo Joe sprzata na zewnatrz, a Borrego (drzwi otwarte) ladnie wlasnie obsikal przy samych drzwiach...Joe sie pyta czy w Polsce moze jakies ciotki oduczylyby te cholerki sikania w domu??? Pakus jak widzi to zaraz poprawia, a przedtem to bylo OK!!!! Quote
Poker Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 czy dobrze zrozumiałam ,że Rubinek ma DS? Quote
coronaaj Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Poker napisał(a):czy dobrze zrozumiałam ,że Rubinek ma DS? Mial Rubinek szczescie ale Perelka idzie do WTATARA na BDT wiec teraz trzeba szukac powoli domku.... Quote
fizia Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Wysłałam pytanie czy jutrzejszy transport jest nadal aktualny i poprosiłam o numer telefonu, zeby się było łatwiej kontaktować. Truskawa będzie dzisiaj rozmawiać z Ludźmi od rubinka w sprawie pokrycia kosztów - 80 zł Mariusz tez pisał do mnie dzisiaj z pytaniem czy oba pieski jadą jutro i czy jadą. Mam nadzieję, ze uda się to szybko dorać, bo dzisiaj też nie cały dzień jestem przy internecie, niedługo muszę wyjść, a co gorsze jutro wyjeżdżam na 2 dni z krakowa - no ale nic, jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że wszystko się uda - teraz ważne, żeby potwierdziło się, że transport jest możliwy jutro i zeby się udało zorganizowac te 80 zł Quote
wtatara Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 fizia a jesliby oni nie chcieli pokryc całosci może bym wzieła troszkę z pieniążków Vanilka Quote
fizia Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Nowe wieści od Truskawy mam takie, że Państwo będą czekać na Rubinka jutro najbardziej pasuje Im, żeby Go odebrać w okolicach Ronda Mogilskiego - ale to akuart chyba fajnie, bo Wtatara też mniej więcej w tych okolicach. Ja pójdę tam na wizytę poadopcyją i żeby podpisać umowę. Państwo mogą pokryć połowę tej sumy za transport - 40 zł pożyczę na razie ze skarbonki Lenki, mam nadzieję, ze uda się jakoś potem je zebrać.. Czyli tak: - Ludzie od Rubinka czekają jutro w okolicach Ronda Mogilskiego - kwestia kosztów powiedzmy, że załatwiona, z wyjątkiem tych 40 zł, ale to się będziemy martwić później, bo nie może być tak, żeby psiaki tam w schronisku utknęły z powodu 40 zł :( - Schronisko w gotowości :) i czekam tylko na: potwierdzenie od Wtatary - czy wszystko ok i czy Perełka mogłaby jutro przyjechać :) i na numer telefonu do dkfopt no i oczywiście potwierdzenia czy może jechać czy nic się przezs Święta nie zmieniło - Quote
fizia Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Kochani, gdyby się udało, to jutro do Krakowa mogłaby pojechać jeszcze jedna sunia!! Mea miałaby min. towarzyszyć swojemu nowemu panu w kursie instruktorskim na trenerów psów http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-MEA-10-m-cy-fantastyczna-sunia-w-typie-owczarka-begijskiego-W0QQAdIdZ249500211 Quote
wtatara Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 no super ale będzie ważna. Zasługuje jednak na taki domek Quote
fizia Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Napisałam jeszcze do Dziewczyn, którym już dkfopt wiózł psiaka - Kubusia - z prośbą o numer telefonu Quote
fizia Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Oj trzymam mocno kciuki - wiem, że jutro ma się wszystko okazać - mam nadzieję, że się uda... Teraz, jak wiem, że biedna Perełka trafiła do schroniska po śmierci właścicielki...to jest mi jeszcze bardziej smutno... Quote
wtatara Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 oj fizia, juz sie tak nie smuc, jutro bedzie poznawać sie z moimi pieskami.Zaprosze Cie abys poznała Perełkę. Ja tylko sie troche boje czy zaakceptuje moja wnuczkę Ona u mnie nie mieszka ale sie nia często opiekuje. moje nic jej nie robią Quote
Olga7 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ta sunia jest sliczna i pewnie lagodna ,to i dziecku krzywdy nie zrobi.Przynajmniej na taką wygląda, malutka jest i tak bezbronna.Oby takich dobrych duszyczek jak wasza rodzinka i bezplatnych Dt by jak najwiecej !:loveu::loveu::p Sliczne te maluch obydwa są -a Rubinek puchaty taki .:p Quote
wtatara Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 niestety ale pieski dzisiaj nie jadą do Krakowa- jest mi smutno Quote
Kenny Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 kurcze :( ale przyjadą , prawda ? udało się już coś ustalić ? Quote
wtatara Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 pojadą ale kiedy nie wiadomo-byc może w Nowy Rok ale to nie pewne Quote
Olga7 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 To kwestia najbliższych dni ,czy tygodnia albo nieco dluzej ,ale dotrą jednak predzej czy pozniej .Wszystko bedzie dobrze. Quote
truskawa144 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 No właśnie, niestety nie pojechały. Podobno mają drugą opcję w Nowy Rok i oby tym razem. Dziś do 13.00 jeszcze była szansa i czekaliśmy jak na szpilkach no ale niestety osoba która miała je zabrać nie dała po prostu rady. Ale może 1 stycznia będzie początkiem ich nowego życia:) Quote
wtatara Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 a tu takie zimno, pieski juz byłyby w ciepełku Quote
fizia Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Szkoda wielka, ale mam nadzieję, ze w nowy rok się uda, to jeszcze tylko parę dni Dkfpt napisał wczoraj takie PW - ale to było jeszcze pewnie przed ustaleniami z Mariuszem Niestety z powodów służbowych nie dam rady dzisiaj jechać. Naprawdę chcę zawieźć te pieski, jeśli to możliwe to jechałbym wieczorem w piątek albo w sobotę rano, tylko czy mógłbym wtedy odebrać zwierzęta ze schroniska? W sobotę przewóz byłby na 100% pewny, może udałoby się zrobić pieskom prezent noworoczny. Quote
fizia Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 oo to ja będę miała widzę przyjemność napisać jako pierwsza, że do Perełki uśmiechnęło się dodatkowo szczęście i czeka na Nią DS w Jaworznie u siostry jednej z Dogomaniaczek - przepraszam, zapomniałam u której... Cudnie :) Tak sobie pomyślałam, ze skoro to taki szczęśliwy wątek i wszystko się tak ładnie układa, jak mało kiedy, to może jeszcze ktoś zauważy jedną z dwóch, równie mocno czekających na Dom lub DT suń z tego samego schroniska. Jedna z Nich to TULA Wg. mnie podobna do Rubinka trochę :) też z pewnością kiedyś miała dom, taka kanapowo-kolankowa sunia w schronisku jest od listopada 2010 Tula jest młoda - ma ok. 1,5 roku, urocza i kochana! Bardzo garnie się do ludzi, chce być głaskana, przytulana i kochana. Smutnym wzrokiem patrzy zza krat ...:( Gdyby mogła, to przeniknęłaby przez kraty boksu, wtuliła się w człowieka i już tak została na zawsze! Jest malutka i śliczna. i KAJA Kaja trafiła do schroniska pod koniec czerwca 2010 roku. Została porzucona, bo była w ciąży... Jej synek Filutek znalazł już Dom. A Kaja ciągle czeka i nie traci nadziei. , ma zaledwie 1,5 roku Jest wesołym, grzecznym i bardzo spragnionym kontaktu z człowiekiem psiakiem. Malutka - 4-5 kg Quote
truskawa144 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Czyli Perełka jedzie do DS do Jaworzna? A jak z transportem? Bo rozumiem że Rubin i Mea nadal jadą 1.01.11 do Krakowa? Quote
wtatara Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 truskawa144 napisał(a):Czyli Perełka jedzie do DS do Jaworzna? A jak z transportem? Bo rozumiem że Rubin i Mea nadal jadą 1.01.11 do Krakowa? Pan Mariusz zdecydował ze Perełka przyjeżdża do mnie a potem my bedziemy wracac ta sama droga do Jaworzna z sunia. Troche to bez sensu ale ja na to nic nie poradze . Tłumaczy to tym ze facet ma 3 psy i trudno mu bedzie tak jeździc Quote
Recommended Posts