Nadziejka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [FONT=Arial Black][COLOR=teal]Sambuniu i ja z nadzieja ogromna odwiedzam , cudnys jest psiaczku , cudnie sie zajmuja toba panciostwo:loveu::thumbs::thumbs::thumbs:sercem z wami elensilu i, za Sambunia mocnoooooooooooooooooo trzymam![/COLOR][/FONT] Quote
giselle4 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Trzymam kciuki i popieram decyzje. Podjelabym identyczna dla swojego psa. Mam pytanie odnosnie tymczasu, czy Kola po operacji wraca do ellensilli - bo pamietam, ze jakos w marcu cioteczce szykowal sie wyjazd, czy juz do P. Iwony? Zastanawiam sie, czy nie powinno sie powoli wdrazac go w nowe miejsce w przeciagu 10dni przed operacja. Po niej bedzie slaby i szok dot. zmiany miejsca pobytu moze byc jeszcze wiekszy co przelozy sie na rekonwalescencje. A operacja przeprowadzona bedzie cos kolo polowy marca.[/QUOTE] uzgodnie z dziewczynami.... aby tylko byla operacja i sie powiodło wszystko tfffu tfuu ,nie ma innej opcji Quote
fiorsteinbock Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Uda sie uda, Kola jest silny i wie co dla niego dobre, wiec sie nie podda ;) Quote
giselle4 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 prosze o wpłaty deklarowane ,ciotki kochane...:) na operacje kasa juz u ellensilli Quote
ellensilla Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Wybaczcie ze siedzę cicho, ale wygląda na to ze Kola czuje się o niebo lepiej niż ja...Nie mogę dojść do siebie po operacji, nie wszystko poszło tak jak trzeba. Dlatego też moje wyjazdy w marcu nie dojdą do skutku, więc Kolucha ma u nas jeszcze domek. I sądzę, że to najlepiej dla niego, niech spokojnie przejdzie operację, dojdzie do siebie i wtedy na spokojnie będzie mógł się przyzwyczajać do pani Iwonki. Jak myślicie? Quote
giselle4 Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 [quote name='ellensilla']Wybaczcie ze siedzę cicho, ale wygląda na to ze Kola czuje się o niebo lepiej niż ja...Nie mogę dojść do siebie po operacji, nie wszystko poszło tak jak trzeba. Dlatego też moje wyjazdy w marcu nie dojdą do skutku, więc Kolucha ma u nas jeszcze domek. I sądzę, że to najlepiej dla niego, niech spokojnie przejdzie operację, dojdzie do siebie i wtedy na spokojnie będzie mógł się przyzwyczajać do pani Iwonki. Jak myślicie?[/QUOTE] dobrze Pani Iwonka tez ułozy swoje sparwy i jak bedzie dobrze to bedzie dziewczyny w kontakcie i sie zamienicie rolami:) Quote
Mysza2 Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Martwi mnie że nie czujesz się dobrze Ellensilla. Ale masz rację , jeśli już jest tak jak jest i Sambuś może u Ciebie na razie zostać to lepiej nie dokładać mu stresów z przeprowadzką. Quote
ellensilla Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 ciotki, czy ja już wspominałam coś ze ja mam takie jakieś szczęście do ludzi, ze zawsze ktoś mi stanie na drodze, kto jest akurat bardzo potrzebny? :) No wiec żeby przejść do konkretów: jak byłam z Kolą u weta na USG zagadał do mnie gość, który pracuje w radiu. Kola ujął go za serce i zaproponował, że puści komunikat w radiu o możliwości adopcji. Napisałam mu parę wzruszających zdań, żeby redakcja sobie naniosła ewentualne poprawki i puściła. a tu gość do mnie dzisiaj pisze, że prezes zarządu okazuje się jest strasznym psiarzem i zaproponował żeby w ogóle zrobić audycję o dogomanii, o tym co to jest, jak pomaga, jak działa. I żeby Kola był tam w roli głównej! :) Okazja żeby rozpropagować ideę dogo i przy okazji znaleźć Koli super domek! Co Wy na to? Jak byście widziały zakres info o dogomanii do radia? Quote
Mysza2 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Ale super wieści. Zwłaszcza dla Samba-Koli bo takie nagłośnienie jego postaci na pewno zwiększy szanse na dom. A zakres informacji zależy od długości audycji i jak to panowie widzą, czy to ma być w formie wywiadu ? Chyba tak byłoby najlepiej, wtedy opowiedzieć jak dogo działa, najlepiej na przykładzie konkretnego innego psa ( od początku jego losy, jak ktoś założył wątek, zbiórka pieniędzy na leczenie , opieka w domu tymczasowym, sterylizacja, ogłaszanie i na końcu szczęśliwy finał DS). A potem opowiedzieć historię Koli-Samba . Quote
fiorsteinbock Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='ellensilla']ciotki, czy ja już wspominałam coś ze ja mam takie jakieś szczęście do ludzi, ze zawsze ktoś mi stanie na drodze, kto jest akurat bardzo potrzebny? :) No wiec żeby przejść do konkretów: jak byłam z Kolą u weta na USG zagadał do mnie gość, który pracuje w radiu. Kola ujął go za serce i zaproponował, że puści komunikat w radiu o możliwości adopcji. Napisałam mu parę wzruszających zdań, żeby redakcja sobie naniosła ewentualne poprawki i puściła. a tu gość do mnie dzisiaj pisze, że prezes zarządu okazuje się jest strasznym psiarzem i zaproponował żeby w ogóle zrobić audycję o dogomanii, o tym co to jest, jak pomaga, jak działa. I żeby Kola był tam w roli głównej! :) Okazja żeby rozpropagować ideę dogo i przy okazji znaleźć Koli super domek! Co Wy na to? Jak byście widziały zakres info o dogomanii do radia?[/QUOTE] W glowie mi sie az zakrecilo! Taka szansa dla Koli ale tez reklama dla dzialalnosci na dogomanii! Moze znajda sie kolejni psiarze chetnie do pomocy, na dogo czy w realu :) Niesamowicie sie ciesze! Co do informacji to mysle, ze trzeba by przedstawic nie tylko dzial Psy W Potrzebie, ale wszystkie a oczywiscie najwiecej opowiedziec o PwP, domach tymczasowych, zbiorkach darowizn na leczenie zwierzat itd. Moze za wiele nie wspominac o bazarkach bo pamietam, ze wynikla kiedys dyskusja dot. rozliczaniu z US. Przeciez on traktuja to jako dochod i nie wiem czy tlumaczenie, ze przekazujemy charytatywnie mialo by skutek ;) Na pewno temat bazarkow jest śliski :) Quote
Renata N Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 To fajnie, im więcej ludzi wie się o dogo, tym większa możliwość pomocy psiakom. Czy to jakieś lokalne radio? Sama chętnie posłucham audycji o Koli :lol: Quote
Mysza2 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Moze za wiele nie wspominac o bazarkach bo pamietam, ze wynikla kiedys dyskusja dot. rozliczaniu z US. Przeciez on traktuja to jako dochod i nie wiem czy tlumaczenie, ze przekazujemy charytatywnie mialo by skutek ;) Na pewno temat bazarkow jest śliski :)[/QUOTE] Zgadza się. Dlatego też raczej nie wspominać o płatnych domach tymczasowych, tylko o bezpłatnych i o zbiórkach na leczenie i karmę. I jak najwięcej o konieczności sterylizacji. Ellensilla dowiedz się jaką formę miałaby mieć ta audycja i jaka długa i postaramy się wspólnymi siłami coś przygotować. Quote
fiorsteinbock Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='Mysza2']Zgadza się. [B]Dlatego też raczej nie wspominać o płatnych domach tymczasowych[/B], tylko o bezpłatnych i o zbiórkach na leczenie i karmę. I jak najwięcej o konieczności sterylizacji. Ellensilla dowiedz się jaką formę miałaby mieć ta audycja i jaka długa i postaramy się wspólnymi siłami coś przygotować.[/QUOTE] Dokladnie, mozna tylko rozglaszac hoteliki, ktore prowadza dzialalnosc gosp. jak np. ZuziaM Quote
giselle4 Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Dokladnie, mozna tylko rozglaszac hoteliki, ktore prowadza dzialalnosc gosp. jak np. ZuziaM[/QUOTE] masz racje,niech wiecej ludzi sie dowie i niech psiaki maja domy to nie tylko idzie o Kole ale o te bidy ze schronow..... pomysl suuuper:) Quote
Edi100 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Zagladam i miziam na dobranoc :)[/QUOTE] A ja na dzień dobry i dobre popołudnie;) Quote
ellensilla Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Giselko, czy jak się skończy te 30 zł, które mamy na miesięczne żarełko i leki możemy wziąć z tych pieniędzy, które przesłałaś na operację? Quote
Nadziejka Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 :thumbs::thumbs::painting::iloveyou::iloveyou:[FONT=Arial Black][COLOR=teal]Elensilu trzymaj sie mocnoooooooo i nie daj zadnej chorobie! Za was sie modle , za ciebie i za Sambunia cudownego!caluskow milionik w ten ciudny nochalek sle :loveu:oby zyciem sie cieszyl jak najdluzej ten cudny psinus![/COLOR][/FONT] Quote
giselle4 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 [quote name='ellensilla']Giselko, czy jak się skończy te 30 zł, które mamy na miesięczne żarełko i leki możemy wziąć z tych pieniędzy, które przesłałaś na operację?[/QUOTE] nie kochana...NIECH TE BĘDA W CAŁOSCI jutro przesle pieniazki..... i prosze cioteczki o wsparcie załozylam 150zł na operacje i bardzo dziekuje.... Quote
giselle4 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Bardzo dziękuje za wpłate-20zl pani DANUTA MARIA B:) Quote
Recommended Posts