Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ty$ka']Witamy się po raz pierwszy :)

Dalmatyńczyki są piękne, według mnie mają "to coś" (lubię psy o sportowej sylwetce i żywiołowej naturze) - nic więc dziwnego, że zakochałam się po uszy w Mii oraz Belli. Jak się z dalmatami żyje na co dzień? ;)
I choć na pierwszy miejscu stawiam husky, tak... może kiedyś i zamieszka ze mną dalmat. Z adopcji rzecz jasna ;)
Witaj w naszej galerii :)
Gdybyś chciała kiedyś adoptować dalmatyńczyka zgłoś się do mnie :D Na co dzień żyje się z nimi wspaniale. Nie są to psy dla osób, które będą miały dla nich mało czasu, one potrzebują dużo uwagi i za wszelką cenę próbują wymusić na właścicielu to czego chcą, więc trzeba być twardym :lol: Niestety są słabe psychicznie i fizycznie; są chorowite, więc trzeba przygotować się na częste wizyty u weterynarza i spore wydatki. I mają ciągłe problemy z uszami. Ale miłości dają 100 razy więcej niż mają kropek! :loveu:

[quote name='Igiełka']Witaj Vilenko :lol: zdjęcia pięknych dziewczynek nawet w pniu hehe :eviltong:
Dobry wieczór Igiełko :)

[quote name='daguerrotype']ALeż dalmantyńczyki są fotogeniczne! ja też uważam, że łądne zdjęcia, zwłaszcza w wodzie :)
W Zoo byłyście?
Cieszę się, że się podobają :)
To nie zoo ;) To takie ranczo gdzie można wejść z psami i pooglądać zwierzęta :)
Tutaj więcej moich zdjęć stamtąd z zeszłego roku: http://sosdalmatynczyki.blogspot.com/2011/06/spotkanie-psow-adoptowanych-bielsko.html

Posted (edited)

Filmik z dzisiaj :)
[video=youtube;g1LfD2KFx6c]http://www.youtube.com/watch?v=g1LfD2KFx6c&list=UUH5S2Q-VAK-i47uaf3QWfjA&index=2&feature=plcp[/video]

Edited by Vilena
Posted (edited)

Nie zgadzam się, że dalmatyńczyki są chorowite. Z uszami bywają problemy, jak to u klapiastych, ale po za tym - to bardzo zdrowa rasa :) Może trochę delikatna, ze względu na krótką sierść.

Filmik bombowy :)

Edited by agrazka
Posted

Vilena napisał(a):
Ej no! Ty zawsze jesteś mile widziana, więc nie muszę Cię zapraszać :D

To skąd mam wiedzieć gdzie się stawić Łobuzie?:evil_lol:
Wczoraj byłyśmy na 3 lipkach, bo to blisko od weta:diabloti: godzinna wizytka i spacerek:eviltong: heheheh

Posted

agrazka napisał(a):
Nie zgadzam się, że dalmatyńczyki są chorowite. Z uszami bywają problemy, jak to u klapiastych, ale po za tym - to bardzo zdrowa rasa :) Może trochę delikatna, ze względu na krótką sierść.

Filmik bombowy :)

To widocznie ja trafiłam na dwa wybrakowane egzemplarze bo ciągle im coś dolega, tak też wyczytałam jeszcze zanim Mię kupiłam ;)

Chiquita&DeeDee napisał(a):
To skąd mam wiedzieć gdzie się stawić Łobuzie?:evil_lol:
Wczoraj byłyśmy na 3 lipkach, bo to blisko od weta:diabloti: godzinna wizytka i spacerek:eviltong: heheheh

A to jest gdzieś na Sarnim Stoku? Tak mi się coś zdaje, ale mogę się mylić ;)

Jeszcze jeden film :)
[video=youtube;lGJnoM5AZ0c]http://www.youtube.com/watch?v=lGJnoM5AZ0c&list=UUH5S2Q-VAK-i47uaf3QWfjA&index=1&feature=plcp[/video]

Posted

niedziela? myślę, że nie będzie problemu, jeszcze się może lili wyciągnie? ;) ogólnie jak co mam nadzieje, że nie będziecie się śmiać z mojego psa:diabloti: bo aktualnie ma łysy placek na plecach bo zabrałam się za trymowanie ;) i do niedzieli na pewno nie skończe :diabloti:

Posted

Świetne filmiki. ;)

No, właśnie ja się chorowitości obawiam. Naczytałam się o kamicy moczanowej i przypadłościach rasy i to jest jedna rzecz, która mnie odpycha od nakrapianych psów... ;)

Posted

oj, tam dziewczyny, nie ma co się bać chorowitości dalmatyńczyków. jak każda rasa ma swoje problemy, ale ktory pies ich nie ma? tak jak z ludzmi. jezeli chce sie mieć kropka rasowego z papierami, to trzeba poszukać dobrej hodowli,a jesli nie jest to konieczne, to sos dalmatynczykom stoi otworem ;) jak sie adoptuje psa to już chyba nie patrzy sie az tak bardoz na jego przypadlosci, bardziej liczy sie jego szczescie i nasza radośc ;) ja przynajmniej tak mam;)

ach, dziewczynki jak zwykle niestrudzone w harcach ;) ale faktycznie vilenko maszszpital u siebie ze zwierzakami, apropo tego, jak tma lostek? brak wiesci - to dobre wiesci? ;)

Posted

[quote name='necianeta89']niedziela? myślę, że nie będzie problemu, jeszcze się może lili wyciągnie? ;) ogólnie jak co mam nadzieje, że nie będziecie się śmiać z mojego psa:diabloti: bo aktualnie ma łysy placek na plecach bo zabrałam się za trymowanie ;) i do niedzieli na pewno nie skończe :diabloti:
Czyżby kolejna fryzjerka z BB na dogo? :evil_lol:

[quote name='deer_1987']Jakie szczesliwe na filmikach :loveu:
:loveu::loveu:

[quote name='Ty$ka']Świetne filmiki. ;)

No, właśnie ja się chorowitości obawiam. Naczytałam się o kamicy moczanowej i przypadłościach rasy i to jest jedna rzecz, która mnie odpycha od nakrapianych psów... ;)
Niestety zdarzają się różne dolegliwości, ale to wspaniałe psy z charakteru :)

[quote name='Chiquita&DeeDee']Dokładnie, można tam dojść z Sarniego;)

Super się bawią na filmiku:loveu:
To może w niedziele się wybierzemy (o ile będzie ładnie) i nas poprowadzisz?

[quote name='blackgerl']oj, tam dziewczyny, nie ma co się bać chorowitości dalmatyńczyków. jak każda rasa ma swoje problemy, ale ktory pies ich nie ma? tak jak z ludzmi. jezeli chce sie mieć kropka rasowego z papierami, to trzeba poszukać dobrej hodowli,a jesli nie jest to konieczne, to sos dalmatynczykom stoi otworem ;) jak sie adoptuje psa to już chyba nie patrzy sie az tak bardoz na jego przypadlosci, bardziej liczy sie jego szczescie i nasza radośc ;) ja przynajmniej tak mam;)

ach, dziewczynki jak zwykle niestrudzone w harcach ;) ale faktycznie vilenko maszszpital u siebie ze zwierzakami, apropo tego, jak tma lostek? brak wiesci - to dobre wiesci? ;)
Ja znalazłam "dobrą hodowlę" i co? I mam: psa z SAS :razz:

Lostek buszuje jak dziki po mieszkaniu - wiosna robi swoje :cool3:

[quote name='ania90']zabawa kropek :loveu:

[quote name='FredziaFredzia']Kropeczki w wodzie cudowne :)

[quote name='Błyskotka']Świetne filmiki :)
Dzięki :)

[quote name='Patisa']a to co???:cool3:
(..........................................................)
:eviltong:
Regulamin "b) Nie cytuj już zamieszczonej fotki. Jeśli jednak jest to niezbędne, to cytowane zdjęcie zamieniaj na link."

[quote name='agrazka']jak to co ? Bella i Mia :) w wodzie :)
I jest odpowiedź :)

Posted

[quote name='Chiquita&DeeDee']Dam Ci znać, bo tak jak mówiłam, u nas wszystko się szybko zmienia;)
A z TZ tylko w weekend mamy szansę spędzić czas, więc nie wiem jaki będzie plan - także zgadamy się;)
Rozumiem, oki :)

[quote name='KASIA&TOSIA']a my z Tosią z miłą chęcia wybrałybysmy się na taki zbiorowy spacerek:))) w niedzielę TZ robi sobie wypad na ryby więc mamy dużo luzu:)))
Mamy już mały plan... TZ chciałby iść na Błatnią (917 m n.p.m.) bo jeszcze tam nie był nigdy.
Ja byłam, ale mała byłam i mało pamiętam :lol:
Pewnie jeszcze nie będzie takich widoków, ale i tak na pewno będzie ładnie :)

Ktoś idzie? :cool3:

Posted

Witam dawno mnie tu nie było a widze że dużo sie dzieję.
Bella w tej wodzie wygląda jakby za kare musiała tam wejść haha. XD
Oh mam ochotę wziąć takiego drugiego dalmata na DT, ale to jeszcze nie teraz.
Pomagać tym psiakom to fajna sprawa, i zgadzam sie odpłacają sie z nawiązką ;P

Posted

[quote name='deer_1987']Wow to mam nadzieje ze spacerek sie uda :loveu:
Ja też :evil_lol:

[quote name='Elzaczek.']Witam dawno mnie tu nie było a widze że dużo sie dzieję.
Bella w tej wodzie wygląda jakby za kare musiała tam wejść haha. XD
Oh mam ochotę wziąć takiego drugiego dalmata na DT, ale to jeszcze nie teraz.
Pomagać tym psiakom to fajna sprawa, i zgadzam sie odpłacają sie z nawiązką ;P
Hej :) Widzę, że wielki powrót nastąpił :evil_lol:
Jeśli chcesz pomóc dalmatom to mogę mieć dla Ciebie propozycję - możesz pomóc bez wychodzenia z domu :)

Mam parę zdjęć z wczoraj, trzeba było dać wycisk dziewczynom przed pracą :evil_lol:

Ucięte, ale tak głupkowacie wygląda, że dodam ;)

Piiłkaaa!