Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ANKA_89 napisał(a):
przedszkole nr 1 ze Złotowa zbiera karmę dla schroniska,
trzymajcie kciuki, aby dyrektorka komunalki zogodziła się przyjąć dary:cool1:

To byłoby bardzo niewychowawcze, gdyby dyrektorka odmówiła. Zresztą głupia chyba nie jest czy co?

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w schronisku jest nowy piesek, jakby 5 kg york,cały w dredach, przestraszony,ale potem zaczął się wspinać na kolana,ząbki ma ładne, choć u nasady kłów jest kamień,
starażnik go przywiózł i pierwsze dni pies spędził przykuty do budy po owczarku niemieckim!
na smyczy ładnie chodzi, chociaż szczeka gdy jakiś pies podchodzi, oczywiście przez pierwsze metry Miecio musiał go podgryzać w tyłek,dopiero jak dostał po nosie zajął się Łatkiem...

dziś ok.13 ma przyjechać pociągiem ze Złotowa młode małżeństwo po Szanti, przedtem byli, ale nie mieli smyczy, ani nic, więc nie zabrali suki,
zastrzegłam,że suka ma iść tylko do domu, buda wykluczona, a kierownictwo nawet nie wie czy dokąd oni tą sukę biorą, bo "przecież nie będziemy pytać czy pies ma osobny pokój i łóżko,bhehehe":angryy:

jeszcze na polu jakiś dziad zrobil mi awanturę,że psy nie mają kagańców,żaden pies nawet nie zaszczycil go spojrzeniem, a ten mi wmawia,że chcą go zagryźć.jak się boi sfory to niech nie włazi między psy:angryy:

Posted

Kachana, ludzie czasem są niemożliwi:shake:.
Mnie to również spotkało, gdy byłam na spacerze z moimi szetlandami.
Psy mają mieć kagańce i już. Nie wytrzymałam i zaproponowałam panu żeby sobie takowy kupił. I jakiś farmaceutyk na nogi, bo na głowę za późno.:eviltong:

A zdjęcia nowego psiaka będą?
A domek dla Szanti to taki super jest?

Posted

o domku dla Szanti nic nie wiem,bo kierownictow też nic nie wie...

a ile masz szetlandów? bo ja błam tylko z 7 psami:)

to malutki,we wtorek będe w schronisku i wyntne mu te dredy:shake:

mam ochote nazwać go Dredzik:evil_lol:
czy ktoś wie jak wrzucać filmiki? chciałabym tez coś nagrać...

Posted

To zdecydowanie pobiłaś mnie w ilości wyprowadzanych piesków;)
Moje to te z awatarka.
Ten mały jest śliczny, aż szkoda, że musi siedzieć w schronisku.
Pozostaje mieć nadzieję, że ktoś szybciutko go zabierze. Jest cudny, no zakochałam się kolejny raz.

Posted

ANKA_89 napisał(a):
dopiero wczoraj wstawiłam zdjęcia Dredzika,miałam go właśnie poogłaszać gdy zadzwonił pan z Warszawy zainteresowany kudłaczem!
ma jeszcze zadzwonić jakby co

A skąd ten facet wiedział o Dredziku? :-o

Posted

modliszka84 napisał(a):
Czy ten Boksio ma zdrowe oczy? Bo takie coś wyłupiaste... mam nadzieję, że to nie jest objaw chorych nerek.... :roll: bo po ostatnim wypadku ciut przerważliwiona jestem....

oczy są trochę wyłupiaste i zamglone,
a czy są jakieś inne widoczne objawy chorych nerek?

Gosiapk napisał(a):
A skąd ten facet wiedział o Dredziku? :-o

nie mam pojęcia,wychodzi na to,że z forum

pousuwano mi ogłoszenia Dredzika z gumtree,bo były identyczne:placz:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
oczy są trochę wyłupiaste i zamglone,
a czy są jakieś inne widoczne objawy chorych nerek?

malutka starsza suczka ze schroniska w pabianicach tez miala takie oczy - wyłupiaste i zamglone. Poza tym posikiwala pod siebie. Myslelismy ze to stan zapalny pęcherza. Poszła do domu i okazało sie, ze wypłupiaste i zamglone oczy to jeden z objawów mocznicy... Nerki juz prawie nie funkcjonowaly, mocznik zatruł cały organizm. :-(

Zwróc uwagę czy boksio nie sika zbyt często?

ale moze tylko taka jego uroda a nie zadna choroba ;)

Posted

ANKA_89 napisał(a):
jak jestem z nim na spacerze to nie sika dużo,tylko jak każdy samiec znajdzie jakiś krzaczek i stoi nad nim:lol:
nie wyróżnia się jakoś z ilością oddawania moczu,
być może stał kiedyś koło boksera i taka już jego uroda....
kufę na krótką,uszy streczące,prawie jak bokser:cool1:

A może zbyt duże ciśnienie w gałce ocznej, cukrzyca?

Posted

[quote name='ANKA_89']czy jeśli nadal będe wyprowdzać psy to będzie znaczyć,że jestem chamska,złośliwa i nie mam szacunku do starszych:razz:[/quote]

Oczywiście:evil_lol: Ale nie każdy starszy człowiek to ideał:shake: Wczoraj jakaś paniusia zrobiła taką zadymę w tramwaju, że musiałam ustąpić jej miejsca bo zabiłaby mnie jazgotem.:angryy: Drobiazg to to, że brzuch zaczyna mi sięgać pod brodę:roll:

A w sprawie Dredzika radziłabym napisać do Mona4. Wyciąga domki dla yorkowatych jak króliki z kapelusza.

Posted

Głowa do góry!
Wszędzie są ludzie i parapety.
A tak swoją drogą, jakbyś miała gaz pieprzowy i rozpyliła przed nosem Puszka, to raczej nie pokazałby się w Twojej okolicy.

Do góry pieski!