terra Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Uprawniony do tego lekarz weterynarii: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8312 Wydaje i paszport i wszczepia chipa. Quote
Szczurosława Posted September 2, 2007 Author Posted September 2, 2007 Mięta jest nadal agresywna,ale już nie kuli się w rogu tylko szczeka przy furcie,więc jest nawet problem żeby wstawić jej miski! kierownictwo zastanawia się nad jej uśpieniem!! ona nie jest zła,tylko przerażona; facet ją oddał przestraszoną zakutą w kaganiec,kolce i na łańcuchu prowadziło ją dwóch chłopa,tak się bali! gdy facet w kojcu sciągnął jej ten cały złom od razu uciekła w róg i z podkulonym ogonem go oszczekiwała! musiał jej regularnie prać skórę:shake: suka ma wypaczoną psychikę i tak łatwo się to nie zmieni... Quote
terra Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Przeczytałam wczesniejsze posty o Mietowej. Tak jest najłatwiej, uśpić.:shake: Jej na pewno potrzeba dużo czasu, żeby od nowa uwierzyła w człowieka. Tylko, czy w schronisku jest to możliwe? Quote
terra Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Mam nadzieję, że Twoja siła perswazji w tym wypadku zwycięży. Do góry pieski z Wąsoszek! Quote
terra Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 Pieski do góry, wypatrujcie wspaniałych domów! Quote
Gosiapk Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Halo, jakie pieski sa obecnie do adopcji w Wąsoszkach? Quote
Gosiapk Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 ANKA_89 napisał(a):oto wiejska 11-stka;) Sara Miecio Brutus Boksio Kajtek Klaps Skoczek Szorsciak Mamuśka Łatek Mięta Zaraz 'wiejska' proszę nie obrażać psiaczków! :mad: ;) Quote
terra Posted September 8, 2007 Posted September 8, 2007 ANKA_89, tak mi przykro:-( Mięta nie doczekała lepszych czasów. Ludzie potrafią być podli. cyt."jest nowy psiak,dogowaty biało czarny,niecały rok,przestraszony,podejdzie obwąchać,ale wystarczy jeden ruch i już ucieka z podkulonym ogonem,na szyi ma coś co miało być obrożą,piesek błąkał się po ulicach;" Wydaje mi się, że jest zapotrzebowanie na młode dogowate. Może mu założyć wątek? Quote
Szczurosława Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 oto maleństwo, wciąż bezimienne,ale mam nadzieję,że mogę liczyć na pomoc w tej kwestii Quote
Szczurosława Posted September 8, 2007 Author Posted September 8, 2007 Szorściak: Łatek: Brutus: Quote
terra Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ten piesek moim zdaniem ma coś z charta i doga. (Car Iwan) Jest cudny. Zresztą pozostałym nic nie brakuje. Aniu, załóż mu wątek i trzeba go dać na allegro. Czy adoptując psa w Wąsoszkach trzeba podpisywać umowę adopcyjną? To może być łasy kąsek dla pseudo.. Quote
Szczurosława Posted September 9, 2007 Author Posted September 9, 2007 zapraszam na wątek Iwana: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6733671#post6733671 Quote
terra Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Czyli nikt nie sprawdza domków do których idą pieski?:shake: Quote
terra Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Czyli trzeba szukać domów, żeby jak najwięcej z nich trafiło do troskliwych ludzi. Do góry pieski, prezentować się na początku! Quote
Gosiapk Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 W pierwszym poście trzeba by napisać na której stronie sa obecnie dostępne do adopcji psy. Quote
Szczurosława Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Gosiapk napisał(a):W pierwszym poście trzeba by napisać na której stronie sa obecnie dostępne do adopcji psy. to jest zbyt skomplikowana robota dlatego w pierwszym poscie podany jest link do tematu gdzie przedstawione są poszczególne psy:eviltong: przed chwilą wróciłam ze schroniska,jeśli ktos sledził wątek od początku na pewno kojarzy Czarną,która trafił do schroniska razem z Pchełką,dziś Czarna-Saba była w schronisku,państwo przywieźli też 6 worków karmy:multi: Sabci jest zadbana,ma adresówkę,co się chwali,oczywiście śpi w łóżku,jeśli no to z kotami,jest zakochana w państwu,posłuszna,;zdziwiło mnie,że pamietała i podbiegła się przywitać ,ale z ulgą wskoczyła potem do autka,pamięta to miejsce i bała się,że tu zostanie;mam kilka fotek,ale niewyraźnych,bo to mały pędziwiatr; jednyny mankament do nadwaga suni,powinna ważyc ok.4-5kg,ale ma ok.2 kg więcej,ale nie jest ociężała,państwo zdają sobie sprawę ,że otyłe psy krócej zyją,że serce gorzej pracuje,ale zapewniają,że Saba nie je dużo,je sucha karmę; przed adpcją państwo zastanawiali się tez nad Pchełką,ale jej ciąża sprawiła,że wybrana została Czarna,pani zapytała o Pchełkę i na wieść,że sunia poszła na gospodarstwo do budy załamał jej się głos,gdyby nie koty i mały metraż państwo te kilka ms wstecz zwieliby obydwies sunie.... no ale jakby nie patrzeć oby takich adopcji było więcej,a najlepiej same takie/oczywiście bez nadwagi/;) Quote
terra Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Biedne te psy schroniskowe. Jak mają nie mieć nadwagi, jeśli dniami, miesiącami czy latami siedzą w boksach mało się ruszają. Z drugiej strony jakby miały głodować....A kluseczkom przynajmniej ciepło w mroźne dni:cool1:. Quote
Natusia88 Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 czeeesc Wam:-)) przeczytałam dokładnie wszystko co tutaj pisałyście i jestem pod ogromnym wrażeniem. Ile kosztuje wzięcie psa od Was ze schroniska ?? Anka_89 Ty jesteś z Krajenki?? Ja jestem ze Złotowa i myślałam, że może bym się tam do czegoś przydała. Np. do wspólnych spacerów z psiakami i do sprzątania. buziaczki;*;* Quote
Recommended Posts