winter7 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='niunia448']te 57 mg lepsze tak mysle. Napiuszę tu - weterynarz nie wystawi mi na vetoryl recepty...tak mi powiedział, bo jest to lek dostępny tylko w hurtowni i to on moze tylko zamowic..zadna hurtownnia mi tego nier sprzeda nawet na recepte...[/QUOTE] To powiedz mu, że potrzebna jest do zakupu zagranicą. Ja dostałam receptę na Lisodren mimo, ze jest zakazany w Polsce. To nie jest dla niego problem, tylko brak dobrej woli. Quote
jarek szymanski Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Wyglada wiec ze ktos bedzie w stanie kupic ten lek. Na poczatku wyniknelo male nieporozumienie.Nikt nie powiedzial ze jest to lek z wymagana recepta.W Stanach jest trudno zalatwic lek na recepte bez "pacjeta" Dzwonilem w kilka miejsc i wszedzie ta sama odpowiedz jesli chcesz kupic"pokazac recepte" albo u veta "mozemy dac recepte ale musimy widzec psa". Wiec okazalo sie ze to nie jest takie proste.Ale jesli ktos znajdzie dojscie to z przyjemnoscia kupie 2-3 opakowania dla Bruno jak sie zobowiazalem.A swoja droga ciagle pytam. Tymczasem w formie pomocy dla pani opiekujacej sie 300zl. Prosze wiec o numer konta Pozdrawiam Quote
coronaaj Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='jarek szymanski']Wyglada wiec ze ktos bedzie w stanie kupic ten lek. Na poczatku wyniknelo male nieporozumienie.Nikt nie powiedzial ze jest to lek z wymagana recepta.W Stanach jest trudno zalatwic lek na recepte bez "pacjeta" Dzwonilem w kilka miejsc i wszedzie ta sama odpowiedz jesli chcesz kupic"pokazac recepte" albo u veta "mozemy dac recepte ale musimy widzec psa". Wiec okazalo sie ze to nie jest takie proste.Ale jesli ktos znajdzie dojscie to z przyjemnoscia kupie 2-3 opakowania dla Bruno jak sie zobowiazalem.A swoja droga ciagle pytam. Tymczasem w formie pomocy dla pani opiekujacej sie 300zl. Prosze wiec o numer konta Pozdrawiam[/QUOTE] Super Jarek daj te 300zl bo sie przyda...moje relacje z dr.Johnsen... [B]Wetka radzi 63mg bo Bruno to 20 kg czyli jak ktos napisal 44lbs.[/B] [B]Zalatwi lek ale musi ktos z kliniki do niej napisac...oczywiscie po angielsku...(nie zna polskego) potrzebujemy email kliniki...najlepiej do niej napisac wtedy szybsza odpowiedz..[/B] [B]Podaje za Jej zgoda Jej email [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B] [B]Najlepiej niech ktos z kliniki do niej napisze, moj cc (kopia) do [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] w razie czego...jak by Suzzane nie zrozumiala ...musi byc diagnoza [/B][B]moze nawet scan recepty to juz wedlug korespondencji amerykanskiej wetki z polskim wetem[/B] ...prosila o email ...jak najszybciej.. [B]Moze nawet zalatwi taniej niz moje ceny ale musi miec emaile z wetem z Polski...to podstawa...w US to nielegalne wydawac recepte bez pacjenta ale jak sa emaile z Polski jest OK...to w razie jakiejs kontroli u niej , a ja sprawdzaja...zaden z moich psow i mojej zMamy nie kwalifikowal sie na ten lek..inaczej by zapisala.[/B] [B]Nie ma tego na stanie w swojej klinice...inaczej by dala...[/B] Radzila zeby narazie dopoki nie znajadziemy tanszego leku zamowic ten drozszy moze wet pod jej wplywem troche spusci z ceny...byla zaskoczona cena w Polsce... Zreszta zobaczymy bo mozliwe , ze zapisze cos innego jak dostanie opis diagnozy... Jak zapisze nie zapomnijcie dac duzo refills.. [B]Podaje w razie czego swoj telefon do Phoenix...623 877-8437 pamietajcie z Polska mamy 8 godzin roznicy do tylu...Chicago 2 godz..do przodu...[/B] Quote
niunia448 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Słuchajcie zaraz wybieram się do schroniska - poproszę Olę ( Panią lek. wet.) żeby mi wypisała recepty na vetoryl 63 i 60 mg. Obecny lekarz, który leczył Bruna mi nie wypisze recepty a tym bardziej nie będzie nic pisałam po angielsku( błagam tylko nie zasypujcie mnie pytaniami dlaczego?? - też tego nie rozumiem, ale taki już jest). Quote
niunia448 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='jarek szymanski']Wyglada wiec ze ktos bedzie w stanie kupic ten lek. Na poczatku wyniknelo male nieporozumienie.Nikt nie powiedzial ze jest to lek z wymagana recepta.W Stanach jest trudno zalatwic lek na recepte bez "pacjeta" Dzwonilem w kilka miejsc i wszedzie ta sama odpowiedz jesli chcesz kupic"pokazac recepte" albo u veta "mozemy dac recepte ale musimy widzec psa". Wiec okazalo sie ze to nie jest takie proste.Ale jesli ktos znajdzie dojscie to z przyjemnoscia kupie 2-3 opakowania dla Bruno jak sie zobowiazalem.A swoja droga ciagle pytam. Tymczasem w formie pomocy dla pani opiekujacej sie 300zl. Prosze wiec o numer konta Pozdrawiam[/QUOTE] Panie Jarku proszę się wstrzymac z kasą - postaram się załatwic receptę i wolałabym dostac vetoryl. Quote
TERESA BORCZ Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 zapisuję, dostałam wiadomość o biedaku od dwóch stroskanych cioteczek, bardzo chętnie zabrałabym biedaka do siebie ale mam cały bdt wypełniony ponad normę, i właśnie dziś mi dojedzie sunieczka po pownykowej apmutacji, niemniej jednak postaram się pomóc w jakikolwiek sposób po doczytaniu całego wątku, znam dużo sśodków które pomogą,biedakowi wyprobowanych na podobnych przypadkach , poproszę też o numer konta! Quote
Mysza2 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']zapisuję, dostałam wiadomość o biedaku od dwóch stroskanych cioteczek, bardzo chętnie zabrałabym biedaka do siebie ale mam cały bdt wypełniony ponad normę, i właśnie dziś mi dojedzie sunieczka po pownykowej apmutacji, niemniej jednak postaram się pomóc w jakikolwiek sposób po doczytaniu całego wątku, znam dużo sśodków które pomogą,biedakowi wyprobowanych na podobnych przypadkach , poproszę też o numer konta![/QUOTE] Bardzo dziękuję za odpowiedź Pani Tereso:) Quote
Lolalola Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 dobrze,ze tyle cioteczek i wujek;)chce pomoc psince,razem jakos damy rade!!!!ja zamierzam isc do wetki i pokazac Jej Bruna na stronie,reszte opowiem ....zreszta co tu gadac...... trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo!!!!!!!!!!! Quote
Iljova Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Trzymam Lolalola, trzymam bardzo mocno i jestem pewna że reszta też trzyma !!! {Midai sie tea !!!} Quote
MaDi Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Lolalola']dobrze,ze tyle cioteczek i wujek;)chce pomoc psince,razem jakos damy rade!!!!ja zamierzam isc do wetki i pokazac Jej Bruna na stronie,reszte opowiem ....zreszta co tu gadac...... trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo!!!!!!!!!!![/QUOTE] Trzymam z całych sił. Quote
coronaaj Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='Lolalola']dobrze,ze tyle cioteczek i wujek;)chce pomoc psince,razem jakos damy rade!!!!ja zamierzam isc do wetki i pokazac Jej Bruna na stronie,reszte opowiem ....zreszta co tu gadac...... trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo!!!!!!!!!!![/QUOTE] Zalatwiajcie te recepty, ja potrzebuje [B]63MG.[/B]..ale na pare opakowan nie tylko na jedno...Bruno bedzie potrzebowal lekarstwa nie na jeden miesiac czy dwa??? Umiescilam Bruna link na pudlu Pepe, zreszta zajrzyjcie same...tez smutna historia.... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STAROŚĆ-nie-Radość*-Młodość-nie-Wieczność***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu***#post16519897[/URL] Quote
Cleo2008 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 ciesze sie bardzo, ze rosnie liczba cioteczek i wujkow chcacych pomoc brunkowi :loveu: widze swiatelko w tunelu!:multi: tez mam nadzieje, ze razem damy rade! wlasnie niunia - czy bruno bedzie musial brac ten lek juz zawsze? Quote
niunia448 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Niestety do końca życia ten lek Bruno musi dostawac:( Quote
wtatara Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 poniewaz dopiero weszłam , wiec pytam na co ten biedak chory Quote
Cleo2008 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='coronaaj']Super Jarek daj te 300zl bo sie przyda...moje relacje z dr.Johnsen... [B]Wetka radzi 63mg bo Bruno to 20 kg czyli jak ktos napisal 44lbs.[/B] [B]Zalatwi lek ale musi ktos z kliniki do niej napisac...oczywiscie po angielsku...(nie zna polskego) potrzebujemy email kliniki...najlepiej do niej napisac wtedy szybsza odpowiedz..[/B] [B]Podaje za Jej zgoda Jej email [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B] [B]Najlepiej niech ktos z kliniki do niej napisze, moj cc (kopia) do [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] w razie czego...jak by Suzzane nie zrozumiala ...musi byc diagnoza [/B][B]moze nawet scan recepty to juz wedlug korespondencji amerykanskiej wetki z polskim wetem[/B] ...prosila o email ...jak najszybciej.. [B]Moze nawet zalatwi taniej niz moje ceny ale musi miec emaile z wetem z Polski...to podstawa...w US to nielegalne wydawac recepte bez pacjenta ale jak sa emaile z Polski jest OK...to w razie jakiejs kontroli u niej , a ja sprawdzaja...zaden z moich psow i mojej zMamy nie kwalifikowal sie na ten lek..inaczej by zapisala.[/B] [B]Nie ma tego na stanie w swojej klinice...inaczej by dala...[/B] Radzila zeby narazie dopoki nie znajadziemy tanszego leku zamowic ten drozszy moze wet pod jej wplywem troche spusci z ceny...byla zaskoczona cena w Polsce... Zreszta zobaczymy bo mozliwe , ze zapisze cos innego jak dostanie opis diagnozy... Jak zapisze nie zapomnijcie dac duzo refills.. [B]Podaje w razie czego swoj telefon do Phoenix...623 877-8437 pamietajcie z Polska mamy 8 godzin roznicy do tylu...Chicago 2 godz..do przodu...[/B][/QUOTE] Coronaj, pamietaj ze te wszystkie koszty musza w tej chwili ponosic wolontariusze, to nie takie proste... Poprostu jak mozesz zalatwic to lekarstwo, to to zrob - to bedzie super pomoc. Quote
Nadziejka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 :thumbs:[COLOR=plum]serdecznie trzymam caly czas za meluniego kciuki , pieknie wyglada kochaniutek uroczy , cioteczki czynia cuda:multi:[/COLOR] Quote
ŚWIAT Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Cioteczki, taki pomysł-może głupi...czy jest możliwość opisania historii Bruna w lokalnych mediach? Nie znam lubelskich realiów...U nas np. bardzo pomaga w adopcjach i promuje je lokalne Radio Bielsko. Podobnie lokalna gazeta pomaga. Może w ten sposób znalazłby się jakiś sponsor? Quote
Cleo2008 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Swiat, pomysl jest dobry, (kazdy nowy pomysl jest dobry i niesamowicie wazny, dzieki!) ale swoje zdanie musza wyrazic cioteczki lubelskie, ja szukalam sponsorow przez FB, jakos cisza, moze Ty podpowiesz jakies inne fundacje, bo mi juz brakuje pomyslow Quote
Lolalola Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 tez uwazam,ze to dobry pomysl z mediami:)to straszna choroba a lek potwornie drogi.............trzeba probowac:) Quote
Wiedźma Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Serdecznie dziękujemy wszystkim. Ten fantastyczny ruch na wątku daje nadzieję, że nasze starania nie pójdą na marne. Prasa - jak najbardziej, zaraz skontaktuję się z niunią. Rozgłos medialny może psinie tylko pomóc. Brzośka, Agata Balu-dziękujemy za deklaracje. Już dopisuję. Niuniu, myślę, że deklaracje można wpłacać- ja to chętnie zrobię. Pieniądze przydadzą się na leczenie, karmę, przejazdy - no i potem też pewnie zechcemy wesprzeć hotelik/dt/ds. Quote
Recommended Posts