Salo Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='inga.mm']paczuszka na bazarek dla Nordi -ok. 10 kg pierdół - przygotowana i zaklejona.[/QUOTE] To można jedzenie wysyłać dla niej? A gdzie? Aaaa, sorki, na bazarek, źle przeczytałam. Sorki ;) . Quote
Salo Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ogłoście go jako mix-chart, przecie to i tak rasowy piesek nie jest, nikt się więc nie przyczepi o to. Quote
Tattoi Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='elisse']Tattoi napisała "nie wolno trzymać charta, więc się trzyma miksa, ale poluje tak samo dobrze." Może ja jako właścicielka chartów coś wyjaśnię ;) Zarówno na charty,jak i na mixy chartów trzeba mieć pozwolenie. Polowanie jest zabronione zarówno z chartami jak i mixami chartów. [/QUOTE] Ej, ale jak nie ma rodowodu ani wpisu do KW, to jak wtedy jest? Kto Ci udowadnia, że to mix charta? A nie małpy? Bo np. z lista agresywnych jest tak, ze jak masz np. rottka z papierami- to musisz go zarejestrować, a jak bez- to juz nie, bo to nie rott, tylko mix. Z chartami nie jest podobnie? Pozdrawiam- Quote
pola53 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dziewczyny, tu nie chodzi o podobieństwo, ani o to, że ktoś się przyczepi, Chodzi o to, że takie ogłoszenie może przyciągnąć złego człowieka, kłusownika, który tylko będzie udawał, że zależy mu na suńce a w gruncie rzeczy może chodzić o coś innego. Niech ona już nie będzie takim chartem! Quote
Nadziejka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 :thumbs::modla:swieta racja, niechaj sunia bedzie kundeleczkiem cudowna panieneczka kundeleczka:loveu: Quote
pola53 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jest szansa, że jeden z moich podopiecznych trafi do DS, wtedy Nordi otrzyma jego deklarację w wys. 20 zł. Quote
diana79 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='pola53']Dziewczyny, tu nie chodzi o podobieństwo, ani o to, że ktoś się przyczepi, Chodzi o to, że takie ogłoszenie może przyciągnąć złego człowieka, kłusownika, który tylko będzie udawał, że zależy mu na suńce a w gruncie rzeczy może chodzić o coś innego. Niech ona już nie będzie takim chartem![/QUOTE] tak lepiej nie ryzykować i ogłaszać ją jako mieszańca :-) Quote
elisse Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Dokładnie to się nazywa "Pozwolenie na utrzymywanie,posiadanie i hodowanie chartów i ich mieszańców" Jak pies ma rodowód to wpisuje się jego tatuaż w ten dokument,jak ma chipa to nr chipa,a oprócz tego w tym pozwoleniu znajduje się dokładny opis psa i miejsce jego zamieszkania.Dodam,że wyrobienie takiego pozwolenia kosztuje 82 zł. Kłusownicy często szukają właśnie mixów charcich,aby używać ich do polowań i uwierzcie,że takie psy nie mają łatwego życia.Często są trzymane w jakichś szopach,a nawet wykopanych jamach (bo pozwolenia na te psy nie maja,więc się boją kontroli),bardzo często maja spiłowane kły,aby nie rozrywały zdobyczy,no i dostatnio też nie są karmione. Lepiej Nordi ogłaszać jak mixa do kochania :) Quote
nika28 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 [quote name='pola53']Jest szansa, że jeden z moich podopiecznych trafi do DS, wtedy Nordi otrzyma jego deklarację w wys. 20 zł.[/QUOTE] Trzymam kciuki :) Quote
Asiaczek Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='inga.mm']paczuszka na bazarek dla Nordi -ok. 10 kg pierdół - przygotowana i zaklejona. Cioteczki, podlinkujcie go, gdy tylko Nika28 da znać. Niestety, nie zdążyłam zrobić fotek, bo nie umiem się rozdwoić.[/QUOTE] No to czekamy na link:) Pzdr. Quote
transylwania Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Dziękuję za zaproszenie, narazie mogę przesłać psince dyszkę na słodkości;),proszę o konto, pozdrawiam Quote
nika28 Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Już wysyłam na pw :) Nordi będzie miała sterylkę albo jeszcze w tym tygodniu, albo na początku przyszłego :) Quote
Asiaczek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Oj, nikt jeszcze nie wyprowadził Nordi na spacerosa...? To ja szybciutko, tak raz-raz na siiiiiii.. Pzdr. Quote
dudson13 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Zadeklarowałam stałe 10zł, dajcie znać od kiedy zaczynamy wpłaty Quote
nika28 Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='dudson13']Zadeklarowałam stałe 10zł, dajcie znać od kiedy zaczynamy wpłaty[/QUOTE] Zaraz wyślę Ci nr. konta :) Quote
Tattoi Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Dobrze już- starczy. Kłusownika i inną małpę rozpoznam. Mam lat dużo i poradzę sobie. Asiaczek zaświadczy. Że zła jestem i niemiła w kwestii wydawania psów też zaświadczy. Quote
Asiaczek Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Tattoi']Dobrze już- starczy. Kłusownika i inną małpę rozpoznam. Mam lat dużo i poradzę sobie. Asiaczek zaświadczy. Że zła jestem i niemiła w kwestii wydawania psów też zaświadczy.[/QUOTE] Zaświadczam:) Pzdr. Quote
Nadziejka Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Odwiedzam z ciotenko pola i trzymam mocno za niunie:cool2::thumbs: Quote
inga.mm Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 kurczę, od wczoraj wstrzymywałam się z napisaniem cierpkiego posta, ale dziś muszę się wywnętrzyć. Przygotowałam 10 kg gadżetów na bazarek dla Nordi. Dziewczyna z Łodzi zaoferowała się być Bazarkową Wróżką. Pudło miała przechwycić osoba będąca wczoraj w Wawie. Mój Wąż czekał prawie 5 godzin na kontakt od tej osoby, która była uprzejma wyłączyć telefon, chociaż kontakt umówiony był na okolice godziny 10-tej, po czym okazało się, że pani pośrednicząca przyjechała pociągiem, a nie samochodem! Czy jest na wątku ktoś poważny, kto zrobi ten bazarek? Przecież pies potrzebuje pomocy! Quote
Paula95 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Mam ogromną prośbę. Czy znalazłaby się ciocia, która mogłaby sprawdzić domek dla suni 45-50 km od Warszawy w miejscowości Załącze 4 km od Grójca? Bardzo proszę o pomoc. Przepraszam za off Quote
inga.mm Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='Paula95']Mam ogromną prośbę. Czy znalazłaby się ciocia, która mogłaby sprawdzić domek dla suni 45-50 km od Warszawy w miejscowości Załącze 4 km od Grójca? Bardzo proszę o pomoc. Przepraszam za off[/QUOTE] Mogę dowieźć i towarzyszyć, ale nie podejmuję się dokonać jednoosobowo oceny Quote
Paula95 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Bardzo dziękuję. A czy znasz może kogoś, kto mógłby z Tobą pojechać? Quote
nika28 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 [B]inga.mm[/B], to ja namieszałam :oops: Mieliśmy problem z kotką na lotnisku, bo nie dość że się spóźniliśmy, to jeszcze nie mogliśmy się z Panią odnaleźć. Z tego wszystkiego zapomniałam podać tel. do Twojego TŻ, a później jeszcze miałam problem żeby dodzwonić się do osoby która miała rzeczy odebrać. Jutro podzwonię jeszcze do znajomych, może ktoś mi te rzeczy dowiezie do Łodzi. Przepraszam, jak zwykle nawaliłam :( Quote
Recommended Posts