Jump to content
Dogomania

Kraków. MA DOM!!! Młody, przepiękny, mix Border Collie, Kofi wyrzucony przy S7.

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karusiap napisał(a):
No to pieknie....mogli choc dac znac,ze rezygnuja...

Skontaktowałam się z Panią, nie zrezygnowali, ale w pracy była do 24 i przełożyła na weekend, ale połowa weekendu za Nami i się znowu ne odezwała :(
Kofi jutro trafi do hotelu, a tak chciałam tego uniknąć.

Posted

Dzisiaj był bardzo zaskoczony. Jak go Jurek zostawił siedzącego z niedowierzaniem malującym się na pyszczku tak siedział nadal po kilkunastu minutach, nie ruszył się o centymetr.
Nie chciał jeść, ja przez psi zapach już byłam traktowana nieufnie. Bida moja kochana.

Posted

Kofi dzisiaj miał ściągane szwy i juz jest gotowy do adopcji tak na 100% :)
W hotelu trochę otrzeźwiał i obcych wita machaniem ogona. Jest pewna Pani zainteresowana adpcją, ale z .... Gdańska. Czy ktoś zna może dogomania godnego zaufania stamtąd? Zaraz oczywiście będę szperać za takowym, ale może akurat ktoś ma znajomości, żeby móc polecić na wizytę przedadopcyjną?

Posted

Jagienka napisał(a):
:nerwy: ja muszę wyjść, relację przeczytam wieczorem.

Moi drodzy, zdaje się że Kofik będzie miał super dom, wydaje mi się że widziałem nawet "złote klamki" ;-)

Ludzie mimo że dość młodzi to jednak bardzo odpowiedzialnie podchodzą do tematu adopcji, gotowi są na wyżeczenia i pracę z psem.
Wymieniłem większość "złych" rzeczy jakie mogą się przytrafić (wszystkich chyba nie sposób) - na dzień dzisiejszy mieszkanie mało przystosowane do psa ale to się zmieni. Najważniejsze żeby się wzajemnie zaakceptowali i żeby dało się z nim popracować pozytywnie.
p.s.
Jagienka masz mejla.

Posted

a mozna wiedziec co oznacza "dosyc mlodzi" oraz ze mieszkanie nieprzystosowane do psa?

To drugi koniec Polski,choc pies moze wrocic z domu idealnego, to nie mozemy miec zadnych watpliwosci wysylajac tam Kofiego.....

Posted

Matko, czemu ludzie nie szukają psa jakoś tak bardziej...lokalnie?
Oczywiście życzę Kofiemu jak najlepiej! Jak to ma być TEN Dom niech będzie najlepsiejszy!

Posted

moana napisał(a):
Matko, czemu ludzie nie szukają psa jakoś tak bardziej...lokalnie?
Oczywiście życzę Kofiemu jak najlepiej! Jak to ma być TEN Dom niech będzie najlepsiejszy!

Bo to miłość jest :evil_lol:
Zobaczyli i przepadło :loveu:

Posted

Bardzo wszystkim dziękuję!!! Buell :loveu: szok jeszcze nie minął po Twoim mailu, Eliza :loveu: jutro postaram się ogarnąć kwestię transportu, będę pisać i dzwonić.

Posted

[quote name='karusiap']a mozna wiedziec co oznacza "dosyc mlodzi" oraz ze mieszkanie nieprzystosowane do psa?

Ad pkt 1.
Ja jestem stary i jakktos ma 20-30 lat to jest ''dość mlody'' ale spoko, to nie uczący się studenci na wynajętej chacie - obydwoje pracują i są odpowiedzialni - szczególy zna Jagienka i jak stwierdzi że ma to znaczenie ile kto ma lat i np ile zarabia - to na pewno sie podzieli;-)

Ad pkt 2.
Po kilku psiakach na DT wiem jak dostosowac mieszkanie do broja i psuja...
Zdjęcia przeslalem do Jagienki - niech ona oceni...

Jeśli nie ma drzwi pomiędzy salonem a przedpokojem to znaczy że zostawiając psa samego będzie mial dostęp do kilku pomieszczeń. Jak na początku mial by psuć - to albo powinien dostać jeden pokój (a warunki po temu są! ) albo klatka na 3-4h dziennie jak nikogo nie będzie.
Na szczęście przez kilka dni mogą mu poświęcić 100% swojego czasu żeby się przyzwyczail do nowego miejsca.

A tak BTW to pisalem już chyba że w tym Domu są zlote klamki?
Jagienka - masz foty, też widzisz zlote klameczki? ;-)

Posted

Margareta Szefler napisał(a):
Witam!

To ja staram się o adopcję Kofiego :) Śledziłam jego losy w waszych postach, a teraz mam nadzieję, że wszystko się ułoży i piesek niedługo ze mną zamieszka :)

OO witamy serdecznie!
Wspaniale, ze sie Pani zalogowala.Mozemy ma biezaco zameczac pytaniami:)

Posted

Margareta Szefler napisał(a):
Oczywiście odpowiem na wszystkie pytania!! :)

Ja na ten moment moge tylko powiedziec,ze Kofi to cudowny pies,pelen zycia,radosci i milosci:) I zycze ogromnie mocno powodzenia.Oraz, ze jesli kofi do Panstwa trafi to zawsze moga Panstwo liczyc na nasze rady,wsparcie i wszelka pomoc.

Posted

Też mam nadzieje że wszystko się uloży, psiak Was zaakceptuje i pokochacie go tak jak na to zasluguje.
Przemyslcie to wszystko co Wam powiedzialem, musicie być pewni na 120% że dacie rade!

Ja wierze w Was i życzę Kofiemu takich czlowieków jak Wy!