Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Sylwia jest z gminy Budzów, to 15 km od Wadowic, a już prawie blisko Makowa Podhalańskiego, jeździłem takim skrótem od Sułkowic do Makowa Podh. i Zawoji przez Budzów i Zembrzyce:)

Ja myśle żeby spróbować,
Mówiłem juz p.Monice, choć p.Monika optuje za domkiem bo uważa że teraz Razem szukamy dla Pupila dobrego domku,
rozegram to może tak że powiem p.Monice, że zabieram Pupila na sprawdzenie relacji z dzieckiem, jak będzie dobrze to Pupila zostawię,
jakby coś było nie tak, to przywioze go z powrotem,

umawiam się z Panią Sylwią z Budzowa na tą sobotę gdzieś koło południa żeby jeszcze było jasno, posiedzę z nimi, zobaczę na relacje Psiaka z domownikami i ... zobaczymy.

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wojtuś napisał(a):
Pani Sylwia jest z gminy Budzów, to 15 km od Wadowic, a już prawie blisko Makowa Podhalańskiego, jeździłem takim skrótem od Sułkowic do Makowa Podh. i Zawoji przez Budzów i Zembrzyce:)

Ja myśle żeby spróbować,
Mówiłem juz p.Monice, choć p.Monika optuje za domkiem bo uważa że teraz Razem szukamy dla Pupila dobrego domku,
rozegram to może tak że powiem p.Monice, że zabieram Pupila na sprawdzenie relacji z dzieckiem, jak będzie dobrze to Pupila zostawię,
jakby coś było nie tak, to przywioze go z powrotem,

umawiam się z Panią Sylwią z Budzowa na tą sobotę gdzieś koło południa żeby jeszcze było jasno, posiedzę z nimi, zobaczę na relacje Psiaka z domownikami i ... zobaczymy.

no to trzymamy za Was kciuki!

Posted

ala123 napisał(a):
no to trzymamy za Was kciuki!

Dzieki Alino:)

Mało jestem teraz na dogo, bo mam gwiazdke sylwestrową w domu - piesek wielkości jamnika,wilczasty, miniaturka mojej Wiki.
Wracam wieczorem z pracy, a niedaleko klatki stoi wyziębiona, wystraszona bida, gadam do niego i zabrałem go do domu, rozlepilismy całe osiedle,
dałem znac do naszego schronu - ale nikt sie nie zgłosił, Moris zostaje u mnie, będzie miał domek w przyszłości u córki i jej chłopaka :)
Pozdrawiam pięknie :)

Posted

Kochani niestety, szukamy z Pupilem dalej domku
Pani Sylwia napisała że mąż nie zgodził sie na tak dużego Psiaka.

Odpisałem, że gdyby kiedyś chcieli mniejszego Psiaka, żeby do mnie napisała,
prześlę wtedy zdjęcia albo dam linki do stron.

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
niestety... :( NO ALE dobrze, że przynajmniej decyzja podjęta przed szamotaniem Pupka w kolejne miejsce...

Czasami to mi sie wydaje, ze sprawy dla nas oczywiste nie są tak naprawdę oczywiste,

To juz kolejny domek, że przyszły właściciel chce Psiaka... ale rodzina w końcu mówi "nie".

Dla mnie wynika z tego, że jednym z podstawowych pytań dla przyszłych włascicieli powinno być:
czy decyzja o posiadaniu Psiaka została uzgodniona z Rodziną.

Posted

Dobrze,że Pupil nie pojechał tam i nie zdążył się przywiązać do rodziny;widocznie nie ten domek mu pisany.
Wojtuś - wiem ,że nie masz czasu, ale może spróbuj wywiesić gdzieś te wersje papierowe ogłoszeń,te plakaty mam na myśli. Może też pani Monika zechce pomóc.

Posted

wojtuś napisał(a):

Dla mnie wynika z tego, że jednym z podstawowych pytań dla przyszłych włascicieli powinno być:
czy decyzja o posiadaniu Psiaka została uzgodniona z Rodziną.

Wojtuś masz rację. To jest jedno z podstawowych pytań.
Kolejne to pytanie o alergie domowników.
Ja zawsze potem pytam dlaczego rodzina zdecydowała się na posiadanie psa i jak sobie wyobrażają wspólne życie ? (np. podczas choroby domowników, wyjazdów wakacyjnych, ewentualnego pojawienia się dziecka w rodzinie ... itp)
Z odpowiedzi na takie pytanie można wiele wywnioskować.

Posted

Dzieki Wam za podpowiedzi :loveu:

Na razie z ogłoszeń nie ma kolejnych chętnych na Psiaka,
Rozpocznę też akcję z plakatami po Krakowie, i poza Krakowem - mam znajomych w pracy, ktorzy mieszkają w sąsiednich Gminach.

Pani Monice też podrzucę, myśle że chętnie porozkleja lub poroznosi:)

U Pupila blondaska wszystko dobrze, chodzi na spacery nawet długie,
nie zaprzyjaźnił się z kotem staruszkiem (myśle że to kot się go boi), są więc izolowani po pokojach, albo Pupil w pokoju z p.Moniką a kot w pokoju u brata - albo odwrotnie.

P.Monika ma pomówic jeszcze z Dr Bakowskim o tych Pupila nocnych "dławieniach",
gdy zaszła potrzeba konsultacji - podjedziemy do niego do lecznicy.

Pozdrawiam:)

Posted

[quote name='salibinka']Wojtuś, możesz mi wysłać plakat pupila na mail ([email protected])? Będziemy wieszać Timurka to przy okazji powiesimy też Pupila.

[quote name='ala123']ja Ci wyślę ten plakat,za chwilę. Dziękuję bardzo!

Aniu i Alino dzieki wielkie :loveu:

Posted

wojtuś napisał(a):
Aniu i Alino dzieki wielkie :loveu:

to ja Wam powinnam dziękować i dziękuję,że zajęliście się Pupilem w Krakowie i biedaczysko nie musi wracać do kojca na wsi. Panisko z miasta z niego teraz pełną gębą i jeszcze żeby ten domek sie odezwał...

Posted

[quote name='ala123']to ja Wam powinnam dziękować i dziękuję,że zajęliście się Pupilem w Krakowie i biedaczysko nie musi wracać do kojca na wsi. Panisko z miasta z niego teraz pełną gębą i jeszcze żeby ten domek sie odezwał...
Cały czas jestem dobrej myśli że będzie dobry domek dla Pupila:)

Dzisiaj wieczorem Pani ma oddzwonic czy właściciele mieszkania zgodza sie na Psiaka.
Dzwoniła wczoraj że chciałaby Pupila, chce go zobaczyć - myślę że jak będzie zgoda właścicieli lokalu na Psiaka to razem sie umówimy u Pani Moniki.

[quote name='szosti999'][email protected], poprosze o maila z tekstem i zdjeciami do ogloszen, chetnie oglosze malego, pozdrawiam. :-)

Przesłałem już i bardzo dziękuje za chęć pomocy:)

Posted

wojtuś napisał(a):
Cały czas jestem dobrej myśli że będzie dobry domek dla Pupila:)

Dzisiaj wieczorem Pani ma oddzwonic czy właściciele mieszkania zgodza sie na Psiaka.
Dzwoniła wczoraj że chciałaby Pupila, chce go zobaczyć - myślę że jak będzie zgoda właścicieli lokalu na Psiaka to razem sie umówimy u Pani Moniki.

czyli jest szansa na dom? trzymamy kciuki