Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja10014 napisał(a):
I ma nieproporcjonalnie dużą głowę w stosunku do wychudzonego ciałka. Jest bardzo chudy i gdy wszyscy jedzą warczy i odgania od miski.

Trzeba będzie go tego oduczyć bo jak warczy przy misce jako szczeniak to co będzie dalej...pewnie dawno nie jadł nic tak dobrego i broni jak tylko może.Ciekawe jak w domu tymczasowym zachowuje się nasz Jerzyk?

Posted

Romka napisał(a):
Trzeba będzie go tego oduczyć bo jak warczy przy misce jako szczeniak to co będzie dalej...pewnie dawno nie jadł nic tak dobrego i broni jak tylko może.Ciekawe jak w domu tymczasowym zachowuje się nasz Jerzyk?

W schronisku zimno, jedzonko było pewnie zmarznięte a teraz mu się trafia okazja zjeść coś ciepłego a ta szarańcza go nie dopuszcza do miski.

Posted

edzia.71 napisał(a):
Dziewczyny dajcie znać jak dotrzecie na miejsce. Jestem ciekawa jak Dźordź zniósł podróż

Edzia, dojechalyśmy bez problemów, ale bylam już tak padnięta, że nie zaglądałam na dogo... A dziś od rana - wiadomo - przedświąteczne zamieszanie... ;)
Dżordż w podróży był grzeczniutki, poza tym, że puszczał tak śmierdzące bąki, że ledwo można było wytrzymać. Nie jestem jakoś specjalnie obrzydliwa, ale jechałam z głową za oknem, bo inaczej nie dało rady ;) Zwymiotował dopiero jak podjechałyśmy pod nowy domek Manii (Ledy), ale za to koncertowo - zabrudził wszystkie możliwe kocyki i tapicerkę.
Slodziak ;)
W domu zachowuje się jak odkurzacz, zbiera z podłogi wszystko co na nią upadnie. Wcina jak oszalaly i tak samo wydala ;)
Czaputek lekko zdegustowany, bo Dżordż nie chce się z nim bawić :( warczy, gdy Czaputek go zaczepia, nie ogarnia zabaw jeszcze :)
TZ Czaputkowej zachwycony - Dżordż urządził koncert o 5 rano, gdy Andrzej wyszedł do pracy ... ;)
Będzie dobrze :D

Posted

Andzike napisał(a):
Edzia, dojechalyśmy bez problemów, ale bylam już tak padnięta, że nie zaglądałam na dogo... A dziś od rana - wiadomo - przedświąteczne zamieszanie... ;)
Dżordż w podróży był grzeczniutki, poza tym, że puszczał tak śmierdzące bąki, że ledwo można było wytrzymać. Nie jestem jakoś specjalnie obrzydliwa, ale jechałam z głową za oknem, bo inaczej nie dało rady ;) Zwymiotował dopiero jak podjechałyśmy pod nowy domek Manii (Ledy), ale za to koncertowo - zabrudził wszystkie możliwe kocyki i tapicerkę.
Slodziak ;)
W domu zachowuje się jak odkurzacz, zbiera z podłogi wszystko co na nią upadnie. Wcina jak oszalaly i tak samo wydala ;)
Czaputek lekko zdegustowany, bo Dżordż nie chce się z nim bawić :( warczy, gdy Czaputek go zaczepia, nie ogarnia zabaw jeszcze :)
TZ Czaputkowej zachwycony - Dżordż urządził koncert o 5 rano, gdy Andrzej wyszedł do pracy ... ;)
Będzie dobrze :D

U nas też był lament, jak któreś z domowników gdzieś wyszło ;) A z Soplem bawić się nie chciał, zaczepiał rodzeństwo ale po wybrykach przy misce nie chcieli się z nim bawić.

Dziewczyny, ma może któraś z was do pożyczenia obróżkę? Albo nawet dwie? Przecież nie idzie z nimi normalnie wyjść, znajdują jakieś śmieci, ganiają obcych, jak zobaczą jakiegoś psa wieją na wszystkie strony świata.

Posted

Kaja10014 napisał(a):
U nas też był lament, jak któreś z domowników gdzieś wyszło ;) A z Soplem bawić się nie chciał, zaczepiał rodzeństwo ale po wybrykach przy misce nie chcieli się z nim bawić.

Dziewczyny, ma może któraś z was do pożyczenia obróżkę? Albo nawet dwie? Przecież nie idzie z nimi normalnie wyjść, znajdują jakieś śmieci, ganiają obcych, jak zobaczą jakiegoś psa wieją na wszystkie strony świata.

Przeszukam jutro plecak ze smyczami ,może coś znajdę...dam znać.

Posted

Paula03 napisał(a):
Kaju jak chcesz to wpadnij do mnie, pożyczę Ci szelki, ale nie wiem czy będą dobre :)

Słodkie te maluchy ;)

Nie będą. ;) Jak na Pufki był za duże to na nie tym bardziej, są o wiele szczuplejsze.

Romciu dziękuję :)

Posted

Kaja, z postu nr 1 wynika, że dwóch chłopaczków znalazło dom???? :D :D :D

Dżordż był gwiazdą wigilii u Czaputkowych :) grzeczniutki i kochaniutki, w przeciwieństwie do Nelsona załatwia się TYLKO na podkładach... ;)

Posted

Andzike napisał(a):
Kaja, z postu nr 1 wynika, że dwóch chłopaczków znalazło dom???? :D :D :D

Dżordż był gwiazdą wigilii u Czaputkowych :) grzeczniutki i kochaniutki, w przeciwieństwie do Nelsona załatwia się TYLKO na podkładach... ;)

A mam zmienić na 3? :cool3:

Posted

Romka napisał(a):
Wysłałam wątek pani z Łodzi...nie wiedziała co to wizyta przedadopcyjna...na razie cisza.

Oby się odezwała! Maluchy trafiły nie w porę, w świąteczne zamieszanie nikt nie szuka psa. A szkoda, bo pomimo, że razem sieją zniszczenia osobno są bardzo grzeczne i w dodatku karne. Nauczyły się siadac, na spacerze wystarczy ukucnąć i zawołac, aby przyszły.

Ponieważ moje ogłoszenia są na nastych stronach i z brzydkimi zdjęciami poprosiłam nasza kochana bahlsę, która od razu zaczęła działać :loveu: Dziękujemy!

Posted

Romka napisał(a):
Dziękujemy Bahlsa...a pani od szczeniaków mam wrazenie przestraszyła się,ze chcemy zobaczyć gdzie ona mieszka i być może napaść na nią...

No tak, nie wiem jak takie wizyty przebiegają ale ludzie myślą chyba, że chcemy zajrzeć w każdy kąt mieszkania, do szaf, pod szafy...

Posted

Dzordż zwany Czesiem był dziś u weterynarza - ma czyste uszka, obcięte pazurki, jest zdrowy :) Pierwsze szczepienie - 3-go stycznia.
Wycieczkę do weterynarza zasponsorowała Czaputkowa Magda -:loveu:

Posted

Czyż nie mówiłam , że to sama słodycz? Strasznie się cieszę, że jest szczęśliwy (na takiego wygląda) i jest kochany przez swoja nową rodzinkę. Gorąco pozdrawiamy i miziamy Dżordża.

Posted

edzia.71 napisał(a):
Czyż nie mówiłam , że to sama słodycz? Strasznie się cieszę, że jest szczęśliwy (na takiego wygląda) i jest kochany przez swoja nową rodzinkę. Gorąco pozdrawiamy i miziamy Dżordża.

Kochany bardzo, ale rodzinka póki co tymczasowa... Szukamy domu dla Dżordża.
Magda porobiła mu ogłoszenia na szerloku, gumtree, petworld, morusek, adopcje org i jakimś cudem allegro (oczywiście będziemy reklamować WSZYSTKIE szczeniaki).