malagos Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Witamy, dziś sobota i mamy dla siebie więcej czasu. Było nawet juz podana kostka do ogryzienia, baaardzo mile przyjęta na posłanku.Jaśminka wychodzi powoli do ludzi. Jest radość na mój widom jak wracam z pracy ( a dziś z porannych zakupów) i poszczekiwanie, nie mówiąc o ogonku. Na razie spacery to tylko załatwienie ważnych psich spraw i powrót do domu. Na nic się zda lekkie pociągniecie za smycz w innym kierunku, np. do sadu. Nie i nie, ona wraca do domku. Quote
Ewanka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Mądra dziewczynka ;) ... tak jak 'nasza' Dosia, też uważa, że domek to najwspanialsze miejsce na świecie ;) :) Quote
sonia71 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 ogólnie to fajna dziewczynka ci się trafiła a że domatorka to jej wybacz ...po schronie nie może się nacieszyć ...Jaśminka-a jak wołasz :Jaśka!:) Quote
malagos Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 A wołam na nią, jak i na większość suczek tymczasowych "Niunia"... :oops: Teraz to był spacer! Aż do furtki do sadu i może by był i dalej, ale tam tyle śniegu........ wiec jakaś poprawa jest :) Quote
malagos Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Zapraszam na bazarek na jedzonko dla Amosa! http://www.dogomania.pl/threads/198117-Suszona-mi%C4%99ta-z-mojego-ogr%C3%B3dka-na-utrzymanie-Amoska-w-bdt-do-18.12.?p=15915690#post15915690 Quote
sonia71 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 malagos napisał(a):A wołam na nią, jak i na większość suczek tymczasowych "Niunia"... :oops: Teraz to był spacer! Aż do furtki do sadu i może by był i dalej, ale tam tyle śniegu........ wiec jakaś poprawa jest :) Niunia-też fajnie ...krzyczysz Niunia a tu wszystkie łypią oczkiem i leeeeecą.... Quote
malagos Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dla porównania wielkości z Nutką ratlerką: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
malagos Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Dziś film "Samotność w sieci" oglądałyśmy w kupie: ja, Nuśka, Szara Kota i Jaśminka. Początkowo nieśmiała, siedziała jakby kij połknęła, po chwili spała mocno, aż poszczekiwała przez sen. to był pierwszy raz na kanapie :) Quote
leni356 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 malagos napisał(a):Dziś film "Samotność w sieci" oglądałyśmy w kupie: ja, Nuśka, Szara Kota i Jaśminka. Początkowo nieśmiała, siedziała jakby kij połknęła, po chwili spała mocno, aż poszczekiwała przez sen. to był pierwszy raz na kanapie :) Super postępy :) Jaka ona śliczna.. Quote
malagos Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 ale żeby nie było tak idyllicznie, Niuni zdarzyła się plama na podłodze, mimo częstych spacerów. no i nie można odejść na krok od niej, chodzi za mną i piszczy, skomle, płacze.......... Quote
wieso Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 a ta plama to pewnie jeszcze straszny stres i lek zeby mnie tylko spowrotem nie oddala....biedna mala....potrwa jeszcze zanim zrozumie ze tam juz nie wroci.....ze bedzie dobrze.... Quote
malagos Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 No i stało się. Spała dziś z nami. Chodziła, piszczała, aż Tomek mówi, no weź ją podadż do łózka, nie będzie chyba spać na podłodze?........ :) Wyspała się do rana, a o 6 spojrzałam wprost w jej uśmiechnięte ślepka -, tak oko w oko :) Quote
Andzike Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 malagos napisał(a):No i stało się. Spała dziś z nami. Chodziła, piszczała, aż Tomek mówi, no weź ją podadż do łózka, nie będzie chyba spać na podłodze?........ :) Wyspała się do rana, a o 6 spojrzałam wprost w jej uśmiechnięte ślepka -, tak oko w oko :) No czas najwyższy... Już tyle czasu u Ciebie na DT i DOPIERO w łózku śpi??:evil_lol: Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 malagos napisał(a):No i stało się. Spała dziś z nami. Chodziła, piszczała, aż Tomek mówi, no weź ją podadż do łózka, nie będzie chyba spać na podłodze?........ :) Wyspała się do rana, a o 6 spojrzałam wprost w jej uśmiechnięte ślepka -, tak oko w oko :) Czyli malutka osiągneła sój cel.Co będzie dalej? Quote
malagos Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zdjecie specjalnie dla Porcelanki i Andzike:) Uploaded with ImageShack.us Quote
Andzike Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Boshe, jaka ona jest piękna!!! Coś niesamowitego!!! :) Patrząc na takie fotki aż chce się pomagać :D Quote
malagos Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Podobny piesek biega bezpańsko w Zamosciu, od jesieni...Ma mu zdjecia zrobić Tola. Dziś wielki Dzień niuni. Czekamy na panią. Szwy zdjęte. Quote
Tola Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 [quote name='malagos']Podobny piesek biega bezpańsko w Zamosciu, od jesieni...Ma mu zdjecia zrobić Tola. Dziś wielki Dzień niuni. Czekamy na panią. Szwy zdjęte. Zdjęcia juz są; piesek spi na kurtce pod jednym z domów:-( Do tej pory przytulał się do małej suczki i tak razem przetrwali dotychczasowe mrozy. Suczkę wczoraj udało się umieścic w dobrym domu. Piesek niestety nadal bezdomny. Jasminka cudna:loveu: Trzymam kciuki. Bezdomniak Quote
Ewanka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Odwiedzam Jasminkę i ... kciuki zaciśnięte :) Quote
malagos Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Tolu, ale on podobny do Jasminki! a na panią nadal czekam, w gps wpisali nazwę mojej wsi, ale 50 km dalej też jest taka sama wieś.... Wiec chyba za godzinę będą.... Quote
malagos Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 POJECHAŁA DO DOMU Swego domu. Będzie miała swoje dwa koty i kolegą Amosa u syna pani......No rewelacja, że państwo przyjechali po Jaśminkę, a wzięli dwa psy - Amosa tez! Quote
Recommended Posts