Jump to content
Dogomania

Plaskato - Kudłata Zgraja czyli Toffi, Zuzia i Kava :-)))

Recommended Posts

• Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja piernicze haha rzeczywiście 'łyso' na grzbieciku tak ja moja Lila :loveu:
Poprostu nie mogę się napatrzeć na tego irokoza :loveu:
Jest cudowny!!!!!!!!!!!!!
A wiesz co ide jutro z moim tymczasowiczem do fryzjera (Roki bez łapki pewnie go kojarzysz bo bywałaś na jego wątku) Ma wysuniętą szczene na dole tak jak Twoja "Babuszka" a z tego względu że ma teraz wygolony bok to chyba poproszę żeby go tak obcieliiiii!!!!!!!!!!
To jest cudowne!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Lili8522 napisał(a):
Ja piernicze haha rzeczywiście 'łyso' na grzbieciku tak ja moja Lila
Poprostu nie mogę się napatrzeć na tego irokoza :loveu:
Jest cudowny!!!!!!!!!!!!!
A wiesz co ide jutro z moim tymczasowiczem do fryzjera (Roki bez łapki pewnie go kojarzysz bo bywałaś na jego wątku) Ma wysuniętą szczene na dole tak jak Twoja "Babuszka" a z tego względu że ma teraz wygolony bok to chyba poproszę żeby go tak obcieliiiii!!!!!!!!!!
To jest cudowne!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu:

Kochana, jasne, że pamiętam Rokiego bo jako jedna z pierwszych zajrzałam na wątek ;)
Niesamowicie przypomina mi moją Zuzię... zazdraszczam Ci takiego tymczasowicza :)
Jest BOSKI!:loveu:

Posted

Agucha napisał(a):
Kochana, jasne, że pamiętam Rokiego bo jako jedna z pierwszych zajrzałam na wątek ;)
Niesamowicie przypomina mi moją Zuzię... zazdraszczam Ci takiego tymczasowicza :)
Jest BOSKI!:loveu:

Tak to prawda jest Boski ale charakterek ojjjj to on ma, nie bez powodu to imię.
Już dwa razy rzucił się z zębami na mojego Rottka :roll: Wszystkich w domu ustawia :roll: Potworny zazdrośnik...
Wygląd aniołka, charakter diabełka :diabloti:

Tak więc zapraszam jutro ponownie na wątek będą zdjęcia po fryzjerze :evil_lol:

Posted

[quote name='Lili8522']Tak to prawda jest Boski ale charakterek ojjjj to on ma, nie bez powodu to imię.
Już dwa razy rzucił się z zębami na mojego Rottka :roll: Wszystkich w domu ustawia :roll: Potworny zazdrośnik...
Wygląd aniołka, charakter diabełka :diabloti:

Tak więc zapraszam jutro ponownie na wątek będą zdjęcia po fryzjerze :evil_lol:
Przyznaję sie bez bicia, że mam u was straszne zaległości...:oops::oops::oops:

.. ale w życiu bym nie pomyślała, że z niego takie ziółko jest :crazyeye:
Wychodzi na to, że jedynie wizualnie jest podobny do Zuzanki :lol:

--------------------------------------------------------------------------------------

Byliście już na bazarkach na WAŻNE cele?
Jeden jest również dla plaskatych!

Pati z problemami z krzepliwością krwi - dziś miała sterylkę... i nadal brakuje jej ok. 130zł na opłacenie hotelu za wrzesień :(

Boksiowata Sabcia ma uzbierane TYLKO na pół zabiegu. Brakuje 100zł :(

Wpadnijcie - może znajdziecie coś dla siebie?

Posted

Agucha coś Ty dziewczyno z shih- tzakiem zrobiła :mdleje:
Ale Cię zaraz kopa przyfasuję za tego irokeza - :-xA ktoż to się tak do niej dorwał - Litości...
:evil_lol:

Posted

Osa napisał(a):
Agucha coś Ty dziewczyno z shih- tzakiem zrobiła :mdleje:
Ale Cię zaraz kopa przyfasuję za tego irokeza - :-xA ktoż to się tak do niej dorwał - Litości...

JO :cool3::diabloti::diabloti::diabloti:

... a z niej taki shihtzak jak z koziej dupy trąba! o! :lol::lol::lol:
Włos nie ten, charakter nie ten... a teraz się jeszcze okazało, że umaszczenie z kosmosu... :roll:

Mnie się tam podoba :evil_lol:

Posted

Ja to z koziej dupy trąba..? To z Ciebie taki fryzjer a nie z niej shih- tzak...:diabloti:
A tak na poważnie to zetnij jej to nie wiadomo co na głowie - lepiej żeby główka była na króciutko niż tak.

Posted

Osa napisał(a):
Ja to z koziej dupy trąba..? To z Ciebie taki fryzjer a nie z niej shih- tzak...:diabloti:
A tak na poważnie to zetnij jej to nie wiadomo co na głowie - lepiej żeby główka była na króciutko niż tak.

Nie, ma być tak i koniec kropka :)
Oszołom z niej i to nie byle jaki :lol:

Posted

Jak Pacanów to Pacanów :lol:

[quote name='Osa']Twoja wola Twój pies - mnie się nie podoba.
Nie musi ;)

Jedyna zasada - najważniejsze, że właścicielowi odpowiada i pies nie ucierpiał :)

U nas się ta fryzurka świetnie sprawdza przy codziennych spacerach do lasu, gdzie wszystko się obraca wokół patyczków i kopania "miejscówek" w piaszczystej ścieżce.... o mijaniu rowu nie wspomnę :lol:

Niestety, a raczej stety - nie trafił mi się salonowy egzemplarz shih' tzakowy. Tak więc szczytem rozrywki dla niej nie może być wypuszczenie na ogród... którego i tak nie mam :lol:

[quote name='Lili8522']To Ty jeesteś Ciotka psim fryzjerem? :cool3:
Można by rzec :)

Piękne "lwie paszcze" :)

Posted

Osa napisał(a):
Kto ma shih- tzaka w długim włosie?
Ratunku - ładne zdjęcie mi potrzebne na porady pielęgnacyjne w Plaskatym Azylu!
I zgoda na publikację.

kochana lec na forum o shihtzakach-tam znajdziesz dużo zapuszczonych plaskatych i na pewno dziewczyny uzyczą wizerunku

Aguś witaj w gronie golasów

jak zoabczyłam Toffinkę w nowej fryzurce to tak wybuchłam śmiechem,że oblałam się kawą, ciasto wypadło mi z ręki(z czego skorzystały moje panny) a ja nie mogłam przestać się śmiać; mój mąż spytała się co to za rasa....fryzura jest niecodzienna- a kiedyś pisałaś,że to ja wydziwiam jak dałam jakieś foto Luny podczas strzyżenia....więcej fot

Posted

To nie o to chodzi że pies jest ostrzyżony na gładko ja też swoje strzygę ale zachowując jakieś proporcje bez niepotrzebnych udziwnień- chodzi mi o to co zostało na głowie - dla mnie shih- tzu musi wyglądać jak shih. bez względu na predyspozycje charakteru i wychowanie.
Na pewno nic mi do tego co Ci się podoba ale nie widzę za bardzo związku z praktycznością irokeza na głowie a tarzaniem się psa w trawie, kopaniu dołów czy lataniem po lesie.
O gustach się nie dyskutuje to prawda. Przyznam jednak że nie spodziewałam się po Tobie takiej ekstrawagancji.
Bez urazy Aga - jeśli chodzi o wygląd psa to mówię co myślę.

Posted

megi82 napisał(a):

Aguś witaj w gronie golasów

jak zoabczyłam Toffinkę w nowej fryzurce to tak wybuchłam śmiechem,że oblałam się kawą, ciasto wypadło mi z ręki(z czego skorzystały moje panny) a ja nie mogłam przestać się śmiać; mój mąż spytała się co to za rasa....fryzura jest niecodzienna- a kiedyś pisałaś,że to ja wydziwiam jak dałam jakieś foto Luny podczas strzyżenia....więcej fot

hehehe, dopóki nie zaczepiałam włosa w ogóle jakoś sobie jej nie wyobrażałam w innej fryzurze, ale jak już raz zaczęłam - zaczęło mi się to podobać :lol:

Fotek nawstawiałam dziś na 2 strony, zaraz lecę na kółko taneczne z moimi dzieckami tak więc nie dam rady poszukać czegoś więcej.
Aktualnych raczej już nie mam :)

Twoja Lunka jaką ma teraz fryzurkę?

Osa napisał(a):
To nie o to chodzi że pies jest ostrzyżony na gładko ja też swoje strzygę ale zachowując jakieś proporcje bez niepotrzebnych udziwnień- chodzi mi o to co zostało na głowie - dla mnie shih- tzu musi wyglądać jak shih. bez względu na predyspozycje charakteru i wychowanie.
Na pewno nic mi do tego co Ci się podoba ale nie widzę za bardzo związku z praktycznością irokeza na głowie a tarzaniem się psa w trawie, kopaniu dołów czy lataniem po lesie.
O gustach się nie dyskutuje to prawda. Przyznam jednak że nie spodziewałam się po Tobie takiej ekstrawagancji.

A jak powinien wyglądać shih obstrzyżony, żeby mógł mieć miano shih-tzu? :)
Pokaż swoje dziewczyny.

Irokez dlatego, żeby właśnie nie była TYLKO obstrzyżona na gładko ale była taką Toffi jaką znam :)
To fakt, że ani jej to nie pomaga ani nie przeszkadza latać po krzakach, ale nie wygląda też jak wszystkie inne osiedlowe shih.
Ma zostawiony dłuższy ogonek i niewielkiego irokeza na głowie i dla mnie jest to proporcjonalne :)

Ja się broń Boże nie obrażam, każdy ma prawo mieć swoje zdanie i wyrażać je na swój sposób.

Posted

no tak, Osa ma rację, że rasa ma swe wymagania, ale ja nie znam się na rasie i mnie się to podoba o tyle, że jest inaczej jak zwykle, ale Zuzi nie zrobiłaś i nie zrobisz pióropusza?

Posted

Osa napisał(a):

Ha, ha ha :turn-l: ale Ci się Agusiu przyrwało od Osuni( ja wiem, że jesteś tradycjonalistką) ale ta fryzura rozłożyła mnie na łopatki - irokez prześmieszny :roflt:
Ja też muszę wybrać się z moją do strzyżenia, ale myślę,że decyzję zostawię Jarkowi- nie mogę ha, ha, ha .......strasznie mnie rozbawiłaś.....

Posted

[quote name='docha']no tak, Osa ma rację, że rasa ma swe wymagania, ale ja nie znam się na rasie i mnie się to podoba o tyle, że jest inaczej jak zwykle, ale Zuzi nie zrobiłaś i nie zrobisz pióropusza?
Ma wymagania eksterierowe jeżeli jest wystawiany, jeżeli nie - wola twoja Panie :)
Toffi nie jest wystawowa, jest w typie rasy.

Zuzia to jest Zuzia i Zuzieńką pozostanie :)

[quote name='zerduszko']Coś bym rzekła, ale się wstrzymię :lol:
Hm?
Widły ku obronie szykować? :lol:

[quote name='haliza']Ha, ha ha :turn-l: ale Ci się Agusiu przyrwało od Osuni( ja wiem, że jesteś tradycjonalistką) ale ta fryzura rozłożyła mnie na łopatki - irokez prześmieszny :roflt:
Ja też muszę wybrać się z moją do strzyżenia, ale myślę,że decyzję zostawię Jarkowi- nie mogę ha, ha, ha .......strasznie mnie rozbawiłaś.....
Ja nie jestem tradycjonalistką i stąd moja fanaberia odnośnie postrzyżyn Toffinowych :)
A czy mi się "przyrwało"? W którym momencie? :p

Fajno, że się uśmiechnęłaś :lol:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Może takie się spodobają...

Ćma gustująca w brzoskwinkach :)

Rogate też można było spotkać :)

... podobnie jak skrzydlate :lol: