Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i choć mam w tej chwili w pokoju pięć psów (dwa swoje i tymczasy) to między fotelem a szafką pustka... tam zwykle spał, tam był jego kocyk, który dziś uprałam i nic innego nie położyłam bo i tak On nie skorzysta

i choć wiem, że usnął by w tej budzie jeszcze zimą odtrącony i samotny to teraz myślę, że za mało głaskałam, że za krótko dreptał na trawie, że...

i niech ktoś powie, że stary pies się nie przywiąże, że nie pokocha...

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taka maniera, od początku pobytu na dogo tak mam.

Wczoraj pożegnaliśmy dwa cudowne psy. Tak się złożyło, że ja miałam Rudzię od Morisowej, Morisowa wzięła Dziobaka za moją namową. Zabrane ze schroniska dzień po dniu. Kiedyś nawet żartem powiedziałam, że razem wzięte, to i razem odejdą - Dziobak był coraz starszy, Rudzia miała raka.
I tak się stało - Dziobuś sam zasnął, by się już nigdy nie obudzić. Dla Rudzi nadszedł ten moment, kiedy leki przestają działać, ból jest coraz większy i zostaje już tylko jedna droga, aby psu ulżyć.
Nasze kochane tymczasy-nie tymczasy, które wyjątkowo dobrze wpasowały się w nasze życie. Mimo problemów tak mało kłopotliwe. Zostały puste miejsca, na których zwykle leżały.

Dziobak (w tle Natka)

Tu na pierwszym planie Rudzia:

Posted

nie ma większej miłości niz miłość takiego staruszka...Nasz Skarbunio jeszcze chodzi, ale ledwo...los takiego starego psiaka ze schroniska i jego zachowanie uczy pokory...
Biegajcie szczęśliwe psiaki...(*)

Posted

Dziobuś przeżył swoje parę miesięcy u nas, przeważnie je prawdę mówiąc przespał gdzieś cicho w kąciku. Spał, jadł, był głaskany i miziany i tak sobie żył. Aż do końca. Życzyliśmy mu zawsze pogodnego odejścia za TM, i tym razem się to chyba spełniło, Dziobuś zasnął i już się nie obudził, cicho i spokojnie. Teraz gdy już nic go nie boli bryka za pewne jak szalony za TM.
On zawsze był młody duchem, tylko ciało już nie dawało rady, więc je porzucił...