Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziobak na łóżko nie da rady się wdrapać. Ale dziś odkrył, że w pokoju-do-którego-jest-zakaz-wstępu-zwierząt jest duży, miękki materac, na który nawet on się wdrapie :p kwl ma dokumentację foto

Filozof zyskał kolejny przydomek - Dreptak.

Posted

Po pierwsze Celina pojechała dziś do swojego własnego zupełnie super, super, super domku ! Adopcja z naszej strony :-)
Filo jest kochany, czyściutki, spokojny i całkiem kontaktowy :-) uroczo merda tym swoim ogoneczkiem kiedy się go mizia. I jest bardzo miękki i puchaty.
Fotki:

Posted

skad ja to znam:) nasz Skarbus (tymczasowicz) nic nie widzi , wpada czesto na przedmioty ale jak tylko ma sie kanapke w reku to zawsze wiejak podążać za nia i jej wlascicielem i wie gdzie usiasć żeby sępic:)

Posted

To już 2 tygodnie jak zamieszkał u nas Fil.
Jest zdecydowanie lepiej z chodzeniem; nie wiem na ile pomogło przeleczenie Metacamem i Betamoxem, na ile działa już Caniviton a na ile ogólna poprawa warunków.

W niedzielę nie wyszłam z nim przed pracą na spacer. Dziobak dzielnie poczekał aż zbudzi się kwl, spojrzał mu w oczy i ... podniósł nogę :diabloti: (ja wolę kastraty! bo jak taki Dziobak nasika to śmierdzi starym capem :mad:).

Posted

Mocz starego niekastrowanego psa/kota jest o wiele bardziej śmierdzący niż zwierzaka ciachniętego (najlepiej za młodu), o to mi chodziło ;)

Co do operacji, będzie trzeba skonsultować się z wetem. Skoro Rozetka miała czyszczone zęby, to może i Dziobak się nada pod nóż.

• 2 weeks later...
Posted

Potwierdzam :D
Filozof to najgrzeczniejszy tymczasowicz u nas w domu. Spacery z nim - sama przyjemność i odpoczynek po paskudnej ;) reszcie. W domu - cichy, spokojny. Do ludzi - kontaktowy, przyjazny. Do psów - bezproblemowy.
Wczoraj mieliśmy gości (z dogo, oczywiście ;) ) - Dziobuś się spodobał :)

• 2 weeks later...
Posted

Musze mu porobić fotki, bo prawie nie ma.
Od kilku dni Dziobuś zaczął gorzej chodzić, więc dostaje teraz Carprodyl. Bo wcześniej to już ładnie zasuwał, chciał zwiedzać, a tu nagle znów - załatwi się pod blokiem i koniec, wracać chce. Carprodyl pomaga, widać, że mniej boli i ochota do dreptania wraca.

Dziobuś jest cudnym pieszczochem :loveu: jak wracam z pracy to mamy zawsze ogólne psie witanie i mizianki. Dziobuś też się budzi, ogonek idzie w ruch, psisko drepta do mnie i nadstawia główkę do głaskanie. Jak (specjalnie :diabloti: ) się odsuwam, to idzie za mną i znów sztura głową. Uwielbia drapanie za uszami i po zadku. Kładzie się "na żabę" albo na boku i wygina i mruczy :p
Jest zdecydowanie mój, choć z kwl'em zaczyna się jakoś dogadywać.
Żeby nie było, że przedstawiam różowy obraz życia ze staruszkiem - tak, zdarza mu się załatwiać w domu, czasem codziennie, czasem co kilka dni. A miał też okropną fazę załatwiania się od razu po wyjściu z mieszkania, czyli na klatce schodowej w bloku... na szczęście żaden z sąsiadów nie nakrył go na tym ani nas na sprzątaniu.

• 5 weeks later...
Posted

Puk, puk, pamiętacie mnie ?

Robią zdjęcia pędzę do aparatu !!!

Po wyczerpującej sesji foto pora na zasłużony wypoczynek

Dodatek specjalny na zamówienie:

Posted

Z uszkiem jest tak, że parę dni nic nie dostaje a potem znów mu czyszczę i daje surolan. Bo żeby było dobrze, to by trzeba było zrobić operację (a w jego wieku narkoza...) a tak to się odnawia. Ale jak dbamy to minimalizujemy nieprzyjemności.

malibo57 - Dziobuś dostaje codziennie Caniviton, na razie mamy jeszcze to co, dostałam dla niego na wstępie. Carpdodyl dostaje od czasu do czasu, jak ma gorsze dni.

• 2 months later...
Posted

Apsa, dzięki za fotki :)
(bo kwl'a to się nie doproszę...) :diabloti:

Dziobuś sobie nadal dzielnie drepta. Jak mam wolny dzień i jest ładna pogoda to chętnie spędzi i godzinę na spacerku :) tylko w jego wykonaniu to jest dreptanie i wąchanie trawki. Czasem ma słabsze dni i wtedy zrobi siku i chce wracać. (a czasem zrobi siku na kwl'a :evil_lol: - ale to on powinien o tym napisać :evil_lol: )

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Dziobusia już z nami nie ma (') :(
W zasadzie odszedł w nocy z czwartku na piątek. Cicho, spokojnie, zasnął. Rano oddychał, ale był nieprzytomny. Wyglądał jakby spał. Przelewał się przez ręce, brak świadomości. Ja do pracy, kwl do weta. Najprawdopodobniej zator tętniczy i niedotlenienie a w efekcie śmierć kory mózgowej...

Dziobak był z nami 8 miesięcy.

Na zawsze pozostanie w naszej pamięci.

apsa, czemu kasujesz wszystkie swoje posty? wątek się skurczył, zdjęcia zniknęły...