Isadora7 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ja im zrobie allegro, parokrotnie zdarzyło mi się ze właściciele odnaleźli w ten sposób zagubione psiaki. Była nawet jamniczka którą właściciele odnaleźli po ponad roku. Wylądowała w Opolu z Tuszyna pod Łodzią. Quote
JamniczaRodzina. Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Matko jedyna to trzeba brać pod uwagę odległosci ok 30km a może i więcej.Jak złapią trop lecą na oślep. Quote
olalolaa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Schronisko takie jeszcze w miare niedaleko jest w Myszkowie. Tam też można dac info. Ja dam ogłoszenie do częstochowskiego posrednika. Jutro na 90% bedę w schronisku, jak pozwolą, bo psy są jeszcze na kwarantannie to porobie im zdjęcia. Quote
taks Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='olalolaa']Schronisko takie jeszcze w miare niedaleko jest w Myszkowie. Tam też można dac info. [/QUOTE] Dzięki Przekazałam wiadomość do Myszkowa Quote
olalolaa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Słuchajcie dla jamnika miałabym tymczas w Częstochowie, ale wtedy co z bassetem? Myslicie że w ogóle da rade ich gdzies upchnac do DS razem..? Na razie tak myślę na przód, mam nadzieje że właściciel je odnajdzie, choć huta to raczej mało zamieszkała okolica, może na prawde ktoś je wyrzucił. Ostatnio tez tam znaleziono jamniczka młodego, który tez wylądował w tym schronisku, przeszedł przez to DT które proponuje i już na szczęście w DS. Innego jamniora znalazł właściciel. Mam nadzieje że to był jakis wybryk psów, spowodowany ich instynktem i jednak wrócą do swojego domu. Quote
magiraf Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 [quote name='olalolaa']Słuchajcie dla jamnika miałabym tymczas w Częstochowie, ale wtedy co z bassetem? Myslicie że w ogóle da rade ich gdzies upchnac do DS razem..? Na razie tak myślę na przód, mam nadzieje że właściciel je odnajdzie, choć huta to raczej mało zamieszkała okolica, może na prawde ktoś je wyrzucił. Ostatnio tez tam znaleziono jamniczka młodego, który tez wylądował w tym schronisku, przeszedł przez to DT które proponuje i już na szczęście w DS. Innego jamniora znalazł właściciel. Mam nadzieje że to był jakis wybryk psów, spowodowany ich instynktem i jednak wrócą do swojego domu.[/QUOTE] To dopiero poczatek oglaszania, wiec ja mam nadzieje na jak najbardziej pozytywny final dla tego Braterskiego Dueciku, rozglaszajmy je jako nierozlaczna parke, mysle ze powinny byc razem, przynajmniej teraz, to im pewnie daje duza sile i jakas namiastke bezpieczenstwa, co o tym myslicie? Quote
olalolaa Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Na pewno tak. Nie chce sobie wyobrazać jak każdy z nich mógłby się zamknąć w sobie przez rozłąke.. Quote
Mika31 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 nie można ich rozdzielać nie wiadomo jak na to zareagują już przeżyły jeden szok Quote
Isadora7 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [B]Zrobiłam allegro dla braciszków z nadzieją ze uda się tak jak kiedyś dwóm jamniczkom i spanielce i znajdą ich właściciele na allegro.[/B] Aukcja jest wystawiana jako adopcyjna gdyż nie wolno na allegro wystawiać aukcji jako zaginione. Zrobiłam na 3 ościenne województwa... [B]śląskie:[/B] [URL]http://allegro.pl/basset-i-jamnik-jak-bracia-syjamscy-i1377287743.html[/URL] [B]opolskie:[/B] [URL]http://allegro.pl/basset-i-jamnik-jak-bracia-syjamscy-i1377287863.html[/URL] [B]małopolskie:[/B] [URL]http://allegro.pl/basset-i-jamnik-jak-bracia-syjamscy-i1377287876.html[/URL] poszło też na facebooku na [B][SIZE=3][URL="http://www.facebook.com/group.php?gid=165772310111262"]SOS DLA JAMNIKÓW[/URL] i [/SIZE][SIZE=3][URL="http://www.facebook.com/pages/Adopcje-jamnikow-SOS-dla-jamnikow/119071334824742"]Adopcje jamników - S.O.S. dla jamników[/URL][/SIZE][/B] . Quote
Andzike Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Zaglądam i trzymam kciuki, że znajdzie się właściciel cudnego dueciku! Quote
yunona Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Prześliczny duecik, trzymamy kciuki, może znajdzie się właściciel .:kciuki: Quote
kasia nero 1 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 w powiecie kłobuckim pod częstochową jest kółko łowieckie albo można wypytać w częstochowie czy któryś z myśliwych nie miał takiej parki,zazwyczaj w tych okolicach trzymają takie psy a jesli własciciel się nie znajdzie to może ktoś z nich adoptuje tą parkę Quote
JamniczaRodzina. Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Niemożna ich rozdzielić .Ja adoptowałam jamnisia z Korabiewic który miał tam przyjaciółkę jamnisiowatą sunię.Zawsze byli obok siebie.I tak jest do dzisiaj choć minie w tym roku 6 lat od adopcji. Quote
Isadora7 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='JamniczaRodzina.']Niemożna ich rozdzielić .Ja adoptowałam jamnisia z Korabiewic który miał tam przyjaciółkę jamnisiowatą sunię.Zawsze byli obok siebie.I tak jest do dzisiaj choć minie w tym roku 6 lat od adopcji.[/QUOTE] Dokładnie tak. Oni muszą być razem. Quote
taks Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='kasia nero 1']można wypytać w częstochowie czy któryś z myśliwych nie miał takiej parki,[/QUOTE] koło łowieckie "Jenot" w Częstochowie powiadomione Quote
Isadora7 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Wieczorem ukaże sie artykuł o "braciszkach" tutaj [url]http://www.wiadomosci24.pl/autor/artykuly/361040.html[/url] dam dokładny link Quote
truskawa144 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='magiraf']Duecik zostal zlapany w okolicach Huty w Czestochowie (mam ta info od osoby, ktora je znalazla), jest tam taka mniej oficjalna droga, ktora prowadzi do Olsztyna (pod Czewa), dosc sporawe obszary lesne, psiaki wlasnie ukladaly sie do snu w przydroznym rowie, gdy zostaly znalezione[/QUOTE] Tam jest ładne kilka/kilkanaście km lasów. Poza tym psy nie muszą być z Częstochowy tylko z którejkolwiek miejscowości z Gminy Olsztyn, a ta gmina miała zawsze z nami umowę więc jeśli to psy z tamtych okolic to mogą ich u nas szukać. Quote
olalolaa Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Zdjęć psiakjów niestety nie ma. na razie nie można zrobić. Kwarantanna jest do czwartku, więc psiaki juz tam troche siedzą, myśle że właściciel pierwsze co by zrobił to sprawdził albo zawiadomił schronisko.. Moim zdaniem trzeba szukać DT na syzbko, bo jest zimno, im szybciej im pomożemy tym lepiej. Quote
JamniczaRodzina. Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ja zawsze szukałam sama na własną rękę a w schronisku na końcu.Jakiś czas temu znależliśmy rasowego psiaka.Najlepszym punktem który wie wszystko okazał się listonosz on nam powiedział gdzie widywał psiaka,który okazał się anglojęzyczny. Quote
truskawa144 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='olalolaa']Zdjęć psiakjów niestety nie ma. na razie nie można zrobić. [/QUOTE] Częstochowskie schronisko jak zawsze "pomocne". Quote
nemesea Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Żeby ich tylko nie rozdzielać, jeśli to będzie możliwe. Dać ich razem do tymczasu, jeśli się taki znajdzie, ale nie rozdzielać ich, oni mają tylko siebie... Quote
Isadora7 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='nemesea']Żeby ich tylko nie rozdzielać, jeśli to będzie możliwe. Dać ich razem do tymczasu, jeśli się taki znajdzie, ale nie rozdzielać ich, oni mają tylko siebie...[/QUOTE] [B]Oj tak.[/B] Na allegro mają 4 obserwatorów Quote
Recommended Posts