moni12 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Witam . Z chęcią zapiszę ten wątek. jest chyba najspokojniejszy na dogo, a i z domkami dla yorków problemów raczej nie ma a myślę ,że dowiem się tu od Was sporo, bo jak to się mów człowiek uczy się całe życie.Oczywiście jak będzie potrzebna pomoc to Wam służe z chęcią.Mam sunie yorka 5 letnią , wiec w ostateczności BDT też mogę być. Pozdrawiam jeszcze świątecznie. Quote
IVV Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 [quote name='aga38']Witam dziewczyny. Znalazłam wasz wątek i chciałabym zaproponować pomoc. Jeśli maluch z Pabianic nie znajdzie domku mogę dać mu dom tymczasowy bądź stały. Mieszkam w Wąchocku i pomagam psiakom wiele z nich ma lub miało u mnie dom stały. Mam też doświadczenie w opiece nad psiakami niewidomymi,sparaliżowanymi i po urazach spowodowanych uderzeniem w głowę. większość z nich udało sie wyprowadzić na prostą,a niektóre dożyły u mnie w spokoju końca swoich dni. Nie przeszkadza mi też siusianie małego a na podwórko mogę go wynosić jeśli będzie potrzeba.Moje dzieci maja już 18 i 16 lat wiec też nie ma problemu. Jeśli nie uda Wam sie znaleźć wspaniałego domku dla maluszka służę Wam chętnie pomocą. Mamy tutaj w Starachowicach wspaniałego lekarza a obiecuję że maluch będzie również wykastrowany mam w domu swoje 12 i 13-sto letnie sunie pekińczyka i wiem że kastracja to jedyne wyjście bo yorki są bardzo pobudliwe w trakcie cieczek.[/QUOTE] przniose by nie zginelo..... Quote
sacred PIRANHA Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 piechcia co z tym szczylkiem? trzeba mu gruntownego przebadania u dobrego weta ma moj gust...jak nie masz mozliwosci moze naprawde zastanowic sie nad dt ktoro taka mozliwosc ma... nie moge sie dodzwonic do pansta z ZG...nadal... Quote
moni12 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Czy Kajtuś ma jakieś pieniążki na diagnostykę i leczenie? Dobry wet to raz a kasa to dwa, tylko gdzie jej szukac? dogo finansowo wykończone. Quote
IVV Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 mozna mu zrobic wydarzenie na FB ...cala sprawa wyglada dosc drastycznie ,wiec moga sie znalesc ludzie ,ktorzy beda chcieli pomoc ... maly musi byc zbadany przez dobrego veta ! Quote
moni12 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Dobry pomysł z wybarzeniem na FB , ja nie umię. Moim psiakom żebrałam u kolezanek,żeby mi zrobiły. Quote
Rumi. Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 ja mogę zrobić, tylko podajcie co mam wpisać w pola: Kiedy? Co planujesz? Gdzie? Więcej informacji? Quote
EkipaGusi Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 wITAJCIE :) MAM NADZIEJĘ ZE kAJTUŚ SZYBKO ZNAJDZIE DOM .. JA Z CHĘCIĄ MOGĘ JAKIEGOŚ MALUSZKA PRZETRZYMAĆ NA dt ... [U][B]1. Dom tymczasowy w [/B]Grudziądzu[/U] [B]1. Nick:[/B] EkipaGusi [B]2. Miasto:[/B] Grudziądz [B]3. Doświadczenie:[/B] kilka bied było u mnie w trakcie szukania domu , przewinęło sie kilka psów przez Nasz dom [B]4. Jakie psy może przyjąć:[/B] łagodne - tolerujące inne psy oraz dzieci ( yorki, shih tzu i inne malizny) [B]5. Na ile:[/B] do znalezienia ds [B]6. Płatny (za ile?)/Bezpłatny/Zwrot za karmę i weta:[/B] zwrot za weta [B]7. Warunki mieszkaniowe:[/B] mieszkanie w bloku [B]8. Własne zwierzęta:[/B] 3 chihuahua i jack russell [B]9. Kontakt z dziećmi:[/B] mam trójkę dzieci w wieku 5 - 9 lat 1[B]0. Wychowanie (czego DT jest w stanie psa nauczyć):[/B] podstawy dobrego wychowania ( socjalizacja z odgłosami domowymi, ruchem ulicznym, chodzenie na smyczy ) [B]11. Opieka weterynaryjna:[/B]weterynarze którzy mają nadzór nad zdrowiem moich psów [B]12. Możliwość opieki nad psem chorym:[/B] do uzgodnienia [B]13. Możliwość przeprowadzenia kwarantanny/izolacji:[/B] nie Quote
piechcia15 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 a więc tak, nie było mnie od wczoraj bo byłam wyjechana, a Kajtek siedział z moją mamą. Zachowanie jego już dużo lepsze. Jest wesoły, zaczął się nawet czasami bawić zabawkami. Głosik też ma dość donośny:) dostał dziś antybiotyk.Biega za każdym, wchodzi pod nogi czyli standard:) Muszę dowiedzieć się jutro w schronisku czy ja mam decydować o jego leczeniu czy nie? A co macie na myśli mówić "specjalistyczne leczenie"? Bo mnie nic nie przychodzi do głowy, jak można by go przebadać. Chyba że RTG głowy??ale złamań to on raczej nie mam bo dałby znać. Neurologów u nas brak. Ja mam tylko jednego zaufanego weta ale już u niej byliśmy, może podjadę do niej jeszcze w tygodniu, aby rzuciła okiem na niego. nie wiem czy dawać już ogłoszenie o jego adopcji,bo nie wiem czy można uznać go za zdrowego?kurcze żeby czegoś nie przeoczyć. Warto też rozpatrzeć propozycję aga38, aczkolwiek skoro Kajtek okazał się nie ślepym psem, to może warto zostawić taki cenny domek dla innego zaawansowanego przypadku. No chyba, że aga38 zawsze marzyła o yoreczku to Kajtuś może spełnić jej marzenia :) Quote
Anastazja&Aleksander Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 [url]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10379619_mini_yoreczka.html[/url] Quote
aga38 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Chyba każdy marzy o yoreczku ale tu już nie o to chodzi. Jeśli Kajtuś ma faktycznie problemy z chodzeniem,bądz wzrokiem to może się okazać że szybko wróci z nowego ds a to niepotrzebny stres dla psiaka. Czasem wracają zdrowe psy bo np.sikają na dywan a co dopiero taki maluszek po przejściach. My ze względu na naszego staruszka schorowanego 13-sto letniego pekina wyrzuciliśmy z domu wszystkie dywany i wszędzie są płytki aby je szybko sprzątnąć kiedy zdarzy mu się mały wypadek. Ma też już problemy z chodzeniem więc wynosimy go na dwór i przynosimy kiedy już mu się znudzi. Dzieci są już na tyle duże ze pomagają we wszystkim tak samo jak i mąż. Czasem przebywa u nas sporo znalezionych porzuconych szczeniąt,a czasem stare schorowane psy. Każdy zasługuje na miłość,ale wiem z doświadczenia że wielu ludzi potrafi zachwycić się szczeniakiem np.tylko dlatego że jest rasowy,a jak chory to już nie pasuje. Myślę że faktycznie dobrze by było żeby przed adopcją Kajtuś został przebadany,jeśli są jakieś wątpliwości co do stanu jego zdrowia to moze faktycznie poczekać z adopcją. Szkoda zeby maluch wrócił z ds jeśli zacznie sprawiać kłopoty a ja z całego serca życzę mu cudownego domku Quote
IVV Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='greatmadwomen']ja mogę zrobić, tylko podajcie co mam wpisać w pola: Kiedy? Co planujesz? Gdzie? Więcej informacji?[/QUOTE] czy ktos sie kontaktowal ? Quote
Rumi. Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 ja nie zrobiłam IVV jeszcze tego wydarzenia, bo nikt nie wyraził zainteresowania żeby wogóle je zrobiła, więc zajęłam się zrobieniem wydarzenia innemu psiakowi(Nordi). Quote
LadyS Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Ja do drugiego stycznia praktycznie nie mam Internetu dobrego, bo jestem na wyjeździe. Jeśli widać, że jest potrzeba, to trzeba robić wydarzenie, a nie czekać na aprobatę. Inaczej nic nie zrobimy pożytecznego. Quote
IVV Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='greatmadwomen']ja nie zrobiłam IVV jeszcze tego wydarzenia, bo nikt nie wyraził zainteresowania żeby wogóle je zrobiła, więc zajęłam się zrobieniem wydarzenia innemu psiakowi(Nordi).[/QUOTE] ja wiem ,ze nie mozesz nic zrobic bez info i dlatego pytalam czy ktos Ci pomogl i kontaktowal sie z Toba ... jak Kajtek ? Quote
LadyS Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 [quote name='IVV']ja wiem ,ze nie mozesz nic zrobic bez info i dlatego pytalam czy ktos Ci pomogl i kontaktowal sie z Toba ... [/QUOTE] IVV, przecież wszystkie informacje są w wątku, wystarczy cofnąć się o stronę i wejść na pierwszą stronę. Kiedy? od dziś do za miesiąc Co planujesz? zbieranie pieniędzy na diagnostykę i szukanie domu Gdzie? Pabianice Więcej informacji? 2miesięczny pies w typie yorka znaleziony w schronisku, przebywa w domu tymczasowym. Według weterynarza, ktoś uderzył go ciężkim przedmiotem, zbieramy na diagnostykę, czy wszystko ok, bo pies się zatacza i bardzo dużo czasu przesypia. Wystarczy poszukać. Quote
IVV Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 chodzi mi o aktualne info z pierwszej reki... greatmad czy takie info z pierwszej strony wystarczy Ci by juz cos zrobic ? Quote
LadyS Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 [quote name='IVV']chodzi mi o aktualne info z pierwszej reki... greatmad czy takie info z pierwszej strony wystarczy Ci by juz cos zrobic ?[/QUOTE] Ja z takim info robiłam wydarzenia na FB. Aktualne info jest w wątku, nie wiem, jak bardziej można je gdziekolwiek dostarczyć. Quote
IVV Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 greatmad czy takie info z pierwszej strony wystarczy Ci by juz cos zrobic ?[/QUOTE] jesli tak ,to wstaw prosze tutaj link z FB to postaram sie porozsylac :) Quote
Rumi. Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ile Kajtuś ma teraz? Ok miesiąca? Przepraszam że wcześniej nie zrobiłam ale nie miałam czasu na szukanie wszystkiego o nim, a wszystkie psiaki mi się już pomieszały w głowie. Quote
Rumi. Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=151312394921751&num_event_invites=0[/url] tu jest link, udostępniajcie, dołączajcie i zapraszajcie znajomych, jak trzeba by coś zmienić to piszcie. Quote
Recommended Posts