Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mięta jest nadal agresywna,ale już nie kuli się w rogu tylko szczeka przy furcie,więc jest nawet problem żeby wstawić jej miski!
kierownictwo zastanawia się nad jej uśpieniem!!

ona nie jest zła,tylko przerażona;
facet ją oddał przestraszoną zakutą w kaganiec,kolce i na łańcuchu prowadziło ją dwóch chłopa,tak się bali!
gdy facet w kojcu sciągnął jej ten cały złom od razu uciekła w róg i z podkulonym ogonem go oszczekiwała!
musiał jej regularnie prać skórę:shake:
suka ma wypaczoną psychikę i tak łatwo się to nie zmieni...

Posted

Przeczytałam wczesniejsze posty o Mietowej.
Tak jest najłatwiej, uśpić.:shake: Jej na pewno potrzeba dużo czasu, żeby od nowa uwierzyła w człowieka. Tylko, czy w schronisku jest to możliwe?

Posted

ANKA_89 napisał(a):
oto wiejska 11-stka;)
Sara
Miecio
Brutus
Boksio
Kajtek
Klaps
Skoczek
Szorsciak
Mamuśka
Łatek
Mięta

Zaraz 'wiejska' proszę nie obrażać psiaczków! :mad: ;)

Posted

ANKA_89, tak mi przykro:-( Mięta nie doczekała lepszych czasów.
Ludzie potrafią być podli.

cyt."jest nowy psiak,dogowaty biało czarny,niecały rok,przestraszony,podejdzie obwąchać,ale wystarczy jeden ruch i już ucieka z podkulonym ogonem,na szyi ma coś co miało być obrożą,piesek błąkał się po ulicach;"

Wydaje mi się, że jest zapotrzebowanie na młode dogowate.
Może mu założyć wątek?

Posted

Ten piesek moim zdaniem ma coś z charta i doga. (Car Iwan)
Jest cudny. Zresztą pozostałym nic nie brakuje. Aniu, załóż mu wątek i trzeba go dać na allegro. Czy adoptując psa w Wąsoszkach trzeba podpisywać umowę adopcyjną? To może być łasy kąsek dla pseudo..

Posted

Gosiapk napisał(a):
W pierwszym poście trzeba by napisać na której stronie sa obecnie dostępne do adopcji psy.

to jest zbyt skomplikowana robota dlatego w pierwszym poscie podany jest link do tematu gdzie przedstawione są poszczególne psy:eviltong:

przed chwilą wróciłam ze schroniska,jeśli ktos sledził wątek od początku na pewno kojarzy Czarną,która trafił do schroniska razem z Pchełką,dziś Czarna-Saba była w schronisku,państwo przywieźli też 6 worków karmy:multi:

Sabci jest zadbana,ma adresówkę,co się chwali,oczywiście śpi w łóżku,jeśli no to z kotami,jest zakochana w państwu,posłuszna,;zdziwiło mnie,że pamietała i podbiegła się przywitać ,ale z ulgą wskoczyła potem do autka,pamięta to miejsce i bała się,że tu zostanie;mam kilka fotek,ale niewyraźnych,bo to mały pędziwiatr;
jednyny mankament do nadwaga suni,powinna ważyc ok.4-5kg,ale ma ok.2 kg więcej,ale nie jest ociężała,państwo zdają sobie sprawę ,że otyłe psy krócej zyją,że serce gorzej pracuje,ale zapewniają,że Saba nie je dużo,je sucha karmę;
przed adpcją państwo zastanawiali się tez nad Pchełką,ale jej ciąża sprawiła,że wybrana została Czarna,pani zapytała o Pchełkę i na wieść,że sunia poszła na gospodarstwo do budy załamał jej się głos,gdyby nie koty i mały metraż państwo te kilka ms wstecz zwieliby obydwies sunie....

no ale jakby nie patrzeć oby takich adopcji było więcej,a najlepiej same takie/oczywiście bez nadwagi/;)

Posted

Biedne te psy schroniskowe. Jak mają nie mieć nadwagi, jeśli dniami, miesiącami czy latami siedzą w boksach mało się ruszają. Z drugiej strony jakby miały głodować....A kluseczkom przynajmniej ciepło w mroźne dni:cool1:.

Posted

czeeesc Wam:-)) przeczytałam dokładnie wszystko co tutaj pisałyście i jestem pod ogromnym wrażeniem. Ile kosztuje wzięcie psa od Was ze schroniska ?? Anka_89 Ty jesteś z Krajenki?? Ja jestem ze Złotowa i myślałam, że może bym się tam do czegoś przydała. Np. do wspólnych spacerów z psiakami i do sprzątania. buziaczki;*;*