Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gatunek ludzki po prostu coraz bardziej doprowadza mnie do agresji... wczoraj w poludnie ktos na moim osiedlu, nad zalewem w krzaki wyrzucil ... kroliczka. Zajela sie nim Pani ktora ma juz piec podrzuconych kotow i psiaka, jutro ide robic mu zdjecia, pilnie szukamy dt a najlepiej domu stalego.
Domu rowniez szuka suczka z ogloszenia:
http://tablica.pl/oferta/sliczna-suczka-szuka-kochajacych-opiekunow-ID4o3tB.html

na razie mam takie zdjecia, bo nie mam czasu zrobic innych, ale w tym tygodniu nadrobie. Zuzka, gdybys miala jakies zapytanie o sunie to bardzo Cie prosze pamietaj o mojej.

Posted

Wczoraj do nowego domu w Warszawie pojechał Borys. Rodzinka pzesłała mi juz zdjcie Boryska leżącego do góry brzuchem u stóp dzieciaka. Wszyscy bardo szczęśliwi.

Posted

[quote name='Ancyk']Gatunek ludzki po prostu coraz bardziej doprowadza mnie do agresji... wczoraj w poludnie ktos na moim osiedlu, nad zalewem w krzaki wyrzucil ... kroliczka. Zajela sie nim Pani ktora ma juz piec podrzuconych kotow i psiaka, jutro ide robic mu zdjecia, pilnie szukamy dt a najlepiej domu stalego.
Domu rowniez szuka suczka z ogloszenia:
http://tablica.pl/oferta/sliczna-suczka-szuka-kochajacych-opiekunow-ID4o3tB.html

na razie mam takie zdjecia, bo nie mam czasu zrobic innych, ale w tym tygodniu nadrobie. Zuzka, gdybys miala jakies zapytanie o sunie to bardzo Cie prosze pamietaj o mojej.

No to nieźle:razz:Popytam o DT dla królika,bo mieszkanie z kotami to niezbyt bezpieczna opcja dla niego:razz:
Ta sunia ładniutka-wygląda na trochę ONkowatą (?).Jak by były fajne fotki,to z takim charakterem na pewno długo by się nie naczekała.
Ancyk,mam pełno zamówień na koty i ciągle wysyłam Twoje-mam nadzieję,że coś ruszyło u Ciebie w kocim temacie,bo od p.Ani pojechały 2z ogłoszeń,trzeci zaklepany;)

Posted

[quote name='strega']Wczoraj do nowego domu w Warszawie pojechał Borys. Rodzinka pzesłała mi juz zdjcie Boryska leżącego do góry brzuchem u stóp dzieciaka. Wszyscy bardo szczęśliwi.[/QUOTE]
No proszę,Borys się wreszcie doczekał:multi:Blok czy dom z ogrodem?:-)

Posted

dziękuje Zuzka. jesli chodzi o koty, to mam tylko zapytania i to o jednego z maleństw ale nic konkretnego. jak mówie lub pisze że szukam domu niewychodzącego to nastaje cisza.. a ja do innego domu kota nie dam, bo nie po to się ratuje, żeby pozniej gdzieś ginęły pod kołami itp.

Posted

[quote name='Zuzka2']Borys się naprawdę długo naczekał jak na tak pięknego psa.Oby tym razem zakotwiczył na zawsze:-)

A dom dla Nemo wypalił czy nie?[/QUOTE]

Kobieta rozmyśliła się bo ma zamiar zaopiekować sie 2 kaukazami zmarłego nagle znajomego.

Posted (edited)

Być może króliczek jutro trafi do nowego domu, nie odwołuje jednak alertu bo to nigdy nic nie wiadomo co też Ci ludzie wymyślą.. zrobiłam dziś mnóstwo zdjęć suni oraz nowemu kotu, kot byczysko. Sunia jest po prostu kochana. Tak bardzo złakniona swojego człowieka, że aż przykro myśleć, że teraz przebywa sama. A niestety musi bo jedyne miejsce jakie znalazłyśmy by ją przetymczasować to jakaś kotłownia. Przynajmniej ma ciepło. Zabieram się zatem za ogłoszenia, Zuzka niezmiernie będę wdzieczną jeśli przy okazji polecania swoich podopiecznych wspomnisz tez o moich za co bardzo z góry dziękuje.

Króliś:

Edited by Ancyk
dodane zdjęcie
Posted

[quote name='Zuzka2']Pewnie Ancyk;-)O psy mam mniej maili,o koty sporo i wysyłam wszystkie w hurcie-wybór ludzie mają spory:-)Od p.Ani,Ginn i od Ciebie;-)[/QUOTE]

O koty mam zero telefonów.

Posted

Do p.Ani dzwonią o koty ciągle-mówi,że na odzew nie narzeka,bo telefonów jest sporo,ale rozmowa trwa do informacji o umowie i wizycie PA.Może bliżej świąt ruszą adopcje,bo maili mam dużo w porównaniu z poprzednimi miesiącami:-)
Ancyk,śliczny ten króliś:loveu:Wygląda na dorosłego miniaturę (?).Daj cynk czy ma DS,bo go ogłosiłam.Napisałam,że obowiązuje umowa adopcyjna;)

Posted (edited)

Króliś trafił do nowego domu, domek jest w kontakcie, zobaczymy co to dalej będzie. Dziękuje za ogłoszenia Zuzka.
Tymczasem poszukuje transportu do Chrzanowa dla szarej koteczki.
I do Warszawy do kociaka.

Edited by Ancyk
Posted

[quote name='Zuzka2']A króliś z portali znalazł dom czy pocztą pantoflową?;-)
O Warszawę trzeba pytać Rajmunda.
Coś ruszyły w końcu te kocie adopcje chyba:-)

W Warszawie nie wolno wydawać kotów do Rafała A.,poza tym oczywiście parze z Gorlic/Krakowa/Zabrza: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652&start=990

Ja szukam transportu na KIELCE-ŚLĄSK dla psa.
tel. 668 718 974

Królik poszedł do domu lokalnie, nie z ogłoszen, ale widziałam Twoje ogłoszenia. Ten Śląsk by mi takze odpowiadał, bo Chrzanów jest ok 40 km od Katowic.

Posted (edited)

Czy któryś zwierzak po Borysie znalazł DS?:-)
Mam sporo maili z łódzkiego ws kotów.Mam nadzieję,że Agata nadal jeździ do Łodzi i w razie potrzeby wspomoże nasze kociaki:-)

Ancyk,czy któregoś kociaka mam wykasować z polecanych?Szara kicia dojechała do DS?

Fajny bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/248968-Szkło-biżuteria-świece-i-inne-gadżety-do-16-12-13-do-godz-22-00

Ogłaszam koniec kasy na wyróżnione:-)
Aktualnie mamy wyróżnione na 2tyg.: Liza,Celinka,Basia,Nemo,Atos,Florek.

Edited by Zuzka2
Posted

Szara kicia dotarła do ds dziś w nocy. Dom zaklepany ma biało szary malec. Dwa szare teoretycznie także ale babeczka się nie odzywa. Mają pójść do wspólnego domu. Zostanie więc sunia i nowy kocur. Największe ciśnienie mam z sunia bo ona śpi w kotłowni. Jest tam jakby trochę nielegalnie. No i na moim osiedlu ktoś wywalil slepaczka. Psiak widać że "polancuchowy". Wszystko na węch i jakaś zacma na oku. Suchy jak wior ale ludzie się lituja i co chwila coś dostaje pod sklepem. Już teraz suchej karmy nie tknie a jeszcze pare dni temu rzucał sie na nią i nawet jej nie gryzl. Wysluzyl się tyle lat przy budzie a że niedowidzi to już może nie szczekal na intruzow. To po co takiego trzymać.

Posted

Ancyk,uważaj na bezdzietną parę chętną na dwupaki,żeby się kotkom nie nudziło itp.Ludzie z Małopolski/Śląska.Zwykle dziewczyna szuka kotka dla narzeczonego,którego biedaka ciągle nie ma i ona kotki odbierze za niego itd.Czasem on szuka dla siebie,ale taki zabiegany,że nijak nie może odebrać kotków-odbierze ktoś ze znajomych,bo on np.jest akurat za granicą.Wizyta PA lub dane do umowy,ew.żądanie telefonu od samego zainteresowanego zwykle kończą rozmowy i już więcej nie odzywają się.To hurtownicy,którzy zbierają koty w wiadomych celach.Ów pan zbieracz ma sprawę karną,chyba w listopadzie wpłynął do sądu akt oskarżenia.

A co z kotką czarnulką?Ma DS?
Jaki jest ten nowy kocur?

Posted (edited)

Dwupak chciała pani z Pruszkowa ale już sie nie odezwala. Czarnulka owszem grzeje dupsko w domu. Ale moim. Słabe zainteresowanie. TZ nie chce jej wydawać bo to jego Sowka ukochana ale przecież jak zostanie to ogranicze sobie możliwość tymczasowania kolejnych bezdomniakow. Walczymy ze zdrowym rozsądkiem. Kociaki zawsze wydaje na umowę.

Edited by Ancyk
dodano
Posted

Kocurek ma ok 2 lat, jest odrobaczony, wysterylizowany. W lato został podrzucony do znajomej, która ma już 4 inne porzucone kociaki, kociak mógłby zostac u niej, ale jest terrorystą małym, gania inne koty, nie potrafi się z nimi bawić. Kociak w ogole jest specyficzny tzn zdarza się, że łapie człowieka zębami ale raczej nie po to zeby ugryźć tylko by przytrzymać. Kocurek jest wielgaśny, taki garfieldowaty.

Posted

No faktycznie kawał kota;-)Wystarczy go z 3x dziennie zmęczyć zabawą (np.wędką z piórkami) i nie będzie musiał polować na człowieka,żeby zapewnić sobie adrenalinkę;-)Widać tęskni za naturą kota-pogonić coś i potrzymać chociaż w zębach:diabloti:Dobrze,że nie wgryza się do krwi:evil_lol:Mam w rodzinie kotkę z ADHD tak łowną,że z frustracji rozgryza papier toaletowy,pudełka na strzępki,a czasem bez ostrzeżenia jak zahipnotyzowana wgryza się w łydkę właścicielki:diabloti:To normalne u kotów,które kochają polować a w ofercie mają ew.muchy latem w mieszkaniu:evil_lol: