Jump to content
Dogomania

Sambo,opuscil nas dzisiaj o 11 ,zegnaj aniolku my bedziemy pamietac:(

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[FONT=Arial Black][COLOR=teal]Sambuniu i ja z nadzieja ogromna odwiedzam , cudnys jest psiaczku , cudnie sie zajmuja toba panciostwo:loveu::thumbs::thumbs::thumbs:sercem z wami elensilu i, za Sambunia mocnoooooooooooooooooo trzymam![/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Trzymam kciuki i popieram decyzje. Podjelabym identyczna dla swojego psa.
Mam pytanie odnosnie tymczasu, czy Kola po operacji wraca do ellensilli - bo pamietam, ze jakos w marcu cioteczce szykowal sie wyjazd, czy juz do P. Iwony?
Zastanawiam sie, czy nie powinno sie powoli wdrazac go w nowe miejsce w przeciagu 10dni przed operacja. Po niej bedzie slaby i szok dot. zmiany miejsca pobytu moze byc jeszcze wiekszy co przelozy sie na rekonwalescencje. A operacja przeprowadzona bedzie cos kolo polowy marca.[/QUOTE]
uzgodnie z dziewczynami....
aby tylko byla operacja i sie powiodło wszystko

tfffu tfuu ,nie ma innej opcji

Posted

Wybaczcie ze siedzę cicho, ale wygląda na to ze Kola czuje się o niebo lepiej niż ja...Nie mogę dojść do siebie po operacji, nie wszystko poszło tak jak trzeba.
Dlatego też moje wyjazdy w marcu nie dojdą do skutku, więc Kolucha ma u nas jeszcze domek. I sądzę, że to najlepiej dla niego, niech spokojnie przejdzie operację, dojdzie do siebie i wtedy na spokojnie będzie mógł się przyzwyczajać do pani Iwonki. Jak myślicie?

Posted

[quote name='ellensilla']Wybaczcie ze siedzę cicho, ale wygląda na to ze Kola czuje się o niebo lepiej niż ja...Nie mogę dojść do siebie po operacji, nie wszystko poszło tak jak trzeba.
Dlatego też moje wyjazdy w marcu nie dojdą do skutku, więc Kolucha ma u nas jeszcze domek. I sądzę, że to najlepiej dla niego, niech spokojnie przejdzie operację, dojdzie do siebie i wtedy na spokojnie będzie mógł się przyzwyczajać do pani Iwonki. Jak myślicie?[/QUOTE]
dobrze
Pani Iwonka tez ułozy swoje sparwy i jak bedzie dobrze to bedzie dziewczyny w kontakcie i sie zamienicie rolami:)

Posted

Martwi mnie że nie czujesz się dobrze Ellensilla.
Ale masz rację , jeśli już jest tak jak jest i Sambuś może u Ciebie na razie zostać to lepiej nie dokładać mu stresów z przeprowadzką.

Posted

ciotki, czy ja już wspominałam coś ze ja mam takie jakieś szczęście do ludzi, ze zawsze ktoś mi stanie na drodze, kto jest akurat bardzo potrzebny? :)
No wiec żeby przejść do konkretów: jak byłam z Kolą u weta na USG zagadał do mnie gość, który pracuje w radiu. Kola ujął go za serce i zaproponował, że puści komunikat w radiu o możliwości adopcji. Napisałam mu parę wzruszających zdań, żeby redakcja sobie naniosła ewentualne poprawki i puściła. a tu gość do mnie dzisiaj pisze, że prezes zarządu okazuje się jest strasznym psiarzem i zaproponował żeby w ogóle zrobić audycję o dogomanii, o tym co to jest, jak pomaga, jak działa. I żeby Kola był tam w roli głównej! :) Okazja żeby rozpropagować ideę dogo i przy okazji znaleźć Koli super domek!
Co Wy na to? Jak byście widziały zakres info o dogomanii do radia?

Posted

Ale super wieści. Zwłaszcza dla Samba-Koli bo takie nagłośnienie jego postaci na pewno zwiększy szanse na dom.
A zakres informacji zależy od długości audycji i jak to panowie widzą, czy to ma być w formie wywiadu ? Chyba tak byłoby najlepiej, wtedy opowiedzieć jak dogo działa, najlepiej na przykładzie konkretnego innego psa ( od początku jego losy, jak ktoś założył wątek, zbiórka pieniędzy na leczenie , opieka w domu tymczasowym, sterylizacja, ogłaszanie i na końcu szczęśliwy finał DS). A potem opowiedzieć historię Koli-Samba .

Posted

[quote name='ellensilla']ciotki, czy ja już wspominałam coś ze ja mam takie jakieś szczęście do ludzi, ze zawsze ktoś mi stanie na drodze, kto jest akurat bardzo potrzebny? :)
No wiec żeby przejść do konkretów: jak byłam z Kolą u weta na USG zagadał do mnie gość, który pracuje w radiu. Kola ujął go za serce i zaproponował, że puści komunikat w radiu o możliwości adopcji. Napisałam mu parę wzruszających zdań, żeby redakcja sobie naniosła ewentualne poprawki i puściła. a tu gość do mnie dzisiaj pisze, że prezes zarządu okazuje się jest strasznym psiarzem i zaproponował żeby w ogóle zrobić audycję o dogomanii, o tym co to jest, jak pomaga, jak działa. I żeby Kola był tam w roli głównej! :) Okazja żeby rozpropagować ideę dogo i przy okazji znaleźć Koli super domek!
Co Wy na to? Jak byście widziały zakres info o dogomanii do radia?[/QUOTE]

W glowie mi sie az zakrecilo!
Taka szansa dla Koli ale tez reklama dla dzialalnosci na dogomanii! Moze znajda sie kolejni psiarze chetnie do pomocy, na dogo czy w realu :)
Niesamowicie sie ciesze!
Co do informacji to mysle, ze trzeba by przedstawic nie tylko dzial Psy W Potrzebie, ale wszystkie a oczywiscie najwiecej opowiedziec o PwP, domach tymczasowych, zbiorkach darowizn na leczenie zwierzat itd.
Moze za wiele nie wspominac o bazarkach bo pamietam, ze wynikla kiedys dyskusja dot. rozliczaniu z US. Przeciez on traktuja to jako dochod i nie wiem czy tlumaczenie, ze przekazujemy charytatywnie mialo by skutek ;) Na pewno temat bazarkow jest śliski :)

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Moze za wiele nie wspominac o bazarkach bo pamietam, ze wynikla kiedys dyskusja dot. rozliczaniu z US. Przeciez on traktuja to jako dochod i nie wiem czy tlumaczenie, ze przekazujemy charytatywnie mialo by skutek ;) Na pewno temat bazarkow jest śliski :)[/QUOTE]
Zgadza się.
Dlatego też raczej nie wspominać o płatnych domach tymczasowych, tylko o bezpłatnych i o zbiórkach na leczenie i karmę. I jak najwięcej o konieczności sterylizacji.
Ellensilla dowiedz się jaką formę miałaby mieć ta audycja i jaka długa i postaramy się wspólnymi siłami coś przygotować.

Posted

[quote name='Mysza2']Zgadza się.
[B]Dlatego też raczej nie wspominać o płatnych domach tymczasowych[/B], tylko o bezpłatnych i o zbiórkach na leczenie i karmę. I jak najwięcej o konieczności sterylizacji.
Ellensilla dowiedz się jaką formę miałaby mieć ta audycja i jaka długa i postaramy się wspólnymi siłami coś przygotować.[/QUOTE]
Dokladnie, mozna tylko rozglaszac hoteliki, ktore prowadza dzialalnosc gosp. jak np. ZuziaM

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Dokladnie, mozna tylko rozglaszac hoteliki, ktore prowadza dzialalnosc gosp. jak np. ZuziaM[/QUOTE]
masz racje,niech wiecej ludzi sie dowie i niech psiaki maja domy
to nie tylko idzie o Kole
ale o te bidy ze schronow.....
pomysl suuuper:)

Posted

:thumbs::thumbs::painting::iloveyou::iloveyou:[FONT=Arial Black][COLOR=teal]Elensilu trzymaj sie mocnoooooooo i nie daj zadnej chorobie! Za was sie modle , za ciebie i za Sambunia cudownego!caluskow milionik w ten ciudny nochalek sle :loveu:oby zyciem sie cieszyl jak najdluzej ten cudny psinus![/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='ellensilla']Giselko, czy jak się skończy te 30 zł, które mamy na miesięczne żarełko i leki możemy wziąć z tych pieniędzy, które przesłałaś na operację?[/QUOTE]
nie kochana...NIECH TE BĘDA W CAŁOSCI
jutro przesle pieniazki.....
i prosze cioteczki o wsparcie
załozylam 150zł na operacje
i bardzo dziekuje....