Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Małgosiu, parę dni temu wysłałam fajnemu domkowi zdjecia Szarej Myszki i Białej Fiji vel Jaśminki. Ponieważ Szara Myszka jest wstępnie zarezerwowana, Państwo chcieliby przyjechać i poznać sunię. Państwo ok.50, mieli od zawsze adoptowane kudłate sunie, w tym z problemami (np.serce), teraz od odejscia ostatniej suni mają tylko staruszka głuchego i ślepego. Poznałam już Panstwa dobrze i ręczę za nich.
Co Ty na to?

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mshume']Małgosiu, parę dni temu wysłałam fajnemu domkowi zdjecia Szarej Myszki i Białej Fiji vel Jaśminki. Ponieważ Szara Myszka jest wstępnie zarezerwowana, Państwo chcieliby przyjechać i poznać sunię. Państwo ok.50, mieli od zawsze adoptowane kudłate sunie, w tym z problemami (np.serce), teraz od odejscia ostatniej suni mają tylko staruszka głuchego i ślepego. Poznałam już Panstwa dobrze i ręczę za nich.
Co Ty na to?[/QUOTE]
Ale co, przejechać do mnie i poznać sunię? super!

tylko mi powiedz, ze wiek ok. 50 to duzo, to zastrzelę :diabloti:
ale sterylizujemy niunię, tak? W środę?.

jakby znalazła dom, to moze Czarna by sie załapała, ta z Zamoscia?.........:oops:

Posted

Panstwo są bardzo aktywni, wysportowani, gdzie pisałam,ze 50 to za dużo ;) dosłałam im też zdjecia czarnulki, chociaż oni wolą zobaczyć psiaka na żywo, no zobaczymy. Jaśminki wysłałam im to zdjecie schroniskowe, Leosi tez tylko takie jest.

Posted

[quote name='Energy']Sunieczkę widziałam wczoraj przez chwilkę, w drodze.
Jest rzeczywiście cudna:loveu:, mnie wygląda troszkę na grzywaczkę;)[/QUOTE]
ma cos z grzywacza, wlos jest taki jedwabisty....i pysio lekko wydluzone....przecudna

Posted

[quote name='malagos']Juz ten głupiutki ryjek pocałowałam :oops: :cool3:
a co dopiero będzie , jak będzie śliczny, pachnący i uprany :evil_lol:[/QUOTE]
Malutka wyglada przepięknie.Czy to ta sama sunia,którą wykupiłyśmy ze schronu?:diabloti:

Posted

Ta sama, tylko już czysta i trochę przez mnie wyskubana na pupie.
Na smyczy trochę ucieka, szarpie, chce się wyrwać. Chodzimy tylko po ogrodzie. Do moich suczydeł super, do kotów tez.
Juz wystawia nochalek z kuchni, gdzie jest jej łóżeczko i chodzi po holu. Do ręki na razie boi się podejść. Za to odpowiada jej moja kuchnia, bo z michą chodziła po całym domu :) wylizujac gotowane jedzonko.
w nocy i w dzis, gdy byliśmy w pracy w domu czysciutko, nie było niespodzianki.

Posted

e, nie zrobiłam jej w ręczniku, bo tak się zalałam prysznicem, ze kapało ze mnie :oops: :evil_lol:
A niunia najczęściej leży na posłanku, wiec jak będzie wolna chwilka to ją zabiorę do pokoju NA ŁÓŻKO (specjalnie dla Porcelanowej Lalki :diabloti:) i zrobimy fotkę.

Posted

[quote name='malagos']Aha ,mała waży 8,20 kg :) Jest grubiutka.[/QUOTE]

och, to ona jest malutka, wydawała mi się na fotkach dużo większa .....

....... jest lżejsza od 'mojej' Lenki :crazyeye:

ile ma wzrostu?

Posted

Siega tak do połowy łydki, nie jest duza.
Ale ta sierść! Poczesałam ja dziś tak łagodnie, na leżąco (tzn. ona na leząc, ja na klęcząco). Boska!

Ja chyba nigdy nie miałam tak pieknego psa :oops:

Posted

Są jeszcze 2 domki zainteresowane, kiedy państwo się mają określić? w razie czego polecimy inne kudłaczki.

te kudłaczki kradną serca i już nie oddają :loveu:

Posted

to rzeczywiście bliźniaczki! Skąd jest ta druga sunia?

Nasz dama bardzo się ucieszyła, jak wróciłam z pracy! Wszystkie moje kundliczki szczekają na powitanie, ale i Jaśminka z takim wschodnim zaśpiewem się odezwała i prawie przekrzyczała Nutkę (tego jeszcze zadem pies nie dokonał, pokonać ratlerka w szczekaniu???) - wyskoi piskliwy głosik. Ale i ogon się zamerdał, po czym pędem pobiegła na posłanko i radowała sie już w siebie w kątku:)
Na dworze robi wszystko migusiem i ciągnie do drzwi. Nadal przestraszona i nieufna.
Moja Śliczna Panienka :)

Za godzinę jedziemy do Ostrołęki na zabieg. Kciuki i dobre myśli wskazane.Razem z nami jedzie Mycha, czyli szara kota od JolaK na badanie krwi. W jej wieku wskazane takie badanie na mocznik itp.