fizia Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Zakładam ten wątek w nadziei, że może dzięki temu uda się pomóc marznącym w schronisku psiakom.. Napisałam ostatnio do Mariusza, pracownika schroniska As (w Jamrozowiźnie, gmina Kłomnice, 25 km od Częstochowy) prośbę, żeby podesłał mi takie psy, które najbardziej cierpią w schronisku tej zimy. I Mariusz przysłał mi te biedaki: Maleńka, kanapowa PEREŁKA nie radzi sobie zupełnie To taka cudna przytulanka, chciałaby tylko być blisko człowieka. Łagodna, przekochana. Maleńka - ma ok. 5 kg Z pewnością miała kiedyś ciepły Dom. Pcha się na kolanka, szuka kontaktu. Ma ok. 3 lata. Jest łagodny, przyjazny, taki puchaty przytulak, który uwielbia kontakt z człowiekiem, głaskanie, przytulanie. Zimny, schroniskowy boks wpływa na Niego fatalnie. Boimy się, że wkrótce się załamie. Dom lub chociaż Dom Tymczasowy to być albo nie być dla Rubinka... Jest małym pieskiem - ma ok. 6-7 kg Pcha się na kolanka, szuka kontaktu. Ma ok. 1,5 roku - to jeszcze prawie dzieciak... Szukamy dla tych maluchów Domów lub Domów Tymczasowych Quote
Kenny Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 malutkie okruszki kochane! znajdą się domki, no muszą! tylko gdzie ich teraz szukać w czasie świąt? Quote
truskawa144 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Właśnie Rubinek ma szanse na dom tylko niestety potrzebny by był transport do Krakowa. Quote
Kenny Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 ojej to szukamy transportu w takim razie. na transportowym jest apel? czy dać? a domek sprawdzony? Quote
wtatara Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 no to szukajcie transportu- jak zmieści sie Perełka ,to ja zabierzcie , bo to przeciez duze psisko. Jutro zadzwonie i jeszcze popytam wiecej o niej. Quote
fizia Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Już wpisuję w tytule Byłoby cudnie :) Quote
fizia Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 napisałam tutaj http://www.dogomania.pl/threads/197123-Częstochowa-gt-cała-Polska-(zwrot-kosztów-paliwa) i na transportowym Quote
fizia Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Wróciłam dopiero do domu, ale widzę, że niestety nie ma żadnych nowych wieści w sprawie transportu Może jeszcze na facebooku napisze Quote
fizia Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 To taki kiepski okres z jednej strony, bo już każdy myślami przy wigilijnym stole, ale może akurat ktoś się wybiera w taką trasę do rodziny W kilku miejscach napisałam na facebooku prośbę Quote
Kenny Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 kurcze! musi się ktoś znaleźć! do góry, do góry! Quote
truskawa144 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Pan od Rubinka dzisiaj do mnie dzwonił, są gotowi go odebrać o każdej porze dnia i nocy, mieszkają praktycznie w centrum KRK więc wszędzie mogę po niego podjechać. Już się nie mogą doczekać. Quote
wtatara Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 ja tez mieszkam w centrum , no tylko jak je teraz przetransportować Quote
fizia Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Szukam cały czas, ale niestety nic na obecną chwilę nie mam... Quote
fizia Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Dostałam odpowiedź od dkptopt Truskawa - czy Państwo od Rubinka sa gotowi zwrócić koszty paliwa? Bo jeśli tak, to myslę, że lepiej by było we wtorek 28 Witam, Mogę jechać z pieskiem (lub pieskami) 28 grudnia - za zwrot kosztów ok. 80 zł, albo za darmo 31 grudnia wieczorem - ale to nie jest jeszcze pewne - zależy czy pojadę wtedy prywatnie do Krakowa. Quote
fizia Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Życzymy Wam cudownych Świąt pełnych dobrych słów i radości, a także zdrowia, uśmiechu i samych dobrych chwil w Nowym Roku :smile: Niech magia Świąt wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni, a blask gwiazd przypomina, że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie !!! Ania oraz Pestka, Śrubka, Fizia i cała reszta Rodziny :smile: Quote
wtatara Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 ja chcę wziąć Perełkę Na DT bezpłatny ale jesli chodzi o weta, leki szczepienia , ewentualna sterylkę, ogłoszenia płatne np. takie Allegro jak miał Vanilek, plakaty kolorowe, pakiety ogłoszeń, prosiłabym abyśmy wspólnie pokryły te koszty. Ja pokryję koszty karmienia. Co Wy na to? Quote
fizia Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Ja oczywiście pomogę ile tylko będę mogła, niestety za bardzo poszaleć nie mogę finansowo...:( Ale mam nadzieję, że może ktoś jeszcze wesprze groszem. Na szczepienia, ogłoszenia - ja postaram się też zrobić jak najwięcej - nie powinno zabraknąć Nie wiem, jak ze sterylką Ale myślę, że najważniejsze, żeby mała była już bezpieczna, w cieple, bez stresu. Podstawowe rzeczy będzie miała zapewnione, a nad sterylką pomyślimy, w miarę możliwości finansowych. Quote
Poker Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 na sterylkę trzeba się zapisać u soemy w kolejce. Będę zaglądać do maluchów. Quote
wtatara Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Asiu dzieki - to byłoby super. A ja teraz będe wiecej w domu do nowego roku to będe mogła wiecej czasu poświęcić pieskom Quote
Recommended Posts