Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Slicznie dziekuje za relacje......Damy przeurocze na fotce:loveu::loveu::loveu::loveu:Sciskam obie......Nowe kropeczki Azji rowniez przepiekne.......Ciesze sie bardzoze jestescie szczesliwi wszyscy.....Pozdrawiam serdecznie

Posted

Ale to żywcem dalmatyńczyk się z niej robi !!! :D
Ile kropek !
Ciekawe, czy będą czarne, czy brązowe ... pewnie jej się wybarwią jeszcze.

Posted

AdamS napisał(a):
No właśnie ! Miał być gończy a wychodzi dalmat ! i co teraz ? .... będziemy kochali jak swoje ;)

No myślę;) Twoja córa była taka dumna jak ją prowadziła. Właśnie po tych kropkach ją poznałam bo przecież nie ma takiej drugiej w S-ku. Psicę poznałam po kropkach ma się rozumieć nie córcię:lol:

Posted

AdamS napisał(a):
No i tu się mylisz, jest niemal identyczny piesek (tak na 99%), widziany obok przychodni kolejowej

Ale napewno nie ma takiej eleganckiej obróżki;) Przydworzec to nie moje rejony więc taki psiak nie rzucił mi się nigdy w oczy, a takie kropkowane nie przytrafiają się często.

• 3 weeks later...
Posted

No i się Azja pochorowała. Od dwóch dni kichanie, prychanie i cieknie z nosa. Dzisiaj poszliśmy do weta, na szczęście osłuchowo czysta, powiększone węzły chłonne a diagnoza to zapalenie górnych dróg oddechowych. Dostała antybiotyk w zastrzyku i we wtorek na kontrolę. Generalnie to po niej nic nie widać choroby, wigoru nie straciła, apetyt też dopisuje i gdyby nie ten katar to nikt by się nie domyślił.

Posted

Szczęśliwie chorowanie zakończyło się na pierwszym zastrzyku. Wczoraj byliśmy na kontroli, Azja wróciła do formy, ale żeby nie było tak różowo zaserwowałem jej psikanko preparatem przeciw pasożytom, kleszczom etc. Nie powiem żeby była szczęśliwa. Ale za to jak mi dziękowała po wyjściu że nie było kłucia :D

• 2 months later...
Posted

Żadna tam cisza, wczoraj wieczorem wróciliśmy z pierwszych wspólnych czasów :D to odrabiam zaległości :p
Przed wyjazdem była trochę zdenerwowana, dużo zamieszania, pakowanie, może ktoś się jej pozbył w takim okresie i źle się jej to kojarzyło ? Ale jak już dojechaliśmy razem na miejsce to szybko się zaaklimatyzowała i psia radość wróciła. Jazda 9 godzin w jedną stronę bez żadnych sensacji. Spała razem z dzieciakami na zmianę raz u syna na kolanach a potem u córki połową swojego majestatycznego ciałka.
W Rewie osobna plaża dla wczasowiczów ze zwierzątkami, więc spokojnie można było wypoczywać wspólnie.
Morze fajne, nawet da się trochę tego wypić, ale żeby tam zaraz pływać to niekoniecznie. Do wody wchodziła ale tak, żeby za bardzo się nie zamoczyć, najpewniej się czuła jak woda sięgała nie dalej niż do brzuszka. Za to piasek był wszędzie - w nosie, uszach i na całości sierści no i bezkarnie można było się w nim tarzać. Smaczne są też malutkie kamyczki, wodorosty i trawa z wydm. Do spania miała luksusy, nie to co w domu jakieś psie posłanie tylko cały narożnik !
Największą radość sprawiały jej spacery z całą rodziną, a przy tym dostawała takiej psiej głupawki że skakała na każdego, podszczypywała i łapała za rękawy, normalnie istne psie szaleństwo.
Fotki wrzucę jak się córka obudzi i zlokalizujemy aparat.

ps. No i wybieramy się jeszcze na darmowy przegląd uzębienia w tym tygodniu, bo jest obok nas u weta.

Posted

Ojoj, Azji to się chyba za dobrze powodzi :D A tak serio - chyba czas na jakieś odchudzanie, żeby panienka nie miała kłopotów zdrowotnych ;) Szczupły pies to zdrowy pies. Wiem, że czasem ciężko utrzymać prawidłową wagę u pupila (mam sukę kastratkę ze skłonnościami do tycia), ale opłaca się - choćby patrząc na koszty wizyt u weta ;)

Posted

evel napisał(a):
Ojoj, Azji to się chyba za dobrze powodzi :D A tak serio - chyba czas na jakieś odchudzanie, żeby panienka nie miała kłopotów zdrowotnych ;) Szczupły pies to zdrowy pies. Wiem, że czasem ciężko utrzymać prawidłową wagę u pupila (mam sukę kastratkę ze skłonnościami do tycia), ale opłaca się - choćby patrząc na koszty wizyt u weta ;)

No właśnie, miałam to napisać już z miesiąc temu, ale mi się zapomniało:oops:
Też trzymam kciuki za figurę Azji:kciuki: Jakby co będę sprawdzać wyniki:evil_lol:

Posted

Byliśmy dzisiaj na darmowym przeglądzie uzębienia. Poza lekkim kamieniem jest o'k. Dostała paczuszkę dentastix oraz hill's do usuwania kamienia i dodatek do wody żeby z paszczy zapachów powalających nie było :)

Posted

AdamS napisał(a):
Byliśmy dzisiaj na darmowym przeglądzie uzębienia. Poza lekkim kamieniem jest o'k. Dostała paczuszkę dentastix oraz hill's do usuwania kamienia i dodatek do wody żeby z paszczy zapachów powalających nie było :)

Gdzie taka obsługa?

Posted

AdamS napisał(a):
U Cichonia :crazyeye:

wow...i cos dał..ZA DARMO?

własnie pokazałam mojej mamie zdjecia Azji :)
heh
dobrze jej sie powodzi..powodzi....

Dziewczyny i Adamie :)

moge Azje wziac do plakatów promocyjnych Adoptuj-nie kupuj pokazujących niesamowite metamorfozy psie

jak obie strony się zgodza...bede was męczyc o zdjecia w dobrej rozdzielczosci :)
Azja schroniskowa i domowa /moze nadmorka foka :P/

ale kluska z niej..hahahahha.

Posted

Nie było szefa, przegląd zębów robiła i gratisy dała Pani.

Co do akcji adopcyjnej nie widzę problemu, tylko napisz na maila albo na PW jakie najbardziej zdjęcia by pasowały

Posted

A jakie tam za darmo, jest ogólnokrajowa akcja pedigry to pewnie mu wyrównują. A ta pani nie jest nawet weterynarzem. Gościu pieniądze zbiera garściami - w Starachowicach na koszt gminy szlachtuje psy a na miejscu pacjentów kasuje jego pomoc gabinetowa:angryy:

• 1 month later...
Posted

Ponieważ Azja z wodą jest na bakier, dla przywrócenia równowagi po nadmorskich wojażach zabraliśmy ją na rowerowy weekend w Bieszczady.
Mieszkanko w lesie i piękna pogoda w miniony weekend to było to, czego potrzebowała... no i drobne leśne zwierzaczki można było pogonić

i po powrocie do domu... 4 godziny w samochodzie dają się we znaki ...