karusiap Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 No to pieknie....mogli choc dac znac,ze rezygnuja... Quote
fizia Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Dzowne z tymi zdjęciami, w pozostałych ogłoszeniach są ok Quote
Jagienka Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 karusiap napisał(a):No to pieknie....mogli choc dac znac,ze rezygnuja... Skontaktowałam się z Panią, nie zrezygnowali, ale w pracy była do 24 i przełożyła na weekend, ale połowa weekendu za Nami i się znowu ne odezwała :( Kofi jutro trafi do hotelu, a tak chciałam tego uniknąć. Quote
moana Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Ojej, liczyłam na dobre wieści na tym wątku... :roll: Trzymam kciuki za Kofiego! Quote
fizia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Kurcze mam nadzieję, że jakoś się zaaklimatyzuje w hotelu.. Quote
Jagienka Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Dzisiaj był bardzo zaskoczony. Jak go Jurek zostawił siedzącego z niedowierzaniem malującym się na pyszczku tak siedział nadal po kilkunastu minutach, nie ruszył się o centymetr. Nie chciał jeść, ja przez psi zapach już byłam traktowana nieufnie. Bida moja kochana. Quote
eliza_sk Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jagienko, dopiero wróciłam. Shostuj foty przez imageshacka - to mnie nigdy nie zawodzi. Quote
Jagienka Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Kofi dzisiaj miał ściągane szwy i juz jest gotowy do adopcji tak na 100% :) W hotelu trochę otrzeźwiał i obcych wita machaniem ogona. Jest pewna Pani zainteresowana adpcją, ale z .... Gdańska. Czy ktoś zna może dogomania godnego zaufania stamtąd? Zaraz oczywiście będę szperać za takowym, ale może akurat ktoś ma znajomości, żeby móc polecić na wizytę przedadopcyjną? Quote
Jagienka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Na wizytę zgodził się Buell :loveu: Tylko coś się nie możemy do Pani dodzwonić... Quote
Jagienka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Buell napisał(a):Wizyta PA o 15-16, trzymać kciuki! :nerwy: ja muszę wyjść, relację przeczytam wieczorem. Quote
Buell Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Jagienka napisał(a)::nerwy: ja muszę wyjść, relację przeczytam wieczorem. Moi drodzy, zdaje się że Kofik będzie miał super dom, wydaje mi się że widziałem nawet "złote klamki" ;-) Ludzie mimo że dość młodzi to jednak bardzo odpowiedzialnie podchodzą do tematu adopcji, gotowi są na wyżeczenia i pracę z psem. Wymieniłem większość "złych" rzeczy jakie mogą się przytrafić (wszystkich chyba nie sposób) - na dzień dzisiejszy mieszkanie mało przystosowane do psa ale to się zmieni. Najważniejsze żeby się wzajemnie zaakceptowali i żeby dało się z nim popracować pozytywnie. p.s. Jagienka masz mejla. Quote
eliza_sk Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Jagienko - transport - post #39: http://www.dogomania.pl/threads/200282-BONA-ofiara-wet-siostry-URATOWANA!-Jej-si%C4%99-uda%C5%82o!-Daj-Jej-SZANS%C4%98-NA-NORMALNY-DOM!/page2 Quote
karusiap Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 a mozna wiedziec co oznacza "dosyc mlodzi" oraz ze mieszkanie nieprzystosowane do psa? To drugi koniec Polski,choc pies moze wrocic z domu idealnego, to nie mozemy miec zadnych watpliwosci wysylajac tam Kofiego..... Quote
moana Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Matko, czemu ludzie nie szukają psa jakoś tak bardziej...lokalnie? Oczywiście życzę Kofiemu jak najlepiej! Jak to ma być TEN Dom niech będzie najlepsiejszy! Quote
Jagienka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 moana napisał(a):Matko, czemu ludzie nie szukają psa jakoś tak bardziej...lokalnie? Oczywiście życzę Kofiemu jak najlepiej! Jak to ma być TEN Dom niech będzie najlepsiejszy! Bo to miłość jest :evil_lol: Zobaczyli i przepadło :loveu: Quote
Jagienka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Bardzo wszystkim dziękuję!!! Buell :loveu: szok jeszcze nie minął po Twoim mailu, Eliza :loveu: jutro postaram się ogarnąć kwestię transportu, będę pisać i dzwonić. Quote
Buell Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='karusiap']a mozna wiedziec co oznacza "dosyc mlodzi" oraz ze mieszkanie nieprzystosowane do psa? Ad pkt 1. Ja jestem stary i jakktos ma 20-30 lat to jest ''dość mlody'' ale spoko, to nie uczący się studenci na wynajętej chacie - obydwoje pracują i są odpowiedzialni - szczególy zna Jagienka i jak stwierdzi że ma to znaczenie ile kto ma lat i np ile zarabia - to na pewno sie podzieli;-) Ad pkt 2. Po kilku psiakach na DT wiem jak dostosowac mieszkanie do broja i psuja... Zdjęcia przeslalem do Jagienki - niech ona oceni... Jeśli nie ma drzwi pomiędzy salonem a przedpokojem to znaczy że zostawiając psa samego będzie mial dostęp do kilku pomieszczeń. Jak na początku mial by psuć - to albo powinien dostać jeden pokój (a warunki po temu są! ) albo klatka na 3-4h dziennie jak nikogo nie będzie. Na szczęście przez kilka dni mogą mu poświęcić 100% swojego czasu żeby się przyzwyczail do nowego miejsca. A tak BTW to pisalem już chyba że w tym Domu są zlote klamki? Jagienka - masz foty, też widzisz zlote klameczki? ;-) Quote
andzia69 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 super, że taki fajowy domek dla psiuna jest:) Dzięki Buell za sprawdzenie domku:) - a poszłeś ze swoim tymczasem może?;) w razie gdyby ktoś szukał podobnego psiaka to jest sunia - w typie Kofiego z maluchami na wsi świetokrzyskiej: http://www.dogomania.pl/threads/200361 Quote
Buell Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 nieee w pracy bylem i tylko na ''chwile'' sie wyrwalem... Borysek mial w tym czasie 2h spacerek z dogsiterem ;-) Quote
Margareta Szefler Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Witam! To ja staram się o adopcję Kofiego :) Śledziłam jego losy w waszych postach, a teraz mam nadzieję, że wszystko się ułoży i piesek niedługo ze mną zamieszka :) Quote
karusiap Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Margareta Szefler napisał(a):Witam! To ja staram się o adopcję Kofiego :) Śledziłam jego losy w waszych postach, a teraz mam nadzieję, że wszystko się ułoży i piesek niedługo ze mną zamieszka :) OO witamy serdecznie! Wspaniale, ze sie Pani zalogowala.Mozemy ma biezaco zameczac pytaniami:) Quote
Margareta Szefler Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Oczywiście odpowiem na wszystkie pytania!! :) Quote
karusiap Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Margareta Szefler napisał(a):Oczywiście odpowiem na wszystkie pytania!! :) Ja na ten moment moge tylko powiedziec,ze Kofi to cudowny pies,pelen zycia,radosci i milosci:) I zycze ogromnie mocno powodzenia.Oraz, ze jesli kofi do Panstwa trafi to zawsze moga Panstwo liczyc na nasze rady,wsparcie i wszelka pomoc. Quote
Buell Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Też mam nadzieje że wszystko się uloży, psiak Was zaakceptuje i pokochacie go tak jak na to zasluguje. Przemyslcie to wszystko co Wam powiedzialem, musicie być pewni na 120% że dacie rade! Ja wierze w Was i życzę Kofiemu takich czlowieków jak Wy! Quote
Recommended Posts