Jump to content
Dogomania

Sambo,opuscil nas dzisiaj o 11 ,zegnaj aniolku my bedziemy pamietac:(

Recommended Posts

Posted

[quote name='Edi100']Czy ja dobrze doczytałam że Sambo jest dziś u weta? A może ta plusowa temperatura mi już na wzrok siadła?;)[/QUOTE]

...a nie jutro?, ale nie sugerujcie się ja mam ciśnienie umarlaka po kawie:roll::sleep:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='andegawenka']...a nie jutro?, ale nie sugerujcie się ja mam ciśnienie umarlaka po kawie:roll::sleep:[/QUOTE]
No własnie też myślałam że jutro, ale wyczytałam że właśnie jest u Weta. Ciśnienie spadło fakt, bo ja juz ziewam, a zwykle zaczynam ok północy:)

Posted

[URL]http://gis4.wrzuta.pl/obraz/2uOxzqMlu53/21.12.2010_058[/URL]

[URL]http://gis4.wrzuta.pl/obraz/aUoAz1kKD8d/21.12.2010_059[/URL]

[URL]http://gis4.wrzuta.pl/obraz/8OGGa0BEEbL/21.12.2010_057[/URL]

[URL]http://gis4.wrzuta.pl/obraz/4jCzbsptaPv/21.12.2010_055[/URL]

[URL]http://gis4.wrzuta.pl/obraz/4hu6DBE9h5T/21.12.2010_054[/URL]

Posted

Ciekawe kiedy od weta wrócą , nie mogę się doczekać co powie o tym jego "tyle"
Oby nic groźnego.

Cioteczki , pomóżcie w opłaceniu DT dla Amorka z tego samego schroniska. Zapraszam na bazarek cegiełkowy
[url]http://www.dogomania.pl/threads/199747-Cegie%C5%82ki-dla-staruszka-AMORA-do-15.01.2011-godz-20-00?p=16066523#post16066523[/url]

Posted

[quote name='blacky764']dzięki jutro w nocy lub w poniedziałek mu zrobię ogłoszenia :)[/QUOTE]
Przepraszam, że się wtrącam, ale skoro będziesz robiła ogłoszenia w poniedziałek, to sugerowałabym poczekanie na niedzielną sesję zdjęciową, albo użycie zdjęć po strzyżeniu i czesaniu :) Wbrew pozorom wielu ludzi się zniechęca, kiedy sobie pomyślą ile ich pracy czeka przy doprowadzeniu psa do porządku po schronisku, a on już przecież jest bardzo przystojny i zadbany chłopak. Wystarczy, że ludzie będą się zastanawiali nad jego niepełnosprawnością :)

Posted

[quote name='Selenga']Przepraszam, że się wtrącam, ale skoro będziesz robiła ogłoszenia w poniedziałek, to sugerowałabym poczekanie na niedzielną sesję zdjęciową, albo użycie zdjęć po strzyżeniu i czesaniu :) Wbrew pozorom wielu ludzi się zniechęca, kiedy sobie pomyślą ile ich pracy czeka przy doprowadzeniu psa do porządku po schronisku, a on już przecież jest bardzo przystojny i zadbany chłopak. Wystarczy, że ludzie będą się zastanawiali nad jego niepełnosprawnością :)[/QUOTE]
Ja też myślę że lepiej wstawić zdjęcia odmienionego Samba.

Posted

No jesteśmy już. Trochę to trwało bo najpierw musiałam pojechać zrobić mu rtg tyłu, dopiero potem do dra Szczypki.
Trochę wieści dobrych, trochę takich sobie...
Z tych dobrych: rtg nie wykazało żadnego uszkodzenia kości, biodra, łapy w porządku. Natomiast wykazało, że w tylnej prawej łapie ma...śrut ołowiany :( Ktoś sobie postrzelał do biednego starego ślepca... :( Bez komentarza.
Po drugie wetka (dr Szczypka wyjechał na wizytę akurat) oceniła wiek Koli na około 12 lat. Tak jak myślałam, to już bardziej dziadzio jest...Martwię się, że na DS nikt go już nie weźmie...
Po trzecie Kola ma zapalenie gruczołu okołoodbytowego, to właśnie mogło powodować problemy z robieniem kupy. Dostał antybiotyk, do powtórzenia w poniedziałek.
Po czwarte ślepota jest prawie całkowita, spowodowana albo urazem albo cukrzycą. Na jedno oczko jest szansa że widzi jakieś cienie. Jest możliwość zabiegu, który mógłby mu widzenie na tym oku poprawić. Do zastanowienia.
Po piąte trzeba mu zrobić USG jamy brzusznej, pod kątek tej bolesności, teraz juz wiadomo, że potrącony nie był, a boleć go może coś od jamy brzusznej. W poniedziałek zapytam dra Szczypki czy ma możliwość zrobienia tego USG jakoś taniej.
Waży 14 kilo, i jest mocno wychudzony, muszę go jakoś odkarmić (jakieś odżywki, wspomagacze może?) Ufff...to na razie tyle.

Za 2 zdjęcia RTG zapłaciłam 80 zł, za weta 0 zł :) Oprócz antybiotyku dostałam też połowę tabletki do odrobaczenia, bo ta jedna którą mam jest za małą dawką.

Najbardziej mnie martwi wiek Koli chyba... :(

Posted

..spokojnie
jezeli ma 12 lat to niech je przezyje w miłosci i spokoju
Moze ktos jednak jego pokocha
jezeli nie ,hotelik na dozycie
innego wyjscia nie widze.
PSIAK JEST WSPANILY ,TERAZ JESZCZE JEST PIEKNY:)

Posted

..CHOLERA ,SRUT
to dopiero jest bandytyzm strzelac do slepca:(*
myslisz ze dalej boli jego brzuszek?
Dziekuje za weta ..dziekuje za wszystko
kase przeleje w poniedziałek za weta
podaj numer konta na pv.....

Posted

[quote name='Selenga']Przepraszam, że się wtrącam, ale skoro będziesz robiła ogłoszenia w poniedziałek, to sugerowałabym poczekanie na niedzielną sesję zdjęciową, albo użycie zdjęć po strzyżeniu i czesaniu :) Wbrew pozorom wielu ludzi się zniechęca, kiedy sobie pomyślą ile ich pracy czeka przy doprowadzeniu psa do porządku po schronisku, a on już przecież jest bardzo przystojny i zadbany chłopak. Wystarczy, że ludzie będą się zastanawiali nad jego niepełnosprawnością :)[/QUOTE]
Selenga ,dobrze myslisz
fotki moga byc te po fryzjerze;)

Posted

Wiekiem się nie martwię. Mój Drops ma 12 lat i tak niewielkie psy dożywają bardzo sędziwego wieku i oby tak było. Mam nadzieję, że znajdziemy najwspanialszy dom na świecie na jego "stare" lata. Dobrze, że rtg nie wykazało żadnych zmian, bo operacja w jego stanie to ryzyko i nie chodzi mi o wiek, lecz o wychudzenie. Zapalenie gruczołu jeśli ma leki, szybko da się wyleczyć. Ta bolesność brzuszka mnie martwi. Często u psów które nie jadały długo, albo jadły "ze śmietnika" są problemy z wątrobą, ale w dzisiejszych "medycznych" czasach na szczęscie jest i to do opanowania.Jesli natomiast jest szansa na poprawę jego wzroku, to moze by warto Sambo z okulistą skonsultować? Ja wiem, ze to wszystko kosztuje:( Ale moze się uda.
Cieszę się że wet nie chciał kasy za wizytę:)
A gnojka co do Niego strzelał sama bym poczęstowała....
Dziękuję Kochana, ze z Nim pojechałaś do weta.

Posted

[quote name='ellensilla']No co ty, nie ma sprawy! :)
W poniedziałek dokładnie dra Szczypkę wypytam o ten zabieg, jakie szanse, jakie ryzyko i jaki koszt.[/QUOTE]
mam duzo watkow
wiec ,prosze nie pomysl ze jego zaniedbuje
to numer jeden razem z Amorkiem i jeszcze jedna bidka co zostala na kwarantannie...
zaraz zrobie bazarek
to wstawie linka i zapraszam juz:)