Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O rany,ale miniatury:crazyeye::loveu:To stadko wygląda jak po likwidacji pseudo:razz:Aga,napisz jutro w typie jakich ras te psiaki i na kogo ogłaszać:lol:
Tolcia jest cudo:loveu:W ogóle te kłapouszki przepiękne:loveu:

Posted

Wszystkie oprócz spanielki na mnie,jutro wszystko napiszę. :-)
Zuzka mamy jeszcze u Abożeny 2 świnki morskie do adopcji z klatka zaraz wstawię może ktoś się zakocha kontakt na Bozenkę

Posted

Ale oryginały:loveu:Jaką piękną,porządną klatkę mają:-)Ogłoszę je,na pewno takie kudłacze się nie naczekają:lol:Ciekawa jestem jak się pielęgnuje taką sierść u gryzoni:evil_lol:To musi być wyczyn szczotkowanie takich miniatur; pewnie jeszcze kąpiele piaskowe (podobno szynszyle zażywają wyłącznie takich):evil_lol:

Posted

aga38 napisał(a):

Uploaded with ImageShack.us

Aguś dzięki bardzo za wstawienie prosiaczków. To dwie dziewczynki. Jesli chodzi o mamę szczeniorków czyli Miśkę -Jest wyjątkowo malutka jak na spanielkę ( ja osobiście nigdy takiego maleństwa w tej rasie nie widziałam. Rajek przystrzygł jej uszy i łapki,bo był jeden filc oblepiony odchodami i błotem . Oczywiście slodka jak nie wiem co! . Niestety zdaża jej się zalatwiać potrzeby w domu.Ale za to umie wskakiwać do łóżeczka:evil_lol: .Aga zdjęcia jak zwykle mistrzostwo świata :klacz:

Posted (edited)

Poogłaszam zoo:-)Spanielki już wczoraj wrzucone-oglądalność niezła:-)Wrzuciłam je też na wątek spanielków.
Świnki też mają niezłą oglądalność:-)

Szukam transportu KIELCE-WARSZAWA i KIELCE-ZAWIERCIE (śląskie) dla kota w transporterze.
tel. 668 718 974

Edited by Zuzka2
Posted

Zuzka2 napisał(a):
Poogłaszam zoo:-)Spanielki już wczoraj wrzucone-oglądalność niezła:-)Wrzuciłam je też na wątek spanielków.
Świnki też mają niezłą oglądalność:-)

Szukam transportu KIELCE-WARSZAWA i KIELCE-ZAWIERCIE (śląskie) dla kota w transporterze.
tel. 668 718 974

Zuzka wielkie dzięki za ogłoszenia. Świnki już chyba mają domek.W przyszłym tygodniu moja córka ma je zawiez do Częstochowy

Posted

ABożena napisał(a):
Zuzka wielkie dzięki za ogłoszenia. Świnki już chyba mają domek.W przyszłym tygodniu moja córka ma je zawiez do Częstochowy

Do Częstochowy aż?:evil_lol:A czy ew.byłaby opcja zabrania kota od p.Ani z Kielc na Śląsk?Konkretnie do Zawiercia,ale pewnie kobieta by podjechała gdzieś w okolicy w razie potrzeby:-)Kicia ma 8mies.i jest milutka:-)

Posted (edited)

mrs.ka,co w Twoim zoo słychać?:-)Czy jakiś psiak pojechał do DS po Tajfunie? Kaja,Marysia,Tokio,Troja,Dakota,Wing,Mami,Tora,Agatka?

ABożena,uważaj przy wydawaniu świnek,bo darmowych szukają głównie miłośnicy węży-na posiłek dla swoich pupili:roll:

ZOO przerzucone na Częstochowę:-)

Edited by Zuzka2
Posted

Rajmund napisał(a):
Dzisiaj do nowego domu Nadja zawiozła Foxa i Stefana

Fox to się nieźle naczekał:razz:A Stafan oglądalności za ciekawej nie miał,no ale grunt,że mu się pofarciło:multi:Czas na Ediego;)

Posted

Stefan zamieszkał w domu z ogrodem w towarzystwie suczki z krakowskiego schronu a Foxi w bloku po zejściu psa którego mieli 15 lat,o Ediego dzisiaj miałem tel ale na razie się klaruje,dziękuję Zuzka

Posted

No to się Stefan pokazał z dobrej strony,że nie zaatakował suczki,bo on troszkę bojowy:evil_lol:Dobrze,że do psów tylko,a do suczek O.K.,bo by przegrał dom:evil_lol:Zaraz edytuję wyróżnione i wrzucę na konto Foxa i Stefana 2inne psiaki:lol:

Posted

niestety u mnie po Tajfunie nic nie pojechało:placz: a przybyło 5 szczeniaków i 4 dorosłe !!! w Nowym Roku zaczynam do nowych zdjęć (część zrobiona dzięki VIRIS ) ,pozostałe AGA na pewno zrobi :lol:

bardzo długo siedzi DAKOTA , a jest poprostu najbardziej bezproblemowym psiakiem , mała, na dwór na 5 minut i z powrotem ...do łóżka

Posted

mrs.ka napisał(a):
w życiu nie uwierzę ,że to tamte psiaki :lol: AGA, chyba sobie najładniejsze wybierałaś :evil_lol:

Ta sama widziałas jak wybierałam :evil_lol: Latałam tam jak opętana:evil_lol:

Posted

Zuzka niestety co do tej pseudo masz niestety rację.
Teraz napiszę trochę o psiakach,wszystko było zawszone,zapchlone,zero szczepień i w ciąży,a na dodatek każdemu coś dolegało. Na dzień dzisiejszy jedynie Funia jest w dobrym stanie i może iść do nowego domu. Wszystkie miały kamień na zębach i to okropny,Korek ma klapniętą dupę,czyli wypadają mu rzepki w tylnych łapach i potrzebna jeszcze konsultacja z wetem,uszy poobgryzane,nos pocharatany,trzymany jako rozpłodowiec,siedział razem z Funią i Mimi w komórce. Mimi jest jeszcze w trakcie leczenia przez około tydzień jeszcze dostanie antybiotyk,potem zobaczymy co dalej,Funi jedyne co dolegało to pazurska niemiłosiernie długie ale chodzi też okrakiem,po prostu rodziła często,szczenięta musiały być duze i miednica się rozlazła,a najśmieszniejsze jest to że te gnojki mają tylko po 3 lata. Mimi jest bardzo nieśmiała,boi sie,kiedy zaufa najchętniej nie schodziłaby z kolan,Funia bezproblemowa dziewczynka w kontaktach,Korek wariat z adhd,pomyleniec na 102,wszystkie bardzo zaborcze o swojego pana,Korek zaciekle broni jedzenia,niestety nie mogę ich ze spokojem polecić do domu z małymi dziećmi bo ze strachu potrafią dzabnąć. Zadne z nich nie wie co to smycz,nie zachowują czystości w domu mimo że nad tym pracujemy,jednak po powrocie z dworu lejoch i kupa i tak i tak w domu,Mimi wogóle nie chce wychodzić na zewnątrz. Jedyny plus taki że ilości moczu są jakby ktoś coś lekko rozlał i załatwiają się na rozłożoną ścierkę. Ważą po 3 kg.
Luka zabrana z chlewu jeśli tak mozna to nazwać śmierdziała jak stado goryli w klatce po miesiącu szambo przy niej to chanel nr 5. Okazała się wielką przylepą,niestety z powodów zdrowotnych będzie sterylizowana dopiero 14 stycznia i wtedy określimy jej wiek,najważniejsze dla nas było żeby te psiaki doszły do siebie a były bardzo wystraszone. Isia ma około 6 lat jest już po sterylce ale we wtorek ma mieć usuwane guzy na listwie mlecznej i tłuszczaka.Luka jak i Isia niezbyt trzymają czystość w domu choć jest lepiej niż u maluchów,tylko co to jest ta smycz do cholery,ale jakoś to ogarniemy. Maluchy to coś jak cziłki zmieszane z ratlerkami,Korek i Mimi bez ogonka ale Funia już ma czym machać. Zuzka bedziesz nam bardzo potrzebna bo oprócz całego tego zoo w ostatnim tylko dniu przybyło nam jakieś 6 czy 7 szczeniąt łącznie ze spanielami,choć może i więcej bo już się pogubiłam.
Zuzka wszystkie informacje o psiakach będę zamieszczać na bieżąco,mam prośbę ogłaszaj tą piątkę głównie na nasz rejon jak na razie,lepiej żeby były na oku,choć tak jak mówię w tej chwili jedynie Funia jest gotowa do adopcji jeśli komuś nie bedzie przeszkadzało jej załatwianie się w domu i to ze jak spacer t najlepiej na rączkach.

.....Spaniele maja już domki i dzięki za to bo tak głupich telefonów to już dawno nie słyszałam,musimy je tylko dowieźc do nowych domów ale to już jak zawsze działka Nadji i Andzeli :-)