ela020 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Slicznie dziekuje za relacje......Damy przeurocze na fotce:loveu::loveu::loveu::loveu:Sciskam obie......Nowe kropeczki Azji rowniez przepiekne.......Ciesze sie bardzoze jestescie szczesliwi wszyscy.....Pozdrawiam serdecznie Quote
Elka_Ka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Widziałam dziś Azję;) a przynajmniej tak mi się wydawało że to Azja. Adamie czy Twoje kobiety były z nią dziś na manhatanie? Quote
AdamS Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Na samym to nie, ale przechodziły obok bo wracały ze spaceru w parku ok. 13:20 A tutaj nasza domowa modliszka zażywa lenistwa Quote
E-S Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Ale to żywcem dalmatyńczyk się z niej robi !!! :D Ile kropek ! Ciekawe, czy będą czarne, czy brązowe ... pewnie jej się wybarwią jeszcze. Quote
AdamS Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 No właśnie ! Miał być gończy a wychodzi dalmat ! i co teraz ? .... będziemy kochali jak swoje ;) Quote
Elka_Ka Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 AdamS napisał(a):No właśnie ! Miał być gończy a wychodzi dalmat ! i co teraz ? .... będziemy kochali jak swoje ;) No myślę;) Twoja córa była taka dumna jak ją prowadziła. Właśnie po tych kropkach ją poznałam bo przecież nie ma takiej drugiej w S-ku. Psicę poznałam po kropkach ma się rozumieć nie córcię:lol: Quote
AdamS Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 No i tu się mylisz, jest niemal identyczny piesek (tak na 99%), widziany obok przychodni kolejowej Quote
Elka_Ka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 AdamS napisał(a):No i tu się mylisz, jest niemal identyczny piesek (tak na 99%), widziany obok przychodni kolejowej Ale napewno nie ma takiej eleganckiej obróżki;) Przydworzec to nie moje rejony więc taki psiak nie rzucił mi się nigdy w oczy, a takie kropkowane nie przytrafiają się często. Quote
handzia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Zapraszam serdecznie na bazarek serduszkowy.:iloveyou: Zbieramy pieniążki dla zagłodzonej i chorej suni z pod Zamościa, prosimy o wsparcie :modla: http://www.dogomania.pl/threads/2054...1#post16633741 Quote
AdamS Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 No i się Azja pochorowała. Od dwóch dni kichanie, prychanie i cieknie z nosa. Dzisiaj poszliśmy do weta, na szczęście osłuchowo czysta, powiększone węzły chłonne a diagnoza to zapalenie górnych dróg oddechowych. Dostała antybiotyk w zastrzyku i we wtorek na kontrolę. Generalnie to po niej nic nie widać choroby, wigoru nie straciła, apetyt też dopisuje i gdyby nie ten katar to nikt by się nie domyślił. Quote
AdamS Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Szczęśliwie chorowanie zakończyło się na pierwszym zastrzyku. Wczoraj byliśmy na kontroli, Azja wróciła do formy, ale żeby nie było tak różowo zaserwowałem jej psikanko preparatem przeciw pasożytom, kleszczom etc. Nie powiem żeby była szczęśliwa. Ale za to jak mi dziękowała po wyjściu że nie było kłucia :D Quote
Handzia55 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Co tu tak cicho?:shake: Wiosna minęła, lato na półmetku, a tu nikogo ani widu ani słychu:p Quote
AdamS Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Żadna tam cisza, wczoraj wieczorem wróciliśmy z pierwszych wspólnych czasów :D to odrabiam zaległości :p Przed wyjazdem była trochę zdenerwowana, dużo zamieszania, pakowanie, może ktoś się jej pozbył w takim okresie i źle się jej to kojarzyło ? Ale jak już dojechaliśmy razem na miejsce to szybko się zaaklimatyzowała i psia radość wróciła. Jazda 9 godzin w jedną stronę bez żadnych sensacji. Spała razem z dzieciakami na zmianę raz u syna na kolanach a potem u córki połową swojego majestatycznego ciałka. W Rewie osobna plaża dla wczasowiczów ze zwierzątkami, więc spokojnie można było wypoczywać wspólnie. Morze fajne, nawet da się trochę tego wypić, ale żeby tam zaraz pływać to niekoniecznie. Do wody wchodziła ale tak, żeby za bardzo się nie zamoczyć, najpewniej się czuła jak woda sięgała nie dalej niż do brzuszka. Za to piasek był wszędzie - w nosie, uszach i na całości sierści no i bezkarnie można było się w nim tarzać. Smaczne są też malutkie kamyczki, wodorosty i trawa z wydm. Do spania miała luksusy, nie to co w domu jakieś psie posłanie tylko cały narożnik ! Największą radość sprawiały jej spacery z całą rodziną, a przy tym dostawała takiej psiej głupawki że skakała na każdego, podszczypywała i łapała za rękawy, normalnie istne psie szaleństwo. Fotki wrzucę jak się córka obudzi i zlokalizujemy aparat. ps. No i wybieramy się jeszcze na darmowy przegląd uzębienia w tym tygodniu, bo jest obok nas u weta. Quote
AdamS Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 A ostatnie zdjęcie to dzisiaj rano już na swoim ulubionym miejscu w domku :) Quote
evel Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ojoj, Azji to się chyba za dobrze powodzi :D A tak serio - chyba czas na jakieś odchudzanie, żeby panienka nie miała kłopotów zdrowotnych ;) Szczupły pies to zdrowy pies. Wiem, że czasem ciężko utrzymać prawidłową wagę u pupila (mam sukę kastratkę ze skłonnościami do tycia), ale opłaca się - choćby patrząc na koszty wizyt u weta ;) Quote
AdamS Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Już się odchudzamy od jakiegoś czasu, pierwsze pół kilo zrzucone Quote
Elka_Ka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 evel napisał(a):Ojoj, Azji to się chyba za dobrze powodzi :D A tak serio - chyba czas na jakieś odchudzanie, żeby panienka nie miała kłopotów zdrowotnych ;) Szczupły pies to zdrowy pies. Wiem, że czasem ciężko utrzymać prawidłową wagę u pupila (mam sukę kastratkę ze skłonnościami do tycia), ale opłaca się - choćby patrząc na koszty wizyt u weta ;) No właśnie, miałam to napisać już z miesiąc temu, ale mi się zapomniało:oops: Też trzymam kciuki za figurę Azji:kciuki: Jakby co będę sprawdzać wyniki:evil_lol: Quote
AdamS Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Byliśmy dzisiaj na darmowym przeglądzie uzębienia. Poza lekkim kamieniem jest o'k. Dostała paczuszkę dentastix oraz hill's do usuwania kamienia i dodatek do wody żeby z paszczy zapachów powalających nie było :) Quote
Elka_Ka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 AdamS napisał(a):Byliśmy dzisiaj na darmowym przeglądzie uzębienia. Poza lekkim kamieniem jest o'k. Dostała paczuszkę dentastix oraz hill's do usuwania kamienia i dodatek do wody żeby z paszczy zapachów powalających nie było :) Gdzie taka obsługa? Quote
anita_happy Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 AdamS napisał(a):U Cichonia :crazyeye: wow...i cos dał..ZA DARMO? własnie pokazałam mojej mamie zdjecia Azji :) heh dobrze jej sie powodzi..powodzi.... Dziewczyny i Adamie :) moge Azje wziac do plakatów promocyjnych Adoptuj-nie kupuj pokazujących niesamowite metamorfozy psie jak obie strony się zgodza...bede was męczyc o zdjecia w dobrej rozdzielczosci :) Azja schroniskowa i domowa /moze nadmorka foka :P/ ale kluska z niej..hahahahha. Quote
AdamS Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Nie było szefa, przegląd zębów robiła i gratisy dała Pani. Co do akcji adopcyjnej nie widzę problemu, tylko napisz na maila albo na PW jakie najbardziej zdjęcia by pasowały Quote
Elka_Ka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 A jakie tam za darmo, jest ogólnokrajowa akcja pedigry to pewnie mu wyrównują. A ta pani nie jest nawet weterynarzem. Gościu pieniądze zbiera garściami - w Starachowicach na koszt gminy szlachtuje psy a na miejscu pacjentów kasuje jego pomoc gabinetowa:angryy: Quote
AdamS Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Ponieważ Azja z wodą jest na bakier, dla przywrócenia równowagi po nadmorskich wojażach zabraliśmy ją na rowerowy weekend w Bieszczady. Mieszkanko w lesie i piękna pogoda w miniony weekend to było to, czego potrzebowała... no i drobne leśne zwierzaczki można było pogonić i po powrocie do domu... 4 godziny w samochodzie dają się we znaki ... Quote
Recommended Posts