Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wieje pustką :shake:
byłam w schronie po 3 tygodniach :multi: :evil_lol:
właściwie same 'nowości' psie i kocie (trochę mi nieswojo było )
a co do Rokiego 2 vel Oktana...
wyszłam z nim na spacer :) i w ogóle to nie ten sam zwierz...
ma problemy z wyjściem i wejściem do boxu..wygląda,że to jego główny problem....
natomiast w lesie: jak nowy-merdanie ogonem,skakanie do szyji(mojej),nawet głaskanie idzie gładziej niż za 1 razem..myślę,że będzie super-qmplem,podobnie jak Roki.nie chce wchodzić do boxu..dziś go siłą zaprowadził pracownik..bo ja nie dałam rady..ni4e podgryza,tylko bawi się smyczą :cool3:
w wakacje będzie na to czas..a po za tym planuję pracę w schronisq..no i zobaczymy,jak to się potoczy po maturce ;)
Pozdrawiam!! w szczególności mieszkańców Krakowa!!

Posted

Katrin świerze relacje o Oktanku który niebawem będzie miał swój nowy własny watek są milucho widziane:loveu: Ale z Krakowa cisza...Pewnie mało czasu wiem jak to jest ale liczymy na jakieś relacje w najbliższym czasie;)
Katrin jako pracownica, wybacz ale nie wyobrażam sobie tego:eviltong:Wtedy sama bedziesz musiała segragatorki oddawać:eviltong:

Posted

No tak trochę czasu nie ma na pisanie,za to wielkie sorasy ale przyłażę do domu,lecimy na spacer,pozniej kilka domowych obowiązków,biorę rude futro do siebie jako grzałkę :lol: i idę lulaśki :)
U nas bez zmian-jest superaśnie :) Roki ma nowe zajęcie-wyciąganie rupieci spod łóżka ;) Zastanawialismy się skąd nagle na srodku pokoju znajdujemy różne prastare zabawki Bartka lub jakieś torby podróżne schowane "gdzieś tam" byle ich nie było widać.I znalezlismy "winowajcę" :evil_lol: Otóż Roki ma nową zabawę :) Jak jest w domku sam i mu się nudzi,to wygrzebuje wszystko co się da i skąd się da :) Robi to z takim zapałem,ze aż sobie nochol poobdzierał o wykładzinę i teraz czubek nosa ma różowy ;)
Wklejam fociasze ku Waszej uciesze i na zaspokojenie ciekawości :P - na fotkach - wspólne śniadanie i w czułych obęciach ;) (dobrze,że pluszak nie ma jeszcze łocek wydłubanych :P )

Posted

O witamy witamy:multi::multi:
Świetnie słyszeć dobre nowinki;) Zdjęcia jak zwykle bajeczne.Mój psiak już dawno by kociaka szturchnął zeby zajrzec co je:evil_lol:
Już sie doczekac nie mogliśmy co tam w Krakowie słychać:cool3:

Posted

[quote name='DariannaKrak.']No tak trochę czasu nie ma na pisanie,za to wielkie sorasy ale przyłażę do domu,lecimy na spacer,pozniej kilka domowych obowiązków,biorę rude futro do siebie jako grzałkę :lol: i idę lulaśki :)
U nas bez zmian-jest superaśnie :) Roki ma nowe zajęcie-wyciąganie rupieci spod łóżka ;) Zastanawialismy się skąd nagle na srodku pokoju znajdujemy różne prastare zabawki Bartka lub jakieś torby podróżne schowane "gdzieś tam" byle ich nie było widać.I znalezlismy "winowajcę" :evil_lol: Otóż Roki ma nową zabawę :) Jak jest w domku sam i mu się nudzi,to wygrzebuje wszystko co się da i skąd się da :) Robi to z takim zapałem,ze aż sobie nochol poobdzierał o wykładzinę i teraz czubek nosa ma różowy ;)
Wklejam fociasze ku Waszej uciesze i na zaspokojenie ciekawości :P - na fotkach - wspólne śniadanie i w czułych obęciach ;) (dobrze,że pluszak nie ma jeszcze łocek wydłubanych :P )

No po prostu oczy mokre!!!! Darianna :calus: :calus: :calus: Co tu wiecej gadac, RAJ!!!! Roki dzidzia, ma kotka, misia :loveu:

Posted

Wiedzielismy . ze Roki jest kochany. Mi die najbardziej podobalo gdy Roki wracal ze spaceru i zmeczony kladl sie przy drzwiach do biura z lapami jak zawsze skrzyzowanymi , i sie glupkowato , jak to tylko o npotafi , sie usmiechal
Jak ja go uwielbialam ,
dlatego nie moge sie doczekac wiosny kiedy przyjade, mam nadzieje ze z Brazowa w odwiedziny
Jesli czas na to pozwoli zrobimy wielka wycieczke. Od Czarnej po sendi , Rokiego..Dofi ,, i co tam jeszcze sie nam uda zalapac. Mam nadzieje z otwartymi ramionami przyjmiecie strudzone , podstarzale dzialaczki schroniskowe

Posted

byłam w schronie...
Oktan vel Roki 2 zestrachany,ale na spacerze kochany :loveu:
trochę dziś zębami kłapał,ale mam nadzieję,że się uspokoi...
głodny ciągle-po spacerze dostaje wyżerkę,która znika po minutce.
myślałam dziś,żeby go dać do osobnego boxu,bo z tamtymi psami/ a właściwie suczką i psem/ nie dogaduje się specjalnie...a nawet boi się :/
jest to pies,który najwyraźniej dużo przeszedł w swoim 5-6-letnim żywocie...
wierzę w niego i jego powodzenie w przyszłości...
na razie-tyle nowin
PS>pracuję nad wątkiem.

• 2 weeks later...
Posted

ojejej...
ale pustki :/
fakt...życie toczące się wokół pracy/szkoły...ehhh...
przynajmniej u mnie jest oki-a teraz czekam na odp. Krakowiaczki ;)
pozdrawiam!!

Posted

Pewnie juz nie wpadne na dogo przed świętami, więc już teraz życzę Rokusiowi i jego Państwu Wesołych Świątków, szczęścia, zdrowia i pomyślności;)

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dziendoberek :):)
Baardzo przepraszamy za nieobecnosc :oops:
Czasem coś w zyciu wypada ale o Dogo pamiętamy :)
Postaram sie jutro odnalezc zaginiony kabelek od aparatu,co by powklejac parę fotek
Roki ma się swietnie,przybyło mu w pasie :P ,w nocy śpi....z nami w łóżku :evil_lol:
Taka domowa maskota najkochańsza pod słoncem :)
Z łapką daliśmy spokój.Po konsultacjach z ortopedami,stwierdzilismy,ze szkoda go męczyc operacjami,które niewiadomo jaki dadzą efekt:roll:
Łapa go nie boli,cóż-taka będzie jego uroda już i tyle,nie będziemy tylko dla efektu kosmetycznego narażac go na narkozę,łamianie kości i gips(co też w sumie dałoby nikłą szansę na poprawę)
I tak jest najpiękniejszy na swiecie :loveu:

Posted

Hej Ho Jedna Gdynska Wolontariuszka Juz Jest ,,,wlasnie Niedawno Rozmawialam Z Brazowa O Rokim,,,,
A Ciesze Sie Bardzo Ze Masz Moje Zdjatko Rokiego Na Awaterku,,,tez Je Lubie Jest Tam Taki Usmiechniety Ale Teraz Na Twoich Zdjatkach Zapewne Bedzie Sie Jeszcze Bardziej Usmiechac
Moi Weterynarze Tez Mowili Ze Z Ta Noga Tez Nie Ma Sensu Kombinowac
Pamietam Jak Przyszla Do Schronu Mloda Przyszla Pani Weterynarz Z 4 Roku Weterynari,,,i Jak Zawsze Meczylam Weta Obchodami Po Calym Schronie Zwrocila Mi Uwage Ze Tam Byl Gdzies Pies Ktory Utyka Na Lape I Ma Ja Do Gory ,,,ooo Kurcze Pomyslalam Sobie Nie Zauwazylam A Probowalam Byc Profesjonalistka ,,ale Moje Obawy Mi Przeszly Gdy Doszlismy Wspolnymi Silam Ize To Chodzi O Rokiego,,,ktory Juz Latami Tak Ma,,,,
Czekamy Na Zdjatka,,,pa

Posted

ho ho ho !
ciesze się niezmiernie,że jest wszystko okey z moim ulubieńcem.
dziekuje za informacje.siedzę na informie teraz,a tak to rzadko bywam w Internecie.usprawiedliwiam Wolę --> ma popsuty komputer i jest w naprawie.
so...don't worry about her :):):)
pozdrawiam i czekam na zdjatka z niecierpliwością ;)