rytka2 Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 [quote name='JamniczaRodzina.']Trzymamy mocno kciuki za biedaka niech leki działają i Antoś wraca do zdrowia :)[/QUOTE] Antek zdecydowanie lepiej mam nadzieje,ze i wyniki beda lepsze. [quote name='magda222']Bardzo proszę wszystkich o wyrównanie zaległych deklaracji. Przecież nie zostawimy Atosa bez pomocy :([/QUOTE] niebawem zasiade do rozliczenia .sęk w tym,ze deklaracje sa raczej na bierząco płacone tylko jest ich ok.100zł. a wydatki na Antka zecydowanie wieksze nie mowiac juz jak sie rozchoruje na wizyty ,badania nie ma skąd brać. Quote
rytka2 Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 we wtorek planuje jechac z Antkiem na usg i badanie krwi.Antony czuje sie raz dobrze ale ma dni lub chwile słabsze.Dwa dni temu dzwoniła siora ,ze z Antkiem zle trzasł sie nie mógł ruszyć i rozjerzdzały mu sie tylne łapy trwało to kilka minut po kolejnych juz biegał jak zawsze.Z apetytem tez róznie bo z dwa razy zjadł na dwa razy to u antka nie jest normalne bo on zawsze wciąga za jednym zamachem.Leki starczą do wtorku zobaczymy co pokaza badania. Quote
Sarunia-Niunia Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Ojej, biedny Antonio... Pisz rytko jak tam wyniki badań, a my trzymamy za Antosia wszystkie 24 łapy, teraz nawet 28, bo na dwa tygodnie mamy jeszcze jedną jamnisię;) Uściski dla Kochanego Seniora, trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!! Quote
rytka2 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Atos jak kot ma 7 żyć .wyniki usg dobre sledziona zmiejszyła sie znacznie w związku z tym badanie krwi odroczono za 2-3 tyg.Teraz ma brac oprucz leków co ostatnio antybiotyk .Tony jest juz bez szczepienia ale musimy oczekać aż będzie zdrowy co mam nadzieje teraz już dużą wkrótce nastąpi;)Jest słaby po powrocie od weta odrazu do łóżka poszedł spać ,teraz nawet ja widze ,ze sporo schudł na moje oko z 3 kg.czyli jak wazył 16-17kg teraz 13-12 jak bede nastepnym razem u weat napewno dam go na wage.Dzis za wizyte płaciłam 60 zł.( w tym badanie usg i antybiotyk kevawet na 10 dni)jutro musze kupic lek na trzustke co ostatnio ok 30 zł.i vetmedin bo u doktora zapomniałam.czyli razem znów 150zł. Quote
Ajula Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 cieszę się, że jest trochę lepiej! oby tak dalej Quote
Sarunia-Niunia Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ale się cieszę, że Antonio ma dobre wyniki z USG - super!!! Położył się spać po wizycie u lekarza, bo przecież Senior to i zmęczenie miał prawo poczuć;) Kochany Psiaczek, dziarski Pan Jamnik:loveu: - buziaczki:buzi: Quote
rytka2 Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 dobre to nie są ale są dużo lepsze niż poprzednie;)zobaczymy jak krew czy i tam jest poprawa. Senior jakoś mi do Atosa nie pasuje doktor mówił,ze małopłytkowość właśnie może powodować,że Tony taki bez wigoru poprostu jak nie on. Quote
rytka2 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 ha byc moze znamy odpowiedz na problemy Antka z sledziona zobaczymy co powie lekarz ale na nasz chłopski rozum to moze miec zwiazek. Otóz Antoni sobie chodzi po swoim ogrodzie wielkim swobodnie i kiedy chce. działaka ogrodzona nic nie ma niebezpiecznego(tak sie wydawałoprzynajmniej) dla psa na niej wiec drzwi otwarte non stop na podwórko .Antek bez problemu wychodzi i trafia spowrotem do domu wiec tak sobie łazi siknie, skubnie trawki i do domu ale siora przyjazała sie co on tak te trawke apatycznie wcina a tam grzybki rosna....wychodzi,ze to ze zajada grzybkami i dostał szlaban koniec swobody. Quote
JamniczaRodzina. Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Antek surowe grzybki zajada :crazyeye:moje uwielbiaja smażonego boczniaka ale wiadomo to nie dla psiaka Quote
Sarunia-Niunia Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Ło... u mnie na ogrodzie też po ostatnich deszczach "grzybki" obrodziły.... na szczęście psiaki sa nimi kompletnie nie zainteresowane.... uff... Anonio,nie jadaj dziadostwa, bo szlaban będziesz miał pewny do momentu wyginięcia dziadostwa;) Quote
muza_51 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Moja deklaracja za m-c sierpień wpłacona.Mało piszę ale zawsze trzymam kciuki za zdrowie Atosa. Quote
Ajula Posted September 4, 2014 Posted September 4, 2014 Jak się ma Atos? Wraca do zdrowia? U nas źle - płytki spadły na 67 :( Quote
rytka2 Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 wiem zaglądam regularnie na wątek Heksuni ma wynik dokładnie jak Antek .Byłam wczoraj u niego jest szczuplejszy ale wesoły grilowaliśmy a on cały podsiadł siore na fotelu i cały czas nie odchodził od stołu nawet go nie interesowało,ze Lodek obok i obcy psiak lata po ogrodzie najwazniejsze było jedzenie .Siora mówi,ze zdecydowanie lepiej sie czuje w tej chwili bierze antybiotyk jak przestanie to po jakim tyg. dwóch pojedziemy na badania i zobaczymy co w srodku. Quote
rytka2 Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 pewnie w piatek lub sobote jedziemy do weta doszedł niestety niepokojący objaw krwawienie z dolnego odcinka układu pokarmowego pokarmowego(odbytu). Quote
JamniczaRodzina. Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Rytko pewnie trzeba będzie mu zrobić usg jamy brzusznej czy niema tam jakiegoś guziora :look3: Quote
rytka2 Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Rytko pewnie trzeba będzie mu zrobić usg jamy brzusznej czy niema tam jakiegoś guziora :look3: jednak wystraszyłam sie i pognałam juz z nim ...ten pies człowieka do zawału doprowadzi.Krwawienie było z guzka taki zewnęcznie wyczuwalny, doktor(wspólpracownik dr.Kaczora bo jego nie było) go ewakułował i przypalił.Powiedział,ze guzki takie na tle horomonalnym sie tworzą najczesciej i zapisał lek ale dawac go narazie nie mam bo pobrał krew ,zeby zobaczyc czy wyniki wróciły do normy.Jesli nie dalsze badania .Oczyscił tez guczoły okołoodbytowe choc nie były złe wlace jak stwierdził. Tonyprzytył troche:) juz zeber tak nie widac nie wiem czy to dzieki lekom tym trawiennym czy karma bo je bardziej kaloryczna pewnie jedno i drugie. jutro wyniki krwi wiec trzymac kciuki ,zeby to juz był koniec kłopotów. Quote
rytka2 Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 dzwonił doktor niskie płytki utrzymuja sie wynik 71 ,wyniki watrobowe z tego co pamietam pogorszyły sie trzustkowe tez gorsze.Hormonów na tego guzka- gruczolaka co wczoraj miał usuniety i wymrożony czy tam wypalony brac nie moze jednak bo to obciążajace za bardzo dla wątroby doktor zaproponował na to zastrzyki z tarantuli. Quote
rytka2 Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 wczoraj póżno wieczorem byłam coś zawieść siorze i Antoni przywitał mnie z kocykiem na pleckach...zima idzie.Szkoda mi biedaka siora i Mela spia na górze a Antek nie wchodzi tam wiec sam z dziadkiem jest na dole ale dziadek do do łóżka nie wpuści :(Ma otwarta przestrzeń na dole kuchnie salon legowisko pod schodami w kuchni lub spi na kanapie w salonie ,budke mu zabrałam(pożyczyłam) ale musze mu oddać w srodek spiwór siora kładzie na wierzch koc .Antek to zmarzluch ale branie go na góre nie wchodzi w rachube bo za duze ryzyko,ze spadnie.Kurde,zeby nie Lodek wziełabym go do siebie pod kołdre:(minusy wielkiego domu w kupie było cieplej. Jak mnie zobaczył szalał z smakami byłam ale normalnie ponoc słaby w ten tydz. jedziemy do weta na ten zastrzyk ,odebrac wyniki bdan krwi i ew.badanie . Za ostatnia wizyta z badaniem krwi i usunieciem guzka płaciłam 95 zł.na rach jest.120zł ale 25 złto za Lodka krople.Zrobiłam rozliczenie i płakac sie chce bo 310zł na mniusie narazie jeszcze mam z czego dokładać boje sie jak mi kasy zabraknie :( wpłaty 06.08 Muza_51(kwieciej maj,czerw,lipiec )80zł. 06.08 Mika31 15 zł. 11.08 Danka123 20zł 29.08Muza_51 20zł. 05.09Mika31 15zł. 19.09 magda222 40zł razem 190zł plus 24,33zł salda łącznie 214,33 wydatki 120zł. cardisure 130 zł. wizyta u weta usg,badanie krwi ok.60zł tabletki nazwy nie pamietam chyba traumolan i coś z lipaza jakis enzym trzustkowy ) 60zł wizyta kontrolna usg zastrzyki antybiotyk ok.60zł leki ten sam zestaw co poprzednio 95 zł.wizyta u weta usuniecie guzka przy odbycie,badania krwi. razem wydatki 525zł saldo na dzis 214,33-525= -310,67 Quote
rytka2 Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 nie moge na nowym dogo wysłac pw wychodzi mi komunikat ja-ok___Warszawa-ok__dogomania-error moze podasz mi email swoj to wyśle,dziękuje za zainteresowanie dziadkiem ,dziękuje wszystkim ciotkom ,które pamiętaja o Toniku.Bardzo martwie sie o niego tym bardziej,ze ciągle nie wiadomo co mu jest słaby, chudnie i wyniki krwi ma złe coraz gorsze napewno tez coś go boli czasami.To jednak nie od grzybków chyba:(Ja nawet nie mam kiedy z nim pobyc czy u siory kawy wypic wpadam raz 2 razy w tyg. tam biegiem bo w domu mam mame do opieki siora ojca wiec obie jestesmy uziemione. Jednak w tym tyg jedziemy obie(opiekunki do rodziców organizujemy) bo jada 2 psy Atos i Mela bo ma nawrót gronkowca:( Quote
taks Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 nie moge na nowym dogo wysłac pw wychodzi mi komunikat ja-ok___Warszawa-ok__dogomania-error moze podasz mi email swoj to wyśle,dziękuje za zainteresowanie dziadkiem ,dziękuje wszystkim ciotkom ,które pamiętaja o Toniku.Bardzo martwie sie o niego tym bardziej,ze ciągle nie wiadomo co mu jest słaby, chudnie i wyniki krwi ma złe coraz gorsze napewno tez coś go boli czasami.To jednak nie od grzybków chyba:(Ja nawet nie mam kiedy z nim pobyc czy u siory kawy wypic wpadam raz 2 razy w tyg. tam biegiem bo w domu mam mame do opieki siora ojca wiec obie jestesmy uziemione. Jednak w tym tyg jedziemy obie(opiekunki do rodziców organizujemy) bo jada 2 psy Atos i Mela bo ma nawrót gronkowca:( Nie możesz wysłąć ani dostac ( własnie próbowałam podesłac pw) bo masz zapchaną skrzynkę Trzeba pokasować stare pw tak zeby zostało mniej niż 50 bo tyle jest teraz max dopuszczalne Quote
rytka2 Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Wizyta u weta po niedzieli ten tydz. siora musiała wyjeżdzać kilka razy za to mam pare zdjęc Tośka bo jak ona wyjezdzała ja zajmowałam sie ojcem u mniej (u mnie mamą w tym czasie opiekunka).Wieczorem wrzuce. Quote
JamniczaRodzina. Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Rytko jestem ciekawa co powie doktor jakie Atos bedzie miał wyniki bo mam sygnał w sprawie stosowania nowatorskiego leku w przypadku nowotworu watroby przynosi ponoć dobre efekty (sa to slowa pacjentów stosujących lek) Quote
danka1234 Posted October 1, 2014 Posted October 1, 2014 Wczoraj poszła moja deklaracja za wrzesień,zdrówka dla Atosa zyczę Quote
Recommended Posts