Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pamietam jak bardzo sie balam wydac psa Rokiego do adopcji w miejsce gdzie jest dziecko , jeszcze nie pelnosprawne.. Caly czas mialam mysli ze moze jednak nie bo ja nie jestem wstanie reczyc za doroslego psa , jesli jeszcze chodzi o dobro dziecka,, Caly czas sie zastanawialm czy dobrze robie i czy przyszla wlascicielka wie sama co robi ,,
Teraz wiem ze to byla sluszna decyzja , i Roki ma jak w raju , Nawet kota ZAAKCEPTOWAL...
Mimo wszystko zawsze bardziej ufam zwierzetom niz ludziom. Czasem mialam historie ze ludzie nie przemyslajac sprawy przychodzili po psa , nawet po doroslego amstafa , tylko dlatego ze byl ladny , Mimo ze w domy jest male dziecko . Czesto ludzie nie sa wstanie pojac ze te psy czesto sa po przejsciach i nie woln0o ryzykowac jesli jest dziecko.
Ale jesli chodzi o ludzi z doswiadczeniem to inna sprawa..
Ok pozdrawiam i usciskajcie odemnie Rokiego , A Rokim 2 zajmijcie sie i znajdzie mu tak wspanialy dom jak ma jego imiennik..

Posted

nie ma sprawy,Olu ;)
szkoda,że wakacje minęły...
chociaż ,jak zdam maturę,to przyszłe wakacje będą 4-miesięczne :P
teraz zawieszam działalność 'ciapkową'... ;(
ale się poprawię /I hope so../.
Pozdrawiam

Posted

Przepraszamy ale jak nie urok to..
miałam dzieciaczka w szpitalu :(
Rokus ma sie wyśmienicie,nabrał juz ciałka(tak w ramach rozsądku of kors),futerko ma mięciutkie i lsniace :)
Stoi za mna murem-jak ktos nawet w zartach mnie scisnie to od razu jest burk,wark i szczek :mad:
Tutaj taka namiastka fotek no ale nie było kiedy niestety..Pozdrawiamy z Krakowa :)

Tutaj miałem wybitną minę <lol> :

A tutaj -jakby nie patrzec,Roki w kolorze sepii :) - tu na wieczornym spacerku :)

Posted

Witamy cioteczko, stęsknilismy się za Wami po prostu :lol:
Roki to słodziak :loveu:, minka rewelacyjna!!! Na fotce z ławeczką wygląda dostojnie!!! Kawał chłopa z niego!!!

Przykro mi z powodu syna, mam nadzieje, że juz wszystko dobrze. Pozdrawiam Was serdecznie!

Posted

ooo...
jak ładnie zwierz wygląda :loveu:
jak Pani wkleja kolejne zdjęcia,to czym prędzej chcę jechać do Krakowa ;)
a tu nauki mnóstwo...
pozdrawiam Panią,męża,Rokiego i dzieciaczka :)

Posted

Biedny dzieciaczek...to super że już wszystko jest ok;)
Bardzo się cieszymy z nowych wieści i zdjątek psiuńka;)
Katrin w wakacje lecisz paczką priorytetową do krakowa:P będzie taniej:lol:

Posted

Tu na fotce Roki przedstawia swoje ulubione zajęcie-
Ta Dam: :lol::lol:

a takw ogole to ja nadal nie mogę wyjśc z podziwu jak niezwykle inteligentny jest to psiak,on rozumie chyba wszystko co się do niego mówi :crazyeye:
Nawet jak go wpuścimy do łożeczka( co jak widać,zdarza się niezmiernie często :eviltong: ),to jak mu powiem,zeby się położył na podusi to sie skubańczyk wslizguje jak liszka i spi jak człowiek dosłownie-łebek na podusi,nogi pod kołdrę wciska i najchętniej-nos pod moją pachą :lol:.
Wystarczyło mu raz wytłumaczyć,ze pies jada z miski psiej a kot z kociej-może tam nie wiem co stac w misce kota i za Chiny nie ruszy choć go widac-nieraz sciska w dołku ;)
Umie chodzić przy nodze,jak go tylko poproszę to idzie z nosem przy mojej pięcie,a jak powiem-śmigaj-to bryka sobie po trawce dookoła.
No powiedzcie same czy on nie czyta w naszych myslach?

Posted

Niby kazdy pies jest madry,ale nie kazdy jest madry po naszej mysli.Zdarzaja sie psy-psie i psy-ludzkie.Widocznie Tobie trafil sie pies-czlowiek.:loveu:
masz intuicje,nie ma co!

Oj dziewczyny-wolontariuszki chyba padna ,gdy to piekne zdjecie Rokiego zobacza :)

Posted

A Wiwióra jak się zdziwi :lol: Fajnie to Brazowa podsumowałaś!
Ja dalej nie mogę się nadziwić, że Darianna miała taką intuicję i 100% wiary w to, że z Rokim nie będzie problemów.
Ale trafił jej sie pies niezwykły i widać, że obustronna miłość kwitnie!!!
Buziaki Darianno, serce rośnie, gdy się Was ogląda i czyta :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Zdjęcie jest wprost cudowne:loveu::loveu::loveu: Jedyne co powoduje ze jeszcze nie padłam to kotek na kolanach bo go mogłoby to zaboleć:evil_lol:
Mój psiak jest u mnie prawie 3 lata i do tej pory co jakiś czas wyrzera kotu,a kot zresztą jej:evil_lol:I do tej pory nie umie ładnie chodzić przy nodze, chyba że w kagańcu bo wtedy to jest psiak anioł tylko mi jej zawsze żal jak ma kaganiec więc to jest poprostu ostateczność np.autobus...
Gratuluje psiaka;)

Posted

Zdjecie jest po prostu piekne, ja mam slabosc do fotek..
I pomuslec ze gdyby nie Darianna , nasz Roki zamiast w cieplym lozku lezal by teraz na zimnej budzie w schronie i czekal by z niecierpliwoscia na jakis krotki spacer. A co do jego madrosci to wiedzialam juz od poczatku . On sam sie kontrolowal w kazdej sytuacji i wiedzial co ma dalej ze soba poczac.. Jego nawet nie trzeba bylo nawet zaprowadzac na jego wybieg sam potulnie szedl , jak do swojego domu ,
Ale teraz ma swoj wlasny cieply dom i oby innym psom sie tak udalo

Posted

serio..gdy popatrzę teraz przez okno i pomyśle o psiej nocy w chronisku to robi mi się słabo.......:-(
Szkoda mi wszystkich tych psiaków,jeej,gdyby mozna było im pomóc przetrwać tę zimę w miarę spokojnie..już teraz mobilizuję znajomych żeby zbierali koce,ręczniki itp,wszystko to co może pomóc się zagrzac zimą..ehh
Nam na pewno będzie ciepło,bo Rokuś teraz linieje tak,ze mozemy z jego sierści zrobic sobie ze trzy grube swetry ;)

Posted

Hehe;) Moja Sunieczka też mi zosawia w domu długie fruwajace kłaczki a odkurzacza nie lubi zawsze zaczynają sie walki bo to przeciez wróg i trzeba go obszczekać a jak sie da to dziabnąc rurę:evil_lol:Wiec zawsze trzeba szybciutko odkurzać jak wychodzi na spacerek...
Psiaczki w schronie mają ciężko...oj to fakt...dostajemy datki koce itp.i to naprawde bardzo miły gest ze strony ludzi i budy choć troche są cieplejsze...Ale te krutkowłose psiuńki jak np.nasza Żabka to i tak marzną...:shake: Ale niee...Ludzie wolą szczeniaczki bo szczniaczkom ciężko...Gdzie tam takim szczeniaczkom dobrze jest bo są w budynku i poza tym zaraz znajdują domki...Cięzko to jest tym co na dworze siedzą...

Posted

Oby tym psiakom na powyzszym zdjeciu tez sie tak udalo jak naszemu Rokiemu , i nie musieli marznac tej zimy..Tak wiec prosimy zagladac do nich i doradzac co dalej robic , by dom dla nich znalazl sie w koncu

Posted

Witaj Wiewióra :lol: Józek znowu na Allegro, szukamy aż znajdziemy!!! Żabkę tez poogłaszamy, na Allegro wisi juz kolejny raz! Mamy nadzieję, że się uda. Roki to szczęściarz!!!