Jump to content
Dogomania

Kraków. MA DOM!!! Młody, przepiękny, mix Border Collie, Kofi wyrzucony przy S7.

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jagienka']Kofi Kofi Kofi :loveu::loveu::loveu:
[url]http://i51.tinypic.com/21kletc.jpg[/url][/QUOTE]
ale Kofik ma fajne skalki do zwiedzania!

Posted

[quote name='Buell']ale Kofik ma fajne skalki do zwiedzania![/QUOTE]
No pewnie, a jaką Panią fajną, że go te skałki zabiera i na górskie szlaki wyciąga też :)

Posted

Witam wszystkich serdecznie. Jagienka osobiście mi opowiedziała o Kofim. Po długiej przerwie mam nareszcie internet i mogłam sobie obejrzeć fotki Kofiego. Chłopak miał niesamowitego farta, że na swojej drodze spotkał dobrą wróżkę Jagienkę. Kofi, bądż szczęśliwy w nowym domku.

Posted

[quote name='Handzia55']Witam wszystkich serdecznie. Jagienka osobiście mi opowiedziała o Kofim. Po długiej przerwie mam nareszcie internet i mogłam sobie obejrzeć fotki Kofiego. Chłopak miał niesamowitego farta, że na swojej drodze spotkał dobrą wróżkę Jagienkę. Kofi, bądż szczęśliwy w nowym domku.[/QUOTE]
[B]Handzia55[/B] :loveu: witamy ciepło na wątku najprzystojniejszego zaraz po Filusiu ;) świętokrzyszczanina :kiss_2:

• 2 weeks later...
Posted

Hahaha! Widzę, że pełna publikacja wyczynów Owczarka Skalnego. Okazało się bowiem, że to taka właśnie rasa: owczarek skalny :D
Nie mogę napisać, że fajne zdjęcia, bo to ja je robiłam :P Ale rzeczywiście gdy Kofiter trafi w skały, trawy i lasy, to jest szczęśliwy. Szkoda, że w miejscach publicznych chowa jednak ten ogon pod siebie i wisi na smyczy... Boi się...
Psy lubi, pod warunkiem, że opiekun, którego pies prowadzi na spacer nie zbliża się do Kofita. Wtedy panika... Ale cóż: będzie lepiej... :)

• 2 weeks later...
Posted

A my dzisiaj odbyliśmy wspólny spacer tralalala :loveu:
Kofi i Ola się po prostu dobrali w korcu maku, tak samo szaleni, temperamentni i niezniszczalni hihihi Chociaż Kofi padł podobno po Naszej wyprawie pewnie go nerwowo moja Moria rozstroiła, bo co on do niej "Bawimy się?" To ona "wrrrr spadaj gófniarzu".
Kofi jest przewspaniały, reaguje na każde słowo Oli, jest grzeczny, ułożony i usłuchany. Zdecydowanie dzicz to jego żywioł, a nadmiar ludzi jest dla niego irytujący. Jest przepiękny, ale to było wiadomo od początku, jeszcze jak mu wiatr rozwiewał te jego wyczesane kudły to normalnie nic tylko patrzeć i podziwiać.

Lepiej Kofi trafić nie mógł, widać tylko musiało go spotkać rozczarowań żeby w końcu trafił do tej swojej drugiej połówki :loveu:

Bardzo dziękujemy za spotkanie :Rose:

• 2 weeks later...
Posted

Jaga! Tyś najcudowniejsza istota na świecie, a Kofiarz jest niezłym popisywaczem... No dobra, nie pisze się źle o dzieciach! To prawda, że jest super psem :D A spacer z Wami to była jedna przyjemność! Nie wszyscy lubią biegać po skałach... Oby to była nie ostatnia taka wspólna wyprawa!!! Do zobaczenia w górach :)

Poza tym: gdyby nie Wy, on dalej pewnie pałętałby się po ulicy... I za to Wam chwała i cześć!!!! :P

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='tetraedryt']Jak tak popatrzyłam na jego zdjęcia z pierwszej strony, to on chyba jednak ma już inny wyraz pysia... Częściej się uśmiecha... :)[/QUOTE]
Jest różnica ogromna!!! Mimo, że nie był potwornie zabiedzony, to po pysku Kofiego bardzo widać zmianę. Szczęśliwy jest... po prostu :loveu:

• 2 months later...
Posted

Piątego sierpnia minęło pół roku od kiedy Kofiter - Forfiter jest ze mną.
Można o nim z całą pewnością powiedzieć, że urwis jest i psotnik. I też do mnie przywiązany, co nie było takie proste. Trwało kilka miesięcy, zanim ostatecznie się przekonał, że to ja jestem tym jego ludziem na własność :D
Ale też bardzo mądre psisko. Niezwykle go podziwiam, gdy spotyka się z inszymi piesami: Cudownie potrafi się znaleźć w każdej z piesem interakcji, potrafi się wspaniale porozumieć, zna zasady. Raczej się wycofa, ale też nie da sobie w kaszę dmuchać. Potrafi innego psa ustawić, ale nigdy na żadnego się nie rzucił z agresją. I z tego najbardziej się cieszę!!! Bo dzięki temu mogę spokojnie puścić go w sforę bawiących się piesów.
A układy z ludźmi? No cóż... Najlepszy obcy człowiek to ten, który pozostaje daleko i się do niego nie odzywa... :):):)

Posted

Zawsze miło się czyta, że pies znalazł wspaniały dom...Ja też mam Kofi /z azylu/, ale to suczka - takie imię-unisex, he, he...Pozdrawiamy szczęśliwego Kofitera!

Posted

O kurcze, pół roku? Wydaje mi się, że jest z Toba już ho ho i trochę... odezwę się w tyg jak jedziemy w sobotę, bo mam nadzieję, że Wasze uczestnictwo jest nadal aktualne :)

• 1 month later...
Posted

Ciocia Jagienka specjalnie dla Ciebie. Byłam wczoraj na "Łańcuchach", patrzę - znajomy pysk - podeszłam i pytam czy to Kofi z BP :evil_lol:

[IMG]http://img193.imageshack.us/img193/1751/1009085g.jpg[/IMG]

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/593/1009080.jpg[/IMG]

[IMG]http://img171.imageshack.us/img171/1400/1009077o.jpg[/IMG]

Posted

Oooo ale fajnie :loveu:
Jak porządny pies, że Panią wyciąga na takie imprezy!
Ale jest gwiazdor, ludzie go poznają na ulicy i jeszcze zdjęcia robią hihihihi Ciociu Elizo, bardzo dziękuję!

Posted

[quote name='greatmadwomen']A ja go nie poznałam :oops: gapa ze mnie :splat:[/QUOTE]

No co Ty, Paulina... on po prostu na żywo jest o niebo przystojniejszy niż na zdjęciach, mogłaś nie poznać :evil_lol:

Ja mam też gdzieś foty ze wspólnego wypadu w góry... z namiotami. Kiedyś powrzucam ku pamięci ;)

Posted

[quote name='Jagienka']No co Ty, Paulina... on po prostu na żywo jest o niebo przystojniejszy niż na zdjęciach, mogłaś nie poznać :evil_lol:[/QUOTE]

A żebyś wiedziała że tak jest, no i na zdjęciach wydawał mi się jakiś taki mniejszy

Posted

Dzięki wielkie za podrzucenie zdjęć... Piękne!!! Kofiarz był mocno strytany, ale na zdjęciach to te ocziska śmieją się i cieszą, natomiast usziska położone w strachu... No i co tu o Dziadu sądzić...
W ogóle świetna akcja na Rynku!!!

Posted

Ja też mam Kofi /z azylu/, ale to suczka - takie imię-unisex, he, he...

Tak, imię niby unisex, ale gdy ludzie patrzą na pycho Kofiarza, to praktycznie zawsze twirdzą, że to ona :D:D:D Nawet trenerka do końca jakoś się nie nauczyła, że Kofit to Kofit :D:D
Zdrowionka dla Kofinki - Słoninki od Kofitera - Forfitera!!! :D

• 4 months later...
Posted

Z sierpnia zeszłego roku... wspólne góry...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/197/p8153514.jpg/][IMG]http://img197.imageshack.us/img197/7392/p8153514.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]