Iza i Avanti Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Dziękuję wszystkim odwiedzającym... U kogo postaraćsię o bannerek??? Quote
auraa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mały tu ruch. Banerki, nie wiem. Trzeba wejśc na wątki. Wiem, że isadora7, od jamników. Ale inne też. Dużo osób robi. Quote
magmor Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 reksio wita nas codziennie w gabinecie z wielka energia, cieszy sie ze wszystkiego, galopuje jak moze i biega za mna jak szczeniak....nie moge mu patrzec w oczy , gdy pomysle o tym ze nie ma nadziei na dom. Moze jednak ktos sie zlituje nad nim...tak malo czasu zostalo.... Quote
Basia1 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Wiele czasu nie zostało :-( dobrze,ze Reksiu nie jest tego świadomy... Quote
Ra_dunia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zaraz zrobię banerek dla malucha. Jakiś pomysł na tekst? Mi się już kończą... Reksio przeuroczy. Uwielbiam takie uchole. Quote
Ra_dunia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 banerek: Dlaczego zostało mało czasu? Rzeczywiście na dogo było parę wątków psiaków w podobnej sytuacji. Na pewno też występowało nietrzymanie moczu. Quote
mysza 1 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Biedny maluszek. Na pocieszenie powiem, że często bywa tak, że oddawanie moczu i kupa na żądanie przychodzi z czasem. Nie wiadomo kiedy był ten uraz, jak rozumiem, ale z doświadczenia wiem, że po jakimś czasie powinno być lepiej. Zajmowałam się kilka miesięcy małym Luckiem, na początku cewnik, potem pieluszki a po kilku miesiącach tylko w czasie spacerów. Ostatnio inny połamany psiak ze schroniska w Ostrowi z całkowitą atonią pęcherza miał to samo, do tego nie podnosił się, nie chodził. A teraz śmiga ! i siusia wreszcie. Naprawdę zdarzają się ludzie, którzy chcą się takimi psiakami zajmować, on jest malutki, trzeba dać mu czas i szansę. Trzymam kciuki. Quote
Ra_dunia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 a no właśnie, Lucek (http://www.dogomania.pl/threads/111624 ) I jest jeszcze wątek Czucza: http://www.dogomania.pl/threads/117577 Quote
mysza 1 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Ra_dunia']a no właśnie, Lucek (http://www.dogomania.pl/threads/111624 ) I jest jeszcze wątek Czucza: http://www.dogomania.pl/threads/117577 Niestety, nasz Lucuś już za TM :( ale z powodu nerek. Smigał za to jak niem wiem, na wózeczku ale wcale mu to nie przeszkadzało. Kochany psiak...:loveu: Quote
Ra_dunia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Mysza, wiem. Podczytywałam jego wątek i widziałam cudne zdjęcia na wózeczku. Dlatego sądzę, że nie ma co skreślać Reksia ;) Ma chłopak wolę życia, a to najważniejsze. Rehabilitacja to zawsze długotrwały proces. U Ciapuś jeszcze była Ciapulka po wypadku (została u niej na DS :D). Tylko Ciapulka nie miała problemu z nietrzymaniem moczu... Quote
auraa Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Reksio mieszka w lecznicy i tam nie może długo zostać. Jeśli nikt go nie weźmie zostanie uśpiony! Tak wywnioskowałam z wątku:shake: Quote
Stevie Rae Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zrobiłam cuś takiego: http://i54.tinypic.com/2vd4get.jpg Reksiu trzymaj się! Quote
Iza i Avanti Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Dziękuję za bannerki... Mały nie ma swojego DT, mieszka w lecznicy... Niestety nie może tam zostać wiecznie, musi znaleźć opiekę... Quote
ulvhedinn Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 I niby nietrzymanie ma być podstawą do wydania wyroku śmierci? :shake: Moja Kra dopiero po ponad pół roku zaczęła "zatrzymywać", do dzis trzeba jej opróżniać mechanicznie pęcherz i jelita, zdarzają się wpadki. Jeździ na wózku, czucia brak. I w zyciu bym jej nie uspiła, ani nie zamieniła na zdrowego psa. Kra śmiga na wózku, jeździ ze mna na wakacje, w góry, pływa w jeziorach, w morzu, jest normalnie szkolona. Jeździłysmy juz pociągami, PKS-em, a nawet stopem- pies na wózku nie musi stanowić ograniczenia dla właściciela. Mam też na DT kota, Arystotelesa w podobnej sytuacji w życiu nie myslę o uśpieniu go. Wcześniej też było kilku tymczasowiczów, mniej lub bardziej niesprawnych, wiekszość znalazła domy. Ten psiak jest malutki, co znacznie ułatwia opiekę, chociazby noszenie po schodach, przewijanie. Z psiaków wczesniej wymienionych Czucz wrocławski też nie trzyma moczu i kału, a jest pod wspaniała opieka i jest szczęśliwy, Kubusia niedawno pożegnalismy, ale z innych powodów niż porażenie..... Quote
Ra_dunia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Faktycznie, o sławnej Krze zapomniałam ;) Iza i Avanti - może zmień tytuł na bardziej dramatyczny? "Czy kalectwo = uśpienie? DT na wagę życia!" Quote
magmor Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 to nie za posikiwanie ma zostac uspiony... Gdy zostal przyniesiony do gabinetu to mial zostac uspiony na zawolanie, bez proby leczenia...postanowilismy dac mu jednak szanse, najpierw 2 tyg, a teraz juz 1,5 miesiaca...ale nie moze tu zostac wiecznie...a nikt z nas nie moze go przygarnac, mamy swoje wlasne przygarniete zwierzaki po przejsciach, niektorzy z nas maja ich kilka, codziennie pomagamy zwierzakom, jednak poneiwaz reksio wymagac bedzie dalszej opieki, musi sie ktos chetny znalezc do jego przejecia. Jest cudownym , kontaktowym psiakiem, ale nie moze tu wiecznei zostac,...tym bardziej ze niebawem ide na urlop macierzynski i nie bedzie mnie w pracy aby sie nim opiekowac, a opieka jet "intensywna" plus wyjazdy do sasiedniego miasta po pracy na rehabilitacje. Moze ktos z was kto ma doswiedczenie, wzialby go na DT? Wiemy ze bylby dla Reksia domek tymczasowy gdyby tylko stanal na nogi, bo ta informacja o DT skonila nas do prob ratowania. Latwo oceniac, ale dla wielu ludzi ciezar kalectwa psa jet zbyt wielki....stad chetnych nie ma... Quote
Wega123 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Maluszku walcz!!! Trzymamy za Ciebie kciuki z całych sił!!! Quote
magmor Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Dalej prosimy o domek tymczasowy dla malucha! Quote
Recommended Posts