Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W nowym domu od wczoraj jest Rambo. Cieszę się, bo on był już absolutnie gotowy na adopcje. Na ogłoszenie Rambo załapał się też Atos ale pojedzie dopiero za 2 albo 3 tygodnie. Mam nadzieje, że będzie jakiś transport pod słowacką granice. Obecnie Atos ''szkoli'' kury jak się ładnie zachować w jego obecności:)

Posted (edited)

To nawet dobre wieści,chociaż miałam nadzieję,że będzie lepszy efekt z tylu wyróżnionych;-)
Jakby nasz weteran Atos się wreszcie doczekał DS to byłoby super:-)

Ja mam sporo maili o Borysa z wyróżnionego moruska:-)

Wstawiam naszego nowego ONkowatego-Edi-5latek,do ludzi O.K.,do psów-samców-nie O.K.;-)Z suczkami się dogaduje.

I nowy nabytek spanielopodobny Stefan -mocno przerośnięty mix spaniela;-)Charakter podobny do Ediego:-)5latek.

Edited by Zuzka2
Posted (edited)

Na miejsce wyróżnionego biało-czarnego kocurka od Rajmunda wrzuciłam 3 kocice od Ginn: burą,czarną Lolę i biało-czarną kicię.
Ginn,nie bardzo znam charakter tej burej,ale napisałam,że oswojona,spokojna i do cichego domu;-)Tak bezpiecznie,bo jakby była dzikuskowata jednak,to w cichym domu przetrwa;-)Mam nadzieję,że wszystkie nadal są aktualne i że bura faktycznie jest dorosła,bo tak mi wygląda:evil_lol:

To one:

Edited by Zuzka2
Posted

Bura jest nie tyle dzikusowata co raczej nieufna no ale to nie wielka wada. Czarno-biała za to nadrabia za wszystkie koty łagodnością i chęcią "współpracy z człowiekiem" i innymi kotami. Już po sterylce kociaki obce ją ssały i nadal traktują jak matkę.

Posted

[quote name='Ginn']Bura jest nie tyle dzikusowata co raczej nieufna no ale to nie wielka wada. Czarno-biała za to nadrabia za wszystkie koty łagodnością i chęcią "współpracy z człowiekiem" i innymi kotami. Już po sterylce kociaki obce ją ssały i nadal traktują jak matkę.[/QUOTE]
Czyli przez przypadek dobrze ją opisałam;-)Dla ludzi nieufność bywa najczęściej dużą wadą.Ode mnie pojechał do Wa-wy mega przytulaśny kocurek i po 200km z 2przesiadkami wjechał do DS,wlazł do kuwety i nie ruszał się przez parę godzin tylko w szoku obserwował nowych właścicieli,więc zgłosili reklamację:evil_lol:Ludzie oczekują,że kot wskoczy im na kolana po 150-200km jazdy w ciasnej klatce,przegłodzeniu min.5-7godzinnym.Moja kocica nie jest nieufna,ale każda zmiana miejsca to kilka godzin szoku-najczęściej chowa się w jakąś ciasną dziurę i nie ma kota; zero współpracy.Gdybym miała jej szukać DS chyba ogłaszałabym ją jako dzikiego kota,żeby uprzedzić reklamacje:diabloti:

Posted

[quote name='strega']Czy jest jakiś ciąg dalszy w sprawie Borysa? bo nic nie wiem o żadnych zapytaniach telefonicznych?[/QUOTE]
Ja mam ostatnio trochę maili i o koty i o psy,ale głównie o Borysa.Wszystkim polecam dzwonić,bo pytają o szczegóły,np.czy nadaje się do dzieci, kotów lub do bloku lub do budy.Nie mam pojęcia;-)

Ginn,czy jakieś kociaki załapały się od Ciebie na poniedziałkowy lub inny transport?Miała jechać kotka bura z białym i ew.1kocurek:-)

Posted

widziałam wyróżnione na morusku :) dodałam Agatke :) a co do DAKOTY to niestety ale ...lepiej wygladać nie będzie , jest już zupełnie zdrowa ,wysterylizowana ale niestety blizny pozostaną i operacji plastycznej jej nie zrobimy,trzeba ją pokochać taką jak jest. A jest cudownym psiakiem, mała mieszka oczywiście u mnie w domu , jest przegrzeczna , reaguje na kazdy gest ,rozumie każde słowo , jeździ ze mna samochodem ,chodzi na smyczy po każdym terenie , towarzyszy mi na wizytach rodzinnych i u znajomych,nie ma leków i toleruje inne zwierzeta, piesek idealny ,nakolankowy (troche się jej przytyło -9 kg) wstawiam fotki Dakoty w wersji swiątecznej , może trafi do czyjegoś serducha

Posted (edited)

Poczciwa z niej psina:-)Ma taką samą wdzięczną mordkę jak Wing:loveu:

O zwierzyniec jest odzew nieciekawy czy wcale?:roll:

Znalazłam takie ładne coś na necie:-):

[SIZE=2]"Od czasu do czasu ludzie mówią mi: “Spokojnie, to tylko pies.” Jeśli ty także myślisz, że to “tylko pies”, to może używasz też określeń takich jak: “tylko przyjaciel”, “tylko wschód słońca”, “tylko obietnica”. “Tylko pies” wniósł do mego życia istotę przyjaźni, zaufania i czystej, nieposkromionej radości. “Tylko pies” okazuje mi współczucie i cierpliwość, które sprawiają, że staję się lepszym człowiekiem. Z powodu „tylko psa” wstaję rano, chodzę na długie spacery i patrzę ze spokojem w przyszłość. Bo dla mnie i ludzi takich jak ja, to nie “tylko pies”, ale ucieleśnienie wszystkich nadziei i marzeń o przyszłości, dobrych wspomnień i czystej radości z chwili, która trwa. “Tylko pies” wydobywa to, co we mnie dobre i odwraca moje myśli ode mnie i codziennych trosk. Mam nadzieję, że pewnego dnia zrozumieją, że to nie “tylko pies”, ale istota, która uczy mnie człowieczeństwa i sprawia, że jestem czymś więcej niż „tylko człowiekiem”.
Sandra Dee

[SIZE=2]"On jest Twoim przyjacielem, Twoim partnerem, Twoim obrońcą, Twoim psem. Ty jesteś Jego życiem, Jego miłością, Jego panem. On będzie Twój, wierny i posłuszny do ostatniego bicia Jego serca. Ty jesteś Mu winien zasłużyć na takie oddanie."

Edited by Zuzka2
Posted

[SIZE=2]Mam coraz więcej kociaków do wydania i dosłownie zero odzewu z ogłoszen. Zuzka jakbys mogla pamiętać takze o moim zwierzyncu, czarna i szara kocica nadal u mnie, do tego doszło 3 panów, któych mame otruto, od 4 tygodnia na smoczku, w tej chwili mają ok 7 tygodni, no i trzy kolejne 9tyg czekają w kolejce, no i mam jeszcze super sunie do wydania, nie ogarniam.

Posted

[quote name='Ancyk'][SIZE=2]Mam coraz więcej kociaków do wydania i dosłownie zero odzewu z ogłoszen. Zuzka jakbys mogla pamiętać takze o moim zwierzyncu, czarna i szara kocica nadal u mnie, do tego doszło 3 panów, któych mame otruto, od 4 tygodnia na smoczku, w tej chwili mają ok 7 tygodni, no i trzy kolejne 9tyg czekają w kolejce, no i mam jeszcze super sunie do wydania, nie ogarniam.

Ancyk,wkleisz mi jakikolwiek link Twoich ogłoszeń na tablicy?Wystarczy jeden.Albo na pw,to będę polecać:-)

Wklejam nasze nowe nabytki:

Kenia (ciemniejsza,bez ogonka) i Menia (jaśniejsza) - 3miesięczne siostrzyczki kotolubne.Już je częściowo wrzuciłam na portale.

Posted (edited)

[quote name='Ancyk']Psiaczki śliczne..

moje ogloszenia:
http://tablica.pl/oferta/trzech-kocich-superprzystojniakow-szuka-domu-ID4kc1n.html

http://tablica.pl/oferta/piekna-kotka-szuka-kochajacego-domu-ID4cb0p.html

http://tablica.pl/oferta/spokojna-koteczka-szuka-kochajacego-domu-ID49E31.html

Dziekuje Zuzka.

Już sobie wkleiłam kociarnię do mojego pliku hurtu polecanego:evil_lol:Czarnulka jest śliczna-normalnie cudo,taka puchata:loveu:Mam ostatnio sporo zamówień na koty z łódzkiego,śląskiego,Warszawy i Krakowa,ale póki co od p.Ani ew.jedna kicia się szykuje o ile wizyta PA wyjdzie O.K.;-)P.Ania mówi,że nie ma komu wydawać kotów-tzn.ludzie chcą kota i tyle; nic więcej w tej sprawie nie wiedzą, nie myślą ani nie planują.Takie puste,nieodpowiedzialne "chcenie".:roll:Ale za to szykuje się DS w Kielcach:crazyeye:dla dorosłej suczki od p.Ani,a to naprawdę ewenement,żeby w Kielcach wydać dobrze psa dzięki portalom:razz:

Wklejam nowy nabytek:
Basia w typie teriera niemieckiego (?)
W DT z psami i kotem,więc jest nadzieja,że nie ściga kotów:evil_lol:
Więcej info zna Rajmund.
Jeszcze będzie do wklejenia Celinka,mama szczeniorek Meni i Keni:-)

Edited by Zuzka2
Posted

[quote name='Rajmund']Jeżeli chodzi o Basię i Celinkę to z charakteru są prawie takie same , super przylepy do ludzi,do kota spoko do innych psów też.[/QUOTE]
Rajmund,a w jakim wieku są te damy?
Któraś jest nadpobudliwa czy normalne?;-)
Basię już wrzuciłam częściowo na portale-nastawiłam się najpierw na region,ale to był mój błąd:evil_lol:Dostałam od razu maila z ofertą takich warunków dla Basi,że nawet nie odpisałam,tylko szybko zmieniłam lokalizację na Warszawę:evil_lol:Region i tak dorobię,ale na pierwszy rzut zrobiłam Wa-wę,bo szkoda czasu.
W regionie z tego co widzę to tylko szczenięta mają oglądalność.

Posted

[quote name='Rajmund']Obie damy mają ok. roku,są bardzo grzeczne i bardzo lgną do ludzi.[/QUOTE]
Zapomniałeś napisać ,że kochają spać w łóżeczku i najlepiej bardzo przytulone do człowieka :cool3: Obie zachowują czystość w domu.Są zupełnie bezproblemowe. Tylko adoptować i kochać...

Posted (edited)

Dzięki za info!;-)Już wiem co pisać:-)

A to CELINKA:loveu:

Ginn,o biało-czarną kotkę (lub inne koty) może dzwonić jakaś p.Kamila z małopolskiego.Miej na uwadze telefony stamtąd,bo dla mnie po 3mailach o 3różne koty w ciągu kilku minut to osoba przekreślona.W dodatku w każdym pyta o tak przytulaśnego kota,żeby koniecznie się nie chciał odklejać od człowieka (?!).Twierdzi,że szuka takiego od dawna (!),a na samym gumtree Kraków ok.90% to właśnie takie i codziennie przybywa po kilkanaście nowych.Nie wdawałam się w rozmowę nawet.Kraków i Śląsk jest teraz w kocim temacie pod lupą z wiadomych powodów.Bez wizyty PA lepiej nie wydawać.

Edited by Zuzka2
Posted

Ale oryginał z niego;-)To chyba muszę zedytować ogłoszenia Troi,bo ogłaszam ją jako docelowo niedużą,a widzę,że im się ta łapki wydłużyły co nieco:evil_lol:

Posted

mrs.ka,a nie myślisz,żeby Tokio (i ew.Troję) ogłaszać jako mix sznaucera?Podobieństwa i egzotycznej urody nie da się ukryć:diabloti:Uszy Tokio są rozbrajające:evil_lol:Nie wiem jak aktualnie wygląda Troja,ale też lekko szorstkowłosa;uszy chyba też ma gackowate.Jako kundelki to one raczej szans nie mają-uroda sznupków ma swoich fanów i żaden fan kundelków się w nich raczej nie zakocha:diabloti:Jedną mix sznupka ogłaszałam kilka mies.i zero odzewu; wrzuciłam w kategorię mix sznupków i casting trzeba było robić,tylu chętnych:evil_lol: